televizor

Tlachání o všem - bez zaměření!
jarson
Věčnej rejpal

televizor

Příspěvek od jarson »

zdravim,
potreboval by som kupit nejake tv .
cim viac sa snazim dozvediet , tym mam v tom vacsi zmatok.
poradil by mi niekto s tymto problemom, aku tv vybrat?
moja predstava je led tv o uhlopriecke okolo 100cm plus minus, co najlepsi mozny obraz ( asi fullHD a 100hz) a moznost prehravania cez USB. Samozrejme dobra cena potesi.
Teda ak ma niekto skusenost, pripadne riesi neco podobne , budem vdacny za nejaku radu
dakujem
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
MungoR
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MungoR »

http://www.elektromedia.cz/jak-nakupovat-led-televize
:wink:

Led tv ani monitor sem zatim nekupoval ale bude platit to co u lcd. Takže ujasnit si kolik do toho chci vrazit, pak se podivat po e-shopech a soustředit se na základní hodnoty, t.j. rozlišení (fullHD dneska víceméně nutnost), kontrast, pozorovací úhel, doba odezvy a spotřeba. Za značky snad můžu doporučit Panasonic, LG, Phillips ale budou asi dražší než třeba Hyundai.
Celica VVT-I, 2001
Status: pomalu dojíždíme
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

dik,
tu teoriu uz nejaky den prave studujem.
mam ale taky zvyk si tovar predtym pozriet niekde v obchode "nazivo". No a tu som zistil , ze okrem toho , ze u nas je zalostny vyber, mi dohromady nikto nevie nic povedat blizsie a ani poukazovat, Vacsinou na tom bezi nejaka predvadzacia slucka - ta je samozrejme v asi najlepsej moznej kvalite.
Strasia ma vselijake recenzie od uzivatelov o zlom obraze, nefukcnych funciach, nemoznosti prehravania .... a co ja viem co este.
Mam sa tymto zaoberat, alebo je to prehnane a mam to ignorovat?
Osobne som asi slepy, lebo v obchode mi pripadaju vseky rovnake :?
ex.Carina AT191L 1996 UK
Kenne
Manager Týmu

Příspěvek od Kenne »

pokud nedostanes do televize signal v HD kvalite, tak budes pri uhlopricce 100 podle me cumet vzdy na stejne "nekvalitni" obraz, at uz mas televizi za 7 nebo 15 tisic.. je to o zvyku predevsim (pokud jsi do ted mel klasickou starou velkou bednu... ktera ma samozrejme lepsi obraz)
Celica ZZT230, 2000, black
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

s tym pocitam , ze to bude chciet zmenu poskytovatela signalu. zatal mam digitalny satelit nevalnej kvality... (a LCD z roku 2006).
ex.Carina AT191L 1996 UK
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

pokud holdujes modernim technologiim urcite si pohlidej, aby televize podporovala LAN konektor + DLNA(coz Ti umozni pres sit prehravat filmy z PC, z mobilu, z externiho sitoveho disku).

LAN a internet taky prins novy druh zabavy, napriklad sledovani vimea, youtube(pokud holdujes socialnim sitim podporuje facebook, twiter, videopujcovnu, pocasi, ruzne hry, a dalsi stovky aplikaci), mam to odzkousene na Samsungu 32'' LEDtyp5500 za 8500Kc.

Co mne nejvice prekvapilo je fullhd z vimea pres net, absolutne nejkvalitnejsi obraz s youtube se neda srovnat, jedine pak s blueray.

Samsung tusim 42'' nedela, ale ve 40'' takova telka stoji okolo 13000.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
MungoR
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MungoR »

Luke_Luke píše: LAN a internet taky prins novy druh zabavy, napriklad sledovani vimea, youtube(pokud holdujes socialnim sitim podporuje facebook, twiter, videopujcovnu, pocasi, ruzne hry, a dalsi stovky aplikaci), mam to odzkousene na Samsungu 32'' LEDtyp5500 za 8500Kc.
Tak to už je cena o které by se dalo i uvažovat, já to před pár lety řešil připojením PC co sem poskládal ze zbylejch/starších dílů přes HDMI k starší (HD Ready) plazmě - tim sem dostal prakticky zadarmo připojení k netu, k domácímu síťovýmu úložišti s filmotékou a přehrávač všeho od CD po BluRay ripy :) Je to takhle mnohem otevřenější než kdyby to bylo zabudovaný přímo v TV ale taky náročnější na správu.
Celica VVT-I, 2001
Status: pomalu dojíždíme
Alliq
Manager Týmu

Příspěvek od Alliq »

tak taky ti poradim... delal jsem nejakej patek v oboru...
zminenou Hyundai urcite nebrat, dobra pulka se vracela, ani se nestihla vybalit na kram... stejne je na tom i Sencor a dalsi... o chlup lepe je na tom Gogen, kterej dava delsi zaruku, ale obraz u zadne z tech znacek nic moc...
Panasonic, ikdyz znacka, tak na LCD zadny zazrak, prece by si nepodkopali jimi propagovanou plazmu...
Sony bych taky nebral, posledni dobou menej dodavatele panelu casteji nez ponozky a nemas prakticky zaruku nejake kvality obrazu... ale nejsou na ne skoro reklamace...
osobne bych volil Samsung, pripadne LG...
vyvaroval bych se Philipsu, maj hodne prokreslenej zvuk, ale obrazove nic moc, nehlede na zarucni podminky, kdy maj urcenou v zarucaku max dobu sledovani, a pokud na servise ukaze pocitadlo vic, tak mas po zaruce, resili jsme to s COIkou a vyhral Philips...
pekne ukazuje i Toshiba a Grundig (Grundig se vyrabi v Turecku a vlastni ho Beko), navic Grundig dava delsi zaruku...
co nemusi vyhovovat kazdymu pro duraz na prave nepastelove barvy je Sharp, ma delsi zaruku, clovek z branze ti rekne, ze ma super obraz, ale laik rekne, ze ma naprd barvy, kdyz ji vidis v krame v porovnani s jinejma... a taky dava delsi zaruku...
pro fajnsmekry bych doporucil Pioneer, ale je to docela draha sranda a myslim, ze LEDky zatim nedela, a v cechach je i problem sehnat, musi se pres ofiko zastoupeni, ktere dela BASYS a je to vse na osobni objednavku, mel jsem je moznost videt na skoleni a fakt ukazujou luxusne, ale nemuzu posoudit, co to dela s bezne dostupnym signalem...
jinak jak uz bylo receno, zdroj signalu kvalitni, to znamena idealne pripojeny satelit pres HDMI kabel, a priplaceno za HD kanaly...
doporucuju vyrazit do terenu a obejit par elekter a vyzkouset s vlastnim signalem, treba z DVD, abys poustel stejny obraz a mel moznost srovnavat... zamer se na podani pletovych barev, barvy travy a cerne barvy s tim maj tyhle televize nejvetsi problem...
Toyota Corolla E10 - 1,3 16V XLi, 4E-FE, 65 kW, r.v. 95
frostie
Věčnej rejpal

Příspěvek od frostie »

já to sleduju každý den. nic v televizi není...doporučuji koupit osadníky z katanu a máte o zábavu postaráno 8)
EX: 2x Toy Corolla polocombi 1,4 2000, Toy Previa 2,4 2001, Toy Carina 1,6 1992 a též 2,0 1994
Jezdím s: Toy Camry 1998 2,2 96kW automat.
Hledám Prius II, jen dobře udržovaný, ročník 2006-2010.
honzism@n
Manager Týmu

Příspěvek od honzism@n »

frostie píše:já to sleduju každý den. nic v televizi není...doporučuji koupit osadníky z katanu a máte o zábavu postaráno 8)
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
EX........ Celica sti 16V (1993).
Celica GT 125kw (1998)
Avensis T25 combi 130kw :) (2007)
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

to Alliq:
Dakujem , take nieco som potreboval.
Inak, prave som bol dnes v jednom elektre ( zo vsetkych dvoch , co su u nas v meste)
a porovnaval som samsung UE40D5000 vs.Sharp LC40LE530EV.
Musim ale povedat ze podla mna ten Sharp mal ovela lepsi obraz a to napriek tomu ze Samsung som sa snazil ladit na jeho uroven aspon pol hodinu a nedalo sa . Pravdaze na oboch brzalo rovnake DVD z jedneho zdroja.
Uz som bol pre tento Samsung rozhodnuty, ale toto mma vazne prekvapilo.
Ked som si potom nechal zapojit na ten Samsung cez scart normalny satelitny signal( bezna digit.televizia- nie HD) - bol rozdiel uz markantny.
Zvlastne, ze vsetci predavaci mi tvrdili, ze" ved ten obraz je predsa super".
Tak neviem ci nevidim , alebo co...
Este som mal vo vybere LG 42LV3550- co povies na toto? subjektivne obraz velmi prijemny- je to ale iba 50hz .
Mimochodom aj ten samsung- aj ked na popiske pisu 100hz - samotny monitor zobrazuje iba 50hz- to mi ale nevedel nikto vysvetlit. Zapli nejaku funciu, ktora akoze tie HZ znasobuje na tych 100, ale akurat kompletne stmavol obraz a to bolo vsetko.
ex.Carina AT191L 1996 UK
Alliq
Manager Týmu

Příspěvek od Alliq »

ja bych zase tolik ty Hz nehrotil, vetsi smysl to melo u klasickych obrazovek, kde byl kvalitativni postup obrazu znacny...
u LCD to ma nejvetsi smysl pro sledovani 3D obrazu...
jinak at uz pisou na TV 100Hz, 200Hz nebo dokonce nekteri vyrobci predstavuji i 400Hz, vzdy se jedna o prepocet klasickeho signalu, jelikoz nativne tolik zadny dostupny signal nema...
LG si myslim, ze neni spatna volba, pokud ti ale vyhovuje ten Sharp, asi bych sel do nej, z praxe jsem poznal, ze vyhovuje cca jen tretine zakazniku obrazove, ostatni se vetsinou zhlidnou v Samsungu, nebo vyzadujou "znacku" ikdyz je obrazove na tom hure...
a pokud bys ten Sharp poridil, na krabici nebo u navodu by mel byt takovy zlato-cerveno-cerny letak, kde vyplnis sve udaje, prodejce tam musi dat razitko, a posila se to do zahranici... ale za rok zaruky navic to stoji... na prezentacce Sharp tvrdil, ze to do budoucna pujde registrovat na delsi zaruku online, ale netusim, jestli to uz funguje...
Toyota Corolla E10 - 1,3 16V XLi, 4E-FE, 65 kW, r.v. 95
TomasGT20
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasGT20 »

Trochu ted taky resim tv a me poznatky.
Co se tyce samsungu a typ 5000 (5500) tak v manualu je napsano ze ma 100Hz ale chova se jako 50hz, videl jsem to na vlastni oci kde pri rychlych pohybech kamery byl obraz mirne sekany (ne rozmazany ) mozna bych si na to nevsiml kdyby me na to prodejce neupozornil, ale pri zamereni to slo poznat. Ale asi nejlepsi LED za ty prachy (vlastne je to skoro to nejlevnejsi se znackovych tv)
Rychle pohyby bez sebemensiho trhani jsou pry az od 200HZ a treba u Samsungu to zacina radou 6000.
Ja osobne bych LED nekoupil, porad je to LCD s lepsi svitivosti. Jasne nejlepsi je plasma s temer nulovou odezvou a bral bych ji od Panasonicu.
Co se tyce philipsu tak mam informace takove ze philips dokaze zobrazit kvalitni obraz i pri spatnem signalu, ma pry nejakou technologii prepoctu nebo co (vice tomu nerozumim). Rikal mi to chlapik ktery ji ma doma, nema digital, ale pritom ma velmi dobry obraz oproti jinym LED. Tato technologie philipsu byla popsana i v nejakem clanku, bouzel nemam jiz odkaz......
Problem je trosku v tom ze philips tady udajne konci s prodejem TV protoze diky spatnemu marketingu neprodavali jak se cekalo, takze se da cekat problem se zarukou atd....
Ja osobne jsem pro plasmu protoze u novych technologii se obraz nevypaluje a spotreba je udavana kolem 130W, LED ma kolem 80W. Ten rozdil uz zase neni tak veliky jako u stare plasmy (odber 300W) a obraz na plasme je proste lepsi a pokud cloveku nejede TV porad od rana do vecera, rozdil uz neni takovy, dalsi vyhoda LED je ze je o neco malo tensi ale to je pro me na poslednim miste.

Tolik asi strucne k memu rocnimu pozorovani TV, cteni clanku a informaci kde se jen da :)
Toyota Celica ST202, SS, LSD
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

wow diskuze se pekne rozjizdi, doplnim sve poznatky ke zde jiz napsanemu.

32'' Samsung 5500 nema spotrebuju 80W ani nahodou, je to max hodnota a merakem v zasuvce jsem pri beznem filmu a standardnim nastaveni barev nameril 40-50w.

S plazmou ale tezko srovnavat, plazmu jsem v 32'' nenasel, nejmensi jsem videl 42-43'', ovsem levnejsi modely maji 1024*768 tedy obdelnikove pixely, coz je na prd docela, spotreba u plazmy je proste temer dvojnasobna, coz neni zanedbatelne.

A s tou radu 6000 u Samsungu jsi so myslel jak? Ona ma sice 200Hz, ale to jen kvuli tomu, ze je schopna delat 3D obraz blikanim dvojnasobnou rychlosti, takze kmitocet je 100Hz pro kazde oko, podobne jako u rady 5000 a jestli vnitrne je to zase jen 50Hz to nevim.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
TomasGT20
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasGT20 »

tak ja nemam prakticke zkusenosti se samsungem 5000. Jo trochu jsem to spatne napsal, max spotreba je 80w
http://www.alza.cz/32-samsung-ue32d5000-d234969.htm

ja mam v oku tuto
http://www.datart.cz/katalog/Plazmova-t ... ler_218369
jeste ale chvili pockam.

Je pravda ze plazma se v tak "male" uhlopricce nedela. Ja bych ale ani takovou velikost nechtel, pokud nekdo nema jinou moznost, pak je to samozrejme jina situace a plazma je vyloucena. A taky bych nechtel LED k vuli kvalite obrazu. Porad se vsude mluvi o spotrebe, ale zalezi opravdu taky na tom jestli nekdo zapne tv na par hodin vecer nebo mu bezi cely den pokud je doma. TV si hlavne kupuju k vuli obrazu to je primarni ucel. Jestli za rok zaplatim na spotrebe o 500-1000 kc vic je celkem fuk protoze clovek ty prachy stejne rozhazi nekde jinde a navic kdyz se to rozpocita tak je to par korun na mesic.
Kazdy ma proste jine priority, dulezite je si rict co je pro me u TV nejdulezitejsi.....

S radou 6000 jsem bohuzel nevidel na vlastni oci a moc o ni necetl. Tuto informaci mam od prodejce datartu, ktery mi taky rekl ze rada 6000 oproti rade (5000,5500) ma v sobe i jiny HW a ty Hz jsou pry pravdive a obraz je plynuly, ale nevidel jsem ji tak jako 5000. Prodavam info jak jsem koupil :)

V podstate je ta situace cela kompletne na h*vno, protoze pokud do te tv nepotece kvalitni signal pak to nikdy nebude ono. Takze jedine bud satelit, nebo filmy v HD,blue-ray, propojeno s pc. Ten digital ktery je tu ted nema plne rozliseni. Mam klasickou velkou bednu a obraz je oproti nekterym TV ktere se ted prodavaji da se rict perfektni :) Jeste to chce zapracovat na jinych mistech :)
Naposledy upravil(a) TomasGT20 dne úte 20.12.2011, 16:40, celkem upraveno 1 x.
Toyota Celica ST202, SS, LSD
Odpovědět

Zpět na „Pavlačová plenárka“