50 km/h

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
trud
Řidič

50 km/h

Příspěvek od trud »

V popise Auris HSD sa uvadza ze na elektrinu sa da ist do 50km/h. V dvoch clankoch , ale o Priuse (rovnaky pohon ako Auris HSD) som sa docital skusenosti uzivatelov ze tak je to len pri ECO mode teda jazde na cistu elektrinu. Pri EV mode a nabitych bateriach sa vraj na rovinke zapoji benzinovy motor až pri cca 70km/hod. Vie mi dakto kto to auto ma potvrdit ci je to naozaj tak? Alebo je to v Aurise HSD tak ze okamzite ako rychlost dosiahne 50km zapne sa benzinovy motor a je jedno ci je navoleny mod EV alebo ECO.
Dakujem za info :-)
Rado SK
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rado SK »

uvediem na spravnu mieru:
iba pri EV mode vies ist do 50km/h iba na cistu elektricku energiu (samozrejme za predpokladu ze su dostatocne nabite baterie atd.)
pri kazdom jednom rozbehu z miesta, ci uz mas jeden z modou alebo nie sa auto rozbieha cez elektriku, motor sa zapina automaticky kedy vozidlo potrebuje, tzn. podla potreby zrychlovat, popr. podla toho ci musi ist motor kvoli kureniu v zime atd.
Na cisty elektro pohon sa da ist aj pri vyssich rychlostiach, ale to ide skor o udrziavanie napr. 70km/h - pri jazde po rovine bez potreby zrychlovat...
ak chces mat lepsiu predstavu o tom ako to cele funguje, treba zajst k dilerovy a spravit si skusobnu jazdu.

a este k tym modom:
EV - ciste elektricky mod do 50km/k
ECO mod - obmedzi funkciu klimatizacie, ovladanie skrt. klapky - vsetko za ucelom co najmensej spotreby vozidla.
POWER mod - vyuziva max.vykon benzinoveho motora + elektromotor, citlivost plyn. pedalu sa zmeni...atd.

:twisted:
Milan SE
Řidič

Příspěvek od Milan SE »

Dobre si to napísal.Ja má rekord 80km/h na elektriku ,ale dlhé tiahle klesanie. Najviac používam ECO mod, EV mod je tak na parkoviská pri hypermarketoch, ten používam najmenej, pretože na samotnú baterku jazdím v ktoromkolvek mode,len to treba vedieť prehodiť v meste to robím plynovým pedálom,keď si vypnem motor a používam pohon len z baterie.Ale to už sú také finty ktroré sa treba naučiť ,pri skúšobnej jazde kto neovláda HSD,nemá šancu pochopiť a nedajbože ešte využiť HSD techniku.To treba kúpiť a jazdiť a hlavne vnímať a pochopiť o čom je hybrid.Ako prvý krok k pochopeniu ja zabudnúť na všetko čo vieš z normálneho auta a treba začať od začiatku.Najviac ma pobaví "test" hybrida či v TV alebo v časopisoch,keď novinár popíše skúsenosti po 1000km.A tí čo si to prečítajú mi potom o tom rozprávajú aké je to zlé auto a aká je to slabá technika a pod.nezmysle, pritom s HSD nenajazdili ani 1km...
Je vela aut v tejto cene,ktoré HSD svojimi parametrami porazia,ale HSD je úplne o niečom inom...a to ja nie som žiaden ekolog
Rado SK
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rado SK »

tak to som ta trochu predbehol, mne to najviac islo 100km/h :D ale tak isto to bolo trochu dolu briezkom :D
a presne ako pises, to auto treba pochopit.ten trik s pedalom som "nasiel" asi po 1000km :D
ja pouzivam EV skoro na kazdej krizovatke (svetelnej v ramci BA), ak je dostatocne nabita baterka tak mi to este viac setri palivo :twisted:
trud
Řidič

dakujem

Příspěvek od trud »

Dakujem za info, tak ja viem ze HSD je uplne ine auto a preto sa mi paci..a moc ma potesilo ze je to tak ako som cital pri priuse,.teda ze sa da ist na elektrinu aj viac ako 50km/h. Tiez je najslepsie ho vyskusat bohuzial predvadzacia jazda dlha 10 km ne je to prave orechove. radsej by som si auto pozical na 2-3 dni bohuzial na slovensku som ho nasiel len v jednej pozicovni az na vychode :(.Som zvedavy kedy a v akej cene sa do predaja dostane Yaris HSD..ma motor 1,5 a 45kw motor...napetie baterie 144V , auto je lahsie, a ma troska mensi motor, takze aj spotreba by mohla byt o 0,3-0,5 litra priaznivejsia.
Rado SK
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rado SK »

Yaris HSD pride teraz v lete :twisted:
cena bude upresnena pred zahajenim predaja, co sa spotreby tyka rataj okolo 3,2 :O
a vykon systemu bude 74kW.
trud
Řidič

Yaris HSD

Příspěvek od trud »

Ak bude cena do 16000 menim auto :-)...
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Asi myslis €, ze? :))
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
trud
Řidič

Ano 16 000 Eur

Příspěvek od trud »

Samozrejme 16000 eur, len sa bojim ze toyota da daku hlupu cenu 18900 a to potom radsej auris hsd za 20900.
Inak nechapem preco v hybride ne je tempomat od zakladu..ved do takeho auta to uplne treba.Viac ako vyhrievane sedacky.Tie su uz v Lune a tempomat ne..pritom jedna packa :)
deto
Navigátor

Příspěvek od deto »

Neviem cim to bude, ale pri tempomate mam vyssiu spotrebu ako ked drzim plyn sam ;)
Skoda Octavia Tour II 1,6MPI 75kW 06/2011
Toyota Corolla E15 1,4VVTi 71kW 12/2008
Odpovědět

Zpět na „Auris“