149 000,-
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
149 000,-
Minulý týden jsem našel ve schránce lístek s výzvou k vyzvednutí zásilky do vlastních rukou.. Protože jsem pracovně vytížený jedinec,na poštu jsem se dostal až v pondělí večer. Dopis od české kanceláře pojistitelu. Po otevření dopisu jsem propadl v záchvat smíchu,vykoukla na mne totiž složenka na částku 149000,-czk. Když jsem se trochu uklidnil,v dalším jsem se dočetl,že za vozidlo to a to,neplatím povinné ručení a včetně penále se jedna o uvedenou částku,kterou mam do 30dnů uhradit. V čem je však problém,to auto je od roku 2004 trvale vyřazeno z provozu.
veškeré doklady k tomu mám. No bylo už pozdě,a tak jsem druhý den zavolal na jejich placenou linku tuším 3.50min a po 15 minutách se konečně po upozornění,že hovor bude monitorován,ozval operátor CKP. I já jsem ho upozornil že hovor nahrávám. Slovo dalo slovo a já zjistil,že to nebude tak jednoduché. Stát vás z něčeho obviní a na vás je aby jste prokázali svoji nevinu. Úředník mi vysvětlil,že on je pouze vykonavatel práva na základě informací od registru vozidel. Nu což,středa úřední den,vypravil jsem se ráno na registr vozidel,abych po 3h získal odpustku ve formě potvrzení,že moje auto už skutečně skoro 8let neexistuje. Ten samý registr vozidel,který poslal informaci na CKP. Samozřejmě jsem zaplatil správní poplatek 100,-czk. Ten jsem ofotil a přes internetové stránky poslal na místo určení. No a pak jsem si řekl "A UŽ TOHO MÁM DOST!!" došel jsem za svým právníkem a sepsali žádost o náhradu škody. Celkem jsme se dostali na částku 35000,- kterou budu požadovat po CKP. No a protože jsem občan platící daně,vzal jsem dokumenty,nahrávku a vyrazil na policii a podal trestní oznámení na CKP potažmo registr vozidel čili stát pro trestný čin pokusu o podvod. Když policistu přešel záchvat smíchu,sešli se všichni službu konající,nakonec konstatovali že mám pravdu a oznámení sepsali a přijali. Takže jsem v očekávání věci příštích a budu nadále informovat. Pokud někoho postihlo také takovéto neoprávněné nařčení dejte vědět.

...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Bohužel, tohle je věc, která se u nás může stát skoro každému majiteli vozidla .... a je dobře, že máš chuť a sílu se bránit. Přeju ti, aby se ti to podařilo dotáhnout do zdárného konce a uspěl jsi.
...bohužel ale nevěřím, že by si z toho tento "úřed" vzal nějaké ponaučení, nebo se dokonce našel ten konkrétní člověk, který za to zodpovídá a veškeré náhrady tak zaplatil ze svého ..... v konečném důsledku to zaplatí stát z našich daní
...bohužel ale nevěřím, že by si z toho tento "úřed" vzal nějaké ponaučení, nebo se dokonce našel ten konkrétní člověk, který za to zodpovídá a veškeré náhrady tak zaplatil ze svého ..... v konečném důsledku to zaplatí stát z našich daní

RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
ex - Auris 1,6 Valvematic ;r.v.´16
ex - Avensis 2,0 D-4D ;r.v.´07
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
ročně platím státu na daních tolik,že bych se mohl soudit každý den pro jiný případ.
nebo živit na podpoře několik nezaměstnaných jedinců tmavší pleti. Zpět k tématu. Kdyby podobný dopis poslal několika lidem každý z nás,určitě by ho brzy navštívila policie z podobného důvodů,pro který jsem podal trestní oznámení. Ještě pozor. Na tento nedoplatek,nebo jak to nazvat,se vztahuje stejný paragraf jako na blokovou pokutu,tj zaplacením souhlasíte a je to zpět nevymáhatelne! Takže pozor na to. CKP pošle 1000 dopisu,1000 lidí musí otravovat úředníka na registru a do státní kasy dorazí 100000 czk,stát-registr má bordel a ještě si to nechá zaplatit. Tenhle kocourkov prostě jednou musí skončit!

Máš recht,jen do nich. Divné je že registr vydá potvrzení jaké se komu hodí,CKP o existenci vozu a tobě o neexistenci, jak je ten registr vůbec veden,se nedivím že jde legalizovat kdejaká čorka 

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Pekne. Podobne to robi u nas zdravotna poistovna. Poslali nedoplatok za 536eur... nakoniec dostali len 236 (ktore som priznal).... a odpoved na otazku, kde vznikol rozdiel 300eur? dostal som odpoved cez telefon, ze zrejme sa stal preklep... dakujem, 300eurovi preklep... Ale clovek ak to neriesi, zaplati tym bastardom len tak. A tiez zaplatenim suhlasis s vyskou, resp ak do 8dni nepodas namietku, tak suhlasis s vyskou a je to exekutorom vymahatelne. Skurvene tu zakony funguju....
No netreba sa nechat. Drzim palce! :--)
No netreba sa nechat. Drzim palce! :--)
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS 300
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen

IS 300
- Avensis Slovakia
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Jo, tak to je zajímavé téma, jsem zvědavý, jak to dopadne. Rozhodně to není ojedinělý případ, co vím, podobnou zkušenost má víc lidí...
S tím podvodem bych si moc nadějí nedělal, podvod je trestný čin a trestní odpovědnost u nás mají jen fyzické osoby, takže firem, úřadů aj. institucí se netýká. Muselo by se prokázat, že se chtěl obohatit konkrétní úředník nebo nějaká skupina zaměstnanců registru nebo ČKP. Na to jste s právníkem určitě přišli, ale čtenáři zde na fóru by to taky mohli vědět.
Myslím, že by úřady aj. instituce měly mít povinnost vymáhat nedoplatky bez zbytečného prodlení, aspoň jednou za rok si udělat pořádek a na případný nedoplatek okamžitě upozornit, co je starší, smůla, promlčeno (a samozřejmě takto promlčené nedoplatky by se měly projevit na platu zodpovědného úředníka, aby náhodou schválně nezapomínal na své kamarády)
Ne že nechají 7 let v tichosti nabíhat penále z pár stovek a pak se vytasí se statisícem...
S tím podvodem bych si moc nadějí nedělal, podvod je trestný čin a trestní odpovědnost u nás mají jen fyzické osoby, takže firem, úřadů aj. institucí se netýká. Muselo by se prokázat, že se chtěl obohatit konkrétní úředník nebo nějaká skupina zaměstnanců registru nebo ČKP. Na to jste s právníkem určitě přišli, ale čtenáři zde na fóru by to taky mohli vědět.
Myslím, že by úřady aj. instituce měly mít povinnost vymáhat nedoplatky bez zbytečného prodlení, aspoň jednou za rok si udělat pořádek a na případný nedoplatek okamžitě upozornit, co je starší, smůla, promlčeno (a samozřejmě takto promlčené nedoplatky by se měly projevit na platu zodpovědného úředníka, aby náhodou schválně nezapomínal na své kamarády)
Ne že nechají 7 let v tichosti nabíhat penále z pár stovek a pak se vytasí se statisícem...
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
takhle je to taky formulováno. Jinak ckp je vpodstatě věci soukromy subjekt se statnim posvěcením,zřízený a financovaný těmi kdož povinné ručení nabizej. Že jde o podvod nebo pokus o obohacení skupiny neznamych osob je více než jasné protože "Podle § 24c zákona č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, jsou vlastníci a provozovatelé vozidel, kteří nemají sjednáno pojištění odpovědnosti z provozu vozidla (povinné ručení), počínaje 1. lednem 2009 povinni České kanceláři pojistitelů uhradit zákonný příspěvek do Garančního fondu za každý den, kdy není vozidlo pojištěno." čili uředník tento zakon určitě zná a tak ho vozidlo vyřazene před 2009 nemuže zajímat..gramo píše: Muselo by se prokázat, že se chtěl obohatit konkrétní úředník nebo nějaká skupina zaměstnanců registru nebo ČKP.

- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Libore nejsi sám, mě to ted advokát sepisuje ( 92tis za bobana ).
detail : CKP není státní organizace, je to podnikatelský subjekt který založilo pár dobrodruhů, kteří meli informace o tom že se takový zákon chystá dříve než veřejnost a žádost o registraci podali "ve správný čas" - kdysy na to byla hezká kauza na černých vovcích
stát vpodstate udelal zákon na jehož základe umožnil cílené skupine lidí beztresne páchat pokus o podvod ( ano pokud nekomu posles učtenku že ji má z toho a toho duvodu zaplatit a ty duvody nejsou skutečné a on to omylem zaplatí - je to ceským právním řádem posuzováno jako podvod ( které se daný dopustil uvedením v omyl.. ) aje zajímavé že i když se tento podvod nepodaří ( on to nezoppaltí protože to pozná a nahlásí ) je to posuzováno jako pokus o podvod a také "odměnováno". což na techto pár lidí v cele s panem Divišem ( schválne se jukni na jeho vazby na další firmy
človek se pobaví - aneb at žije konkurence mezi pojistovnami když ve vedení a dozorčích radách sedí uplne ti samí lide -a to mají být konkurenti?).
takže žalovat ne stát ale přímo tento právnický subjekt ( CKP ). Možná bych pouvažoval ( v mém případe to tak udelám ) podat žalobu "neznámeho pachtaele" na magistrátu pro zneužití pravomoci vč - dodal CKP dokument který je nepravý ( což jsi doložil opetovným výpisem ) a tímto dokumentem CKP podkládá a dává punc legálnosti svým podvodum..
Libore, nejsi s TO sám, na rovinu není nás jen deset ani jen sto. Udajen jdou oznámení do tisícu..
otázkou je zda to vubec k nečemu bude.. ( btw v rakousku a DE pokud prokážeš že enmají pravdu automaticky vyplácejí odskodné dle platu atd adodných dalších požadavku a k soudu se to ani nedostane.. )
detail : CKP není státní organizace, je to podnikatelský subjekt který založilo pár dobrodruhů, kteří meli informace o tom že se takový zákon chystá dříve než veřejnost a žádost o registraci podali "ve správný čas" - kdysy na to byla hezká kauza na černých vovcích

takže žalovat ne stát ale přímo tento právnický subjekt ( CKP ). Možná bych pouvažoval ( v mém případe to tak udelám ) podat žalobu "neznámeho pachtaele" na magistrátu pro zneužití pravomoci vč - dodal CKP dokument který je nepravý ( což jsi doložil opetovným výpisem ) a tímto dokumentem CKP podkládá a dává punc legálnosti svým podvodum..
Libore, nejsi s TO sám, na rovinu není nás jen deset ani jen sto. Udajen jdou oznámení do tisícu..
otázkou je zda to vubec k nečemu bude.. ( btw v rakousku a DE pokud prokážeš že enmají pravdu automaticky vyplácejí odskodné dle platu atd adodných dalších požadavku a k soudu se to ani nedostane.. )