A tak prosím o pomoc zda někdo neví zda se dá použít druhovýroba nebo nějaká nráhražka apod...

Děkuju za každou radu
to je chyba cislo jedna... nie raz som videl (aj tu na CZ fore, aj na SK fore) ako chudakovi zakaznikovi nanutili vymenu X veci a nakoniec to bola trivialna zalezitost. Aby odisli vsetky 3 lambdy naraz na 10 rocnej toyote som este nevidel...m.tvrdik píše:Vycházím z toho,že v origo servisu toyota snad vědi co dělaji.
V origo servisu bohužel ne vždy vědí co dělají resp. to co často dělají není v zájmech zákazníka, ale v jejich zájmu. Pokud skutečně odešly všechny lambdy, což se mi také nezdá, tak to muselo mít nějakou příčinu. Základem je aspoň vizuální kontrola předkatalyzátorů...práce tak na hoďku s 50 min. rezervou. Pokud bude byť sebeméně popraskaná hmota uvnitř, tak co nejdřív shodit svody a všechnu hmotu odstranit než bude ještě hůř. Přitom mrknout i na stav katalyzátoru, možná se celej také vysype...nechci být špatný prorok, ale vždy je lepší být připavený na tu horší variantu.m.tvrdik píše:Vycházím z toho,že v origo servisu toyota snad vědi co dělaji.
Měl jsem to na diagnostice a prý všechny sondy jsou špatný
souhlas s ostatníma-toto je bohužel mylná domněnka, v kterou jsem ještě donedávna věřil..., popřípadě oni sice vědí co dělají, ale taky vědí za co vysolit peníze, předtím než se ke skutečné závadě dostanou.m.tvrdik píše:Vycházím z toho,že v origo servisu toyota snad vědi co dělaji.
Měl jsem to na diagnostice a prý všechny sondy jsou špatný
Těch je tu v ČR jako šafránu, protože to auto má hodně specifik...samozřejmě ti všude budou tvrdit, jak je to stejný jako kažý jiný auto (např. Celica) a že tedy není žádnej problém se do něj pustit. Omyl, omyl, omyl. V konečný fázi zjistíš, že kvůli jejich nedostatku know-how a neochotě se věnovat pročítání fór o konkrétních problémech nadělají víc škody jak užitku a bude tě to stát hromadu peněz. V SZ posílám kontakt na dílnu, kde znají MR2 téměř do posledního šroubkum.tvrdik píše:Děkuju všem za rady.
Taky nemám dobrej pocit ze značkového servisu toyota. Chovají se neochotně a nemají chuť sdělovat nějaké podrobnější informace o závadách na voze. Nemáte někdo prosím kontakt na nějakého šikovného mechanika, který se opravdu vyzná v toyotách? Nejlépe v MR2.
Děkuju