Nový Auris 1.6 Luna výměna
Nový Auris 1.6 Luna výměna
Ahoj,
dneska jsem si vyzvedl nového Aurise 1.6 Luna v bílé barvě v salonu. Při jízdě jsem si uvědomil, že nemá optitronové ukazatele a chybí mu omezovač rychlosti. Tempomat to má, ale ten omezovač mi chybí (měl jsem ho na C4). Toyota uznala chybu, protože v době objednání byli Aurisci vybaveni omezovačem a optitronem a nabídl mi toto:
1) Servis po dobu záruky zdarma (což je pro mě cca 10 000)
nebo
2) Předváděcí vůz v modré metalíze(rok 2010 nebo 2011, to nevím) s požadovanou výbavou za příplatek 14400 za barvu(v bílé bohužel nikde není).
Co byste mi radili? Co byste vzali Vy?
dneska jsem si vyzvedl nového Aurise 1.6 Luna v bílé barvě v salonu. Při jízdě jsem si uvědomil, že nemá optitronové ukazatele a chybí mu omezovač rychlosti. Tempomat to má, ale ten omezovač mi chybí (měl jsem ho na C4). Toyota uznala chybu, protože v době objednání byli Aurisci vybaveni omezovačem a optitronem a nabídl mi toto:
1) Servis po dobu záruky zdarma (což je pro mě cca 10 000)
nebo
2) Předváděcí vůz v modré metalíze(rok 2010 nebo 2011, to nevím) s požadovanou výbavou za příplatek 14400 za barvu(v bílé bohužel nikde není).
Co byste mi radili? Co byste vzali Vy?
Já bych nebral ani jedno.....Pokud si vzít vystavený vůz tak bez příplatku za barvu, má už něco určitě najeto a navíc je to barva, kterou si nechtěl(tak ať to zaplatá TOYOTA, když udělal chybu). Servis neber, určo to platí jen na garanšky a to je tak cca 6 000-7 000 za dva roky. To se nevyplatí. Asi bych bral barvu bez příplatku....a nebo nepřebral auto. Nebudou chtít přijít o zákazníka.
-
- Navigátor
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
dle meho nazoru:
1) nebrat, ptz to nemas penize na ruku hned a oni se pak muzou vymlouvat anebo najit pri servisni prohlidce neco an cem zacvakas vice(ikdyz to nebude tak uplne treba platit - zname ceske servisy)...
2) dobra alternativa, ale musis se rozhodnout, jestli Ti optitrony a omezovac stoji tolik za to, ze bys raedji bral ojete auto s priplatkem...
Podle meho nazoru se za to urcite nevyplati priplatit 14400 to je nesmysl.
1) nebrat, ptz to nemas penize na ruku hned a oni se pak muzou vymlouvat anebo najit pri servisni prohlidce neco an cem zacvakas vice(ikdyz to nebude tak uplne treba platit - zname ceske servisy)...
2) dobra alternativa, ale musis se rozhodnout, jestli Ti optitrony a omezovac stoji tolik za to, ze bys raedji bral ojete auto s priplatkem...
Podle meho nazoru se za to urcite nevyplati priplatit 14400 to je nesmysl.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

no to že vrátí peníze není přece řešení ne? jen kvůli optitronům by si hledal úplně jiný vůz? nebo vzal nižší výbavu? Nebo připlatil a místo Aurise Corollu? Na budíky to nejezdítlumex píše:ja bych vozidlo neprevzal pac se mi to bez optitronu nelibi.
Prodejce rikal ze uz jednou penize vraceli z tohoto duvodu

Ja su schopnej skousnout vselijaky tvary zvenku, ale na vnitrek su fakt haklivej. Proste bych se na tu palubku z dob felicie proste divat nemohl. Ano vybral bych jiny auto. Asi focuse, sice bych byl nasranej pac to jede daleko hur ikdyz podvozkove je to o hodne lepsi nez auris ( otec ma toho predposledniho ) a hlavne by to nezralo kombinovana mesto/mimo 60/40 7litru ale minimalne o litr vic. Ale co uz....davcomp píše:no to že vrátí peníze není přece řešení ne? jen kvůli optitronům by si hledal úplně jiný vůz? nebo vzal nižší výbavu? Nebo připlatil a místo Aurise Corollu? Na budíky to nejezdítlumex píše:ja bych vozidlo neprevzal pac se mi to bez optitronu nelibi.
Prodejce rikal ze uz jednou penize vraceli z tohoto duvoduMám bez optitronů a zvykl jsem si na ně a nějak mi to nepřijde. A tempomat že nemá omezovač mi taky nějak nevadí.
Skoda 125L rv. 1989
Opel Omega 2,0 16V LPG rv. 1995
Toyota Auris 1,6 Luna rv.2011
Opel Omega 2,0 16V LPG rv. 1995
Toyota Auris 1,6 Luna rv.2011
Já osobně bych je ukecal místo servisu na tohle http://www.toyota.cz/own/warranty/ext_warranty.aspx Pokud tedy neplánuješ auto na chvíli.
Toyota Auris 1,6 Valvematic Terra Cool, bílá, 11/2010
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Kdyz to tady Peca dal, tak bych jen rad pripsal...ze z vlastni zkusenosti vim, ze to vzdy tak nefunguje.
Osobne mam auto v zaruce 3roky/100tis km, kdyz jsem mel najeto 32000km a cca 2roky stari, reklamoval jsem brzdovy trmen..tak to nechteli uznat na zaruku, nebot brzdy plati do vyjmenovanych veci, na ktere se nevztahuje zaruka a konci pri 30tis km.
Kdyz jsem chtel dostat seznam vsech vyjmenovanych veci, tak jsem nepochodil.
Ne ze bych byl pesimista, jen pisu svoji zkusenost, abyste se nenechali uchlacholit zarukou 160tis a 5let...
Osobne mam auto v zaruce 3roky/100tis km, kdyz jsem mel najeto 32000km a cca 2roky stari, reklamoval jsem brzdovy trmen..tak to nechteli uznat na zaruku, nebot brzdy plati do vyjmenovanych veci, na ktere se nevztahuje zaruka a konci pri 30tis km.
Kdyz jsem chtel dostat seznam vsech vyjmenovanych veci, tak jsem nepochodil.
Ne ze bych byl pesimista, jen pisu svoji zkusenost, abyste se nenechali uchlacholit zarukou 160tis a 5let...

Luku máš pravdu, že ne vždy to může být výhra. Vím jak je to s uplatňováním tzv. 7 leté záruky u Kie. Myslím ale, že se pak mohou vyskytnout důležitější věci, které už by se daly uhádat, nehledě na to, že při případném prodeji ojetého auta by kupující taky přihlédl k tomu, že je auto ještě v záruce
.
A co se ti vlastně stalo s třmenem?

A co se ti vlastně stalo s třmenem?
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
No ja jsem to v ramci dobrych vztahu uhadal na vymenu.
Sekal se a nevracel se, takze to kolo bylo prebrzdene a piskalo porad pri malych rychlostech...pri vetsich rychlostech to mirnymi vibracemi kotouce po nejake dobe odskocilo...
Jak je to s tou Kiou a 7miletou zarukou, to by mne docela zajimalo
Sekal se a nevracel se, takze to kolo bylo prebrzdene a piskalo porad pri malych rychlostech...pri vetsich rychlostech to mirnymi vibracemi kotouce po nejake dobe odskocilo...
Jak je to s tou Kiou a 7miletou zarukou, to by mne docela zajimalo

Každý má svůj seznam
http://www.kia.cz/Content/Poprodejni-sluzby/Zaruka/