Vrzani a lupani v palubni desce

nová modelová řada - nástupce Corolly
LN
Člen Týmu

Vrzani a lupani v palubni desce

Příspěvek od LN »

Ahoj. Posledni dobou jsme zacal pozorovat nasledujujici problem. Kdyz jedu po horsi silnici, treba nase dalnice jsou idealni priklad, tak slysim takove lupani v palubni desce. Jako by se neco odlepovalo a prilepovalo. Auto mam zhruba rok, najeto 12 000 km. Az donedavna bylo vse v poradku a nic se nikde neozyvalo, ted se mi to zda horsi a horsi. Nemate nekdo tip jak by se tomu dalo zamezit? Na levne plasty aurise jsem uz slysel ledacos a neni to evidentne jenom problem aurise, delaji to snad vsechna auta s normalni cenou. Nemate nekdo podobnou zkusenost a hlavne nejake reseni. Za nedlouho jedu na 1. garancku tak se o tom urcite zminim v servisu.
Toyota Auris 1.6 Valvematic Luna
Kylián
Člen Týmu

Příspěvek od Kylián »

Přístrojovka mi taky vrže, nejvíce kolem čelního skla a těch malých trojúhelníkových okének. Řešil jsem to na záruku přes servis. Přístrojovka prý byla uvolněná tak jí přitáhli a ještě vypodložili nějakými podložkami. Bylo ticho tak týden a potom bylo vše při starém. Řešil jsem to ještě dvakrát, ale už s tím nic nechtěli dělat. Prý je to běžné a nedá se s tím už nic dělat. Není to prý Lexus. Rozhodně na to při garančce upozorněte a trvejte na opravě. Snad budou vstřícnější než u mě.
Auris 1,4 VVT-I, Gray
Suzuki Vitara 1,6 JLX, M/T
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Mi se libi to, jak se vzdycky vymlouvaji.
Kdyz Ti auto prodavaji, tak ho vychvali tak, ze v Tvojich ocich to vypada, ze odjizdis s Lexusem, ale kdyz ma dojit na nejakou opravu, tak reknou no co byste chtel pane, to neni Lexus, to je jen Auris...fakt pecka tyhle jejich hlasky :-/
Mi osobne to vrze hlavne zmenou teplot, kdyz v lete pustim klimu, nebo v mrazech zacnu topit.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Kylián
Člen Týmu

Příspěvek od Kylián »

Tak tak v OV. na Bohumínské prodávat umí, ale potom je to jen o výmluvách.
Auris 1,4 VVT-I, Gray
Suzuki Vitara 1,6 JLX, M/T
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

No jo, jezdim taky tam :)
Akorat uz je to Hyundai :-D

Vrabci si na strese spitaji, ze ztratili licenci :)
Obrázek
johny2000
Manager Týmu

Příspěvek od johny2000 »

Já měl tento problém se středovým panelem. Nahlásil jsem to při garančce a celé to nějak vypodložili a problém se téměř eliminoval. Potom při druhé mi zase vrzala levá část palubní desky, opět opravili. Od té doby bez problémů. Akorát, když je fakt zmrzlo a vezmu to auto po kostkách, tak to sem tam vrzne. A nebo v rozpáleném autě, když pustím klimu. Ale je to jenom chvilka, pak už je to ok.

Nemusíte jezdit do toho svého servisu, Zkuste jakýkoliv autorizovaný servis. Když tam přijedete poprvé, že někde nejste spokojeni, udělají cokoliv, aby si vás získali jako nového zákazníka.
Obrázek

Verso 1.8 Active
EX: auris 1,6 Dual VVTI Man
vifai
Člen Týmu

Příspěvek od vifai »

Já jsem měl podobný problém s vrzáním středního panelu ( v zimě i létě). Jednoduše jsem do všech spojových spár nastříkal mazadlo WD-40. Pravda, nějaký čas jsem stíral vytékající emulzi (asi tak dva dny, pak zaschla),ale od té doby nevím co je vrzání ! A to už trvá asi dva roky.
LN
Člen Týmu

Příspěvek od LN »

To je docela razantni reseni:) Nevim co je pod tim, takze tohle se mi moc zkouset nechce. Uvidim co s tim udelaji na te garancce. Diky moc za odpovedi.
hornet74
Člen Týmu

Příspěvek od hornet74 »

mne začala vrzgať sedačka, počuť to z pravej strany, nemáte s tým niekto skúsenosti?
Toyota Auris 1,33 Dual VVT-i 2009
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

jop ja, vrzeni mi u spolujezdce uchyceni pasu...vrze mi to jen, kdyz tam nekdo sedi, je to treba pri nerovnostech, kdyz se ten pas hybe...musim to tam promaznout :)
Obrázek
LN
Člen Týmu

Příspěvek od LN »

Co se tyce sedacky tak to je pomerne jednoduchy. Me vrzaly ty srouby, kterymi je sedacka uchycena, presneji jeden z tech prednich (jsou namahany tim jak mam sedadlo vzadu). Staci ten sroub jenom povolit a znova dotahnout, pripadne lehce maznout nejakou vazelinou. Vypada to ze to je docela beznej problem, nasel jsem dokonce nejakej servisni manual, podle ktereho to v servise necim podlozi, mrknete na

http://www.etimago.com/yaris/TSB/T-SB-0 ... ise%29.pdf.

U me kazdopadne fungovala jednoducha operace povolit a utahnout.
hornet74
Člen Týmu

Příspěvek od hornet74 »

vďaka moc, skontrolujem aj tie šróby aj pás :)
Toyota Auris 1,33 Dual VVT-i 2009
risapr
Člen Týmu

ad Bohumínská

Příspěvek od risapr »

ještě k tomu servisu na Bohumínské- tam opravdu nejezděte...zmetci prvotřídní, řečí plná pusa, ale skutek utek. onehdy jsem tam čekal dvě a půl hodiny na vyčištění brzd (avizovaná doba čekání-30min), poškrábali mi řadicí páku- když jsem to ihned reklamoval, mládenec řekl, že to URČITĚ nemůže být od nich a že se to stává od prstenů a ihned zabloudil pohledem na mou pravou ruku...nicméně si vše nafotil s tím, že to pošle na reklamaci a ozve se...no pomalu to bude rok a nic...asi ztratil telefon, jinak si to neumím vysvětlit :wink: od té doby tam nejezdím, i ta změna cedule na Hyundai o něčem svědčí...
tramin
Navigátor

Příspěvek od tramin »

Chlapi,tak mě vrže snad úplně všechno,už to ani neřeším a jsem s tím smířený.Musím ovšem konstatovat,že dílenské zpracování je na katastrofální úrovni.
LN
Člen Týmu

Příspěvek od LN »

Ja jsem po garancce, v servisu jsem to nahlasil a palubku mi podlozili. Je tam rozhodne zmena k lepsimu. Uvidime co bude dal. Plasty se moc nepovedly to je pravda.
Odpovědět

Zpět na „Auris“