Zkušenosti
Zkušenosti
Jaké máte zkušenosti s tímto vozem? Máte někdo 1.8 benzín s MDS převodovkou?
Mám jenom dílčí zkušenosti. Sjel jsem si s Verso 1.8. MMT. Je to robotická převodovka. Normální převodovka řazená servama. Má to spoustu nectností a jízda s tím stoja za ... Ptal jsem se na to bývalých mechaniků z Toyoty a ti řekli, že je to jeden velký problém. http://www.toyotatsusho.cz/ojete-vozy/4 ... -i-sol-mmt.
Nevím co myslýš MDS?
Na základě této zkušenosti jsem si koupil 1.8 CVT
Multidrive S. Je to automat s variátorem. V rychlostech do 40Km/h to jede
na olej a potom se to přepíná na variátor. rozdíl nepoznáš. Řetěz variátoru by se měl měnit po 500 tis. Km a olej v převodovce po 100 tis Km.
Je to úplně jiná liga (za ty peníze, aby ne). Až něco víc anjezdím tak
dám vědět.
David
Nevím co myslýš MDS?
Na základě této zkušenosti jsem si koupil 1.8 CVT
Multidrive S. Je to automat s variátorem. V rychlostech do 40Km/h to jede
na olej a potom se to přepíná na variátor. rozdíl nepoznáš. Řetěz variátoru by se měl měnit po 500 tis. Km a olej v převodovce po 100 tis Km.
Je to úplně jiná liga (za ty peníze, aby ne). Až něco víc anjezdím tak
dám vědět.
David
Co se týče předjíždění tak to není problém, šlápnu pedál na podlahu a jedu, o nic se nestarám, samozřejmě nafta to není. Na dálnici jsem s tím ještě nebyl. Co jsem slyšel od jiných tak je důležité používat tempomat, protože se variátor automaticky přestaví do optimálního poměru a spotřeba by mohla být ok. Po novém roce mám naplánované nějaké cesty tak to zkusím.
Má to ještě tlačítko SPORT a to je taky znát na zrychlení, ale i na spotřebě.
D.
Má to ještě tlačítko SPORT a to je taky znát na zrychlení, ale i na spotřebě.
D.
toyota corolla verso
má toyotu corollu verso 02 D koupil jsem ji 3 léta starou dělal jsem jenom bězné ukony brzdy tlumiče rozvody a kladky jinak pořád jezdim . moc jsem spokojenej moc se mí líbí novější model ale mám z něho trošku strach. myslim si že auta nedělají tak kvalítní jako dřív to je muj názor
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Verso 1,6
Já vlastním Verso od roku 2010. Zatím najeto 39 000KM. Jediná porucha bylo občas nefunkční rádio - vyřešeno v reklamaci výměnou celého rádia. Jinak naprostá spokojenost, je to velmi pohodlné a prostorné auto.
cvt
Tak mám za sebou prvních 1000 Km s Verso 1.8 CVT.
Spotřeba zatím 8L počítač, zeál 8.1 L. Dálnice, město, okrsky všechno dohromady. Co se týče předjíždění, začala mě předjíždět Octavia 1.9.TDI a tak jsem zkusil zmačknout sport a dal plyn na podlahu, bylo to v táhlém kopci. Otáčkoměr ukázal 6 tis a Octavka mi koukala na koncový světla, zkrátka jede to jako sviňa. je to ještě syrový, tak se ukáže za 5 tis. Pokud jedu okrsky tak to ukazuje 7,8L.
Měl jsem strach z D1 tankodrom a na to že na zadku není nezávislý zavěšení kol tak to je super, nic se nepřenáší do karoserie.
Auto je pohodlný, zatím nemám výhrad.
Spotřeba zatím 8L počítač, zeál 8.1 L. Dálnice, město, okrsky všechno dohromady. Co se týče předjíždění, začala mě předjíždět Octavia 1.9.TDI a tak jsem zkusil zmačknout sport a dal plyn na podlahu, bylo to v táhlém kopci. Otáčkoměr ukázal 6 tis a Octavka mi koukala na koncový světla, zkrátka jede to jako sviňa. je to ještě syrový, tak se ukáže za 5 tis. Pokud jedu okrsky tak to ukazuje 7,8L.
Měl jsem strach z D1 tankodrom a na to že na zadku není nezávislý zavěšení kol tak to je super, nic se nepřenáší do karoserie.
Auto je pohodlný, zatím nemám výhrad.
Toyota Avensis 2.0 TD
Toyota VERSO 1.8 CVT
Toyota VERSO 1.8 CVT
Příští týden určitě natočím další 1000 Km tak zase přidám postřehy. ještě malý postřeh k temponatu. Pokud je to alespoň trochu možné používám tempomat a to i na zrychlování, projíždím vesnice aniž bych hýbal s nohama (v obci 50). Mám modlový rok 2011 a v modelovém roku 2012 není tempomat ve výbavě Terra ani Sky nelze ho dokoupit a je až ve výbavě Premium a to je za 700 tis
, proto jsem sehnal předváděčku, mela najeto 700 Km. Auto s automatickou převodovkou bez tempomatu, nechápu ???
David

David
Toyota Avensis 2.0 TD
Toyota VERSO 1.8 CVT
Toyota VERSO 1.8 CVT
Prodejce mi na to řekl, že to také nechápe jak někdo mohl vymyslet takovou kombinaci výbav. U Avensise jde tempomat údajně dokoupit za 8 tis, u Versa nic. Modelový rok 2011 s CVT se nechá sehnat na http://www.toyota-emilfrey.cz/cz.php?tx ... detail=103.
Jinak spotřeba postupně klesá, jsem na 7,7 a to jsem jezdil podstivý mix dálnice, město, okresky.
Jinak spotřeba postupně klesá, jsem na 7,7 a to jsem jezdil podstivý mix dálnice, město, okresky.
Toyota Avensis 2.0 TD
Toyota VERSO 1.8 CVT
Toyota VERSO 1.8 CVT