http://www.novinky.cz/finance/244807-li ... prace.html
Napíši sem svůj příběh:
V roce 2009 jsem zrušil pojistku na auto u České podnikatelské pojišťovny http://www.cpp.cz/ protože jsem auto prodal. Poštou mi přišla složenka na doplacení pojistky protože jsem přešvihl pár dnů. Takže jsem šel na poštu a složenku uhradil. Bral jsem vše za vyřízené.
V tu dobu jsem se rozvedl a odstěhoval se.U této pojišťovny jsem měl veškeré smlouvy zrušeny a doplaceny tudíž jsem novou adresu nehlásil - nebylo proč (i dle právníka není důvod ovšem dle pojišťovny jsem měl).No nevím jak na zrušené a doplacené pojistce toto udělat

V 12/2010 mi došla na plat exekuce. Dluh? 89Kč a celková částka se soudními a exekučními náklady něco málo přez 19tisíc. V dokumentu který mi přišel těsně před výkonem exekuce na plat je přímo psané " proti tomuto rozhodnutí není odvolání" Dost dobré ne? Nešlo se bránit a i právník mi poradil zaplatit

Dnes již je to doplaceno a já zvažuju možnost žaloby. Ovšem musím nejdříve znovu za právníkem aby mi vypsal nějaké ty zákony.
Co je dle právníka špatně?
1. mají využít veškeré dostupné možnosti se se mnou spojit (dával jsem jim i telefon a e-mail - nikdo nevolal ani na e-mail nepsal)
2. V prvním dokumentu bylo psáno že dlužím činí 1089Kč ovšem v dokumentech které dostala účetní tato částka činila již jen na 89Kč. MBA ovšem požadovala ještě o 19000Kč víe jako poplatky což je dle právníka moc za tak krátké období a skoro žádné úkony.
3. Z ČPP mi nikdo nedokázal odpovědět na otázku kde se vzal dluh 89Kč. Na nějaký výpis nemám pré nárok protože již nejsem jejich klient a oni nejsou povini mi to říkat.
4. Nemožnost odvolání. Na rozhodnutí které jsem dostal těsně před výkonem exekuce se psalo že se nelze odvolat. To je podle právníka další vada - ta největší - říkal že v právním státě se může odvolat každý - a tato listina mi toto právo bere.
Rozhodl jsem se že to takto nenechám a budu se bránit - a to pořádně

U ČPP jsem pojišťoval veškeré své vozy a to od roku 2001. Nikdy jsem neboural a veškeré pojistné které ode mě ČPP dostala jí šlo do kapsy. Nechápu proto jestli tam naběhlo nějaký penále nebo něco takovýho proč to řešili a nemávli rukou. Doporučuji všem aby si na ně dali pozor!!!! Já osobně se budu snažit aby se jejich chování v tomto změnilo. Zvažuju i možnost zaslání veškerých dokumentů někomu kdo by jim dal za uši řádně - třeba TV Nova