Nába volantu :-)

vše ohledně modelové řady MR2
_Petan_
Navigátor

Nába volantu :-)

Příspěvek od _Petan_ »

Čaute hoši, nemáte někdo nějakou nábu, třeba rozbitou nebo tak něco??? já potřebuji je ten spodní díl s tísícihranem :-) jo a ještě sem se chtěl zeptat, jestli mají rok 90-91 a ta moje 94 stejný tisícihran??? na netu sem totiž našel náby u kterých je napsaný právě od 90 do 91??? nechápu to???
MR2 2.0/129kw/r.v.94/klima/servo/targa

Ford Focus 1.8 TDDI/55kw (75HP)/r.v.02./klima/3 dveř.lehce v tuningu_pracant_
Jan Nosek
Člen Týmu

Nába volantu

Příspěvek od Jan Nosek »

Mám volant ze kterého vystřělil air-bag, r.v. 1992.
602304923
honza
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

jo-jak na první mr2-revizi1-rok 90, tak na revizi4-rok 94 sem dával stejnou nábu, mimochodem ten tisícihran je stejnej jak u všech revizí mk2, tak s nějakým landcruiserem-jelikož já mám nábu na landcruiser-posílali mi ji, i když jsem měl objednanou na mr2 a pasovala., jinak přesně tak, tisícihran si můžeš vyseknout z původního volantu, pokud nechceš kupovat nábu, která se dá dneska koupit i nová asi za cca 800,-, takle sem to řešil u rapida,že sem z původního volantu vyseknul matici a tu sem si nechal navařit na něco jako distanční podložku kde mi to přišlo jako vyhazování peněz-nakonec to vyšlo skoro stejně draho, ale rozhodně bych to nedělal u mr2,kde to auto jede přes dvěstě-nechtěl bych aby mi kvůli takovýhle kravině zůstal volant při týhle rychlosti v ruce, protože rupnul svár na nějaký doma bastlený nábě. Sorry, ale pokud nemáš litr na sportovní nábu, tak si tam radši nech origo volant, tohle je jedna z mála součástek, po pneu, kolech, brzdách atd., který bytostně ovlivňujou tvoji bezpečnost a bezpečnost okolí a na který bych se rozhodně nesnažil ušetřit zbytečnej litr.
M.a.R.i
Řidič

Příspěvek od M.a.R.i »

Přesně jako marcelus. Taky jsem měl nabastlenou nábu z origo volantu a na tom nějakej levnej volant. Volant mi po půl roce prasknul vejpůl a když jsem sundaval tu nábu, tak jsem se taky zhrozil. Je to fakt prasárna. Raději kup novou nábu. Mě vyšla asi na 600-800 a volant victor 1300.
Toyota MR2 SW20, rv91, rev.2, 2.0 16V 115kW - SOLD
Lexus LS400, rv98, UCF20, 4.0 V8 223kW
_Petan_
Navigátor

Příspěvek od _Petan_ »

Ne to bych opravdu nedělal!!!! nejsu zas až takovej vůl, mě šlo o ten spodní díl z origo náby, mám celou krásnou nábu MOMO ale tisicihran je tam jinej, a ta nába je třídílná ( tisícihran,taková ta klec a pěknej obal), a je škoda ju vyhodit, takže kdybych sehnal jen ten spodní díl s tisícihranem tak je to cajk ;-) ;-) ;-), už mě chápete nee??? :-D :-D :-D

marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

_Petan_ píše:Ne to bych opravdu nedělal!!!! nejsu zas až takovej vůl, mě šlo o ten spodní díl z origo náby, mám celou krásnou nábu MOMO ale tisicihran je tam jinej, a ta nába je třídílná ( tisícihran,taková ta klec a pěknej obal), a je škoda ju vyhodit, takže kdybych sehnal jen ten spodní díl s tisícihranem tak je to cajk ;-) ;-) ;-), už mě chápete nee??? :-D :-D :-D
to už je na vkusu každého soudruha-já bych nábu už nikdy nepředělával, zvláště v případě když nová stojí do 800,-, když je škoda ji vyhodit, tak ji na nějakým foru prodej a kup si za ty peníze novou-přímo na mr2, já jsem to taky tak udělal
_Petan_
Navigátor

Příspěvek od _Petan_ »

to je jasný :-) ale tam nejde o předělávání ale stačí odšroubovat 6 šroubků a vyměnit ten spotní díl :-D nevím možná ty ostatní tak nejsou, jako že se nedají rozdělat :-D ale ta moje je, tak sem myslel že to třeba někdo má na MRku :-) a mám doma i momo volant :-) ;-)

marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

tak to bohužel-tohle jsem nikdy neviděl, všechny náby co jsem viděl, jsou z jednoho kusu a ten tisícihran je tam nalisovaný-tudíž toto budeš těžce shánět-napiš přimo do MOMO(třeba MOMO Křenek), jestliže máš odmontovávatelný tisicihran, jestli by ti neprodali pouze ten tisícihran na mr2, ale obávám se že budeš muset stejně koupit za těch 8 stovek novou nábu
_Petan_
Navigátor

Příspěvek od _Petan_ »

no tak to zdřejmě budu muset :-D :-D :-D kdysi sem se na nějaký díval a našel sem jich dost, takže je to v cajku ;-) ;-) ;-) škoda no :-( je pěkná :-( tož dík za rady ;-) a na ten Vyškov asi nikdo nejedete že??? a nemáte někdo ty origo subwoofery za sedadla??? já tam mám jen prázdné díry :-( klidně i bez repráků stejně bych tam dal jiný :-D

Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

na tu nábu se nejdřív radši zeptej jak je široká, já sem to neudělal a mám volant tak naraženej na páčkách že při ručkování občas zapnu blinkr :) už sem si zvykl ale přesto to není ideál....
_Petan_
Navigátor

Příspěvek od _Petan_ »

:-D :-D :-D no to já sem se spíš bál, že na ty páčky skoro nedosáhnu :-D :-D :-D když se si vybíral MRku, tak sem v jedné jel co měla sport. volant a nemohl sem skoro došáhnout na blinkr :-D :-D :-D ale je to o zvyku ;-) :-D

marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

_Petan_ píše::-D :-D :-D no to já sem se spíš bál, že na ty páčky skoro nedosáhnu :-D :-D :-D když se si vybíral MRku, tak sem v jedné jel co měla sport. volant a nemohl sem skoro došáhnout na blinkr :-D :-D :-D ale je to o zvyku ;-) :-D
tak takle to mám já, díky tomu že ta nába není na mr2 ale na ten landcruiser-když mám puštěný dálkový, tak z volantu na páčku rozhodně nedošáhnu, ale taky sem si zvykl
_Petan_
Navigátor

Příspěvek od _Petan_ »

jesli máš čevenou z 91r.v. a si z Oder tak to sedí :-D :-D :-D

marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

tak jediný co sedí je červená barva, jinak mám jako ty rev.4, rok 94, jsem z Hrace a nikdy jsem neuvažoval, že bych ji prodal :)
_Petan_
Navigátor

Příspěvek od _Petan_ »

no tak to je dobře!!! :-D :-D :-D ještě aby si ji prodal :-) ;-)to je hřííích :-) ale když někdo hold musí tak i MRšku prodá :-( ale já se na to nechystám ;-)
jo a ještě sem se chtěl zeptat, k čemu slouží ty čtyři klapky na sání??? nemůžu se to nikde dočíst :-( myslel sem že se při vysokých otáčkach otevírají ale když to prošlápnu tak se neotevírají :-( chtěl bych pochopit princip zvýšenýho výkonu při výšších otáčkách??? u V-tecu je časování vaček a u 3s-ge je to jak??? :-( zatím mi to nikdo neřek :-(

Odpovědět

Zpět na „MR2“