kladky drážkového řemenu
kladky drážkového řemenu
Už jste někdo měnily ložiska na kladce drážkového řemenu ?Měnil jsem řemen a zjistil jsem,že dvě kladky mají vůli v ložiskách,akorát jsem to nezkoušel vylisovat.Zajímala by mně cena těchto ložisek.Nemáte někdo s tím zkušenost? 

Re: kladky drážkového řemenu
Ahoj, není mi jasné o jakých kladkách mluvíš. Co máš za motor? Pokud mluvíš o napínací kladce (hladká bez drážek), tak ta se mění celá a prodává se jako náhradní díl za cca 1000 Kč.janulda píše:Už jste někdo měnily ložiska na kladce drážkového řemenu ?Měnil jsem řemen a zjistil jsem,že dvě kladky mají vůli v ložiskách,akorát jsem to nezkoušel vylisovat.Zajímala by mně cena těchto ložisek.Nemáte někdo s tím zkušenost?
Jinak já mám jestě místo posilovače řízení kladku, která má vůli jako prase, ale zatím to nevydává žádné zvuky, tak to neřeším. A až to začne řvát, tak tam asi hodím kratší řemen, který jde přes: klikový hřídel-vodní pumpa-alternátor. Protože si myslím že kladka místo posilovače řízení a napínací kladka je tam úplně k ničemu. Bohužel mě to napadlo, až po výměně řemenu

kladky
Mám motor Yaris 1.0 48kw s klimatizaci.Jedna kladka je v předu a druhá uprostřed motoru.Ani jedna není napínací ale vykazují vůli obě dvě.Je možné,že by časem hrozilo pískání nebo zadření.U rozvodů se to mění automaticky,tak jsem myslel,že tu taky. 

Re: kladky
Sakra, tak to nevím. Tuším, že ten 48kW motor se montoval do aut ve Francii. Ja mam auto montované v Japonsku, což může být jinak. Ale pořád nechápu na co jsou tam kladky, které nic neumí. Máš návod k autu? Já mám v návodu uvedené tyto možnosti http://peca303.rajce.idnes.cz/Hnaci_rem ... onosti.jpg Já mám tu druhou možnost odvrchu, akorát místo posilovače řízení je jen kladka. Tak se domnívám, že to můžu předělat na variantu zcela dole.janulda píše:Mám motor Yaris 1.0 48kw s klimatizaci.Jedna kladka je v předu a druhá uprostřed motoru.Ani jedna není napínací ale vykazují vůli obě dvě.Je možné,že by časem hrozilo pískání nebo zadření.U rozvodů se to mění automaticky,tak jsem myslel,že tu taky.
kladky
Podle mně tam jsou důležité,protože zajišťují alternátor a klimatizaci,bez nich by to asi nejelo.Posílám foto. Červené jsou tyvo kladky s vůlí.
http://fotoalba.cz/alba/vrladinek/2430538
Tak to je jasné, máš to druhé rozložení kladek zespodu na schématu, které jsem zde dříve vyfotil. Ta kladka více vpravo je tam kvuli klimatizaci (nebo je to přímo kladka servořízení). Ta se asi jen tak běžně sehnat nedá. A co se týče výměny ložisek... to nemám páru.janulda píše:Podle mně tam jsou důležité,protože zajišťují alternátor a klimatizaci,bez nich by to asi nejelo.Posílám foto. Červené jsou tyvo kladky s vůlí.
A ta hladká vlevo, to je ona napínací kladka, která se prodává jako náhradní díl za cca 1000,-(teda na 50kW motor..na 48kW motor ji nemohu najít). Ale má tuším určitou vůli již jako nová.
Kolik má to auto najeto? A kolik najezdí měsíčně teď? Pokud to nedělá nějaké problémy, tak si nemyslim, že je to třeba okamžitě řešit. Zatím to sleduj.
kladky
Tak najeto má 109 500km a měsíčně najezdí má drahá polovička asi 500km.Koupili jsme ho letos v bazaru- r.v. 2004.Zatím v perfektním stavu a pravidelným servisem. Akorát se jí zlomil výfuk,ale ten jsem bez problému svařil. 

Hm, tak to myslím, že by to mělo ještě nějaký čas vydržet. Já jsem na tom podobně. Auto jsem koupil nedávno s 95tis.km na tachometru. Mám i servisní knížku. Zatím to neřeším. Yaris mívá běžně najeto až ke 200tis.km. To by nám tu už někdo napsal že je měnil, nebo ne?janulda píše:Tak najeto má 109 500km a měsíčně najezdí má drahá polovička asi 500km.Koupili jsme ho letos v bazaru- r.v. 2004.Zatím v perfektním stavu a pravidelným servisem. Akorát se jí zlomil výfuk,ale ten jsem bez problému svařil.

Já věřím,že by nás snad někdo upozornil pokud někdo už řešil takový problém. Mám ale další problém.Když zavírám spolujezdcovi dveře z venku a zajistím je,při zabouchnutí se pojistka sama otevře.To znamená,že je musím zajistit jen zevnitř,nebo zamknout z venku.Potřeboval bych vědět jak se odělává tapicírunk.