kladky drážkového řemenu

vše ohledně modelové řady Yaris
janulda
Člen Týmu

kladky drážkového řemenu

Příspěvek od janulda »

Už jste někdo měnily ložiska na kladce drážkového řemenu ?Měnil jsem řemen a zjistil jsem,že dvě kladky mají vůli v ložiskách,akorát jsem to nezkoušel vylisovat.Zajímala by mně cena těchto ložisek.Nemáte někdo s tím zkušenost? :rolleyes:
petr303
Člen Týmu

Re: kladky drážkového řemenu

Příspěvek od petr303 »

janulda píše:Už jste někdo měnily ložiska na kladce drážkového řemenu ?Měnil jsem řemen a zjistil jsem,že dvě kladky mají vůli v ložiskách,akorát jsem to nezkoušel vylisovat.Zajímala by mně cena těchto ložisek.Nemáte někdo s tím zkušenost? :rolleyes:
Ahoj, není mi jasné o jakých kladkách mluvíš. Co máš za motor? Pokud mluvíš o napínací kladce (hladká bez drážek), tak ta se mění celá a prodává se jako náhradní díl za cca 1000 Kč.
Jinak já mám jestě místo posilovače řízení kladku, která má vůli jako prase, ale zatím to nevydává žádné zvuky, tak to neřeším. A až to začne řvát, tak tam asi hodím kratší řemen, který jde přes: klikový hřídel-vodní pumpa-alternátor. Protože si myslím že kladka místo posilovače řízení a napínací kladka je tam úplně k ničemu. Bohužel mě to napadlo, až po výměně řemenu :) Jestli se pletu, že je tam kladka místo serva zbytečná, tak mě dejte vědět. Yaris 1999 1,0 50kW. Díky.
janulda
Člen Týmu

kladky

Příspěvek od janulda »

Mám motor Yaris 1.0 48kw s klimatizaci.Jedna kladka je v předu a druhá uprostřed motoru.Ani jedna není napínací ale vykazují vůli obě dvě.Je možné,že by časem hrozilo pískání nebo zadření.U rozvodů se to mění automaticky,tak jsem myslel,že tu taky. :wacko:
petr303
Člen Týmu

Re: kladky

Příspěvek od petr303 »

janulda píše:Mám motor Yaris 1.0 48kw s klimatizaci.Jedna kladka je v předu a druhá uprostřed motoru.Ani jedna není napínací ale vykazují vůli obě dvě.Je možné,že by časem hrozilo pískání nebo zadření.U rozvodů se to mění automaticky,tak jsem myslel,že tu taky. :wacko:
Sakra, tak to nevím. Tuším, že ten 48kW motor se montoval do aut ve Francii. Ja mam auto montované v Japonsku, což může být jinak. Ale pořád nechápu na co jsou tam kladky, které nic neumí. Máš návod k autu? Já mám v návodu uvedené tyto možnosti http://peca303.rajce.idnes.cz/Hnaci_rem ... onosti.jpg Já mám tu druhou možnost odvrchu, akorát místo posilovače řízení je jen kladka. Tak se domnívám, že to můžu předělat na variantu zcela dole.
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Zalezi cim si napinas remen. Pokial to robis cez alternator, tak moze byt spodna varianta ale pokial sa to robi tou strednou napinaciou kladkou, tak tam moc nenavymyslas.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
petr303
Člen Týmu

Příspěvek od petr303 »

smutok píše:Zalezi cim si napinas remen. Pokial to robis cez alternator, tak moze byt spodna varianta ale pokial sa to robi tou strednou napinaciou kladkou, tak tam moc nenavymyslas.
Napíná se alternátorem, tak by to mělo být v klidu.
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Tak by som to spravil cim skor. Odmontujes zbytocne kladky, usetris na vahe a pridas aj trochu na vykone a odozve motora, kedze nebude musiet zbytocni roztacat dalsiu nepotrebnu hmotu.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
janulda
Člen Týmu

kladky

Příspěvek od janulda »

Podle mně tam jsou důležité,protože zajišťují alternátor a klimatizaci,bez nich by to asi nejelo.Posílám foto. Červené jsou tyvo kladky s vůlí.

http://fotoalba.cz/alba/vrladinek/2430538
petr303
Člen Týmu

Příspěvek od petr303 »

janulda píše:Podle mně tam jsou důležité,protože zajišťují alternátor a klimatizaci,bez nich by to asi nejelo.Posílám foto. Červené jsou tyvo kladky s vůlí.

http://fotoalba.cz/alba/vrladinek/2430538
Tak to je jasné, máš to druhé rozložení kladek zespodu na schématu, které jsem zde dříve vyfotil. Ta kladka více vpravo je tam kvuli klimatizaci (nebo je to přímo kladka servořízení). Ta se asi jen tak běžně sehnat nedá. A co se týče výměny ložisek... to nemám páru.

A ta hladká vlevo, to je ona napínací kladka, která se prodává jako náhradní díl za cca 1000,-(teda na 50kW motor..na 48kW motor ji nemohu najít). Ale má tuším určitou vůli již jako nová.

Kolik má to auto najeto? A kolik najezdí měsíčně teď? Pokud to nedělá nějaké problémy, tak si nemyslim, že je to třeba okamžitě řešit. Zatím to sleduj.
janulda
Člen Týmu

kladky

Příspěvek od janulda »

Tak najeto má 109 500km a měsíčně najezdí má drahá polovička asi 500km.Koupili jsme ho letos v bazaru- r.v. 2004.Zatím v perfektním stavu a pravidelným servisem. Akorát se jí zlomil výfuk,ale ten jsem bez problému svařil. :mrgreen:
petr303
Člen Týmu

Příspěvek od petr303 »

janulda píše:Tak najeto má 109 500km a měsíčně najezdí má drahá polovička asi 500km.Koupili jsme ho letos v bazaru- r.v. 2004.Zatím v perfektním stavu a pravidelným servisem. Akorát se jí zlomil výfuk,ale ten jsem bez problému svařil. :mrgreen:
Hm, tak to myslím, že by to mělo ještě nějaký čas vydržet. Já jsem na tom podobně. Auto jsem koupil nedávno s 95tis.km na tachometru. Mám i servisní knížku. Zatím to neřeším. Yaris mívá běžně najeto až ke 200tis.km. To by nám tu už někdo napsal že je měnil, nebo ne? :)
janulda
Člen Týmu

Příspěvek od janulda »

Já věřím,že by nás snad někdo upozornil pokud někdo už řešil takový problém. Mám ale další problém.Když zavírám spolujezdcovi dveře z venku a zajistím je,při zabouchnutí se pojistka sama otevře.To znamená,že je musím zajistit jen zevnitř,nebo zamknout z venku.Potřeboval bych vědět jak se odělává tapicírunk. :crazy: :bomb:
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

už to sem niekto vkladal niekde a odložil som si tu fotku..- tu ju máš 8)

Obrázek

(podla tej fotky remena usudzujem,že máš ten "nový" yaris .. že?? ) - inú fotku nemám :oops:
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

janulda píše: ...když zavírám spolujezdcovy dveře z venku a zajistím je,při zabouchnutí se pojistka sama otevře...
To je snad v pořádku, nebo ne.....? To je aby sis nezabouchnul klíče.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
janulda
Člen Týmu

Příspěvek od janulda »

Díky za foto,ale mám rok v.2004 a čudlík na zajištění dveří nahoře.Možná jsem to blbě napsal,ale při zajištění a zabouchnutí dveří z venku se mi čudlík zvedne.tzn,že dveře nejsou zajištěné.Pokaždé se mi sami odjistí místo abych je mněl zajištěné. :wacko:
Odpovědět

Zpět na „Yaris“