Zkušenosti

vše ohledně modelové řady Verso
Odpovědět
johny2000
Manager Týmu

Zkušenosti

Příspěvek od johny2000 »

Jaké máte zkušenosti s tímto vozem? Máte někdo 1.8 benzín s MDS převodovkou?
Obrázek

Verso 1.8 Active
EX: auris 1,6 Dual VVTI Man
David T
Člen Týmu

Příspěvek od David T »

Mám jenom dílčí zkušenosti. Sjel jsem si s Verso 1.8. MMT. Je to robotická převodovka. Normální převodovka řazená servama. Má to spoustu nectností a jízda s tím stoja za ... Ptal jsem se na to bývalých mechaniků z Toyoty a ti řekli, že je to jeden velký problém. http://www.toyotatsusho.cz/ojete-vozy/4 ... -i-sol-mmt.

Nevím co myslýš MDS?
Na základě této zkušenosti jsem si koupil 1.8 CVT
Multidrive S. Je to automat s variátorem. V rychlostech do 40Km/h to jede
na olej a potom se to přepíná na variátor. rozdíl nepoznáš. Řetěz variátoru by se měl měnit po 500 tis. Km a olej v převodovce po 100 tis Km.
Je to úplně jiná liga (za ty peníze, aby ne). Až něco víc anjezdím tak
dám vědět.

David
johny2000
Manager Týmu

Příspěvek od johny2000 »

JJ.. MDS = Multidrive S. (CVT). Tak to mě ty zkušenosti budou zajímat. HOdně. Kolik to žere ne dálnici? jak rychle to dokáže například přidat při předjíždění?
Obrázek

Verso 1.8 Active
David T
Člen Týmu

Příspěvek od David T »

Co se týče předjíždění tak to není problém, šlápnu pedál na podlahu a jedu, o nic se nestarám, samozřejmě nafta to není. Na dálnici jsem s tím ještě nebyl. Co jsem slyšel od jiných tak je důležité používat tempomat, protože se variátor automaticky přestaví do optimálního poměru a spotřeba by mohla být ok. Po novém roce mám naplánované nějaké cesty tak to zkusím.

Má to ještě tlačítko SPORT a to je taky znát na zrychlení, ale i na spotřebě.

D.
Jura66
Člen Týmu

toyota corolla verso

Příspěvek od Jura66 »

má toyotu corollu verso 02 D koupil jsem ji 3 léta starou dělal jsem jenom bězné ukony brzdy tlumiče rozvody a kladky jinak pořád jezdim . moc jsem spokojenej moc se mí líbí novější model ale mám z něho trošku strach. myslim si že auta nedělají tak kvalítní jako dřív to je muj názor
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

ja mam 1,6ku verso novu od augusta a po nabehani 9tis. km sa zatial nemam na co stazovat. cez leto 6,2lna 1OO a teraz o cosi vyssie 7,4
Obrázek
johny2000
Manager Týmu

Příspěvek od johny2000 »

Nezrcadlí se ty budíky v čelním skle?
Obrázek

Verso 1.8 Active
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

nie, pretoze pred budikmi mam taky vycnelok kt brani zrkadleniu ako aj k dorej viditelnosti pri slku.
Obrázek
hawkey
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Verso 1,6

Příspěvek od hawkey »

Já vlastním Verso od roku 2010. Zatím najeto 39 000KM. Jediná porucha bylo občas nefunkční rádio - vyřešeno v reklamaci výměnou celého rádia. Jinak naprostá spokojenost, je to velmi pohodlné a prostorné auto.
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

musim potvrdit ze ide o auto priestranne a pohodlne. na dlhe trasy ma neboli vobec chrbat. a skusenosti napr. z trc je potesitelny-pomohol pri prudkom kopci-zladovatelenom....atd
Obrázek
David T
Člen Týmu

cvt

Příspěvek od David T »

Tak mám za sebou prvních 1000 Km s Verso 1.8 CVT.
Spotřeba zatím 8L počítač, zeál 8.1 L. Dálnice, město, okrsky všechno dohromady. Co se týče předjíždění, začala mě předjíždět Octavia 1.9.TDI a tak jsem zkusil zmačknout sport a dal plyn na podlahu, bylo to v táhlém kopci. Otáčkoměr ukázal 6 tis a Octavka mi koukala na koncový světla, zkrátka jede to jako sviňa. je to ještě syrový, tak se ukáže za 5 tis. Pokud jedu okrsky tak to ukazuje 7,8L.
Měl jsem strach z D1 tankodrom a na to že na zadku není nezávislý zavěšení kol tak to je super, nic se nepřenáší do karoserie.
Auto je pohodlný, zatím nemám výhrad.
Toyota Avensis 2.0 TD
Toyota VERSO 1.8 CVT
johny2000
Manager Týmu

Příspěvek od johny2000 »

Díky moc za informace, budu velmi rád, pokud budou časem zde přibývat vaše zkušenosti. Daný model se mi tuze líbí.
Obrázek

Verso 1.8 Active
David T
Člen Týmu

Příspěvek od David T »

Příští týden určitě natočím další 1000 Km tak zase přidám postřehy. ještě malý postřeh k temponatu. Pokud je to alespoň trochu možné používám tempomat a to i na zrychlování, projíždím vesnice aniž bych hýbal s nohama (v obci 50). Mám modlový rok 2011 a v modelovém roku 2012 není tempomat ve výbavě Terra ani Sky nelze ho dokoupit a je až ve výbavě Premium a to je za 700 tis :( , proto jsem sehnal předváděčku, mela najeto 700 Km. Auto s automatickou převodovkou bez tempomatu, nechápu ???

David
Toyota Avensis 2.0 TD
Toyota VERSO 1.8 CVT
johny2000
Manager Týmu

Příspěvek od johny2000 »

JJ souhlasím s stím, že modelový rok 2012 stojí úplně za houby. Ono to nemá víc věcí, kvůli kterým se mi to auto líbí. Tu modelovou řadu zase musel vymýšlet nějaký vylízaný marketér, který jinak o autech neví vůbec nic, ale hlavně musí být cool..... grrrrr
Obrázek

Verso 1.8 Active
David T
Člen Týmu

Příspěvek od David T »

Prodejce mi na to řekl, že to také nechápe jak někdo mohl vymyslet takovou kombinaci výbav. U Avensise jde tempomat údajně dokoupit za 8 tis, u Versa nic. Modelový rok 2011 s CVT se nechá sehnat na http://www.toyota-emilfrey.cz/cz.php?tx ... detail=103.
Jinak spotřeba postupně klesá, jsem na 7,7 a to jsem jezdil podstivý mix dálnice, město, okresky.
Toyota Avensis 2.0 TD
Toyota VERSO 1.8 CVT
Odpovědět

Zpět na „Verso“