Turbo do MR2

vše ohledně modelové řady MR2
Odpovědět
monty_mr2
Člen Týmu

Turbo do MR2

Příspěvek od monty_mr2 »

Čau, zvažuju, že bych v létě do mojí MR2 dal turbo... Nevim, ale jestli do mýho 3S-GE motoru koupit nějaký Turbo (tím pádem i svody a tlumič) a nebo sehnat jinej 3S-GTE motor...co jsem ale koukal, tak ty motory moc k mání nejsou a když už, tak spíš z Celici, ale ty mají zase jinou převodovku... Co by bylo lepší? :-)
Toyota Celica T23 1.8 VVT-i (actual)
Toyota MR2 SW20 2.0 3S-GE rev.1 (actual)
kolja
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: Turbo do MR2

Příspěvek od kolja »

monty_mr2 píše:Čau, zvažuju, že bych v létě do mojí MR2 dal turbo... Nevim, ale jestli do mýho 3S-GE motoru koupit nějaký Turbo (tím pádem i svody a tlumič) a nebo sehnat jinej 3S-GTE motor...co jsem ale koukal, tak ty motory moc k mání nejsou a když už, tak spíš z Celici, ale ty mají zase jinou převodovku... Co by bylo lepší? :-)
pokud si to budeš dělat sám tak to docela jde, ale, je tady ale, motor 3S-GTE má ještě krom převodovky jiné poloosy, větší kotouče (tedy pokud je máš tak je problém vyřešen, dále je nutné také sehnat kompl. kabeláž od řídící jednotky (u ) až k sloupku poj. skříně ve sloupku, krom světel (dovoz z UK nic nepasuje, a somo sebou také výf. potrubí : zrovna jedno turbo předělávám. Kompl. předalané do týdne bude na prodej za 120000,-Kč (žlutá nehavarovaná karoserie rok. výr. 1992. 167 000 km
Výkon: 180 kW (245 PS) , kompl. nové výf.potrubí Catback Turbo, a další drobnosti
No a také zaleží co dovezeš a odkud??
jen tak mimo soutěž nemáte někdo na prodej (přístrojovku na 3S-GTE , já debil jsem ho před rokem strčil do jíné co jsem prodal před rokem nebo kdy to bylo a teraz bych ho potřeboval :-( )
MR 2 TARGA 180 kW (245 PS)
monty_mr2
Člen Týmu

Příspěvek od monty_mr2 »

Aha, takže by bylo nejlepší sehnat asi nějakou celou MR2 s 3S-GTE motorem, nejlíp bouranou a všechno to tam přendat... Ale tady v ČR, asi žádnou neseženu nebo neví někdo o nějaký? Jinak kdybych na to měl tolik peněz, tak bych to asi i bral, ale tolik fakt teď nemam a navíc, bych si rád nechal svojí, jen to do toho všechno přendal ;-)
kolja
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolja »

monty_mr2 píše:Aha, takže by bylo nejlepší sehnat asi nějakou celou MR2 s 3S-GTE motorem, nejlíp bouranou a všechno to tam přendat... Ale tady v ČR, asi žádnou neseženu nebo neví někdo o nějaký? Jinak kdybych na to měl tolik peněz, tak bych to asi i bral, ale tolik fakt teď nemam a navíc, bych si rád nechal svojí, jen to do toho všechno přendal ;-)

čau, sehnat v česku bouranou asi bude veeelkej problém, v sousedním raichu je jedna asi za 1500eček (dovoz z UK) tak, že bude problém s elektr. rozvodem (ten jsem řešil i já), tak si to dej dohromady dovoz plus cena vozidla , a to nevím jaký je stav toho motoru a zadních náprav??? dále přestavba, tedy pokud si to budeš dělat sám tak žádný výdaj, pokud ti to bude předělávat někdo zadara tak ne ni co řešit, jedinej problém je potom u dovozu z UK s pravostrnn. řízením elektr. instalace. Ještě dotaz jaký máš r.v tvé e MRky??? máš náhon na tachometr s el. čidlem nebo mechanický náhon??
MR 2 TARGA 180 kW (245 PS)
monty_mr2
Člen Týmu

Příspěvek od monty_mr2 »

Což asi bych si to dělal sám všechno no, v tom by problém nebyl... a plánuju to cca nějak kolem toho léta... Jinak je to 1991 a je tam mechanickej náhon...
_Petan_
Navigátor

Příspěvek od _Petan_ »

já potřebuju sehnat Pístní kroužky a šálky na ojnice nevíte někdo???? a tu přístrojovku mám já v autě :-) mimochodem taky bych chtěl sehnat nějáký ten turbomotor, dřív neš složím já ten můj :-), kde ty je bereš??? :-D :-D :-D
MR2 2.0/129kw/r.v.94/klima/servo/targa

Ford Focus 1.8 TDDI/55kw (75HP)/r.v.02./klima/3 dveř.lehce v tuningu_pracant_
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

_Petan_ píše:já potřebuju sehnat Pístní kroužky a šálky na ojnice nevíte někdo???? a tu přístrojovku mám já v autě :-) mimochodem taky bych chtěl sehnat nějáký ten turbomotor, dřív neš složím já ten můj :-), kde ty je bereš??? :-D :-D :-D
šálky nejsou problém, kroužky trosku ano - závisí vse na stupni výbrusu - kdyžtak Sz a není problem dodat..
_Petan_
Navigátor

Příspěvek od _Petan_ »

Vybrus 2c takze asi druhy. :-) :-) :-D a kolik to bude kostovat?
MR2 2.0/129kw/r.v.94/klima/servo/targa

Ford Focus 1.8 TDDI/55kw (75HP)/r.v.02./klima/3 dveř.lehce v tuningu_pracant_
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

_Petan_ píše:Vybrus 2c takze asi druhy. :-) :-) :-D a kolik to bude kostovat?
Víš co je SZ ?
2C není smerodatný, na bloku muže být vyraženo cokoliv a už v nem mohlo být vrtáno... zmeř prumer válcu, ovalitu, a prumer čepu na klice a písni mi rozmery jaké tedy potřebujes ( zvlást stupen výbrusu pro kroužky a zvlást pro pánve.. )
Odpovědět

Zpět na „MR2“