Nába volantu :-)
Nába volantu :-)
Čaute hoši, nemáte někdo nějakou nábu, třeba rozbitou nebo tak něco??? já potřebuji je ten spodní díl s tísícihranem
jo a ještě sem se chtěl zeptat, jestli mají rok 90-91 a ta moje 94 stejný tisícihran??? na netu sem totiž našel náby u kterých je napsaný právě od 90 do 91??? nechápu to???

MR2 2.0/129kw/r.v.94/klima/servo/targa
Ford Focus 1.8 TDDI/55kw (75HP)/r.v.02./klima/3 dveř.lehce v tuningu_pracant_
jo-jak na první mr2-revizi1-rok 90, tak na revizi4-rok 94 sem dával stejnou nábu, mimochodem ten tisícihran je stejnej jak u všech revizí mk2, tak s nějakým landcruiserem-jelikož já mám nábu na landcruiser-posílali mi ji, i když jsem měl objednanou na mr2 a pasovala., jinak přesně tak, tisícihran si můžeš vyseknout z původního volantu, pokud nechceš kupovat nábu, která se dá dneska koupit i nová asi za cca 800,-, takle sem to řešil u rapida,že sem z původního volantu vyseknul matici a tu sem si nechal navařit na něco jako distanční podložku kde mi to přišlo jako vyhazování peněz-nakonec to vyšlo skoro stejně draho, ale rozhodně bych to nedělal u mr2,kde to auto jede přes dvěstě-nechtěl bych aby mi kvůli takovýhle kravině zůstal volant při týhle rychlosti v ruce, protože rupnul svár na nějaký doma bastlený nábě. Sorry, ale pokud nemáš litr na sportovní nábu, tak si tam radši nech origo volant, tohle je jedna z mála součástek, po pneu, kolech, brzdách atd., který bytostně ovlivňujou tvoji bezpečnost a bezpečnost okolí a na který bych se rozhodně nesnažil ušetřit zbytečnej litr.
Přesně jako marcelus. Taky jsem měl nabastlenou nábu z origo volantu a na tom nějakej levnej volant. Volant mi po půl roce prasknul vejpůl a když jsem sundaval tu nábu, tak jsem se taky zhrozil. Je to fakt prasárna. Raději kup novou nábu. Mě vyšla asi na 600-800 a volant victor 1300.
Toyota MR2 SW20, rv91, rev.2, 2.0 16V 115kW - SOLD
Lexus LS400, rv98, UCF20, 4.0 V8 223kW
Lexus LS400, rv98, UCF20, 4.0 V8 223kW
Ne to bych opravdu nedělal!!!! nejsu zas až takovej vůl, mě šlo o ten spodní díl z origo náby, mám celou krásnou nábu MOMO ale tisicihran je tam jinej, a ta nába je třídílná ( tisícihran,taková ta klec a pěknej obal), a je škoda ju vyhodit, takže kdybych sehnal jen ten spodní díl s tisícihranem tak je to cajk
, už mě chápete nee???

to už je na vkusu každého soudruha-já bych nábu už nikdy nepředělával, zvláště v případě když nová stojí do 800,-, když je škoda ji vyhodit, tak ji na nějakým foru prodej a kup si za ty peníze novou-přímo na mr2, já jsem to taky tak udělal_Petan_ píše:Ne to bych opravdu nedělal!!!! nejsu zas až takovej vůl, mě šlo o ten spodní díl z origo náby, mám celou krásnou nábu MOMO ale tisicihran je tam jinej, a ta nába je třídílná ( tisícihran,taková ta klec a pěknej obal), a je škoda ju vyhodit, takže kdybych sehnal jen ten spodní díl s tisícihranem tak je to cajk![]()
![]()
, už mě chápete nee???
![]()
![]()
to je jasný
ale tam nejde o předělávání ale stačí odšroubovat 6 šroubků a vyměnit ten spotní díl
nevím možná ty ostatní tak nejsou, jako že se nedají rozdělat
ale ta moje je, tak sem myslel že to třeba někdo má na MRku
a mám doma i momo volant

tak to bohužel-tohle jsem nikdy neviděl, všechny náby co jsem viděl, jsou z jednoho kusu a ten tisícihran je tam nalisovaný-tudíž toto budeš těžce shánět-napiš přimo do MOMO(třeba MOMO Křenek), jestliže máš odmontovávatelný tisicihran, jestli by ti neprodali pouze ten tisícihran na mr2, ale obávám se že budeš muset stejně koupit za těch 8 stovek novou nábu
no tak to zdřejmě budu muset
kdysi sem se na nějaký díval a našel sem jich dost, takže je to v cajku
škoda no
je pěkná
tož dík za rady
a na ten Vyškov asi nikdo nejedete že??? a nemáte někdo ty origo subwoofery za sedadla??? já tam mám jen prázdné díry
klidně i bez repráků stejně bych tam dal jiný 

tak takle to mám já, díky tomu že ta nába není na mr2 ale na ten landcruiser-když mám puštěný dálkový, tak z volantu na páčku rozhodně nedošáhnu, ale taky sem si zvykl_Petan_ píše:![]()
![]()
no to já sem se spíš bál, že na ty páčky skoro nedosáhnu
![]()
![]()
když se si vybíral MRku, tak sem v jedné jel co měla sport. volant a nemohl sem skoro došáhnout na blinkr
![]()
![]()
ale je to o zvyku
![]()
no tak to je dobře!!!
ještě aby si ji prodal
;-)to je hřííích
ale když někdo hold musí tak i MRšku prodá
ale já se na to nechystám 
jo a ještě sem se chtěl zeptat, k čemu slouží ty čtyři klapky na sání??? nemůžu se to nikde dočíst
myslel sem že se při vysokých otáčkach otevírají ale když to prošlápnu tak se neotevírají
chtěl bych pochopit princip zvýšenýho výkonu při výšších otáčkách??? u V-tecu je časování vaček a u 3s-ge je to jak???
zatím mi to nikdo neřek 

jo a ještě sem se chtěl zeptat, k čemu slouží ty čtyři klapky na sání??? nemůžu se to nikde dočíst