Hrdza na prednych dverach

nová modelová řada - nástupce Corolly
mysiax
Člen Týmu

Hrdza na prednych dverach

Příspěvek od mysiax »

Caute,

predcasom som pri umyvani auta nazrel pod tesniacu gumu na prednych dverach a co pod nou nevidim - hrdza :shock:

Konkretne v pravom hornom rohu vodicovych dvier, po kontrole spolujazdcovych dveri vysledok ten isty. Odniesol som to do Toyoty, nafotili a poslu to niekam na schvalenie, daju mi vediet...

Myslim, ze je to dost hanba, auto ma necele 2 roky a hnije, co sa da robit... :(

Fotky mojho som nerobil, ale pre ilustraciu tu je tema z nemeckeho auris fora - tam je to pomerne bezny pripad:
http://auris-forum.de/viewtopic.php?f=1 ... ost#p44958

Riesili ste niekto rovnaky problem? Ako sa k tomu postavil servis (lakovacka, vymena dveri)?
Thomas
Navigátor

Příspěvek od Thomas »

No super! :mad: Pěkné počteníčko.Letos jsem si chtěl Aurise koupit.Počkám kolik se vás tady sejde. :? A pak se uvidí. :?:
hornet74
Člen Týmu

Příspěvek od hornet74 »

neber to tak tragicky, každý kto sem píše, tak píše len o problémoch, ten čo má všetko v poriadku tu nemá čo napísať:)
Toyota Auris 1,33 Dual VVT-i 2009
Thomas
Navigátor

Příspěvek od Thomas »

Asi máš pravdu.Dnes jsem to kontroloval na Aurisu kolegy.Má ho od loňského ledna, a nic.A taky na těch fotkách to vypadá hrozně velký kus.Ve skutečnosti se jedná jen o kousíček.I kdyby, tak přebroušení, a nalakování by to mělo vyřešit. :)
johny2000
Manager Týmu

Příspěvek od johny2000 »

Mám ho přes 3 roky a rez zatím nikde.
Obrázek

Verso 1.8 Active
EX: auris 1,6 Dual VVTI Man
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Thomas píše: ...i kdyby, tak přebroušení, a nalakování by to mělo vyřešit...
Tohle vypadá na korozi zevnitř, tím pádem spíš vystříkat dutiny.

U blahoslavených škodovek felícií také nemělo smysl natírat páté dveře zvenku, protože když to vykouklo ven, tak už vevnitř zpravidla kus chyběl. Viděl jsem kdysi na vlastní oko.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
mysiax
Člen Týmu

Příspěvek od mysiax »

Prave kvoli tomu som to tu pisal, aby si to ludia skontrolovali a neboli o par rokov prekvapeny, ked im dvere prehniju skrz a auto bude po zaruke...

Co som vypozoroval, tyka sa to aut po facelifte, zrejme nejaky problem vo vyrobe, pozinkovany, nalakovany plech nesmie hrdzaviet :!:
Auris 1.6 Valvematic TC 2010
ultra
Manager Týmu

re

Příspěvek od ultra »

Mam Auris 1,6 velvematic 8/2010 po facelifte - skontrolovane vsetky dvere - ziadna hrdza
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
vma
Člen Týmu

A čo iné časti?

Příspěvek od vma »

Ako potenciálny nový majiteľ mám obavu, či to nie je problém celého auta - a nie je to jediné auto. I30, Suzuki SX4 - tam sú tiež debaty o hrdzi. Asi to ide z dutín. Robí sa ešte vystriekanie dutín ako na starých Škodovkách?
Kylián
Člen Týmu

Příspěvek od Kylián »

Zatím jsem rez na dveřích nenašel, ale mám trochu rezavou zadní nápravu a různé úchyty na spodku auta.
Také je dost rezavý výfuk, myslel jsem, že originál bude vypadat po třech letech lépe. Jinak ošetřením dutin se zabývá poměrně dost firem a před letošní zimou si je nechám učitě ošetřit a pak každé další tři roky. Mít kvalitně ošetřované dutiny je základ boji s korozí.
Auris 1,4 VVT-I, Gray
Suzuki Vitara 1,6 JLX, M/T
mali6
Člen Týmu

Příspěvek od mali6 »

pozeral som pod to tesnenie, na lavej strane je tam taky mensi naznak hrdze, na pravej strane zatial v podstate nic iba taka praslina v laku alebo proste dva plechy pri sebe nezvarene a len zastreknute farbou ktora je prasknuta... je to ozaj male miesto ale ked sa to neopravi moze to narobit velke skody
ked pojdem na servisnu urcite im to ukazem, vie uz niekto ako sa ktomu toyota postavila? moj auris ma ma len pol roka a nieco cez 3000km...
wrc50
Manager Týmu

Příspěvek od wrc50 »

[quote="Jimmi"][quote="Thomas"] ...i kdyby, tak přebroušení, a nalakování by to mělo vyřešit... [/quote]
Tohle vypadá na korozi zevnitř, tím pádem spíš vystříkat dutiny.

U blahoslavených škodovek felícií také nemělo smysl natírat páté dveře zvenku, protože když to vykouklo ven, tak už vevnitř zpravidla kus chyběl. Viděl jsem kdysi na vlastní oko.[/quote]

Porovnávat tu starou Feldu s novým Aurisem je tak trochu mimo mísu, každopádně kvalita všech aut je na výrazně klesající úrovni, díky tumu že se většina vyrábí v Turecku, Maroku, Mexiku a jinde ve 3tích zemích
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

wrc50 píše: ...porovnávat tu starou Feldu s novým Aurisem je tak trochu mimo mísu...
Já porovnával něco úplně jiného, než dvě různá auta. Pouze jsem chtěl upozornit na fakt, že když u feldy začala rez na zadních dveřích vylézat ven v podobě malých bouliček, tak už ta kapsa vevnitř byla úplně rozpadlá.
O ničem jiném jsem opravdu nepsal 8)
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
mali6
Člen Týmu

je

Příspěvek od mali6 »

je nieco nove ohladne hrdze na dverach? dala toyota uz niekomu stanovisko?
Auris 1.6 Valvematic Luna VSC+TRC
mysiax
Člen Týmu

Příspěvek od mysiax »

reklamoval som to presne pred mesiacom, nafotili, poslali na schvalenie, mne sa ozvali az dnes, zajtra pristavujem auto na riesenie, odhad prace je na pol dna, tak som zvedavy, co s tym urobia...
Auris 1.6 Valvematic TC 2010
Odpovědět

Zpět na „Auris“