Jednou v sobotu rano jsem se probudil a jednoduse se rozhodl, ze me uz nebavi to v jakym je stavu, jak se na tom kdo podepsal, jak me menili motor, jak me praskla hadice a celej motorak je od oleje a rezavy vody, jak jsou kokotinky v elektrice a jedno z druhym. Kazdej tyden to bylo neco, jenze co cekat od auta co ma 15 let a v chladici ma vodu z vodovodu. Hnus no.
Tady vypada ze ji celkem nic neni, ale zdani klame a fotky uplne.

Stal jsem pred rozhodnutim co s tim a protoze nektery veci byly na tak stary auto uplne v poradku rozhodl jsem se stim bojovat, venovat tomu cas po nocich a samozdrejme cely kapesny.
Na aute jsem se jako vychovny prostredek rozhodl delat vsechno sam az dokud to pujde. Znam svoje hranice a tim ze je i lehce podcenuju davam vetsi sanci, ze to neznicim. Dneska muzu rict, ze to auto znam a naucil jsem se spoustu veci ne jen o aute jak funguje ale i o pravidlech a zakonitostech pres ktery nejde vlak.
Kubrti Facelift jednoduse znamena. Oprava vseho co je potreba, decentni upravy vzhledu a komfortu. Zadnej velkej tuning a hyzding. Hlavni priorita byla a je mit 110% spolehlivy auto, ktery me nekde nenecha, protoze nejakej patlal nedotahl drat na kostru.
Kubrtiho Faceliftu se stal soucasti i motor, ale o tom az na konci

Obrazky napovi vic

Auto jsem tedy v zime zavrel do garaze a vrhnul se na nej stim, ze poodkryju co se da a zjistim co a jak.

V te dobe uz bylo bez motoru na kterem jsem planoval GO a opetovne osazeni zpet. To ze se to uplne nepovedlo se asi vi, ale dneska je diky Kenymu a vlastnimu dodelani motor v poradku a ma zasebou prvni pulku zabehu. Jsou vychytany vsehcny mouchy a celkove bych se k tomu nechtel vracet, vec je uzavrena a doresena.
Motorovy prostor po vyjmuti motoru a pred cistenim.

Prvni jsem si myslel, ze bude stacit kdyz zakryju co je potreba a odelam co zavazi a vemu to vapkou a kartacem.Tezkej omyl.

Po nekolka nocich s hadrikem v ruce vzime a na kolenou v motoraku se mi podarilo vycistit vsehcno od oleje a rezavy zazrany vody z prdly hadice.

PO vycisteni jsem opravil a zatrel rezavy mista a vlastne celkove co melo nejakou chybku jsem opravil a dodelal tak abych se k tomu uz nemusel nikdy vracet. Zaroven jsem opravil a prolezl celou elektriku v motoraku plus jsem muse vsehcno obalit do trubek. Nektere stare izolace praskaly jak byly ztvrdle a nebo nesli vycistit. Opravil jsem ulozeni prednich svetlometu a prilepil ty gumy kolem nich. Doplnil jsem predni mlhovky a osadil nove blinkry.

Dalsi vec byla go alternatoru a starteru, ventilatoru, oprava posilovace rizeni, rozdelovace, klimy. Co ja vim co vsehcno tam jeste bylo

No a takhle nejak se to vleklo se vsim co jsem dostal do ruk. Zrcatka a predni naraznik dostali novej lak s tim, ze zbytek je jakztakz a pak s ena to koukne lakos, puvodni zamer delat lak jsem upustil, zas tak strasny to neni. Opravil jsem predni kapotu zespod, ktera byla katastroficka.

Vejfuk no, vycistit svody a parohy a novej vlnovec. vsichni plnou hubu kecu tak jsem to chytl do ruk a udelal nakonec sam. Hura umim svarovat.

Hotovej motorak, vraceny zrcatka a cumak v kupe. Hotovo nachystano na motor.

Postupne pribyvali nejaky srandicky jako kusy zateze a tak.Jak na predek tak do kufru. V kufru uz se sije obal a mam dnes jzi hotovy zaslepky.

Kufr dostal krome maly dojezdovky vyrobenyho toho dreva na zakryti a koberecku jeste JDM lampy.

To by tak zatim bylo zvenku dokola asi vsechno, co se tyce motoraku taky vsechno. Bylo toho opravdu hodne a treba TRD vicko na chladic se me fotit nechce. Proste co slo to se vymenilo a kdyz toslo vymenilo se to za neco lepsiho.

Interier hnus no, rozebrat, vycistit, precalounit,podsvitit a opravit opet bastl kolem radia. Poschanet co se da co je zniceny atak.

Koberecky fintitka blbosticky

Takze volant a podsviceni. Na zbytku podsviceni pracuju nyni, neni cas.

Ze je to v milich je to posledni co me vadi, i kdyz ani to posledni

Na volantu mi diky jine prechodce nejde troubeni, ale mam to uz vymysleny jakt o udelam, jen to chce cas a vylezt na pudu pro kousek kuprextitu.
Sedacky komplet precalounit do potahu od Vincenta. On Vincent je trosku sprymar tak me prva poslal zadni jiny, ale ochotne poslal novy.

Bohuzel nemam moc fotek takze pak doplnim. K sedackam se pridala radicka,rucka a loketka s certikem. Z tech spatnych zadnich pokud se calounik kteryho jsem objevil nebude bat necham udelat stredy dveri. Aaa ano novy tapece dveri a repraky, obycejny koaxy, nejsem audiofil.

Na tom calouneni jsem si dal opravdu zalezet a radsi 8x sundal nez dotahl zacvakl a dodelal. Mam to pekne napnuty a jsem stim opravdu spokojeny. Bohuzel mam problem u ridicovy sedacky a porad me chybi pojezd z foura, ale az bdue cas zkusim jeste jednou promyslet jak to udelat na sedacce z ST. Nic neni prece nemozne.

Nic dalsiho se v interieru nedelo, ted pribudou budiky a resim jak je umistit. No nic neni nemozny a kdyz uz tak uz takze ono to nejak dopadne.
No mame zasebou motorovej prostor a jeho soucasti, naraznik, zrcatka, interier, blbustky s kufrem a svetlama. Je cas se kouknout pod auto. Hnus hnus s hnus. Bez nejakyho kanalu jen s jednim zvedakem a sem tam nejakym spalkem.
Takze sup na spalky potvoro a vsechno dolu.

Zadna prdel. tlumice jsou ok, ale v akci kdyz uz tak uz budou novy.Kompletni renovace trmenu a celyhotoho na cem drzi kolo. Loziska meneny uz jsou takze to jsem si odpustil. Oprava abs cidla co prasklo predtim. Vymena stabilizacni tyce jak na prdeli tak predku a kosti samozdrejme. Novy oblozeni komplet brzd a renovace vseho co se dalo. Novy tlumice stavitelny XYZ, vycisteni podbehu a priprava na nastrik spodku. Ten planuju ted na jare ze dodelam, v garazi 20 cm nad zemi se to blbe dela. K tomu jeste komplet silentbloky PUR. Tim bude podvozek komplet hotovej.
No nic bez komentare.

Nachystano na odjezd pro motor a cekacka na odtah.

No a jedem pro motor.

Zpatky doma z motorem a pomalu pred zabehem.

Novy kola pro radost a v ramci zabehu hura na svatbu. Sem to tak pekne nalestil a ozdobil, bohuzel malej terorista to vzal utokem driv nez sme stacili unest nevestu. No i kdyz ted si tak rikam, jeste ze tak.

A to bylo vse, teda zatim, tento rok uz jsme opet v garazi a delam dalsi veci. Kdo se uci do skoly a nebo ma tolik zamestani jako ja vi, ze to proste nejde tak jednoduse jak by se chtelo a kazda volna hodina v garazi je svatek. Urcite jsem na neco zapomel, ale myslim, ze to neva a jako seznameni s Kubrtim faceliftem to staci. Ja jen doufam, ze do jara dodelam vsechno co mam v planu a vrhnu se na motor. Ano motor dostanem novej, ale to uz je jina kapitola

Protoze, sem proste jiz v poradi z druhym motorem nenasel spokojenost ani s provedenim ani proste z nicim, rozhodl jsem se si motor treti postavit sam. Jeidne tak tomu proste budu verit tak jak si predstavuju. Je me jasne ze ja motorovej idiot toho moc bez dohledu neudelam, ale nebojim se. Sme chlapy ne.
Zadnej velkej tuning zadny extra turbonic silenyho. Chci bezpecnej spolehlivej motor co neco vydrzi. Takze jsme s Liborem vytipovali slaba mista motoru a na ty se zamerili. Diskuze o 7AGE 7AcokoliE nakonec sli nekam, protoze kady ma svy omezeni a problemy tak jako vyhody. Rozhodli jsme se postavit seriovy motor s vychytanejma slabinama. Ja jsem chtel narozeninovy Nitro a to se bude pomalu instalit pristi tyden. Pro nekoho je nitro zbytecny, nekdo bez nej nemuze jed, ja jsem zvazil jeho cenu a naklady a beru ho asi jako novej batoh na notas. Proste neco scim si udelam radost za par kacek. Nekdo se vyblbne tim ze bouchne autem o lampu a ja proste tim ze udelam pusou zvuk jak stihacka a odpalim raketu a klidne muzu stat v garazi a sedet v aute se zavrenyma ocima

Takze jednoduse. KOmplet GO motoru + zpevneni a posileni s pripravou na 250 koni + rezerva a milion kroutaku s vychytanim tech much co 7A ma. Novej vejfuk od kouli az po zalud a vsechny ty srandicky az po vacky

Takze opet obrazem co uz je na hromade.
Rozpis pro tento rok, samoze nekompletni.

Motor je na ceste do brusirny po cisteni a na hromadu pomalu prichazi dily co budou potreba.

Vic fotek motoru pred nemam ale doplnim urcite.

Tak dily co budou pouzity. Hodne je na zakazku, hnus no.

Vic se o motoru rozepisovat nebudu,je to trosku beh na dlouhou trat a kdyztak mu venuju uplne samostatne tema. Kdo vi z ceho motor vseho je a co je potreba udelat a dokaze si predstavit dimenzi do jake a jak se stavi vi ze jsme na zacatku

Noa to je tak o Kubrtim Faceliftu vse. Za posledni dva roky se narodil novej clen rodiny, kterej ma stejny prava jako vsichni ostatni.

Hasta Banana