Mr2

vše ohledně modelové řady MR2
Odpovědět
m.tvrdik
Člen Týmu

Mr2

Příspěvek od m.tvrdik »

Ahoj koupil jsem si konečně svojí vysněnou Toyotu mr2 r.v 2001 a svítí mi motůrek u budíků.V Toyotě mi po diagnostice bylo řečeno,že mam všechny 3 lambda sondy špatný a jedna stojí 6000kč. :(
A tak prosím o pomoc zda někdo neví zda se dá použít druhovýroba nebo nějaká nráhražka apod... :shock:
Děkuju za každou radu
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

Ona je otázka hlavně zda ty špatný lambda sondy neznamenaj odepsanej kat a pak vyvstává otázka, proč ten kat odešel...
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP :(
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen :)
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
m.tvrdik
Člen Týmu

Příspěvek od m.tvrdik »

Vycházím z toho,že v origo servisu toyota snad vědi co dělaji.
Měl jsem to na diagnostice a prý všechny sondy jsou špatný :(
Elvis
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis »

m.tvrdik píše:Vycházím z toho,že v origo servisu toyota snad vědi co dělaji.
to je chyba cislo jedna... nie raz som videl (aj tu na CZ fore, aj na SK fore) ako chudakovi zakaznikovi nanutili vymenu X veci a nakoniec to bola trivialna zalezitost. Aby odisli vsetky 3 lambdy naraz na 10 rocnej toyote som este nevidel...
Obrázek
Autá, ľudia, príbehy. Vyberáme tie najlepšie témy, príbehy a živé prenosy z motoršportu. volant.tv
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

V origo servisu bohužel ne vždy vědí co dělají resp. to co často dělají není v zájmech zákazníka, ale v jejich zájmu. Pokud skutečně odešly všechny lambdy, což se mi také nezdá, tak to muselo mít nějakou příčinu. Základem je aspoň vizuální kontrola předkatalyzátorů...práce tak na hoďku s 50 min. rezervou. Pokud bude byť sebeméně popraskaná hmota uvnitř, tak co nejdřív shodit svody a všechnu hmotu odstranit než bude ještě hůř. Přitom mrknout i na stav katalyzátoru, možná se celej také vysype...nechci být špatný prorok, ale vždy je lepší být připavený na tu horší variantu.
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

souhlas s ostatníma-toto je bohužel mylná domněnka, v kterou jsem ještě donedávna věřil..., popřípadě oni sice vědí co dělají, ale taky vědí za co vysolit peníze, předtím než se ke skutečné závadě dostanou.
já sem kupříkladu taky asi před měsícem jel do toyoty, s tím že mi lítá ručička budíku teploty vody-domníval jsem se že mi odešlo čidlo-po více než hodině zkoumání přišli za 500,- na to že mi někde teče voda a za dalších 500,- mi dolili tři litry nemrznoucí směsi. zeptal jsem se, jestli za těch 1000,-kč nezjistili kde mi ta voda teče a jak je to velký, což nezjistili, protože to prej není tak jednoduchý, za to mně hned objednali na tlaky motoru-což mám dojem, že v toyotě stojí kolem dalších 800,-, takže jsem se rovnou zeptal, co bude dál když tlakama nic nezjistěj( motor nejevil žádný známky poškození jako bílej kouř po nastartování za studena, nebo chod na tři válce), načež mi odvětili, že poté budou zkoumat dále.
Takže jsem zajel do nejbližšího neautorizovanýho servisu, kde opět dolili kapalinu, motor natlakovali, zjistili, že mám díru v chladiči-to vše za 15 minut a asi 120,-kč..., poté mi to ještě asi za dalších 300,- zalepili takovoutou pastou co se naleje do chladiče a díru si najde. Bohužel musím souhlasit, že co nejefektivnější a nejlevnější oprava Vašeho vozu v servisu toyota není jejich záměrem, když se mezitím dá udělat ještě několik úkonů za několik tisíc korun-pokud do tohoto servisu z nějakého vážného důvodu nebudu muset, tak už tam rozhodně nepojedu...
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

což mám mimochodem dojem, že to je jejich druhej záměr-vopálit tě hned na začátku tak aby jsi tam s autama typu supra, mr2 nebo celica nejezdil, když oni je nikdy neprodávali-radši si budou opravovat ajga, yarisy a podobný vozy, který zároveň prodávaj
m.tvrdik
Člen Týmu

Příspěvek od m.tvrdik »

Děkuju všem za rady.
Taky nemám dobrej pocit ze značkového servisu toyota. Chovají se neochotně a nemají chuť sdělovat nějaké podrobnější informace o závadách na voze. Nemáte někdo prosím kontakt na nějakého šikovného mechanika, který se opravdu vyzná v toyotách? Nejlépe v MR2.
Děkuju
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

m.tvrdik píše:Děkuju všem za rady.
Taky nemám dobrej pocit ze značkového servisu toyota. Chovají se neochotně a nemají chuť sdělovat nějaké podrobnější informace o závadách na voze. Nemáte někdo prosím kontakt na nějakého šikovného mechanika, který se opravdu vyzná v toyotách? Nejlépe v MR2.
Děkuju
Těch je tu v ČR jako šafránu, protože to auto má hodně specifik...samozřejmě ti všude budou tvrdit, jak je to stejný jako kažý jiný auto (např. Celica) a že tedy není žádnej problém se do něj pustit. Omyl, omyl, omyl. V konečný fázi zjistíš, že kvůli jejich nedostatku know-how a neochotě se věnovat pročítání fór o konkrétních problémech nadělají víc škody jak užitku a bude tě to stát hromadu peněz. V SZ posílám kontakt na dílnu, kde znají MR2 téměř do posledního šroubku :D. Odkázal bych tě i na můj web plnej informací, ale ten se zrovna připravuje na redesign a je odstavenej.
m.tvrdik
Člen Týmu

Příspěvek od m.tvrdik »

děkuju za info. :D
Odpovědět

Zpět na „MR2“