Klimatizace

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
jarda123
Člen Týmu

Klimatizace

Příspěvek od jarda123 »

Zdravím všechny!
Dnes jsem byl doplnit klimu a po doplnění klima nefunguje.Loni ještě šla,ale letos po oteplení jsem ji zkoušel,ale nešla.Proto jsem si myslel,že tam není chladící médium a stačí doplnit.Při zkoušení jsme našli něco jako filtr nebo co to je?Je to takový kovový válec na pravé straně v motorovém prostoru u chladiče a vedou k němu kovové trubky.Všiml jsem si ještě čidla na té jedné trubce(asi tlakové).Před doplněním mi už ani nesepnul kompresor.Má se to měnit (ten válec)?A může to být příčina toho,že klima nechladí?Díky za reakce.
Toyota Carina E combi 1,6 16V 1997 LPG
Tib
Navigátor

Příspěvek od Tib »

Ten válec je akumulátor a je v něm sušidlo. Čas od času se mění, ale v tom bych to nehledal pokud je v médiu voda tak se v tom akumulátoru vysuší pokud ne tak klima pojede a pak zamrzne q přestane fungovat

Pokud po naplnění nefunguje zkontroluj zda běží kompresor a zda sepne el. mag. spojka pokud ano tak to musí chladit aspoň chvilku.

když ne tak za nějakým chlaďařem aby změřil tlaky v systému

jinak pozor pokud sepneš spojku nějak ručně tak pozor ať ti to nepraskne normálně spíná klima několikrát za minutu podle auta
jarda123
Člen Týmu

Příspěvek od jarda123 »

Po naplnění už kompresor sepne(spojka),ale nechladí.Fungovat by měl, alespoň podle otáček motoru (vyšší zátěž).Na tom "akumulátoru" je shora takový průhledný otvor skrz něj jdou vidět nějaké bublinky,když klima tlačí.Dřív to taky cyklovalo (spínání),ale teď sepne a drží,dokud ho nevypnu.
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Nevím co se tady řeší. Pokud ti někde plní klimu tak snad vyzkouší funkčnost ne? A pokud nechladí, neodjel bych. Tlak média vidí na přístroji kterým plní. A funkčnost poznáš i podle teploty trubek klimy, stačí si na ně sáhnout. Jedna bude naprosto ledová. Vysoušeč se má měnit po určité době, ale já ho nikdy neměnil a klima chladí pořád. U starého auta to nemá cenu měnit a do klimy nevrtat pokud funguje. Mě klima sepne když ji zapnu a vypne když ji vypnu. Tzn běží pořád naplno a teplotu si reguluješ pouze tím, jak mixuješ vzduch na regulátoru teploty v kabině.
Toyota Carina E 2.0 GLI
Tib
Navigátor

Příspěvek od Tib »

Floki píše:Nevím co se tady řeší. Pokud ti někde plní klimu tak snad vyzkouší funkčnost ne? A pokud nechladí, neodjel bych. Tlak média vidí na přístroji kterým plní. A funkčnost poznáš i podle teploty trubek klimy, stačí si na ně sáhnout. Jedna bude naprosto ledová. Vysoušeč se má měnit po určité době, ale já ho nikdy neměnil a klima chladí pořád. U starého auta to nemá cenu měnit a do klimy nevrtat pokud funguje. Mě klima sepne když ji zapnu a vypne když ji vypnu. Tzn běží pořád naplno a teplotu si reguluješ pouze tím, jak mixuješ vzduch na regulátoru teploty v kabině.
pokud by kompresor běžel naplno tak prasknou trubky :D :D :D

v chladícím obvodu jsou mimo čidel teploty taky 2 snímače tlaku před a za kompresorem
na trubkách jsou 2 Tčka kam se připojuje měření tlaků,jeden snímač tlaku bývá u nebo přímo na akumulátoru a druhý je na trubkách
Tib
Navigátor

Příspěvek od Tib »

Tib píše:
Floki píše:Nevím co se tady řeší. Pokud ti někde plní klimu tak snad vyzkouší funkčnost ne? A pokud nechladí, neodjel bych. Tlak média vidí na přístroji kterým plní. A funkčnost poznáš i podle teploty trubek klimy, stačí si na ně sáhnout. Jedna bude naprosto ledová. Vysoušeč se má měnit po určité době, ale já ho nikdy neměnil a klima chladí pořád. U starého auta to nemá cenu měnit a do klimy nevrtat pokud funguje. Mě klima sepne když ji zapnu a vypne když ji vypnu. Tzn běží pořád naplno a teplotu si reguluješ pouze tím, jak mixuješ vzduch na regulátoru teploty v kabině.
pokud by kompresor běžel naplno tak prasknou trubky :D :D :D

v chladícím obvodu jsou mimo čidel teploty taky 2 snímače tlaku před a za kompresorem
na trubkách jsou 2 Tčka kam se připojuje měření tlaků,jeden snímač tlaku bývá u nebo přímo na akumulátoru a druhý je na trubkách
http://www.google.cz/imgres?imgurl=http ... CCQQ9QEwAw

http://www.google.cz/imgres?imgurl=http ... CCIQ9QEwAg
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

špatně jsem se vyjádřil. měl jsem na mysli, že klima sepne a jede na 100%.
tzn že beží naplno pokud je seplý.
Toyota Carina E 2.0 GLI
jarda123
Člen Týmu

Příspěvek od jarda123 »

Díky všem za reakce.Asi to můžeme ukončit.Při plnění měřeny tlaky,vše ok.Zkoušeli jsme to asi hodinu(funkčnost) a nic.Obě trubky byly stejně teplé,tlak to drží,kompresor jede a nechladí.Zaplatil jsem jen médium a víc nic.Včera jsem klimu zkusil zapnout a normálně začala chladit.Takže jsem to zkoušel i dnes a vše ok.Tak nevím,každopádně už funguje.
Odpovědět

Zpět na „Carina“