více zde: http://www.novinky.cz/finance/247988-le ... zpravy-dneLetní pneumatiky nasazené na autě v zimě budou navzdory nové zákonné povinnosti důvodem značných sporů řidičů s policií a pojišťovnami. Motorista totiž nemusí mít zimní pneumatiky od listopadu do března pořád, ale jen pokud může předpokládat značné zhoršení klimatických podmínek.
Osobně jezdím autem od roku 1998 a to 10 až 15tisíc Km/rok. Nikdy jsem nejezdil na zimním pneu - nikdy jsem neboural!!!!!!!! Hňup který si nasadí povinné zimní a má veškerý možný elektronický hovadiny v autě na ně spoléhá natolik že jede 2m za mnou. Takový do mě již jeden naboural ........... já na letním jsem na křižovatce na červenou přibržďoval a on to do mě zezadu našil.
Tak co je lepší? Osobní zodpovědnost (dodržování dost velké vzdálenosti,rychlosti,stylu jízdy) nebo povině zimní gumy?????
Každopádně ten nový zákon je zase jedna z nových perel. Musí být ale jen někdy. Takže když pojedu z domu kde bude sucho a u Olomouce bude pás 200m souvislého sněhu tak před tímto musím přezout nebo to vzít jinudy