Jak se dostat k zámku zadních dveří

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
moas
Člen Týmu

Jak se dostat k zámku zadních dveří

Příspěvek od moas »

Ahoj, mám Yarise 2007 a nedaří se otvírat levé zadní dveře - centrál cvakne, ale klika (venku i vevnitř) se tváří, jakoby bylo zamčeno.
Dírkou za madlem kliky jsem dovnitř prostrčil sosák od spreje WD40 a prostříknul to - teď se dveře občas otevřít dají, ale musím hodně trhnout.

Chci se na to kouknout - jak se k tomu mechanizmu dostat? Předpokládám, že je potřeba sundat tapecíruňk zadních dveří. Nějaký návod, jak na to prosím? :oops: Děkuji.
Peto
Řidič

Příspěvek od Peto »

Keď chceš demontovať čalúnenie, tak pozri tu - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... mont%E1%9E

Nabudúce skús troška pohľadať...
Toyota Yaris 1,3 Terra Cool 2008
Toyota RAV4 2,0 Valvematic Lux 2013

Obrázek
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

To isté sa mi stalo na 1.0 asi pred 2 rokmi. Bolo to v zime,kedy to začalo blbnuť. Myslel som si,že asi bude zamrznutý mechanizmus,tak som to nechal tak .Presne ako píšeš,raz sa mi nedali otvoriť,potom zasa zatvoriť...Nakoniec som s tým skončil v servise (auto bolo ešte v záruke). Diagnoza znela-zlomená klučka (niečo v mechanizme ) a nakoniec vymenili celú klučku.
Stane sa ti,že ak zatvoríš centrálom dvere,tak ti tá západka na klučke plandá?? Myslím ten červený zámok,ktorým zvnutra zatvaraš dvere na klučke-keby si nemal centrál.
Ked som dvere zatvoril alebo otvoril,tak som videl,že mechanizmus zvnutra sa nepreklápa.
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
moas
Člen Týmu

Příspěvek od moas »

Díky oběma!
Hledal jsem, evidentně ale špatně.
To zamykátko nevypadá nijak kývavě, ani při zamčených, ani při otevřených dveřích. No uvidíme.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“