Komfortní blikání - 3x
Komfortní blikání - 3x
Zdravím pánové,
neinstaloval už někdo do Aurise komfortní blikání? Vždy když přesednu ze sl. vozu tak jen štrejchám o páčku - bohužel Auris tuto funkci nemá.
Našel jsem tento výrobek a přemýšlím o jeho zabudování:
http://www.ebay.de/itm/1x-3x-TOYOTA-Aur ... 3f12a9387c
Nemá někdo už zkušenost?
neinstaloval už někdo do Aurise komfortní blikání? Vždy když přesednu ze sl. vozu tak jen štrejchám o páčku - bohužel Auris tuto funkci nemá.
Našel jsem tento výrobek a přemýšlím o jeho zabudování:
http://www.ebay.de/itm/1x-3x-TOYOTA-Aur ... 3f12a9387c
Nemá někdo už zkušenost?
Toyota Corolla XLi E10 65kW
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris II TS 1,4 D4-D
Toyota Auris II 1,6 vvti facelift
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris II TS 1,4 D4-D
Toyota Auris II 1,6 vvti facelift
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Proc delat z Toyoty koncern? :-/
Navic kdyz zapnes blinkr, ptz chces prejet z pruhu do pruhu a najednou Ti tam nekdo vjede nebo kvuli okolnostem to proste nejde dokoncit, tak po 1 bliknuti to nejde vypnout...
Jezdim taky koncernovyma sluzebakama, ale v toyo mi to vubec nechybi(asi vec nazoru)´.
Navic kdyz zapnes blinkr, ptz chces prejet z pruhu do pruhu a najednou Ti tam nekdo vjede nebo kvuli okolnostem to proste nejde dokoncit, tak po 1 bliknuti to nejde vypnout...
Jezdim taky koncernovyma sluzebakama, ale v toyo mi to vubec nechybi(asi vec nazoru)´.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

Výsada koncernových vozů to není, Fiat to má taky.
Jinak si myslím, že na dálnici je to docela šikovná věc. Na rychlé přejetí z pruhu do pruhu troje bliknutí stačí a když potřebuju blikat déle, je tu stále možnost blinkrovou páčku podržet nebo pustit blinkry napořád.
Jinak si myslím, že na dálnici je to docela šikovná věc. Na rychlé přejetí z pruhu do pruhu troje bliknutí stačí a když potřebuju blikat déle, je tu stále možnost blinkrovou páčku podržet nebo pustit blinkry napořád.
Corolla 1.6 Valcematic CVT Active Trend+ 2017
Auris 1.6 Valvematic Luna 2011
Škoda 125 L 1989
Škoda 125 L 1989
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Aha, tak pardon za spatne info, ja to zatim zazil jen ve skode, vw, seatu a audi.
Na dalnici je to fajn, ale co kdyz Ti tam na posledni chvili nekdo vjede a Ty uz blikat nechces a cekas v tu chvili ty nesnesitelne dlouhe 2-3 vteriny nez to doblika a ten za Tebou je zmateny proc blikas, kdyz tam vlastne nejedes
Na dalnici je to fajn, ale co kdyz Ti tam na posledni chvili nekdo vjede a Ty uz blikat nechces a cekas v tu chvili ty nesnesitelne dlouhe 2-3 vteriny nez to doblika a ten za Tebou je zmateny proc blikas, kdyz tam vlastne nejedes

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS

Když ti tam někdo vjede na poslední chvíli tak je to fakt nanic. Ale pokud sleduješ situaci za sebou, tak je takovýchto situací málo. A když už ti tam někdo nestandardně vjede, tak se holt budeš ty 2-3 sekundy nestandardně chovat taky 
A ani absence "blikátka" IQ nekterým řidičům nezvedne.

A ani absence "blikátka" IQ nekterým řidičům nezvedne.
Corolla 1.6 Valcematic CVT Active Trend+ 2017
Škoda 125 L 1989
Škoda 125 L 1989
Blinkry by se měly používat s rozumem. Často je třikrát málo, takže člověk stejně musí páčku podržet nebo na chvilku přepnout, někdy je třikrát až moc, ale trojblik nejde vypnout. U koncernů jsem zjistil, že když páčku podržím na dvě bliknutí a pustím, potřetí už neblikne, takže se tím dá částečně trojblik eliminovat v situacích, kdy člověk dopředu ví, že 2x je dost. Jestli mají tuhle funknci všechny moduly, to vážně netuším.
Obecně se mi tenhle trend, kdy stroj "myslí" za uživatele, vážně hnusí. Tyhle "chytré" a "komfortní" funkce se dneska cpou do kdečeho, ale v řadě případů to jenom otravuje a nezřídka je to dokonce kontraproduktivní.
BTW, známý chtěl sériově montovaný trojblik zrušit u svého Opla a bylo mu řečeno, že to nejde. To je drzost, co?!
Obecně se mi tenhle trend, kdy stroj "myslí" za uživatele, vážně hnusí. Tyhle "chytré" a "komfortní" funkce se dneska cpou do kdečeho, ale v řadě případů to jenom otravuje a nezřídka je to dokonce kontraproduktivní.
BTW, známý chtěl sériově montovaný trojblik zrušit u svého Opla a bylo mu řečeno, že to nejde. To je drzost, co?!

Toyota Auris 2.0 D-4D '08
Naprostý souhlas. Osobně používám v práci služební Octavii a trojblik mě vadí, chci si totiž blikat jak uznám sám za potřebné.BJ píše:Blinkry by se měly používat s rozumem. Často je třikrát málo, takže člověk stejně musí páčku podržet nebo na chvilku přepnout, někdy je třikrát až moc, ale trojblik nejde vypnout. U koncernů jsem zjistil, že když páčku podržím na dvě bliknutí a pustím, potřetí už neblikne, takže se tím dá částečně trojblik eliminovat v situacích, kdy člověk dopředu ví, že 2x je dost. Jestli mají tuhle funknci všechny moduly, to vážně netuším.

Při čtení autotestů jsem taky konsternován, když redaktor napíše že Toy stále ještě nemá slavný trojblik. Takže za mě Toyotě - palec nahoru!!!! (čímž neříkám, že to někomu nemůže vyhovovat, ale já to nejsem)

Toyota Corolla E12 1.4 D4D taky už slouží jinde ....
Toyota Avensis T22 2.0 - už slouží jinde ....
už jen dvoukolé Yamahy ....
Toyota Avensis T22 2.0 - už slouží jinde ....
už jen dvoukolé Yamahy ....
http://www.cybertronic-labs.cz/product/detail?id=142
http://www.cybertronic-labs.cz/product/detail?id=111
http://www.cybertronic-labs.cz/product/detail?id=111
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
-
- Člen Týmu
Dobrý den všem,
bez ohledu na filozofické názory na užitečnost tohoto zařízení jsem otevřel standardní blikačové relé v Aurisu a tam jsem našel integrovaný obvod SE336, který když nahradíme nějakým mikrokontrolérem (např. Atmel / PIC) tak tam naprogramujeme trojblik nebo třeba i čtyřblik.
PS: Každý kdo denně projíždí ty kruhové objezdy o minimálním možném poloměru a vyjíždí hned na první odbočce to určitě ocení. Možná že výrobce těch relé (firma Denso) mají tohle zařízení už hotové a nebude zapotřebí to předělávat. Když něco najdete, dejte vědět, ať nevymýšlím vymyšlené.
bez ohledu na filozofické názory na užitečnost tohoto zařízení jsem otevřel standardní blikačové relé v Aurisu a tam jsem našel integrovaný obvod SE336, který když nahradíme nějakým mikrokontrolérem (např. Atmel / PIC) tak tam naprogramujeme trojblik nebo třeba i čtyřblik.
PS: Každý kdo denně projíždí ty kruhové objezdy o minimálním možném poloměru a vyjíždí hned na první odbočce to určitě ocení. Možná že výrobce těch relé (firma Denso) mají tohle zařízení už hotové a nebude zapotřebí to předělávat. Když něco najdete, dejte vědět, ať nevymýšlím vymyšlené.
Kde nepomůže hrubá síla, pomůže ještě větší síla.
-
- Člen Týmu
- daihatsu.materia
- Člen Týmu
-
- Člen Týmu