Kubrti_Facelift_AT200

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Kubrt
Věčnej rejpal

Kubrti_Facelift_AT200

Příspěvek od Kubrt »

Uz nejakej patek jak je znamo vlastnim Celdu AT200 1,8 7AFE z roku 94.

Jednou v sobotu rano jsem se probudil a jednoduse se rozhodl, ze me uz nebavi to v jakym je stavu, jak se na tom kdo podepsal, jak me menili motor, jak me praskla hadice a celej motorak je od oleje a rezavy vody, jak jsou kokotinky v elektrice a jedno z druhym. Kazdej tyden to bylo neco, jenze co cekat od auta co ma 15 let a v chladici ma vodu z vodovodu. Hnus no.

Tady vypada ze ji celkem nic neni, ale zdani klame a fotky uplne.

Obrázek

Stal jsem pred rozhodnutim co s tim a protoze nektery veci byly na tak stary auto uplne v poradku rozhodl jsem se stim bojovat, venovat tomu cas po nocich a samozdrejme cely kapesny.

Na aute jsem se jako vychovny prostredek rozhodl delat vsechno sam az dokud to pujde. Znam svoje hranice a tim ze je i lehce podcenuju davam vetsi sanci, ze to neznicim. Dneska muzu rict, ze to auto znam a naucil jsem se spoustu veci ne jen o aute jak funguje ale i o pravidlech a zakonitostech pres ktery nejde vlak.

Kubrti Facelift jednoduse znamena. Oprava vseho co je potreba, decentni upravy vzhledu a komfortu. Zadnej velkej tuning a hyzding. Hlavni priorita byla a je mit 110% spolehlivy auto, ktery me nekde nenecha, protoze nejakej patlal nedotahl drat na kostru.

Kubrtiho Faceliftu se stal soucasti i motor, ale o tom az na konci 8)

Obrazky napovi vic :wink: Pouziju ty co mam a pak udelam na jare poradny nekde venku ...

Auto jsem tedy v zime zavrel do garaze a vrhnul se na nej stim, ze poodkryju co se da a zjistim co a jak.

Obrázek

Obrázek

V te dobe uz bylo bez motoru na kterem jsem planoval GO a opetovne osazeni zpet. To ze se to uplne nepovedlo se asi vi, ale dneska je diky Kenymu a vlastnimu dodelani motor v poradku a ma zasebou prvni pulku zabehu. Jsou vychytany vsehcny mouchy a celkove bych se k tomu nechtel vracet, vec je uzavrena a doresena.

Motorovy prostor po vyjmuti motoru a pred cistenim.

Obrázek

Prvni jsem si myslel, ze bude stacit kdyz zakryju co je potreba a odelam co zavazi a vemu to vapkou a kartacem.Tezkej omyl.

Obrázek

Po nekolka nocich s hadrikem v ruce vzime a na kolenou v motoraku se mi podarilo vycistit vsehcno od oleje a rezavy zazrany vody z prdly hadice.

Obrázek

PO vycisteni jsem opravil a zatrel rezavy mista a vlastne celkove co melo nejakou chybku jsem opravil a dodelal tak abych se k tomu uz nemusel nikdy vracet. Zaroven jsem opravil a prolezl celou elektriku v motoraku plus jsem muse vsehcno obalit do trubek. Nektere stare izolace praskaly jak byly ztvrdle a nebo nesli vycistit. Opravil jsem ulozeni prednich svetlometu a prilepil ty gumy kolem nich. Doplnil jsem predni mlhovky a osadil nove blinkry.

Obrázek

Obrázek

Dalsi vec byla go alternatoru a starteru, ventilatoru, oprava posilovace rizeni, rozdelovace, klimy. Co ja vim co vsehcno tam jeste bylo :D

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

No a takhle nejak se to vleklo se vsim co jsem dostal do ruk. Zrcatka a predni naraznik dostali novej lak s tim, ze zbytek je jakztakz a pak s ena to koukne lakos, puvodni zamer delat lak jsem upustil, zas tak strasny to neni. Opravil jsem predni kapotu zespod, ktera byla katastroficka.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Vejfuk no, vycistit svody a parohy a novej vlnovec. vsichni plnou hubu kecu tak jsem to chytl do ruk a udelal nakonec sam. Hura umim svarovat. :D

Obrázek

Hotovej motorak, vraceny zrcatka a cumak v kupe. Hotovo nachystano na motor.
Obrázek

Obrázek

Postupne pribyvali nejaky srandicky jako kusy zateze a tak.Jak na predek tak do kufru. V kufru uz se sije obal a mam dnes jzi hotovy zaslepky.
Obrázek

Obrázek

Kufr dostal krome maly dojezdovky vyrobenyho toho dreva na zakryti a koberecku jeste JDM lampy.

Obrázek

To by tak zatim bylo zvenku dokola asi vsechno, co se tyce motoraku taky vsechno. Bylo toho opravdu hodne a treba TRD vicko na chladic se me fotit nechce. Proste co slo to se vymenilo a kdyz toslo vymenilo se to za neco lepsiho. :D

Interier hnus no, rozebrat, vycistit, precalounit,podsvitit a opravit opet bastl kolem radia. Poschanet co se da co je zniceny atak.

Obrázek

Koberecky fintitka blbosticky
Obrázek

Takze volant a podsviceni. Na zbytku podsviceni pracuju nyni, neni cas.

Obrázek

Obrázek

Ze je to v milich je to posledni co me vadi, i kdyz ani to posledni :P
Na volantu mi diky jine prechodce nejde troubeni, ale mam to uz vymysleny jakt o udelam, jen to chce cas a vylezt na pudu pro kousek kuprextitu.

Sedacky komplet precalounit do potahu od Vincenta. On Vincent je trosku sprymar tak me prva poslal zadni jiny, ale ochotne poslal novy.

Obrázek

Bohuzel nemam moc fotek takze pak doplnim. K sedackam se pridala radicka,rucka a loketka s certikem. Z tech spatnych zadnich pokud se calounik kteryho jsem objevil nebude bat necham udelat stredy dveri. Aaa ano novy tapece dveri a repraky, obycejny koaxy, nejsem audiofil.

Obrázek

Obrázek

Na tom calouneni jsem si dal opravdu zalezet a radsi 8x sundal nez dotahl zacvakl a dodelal. Mam to pekne napnuty a jsem stim opravdu spokojeny. Bohuzel mam problem u ridicovy sedacky a porad me chybi pojezd z foura, ale az bdue cas zkusim jeste jednou promyslet jak to udelat na sedacce z ST. Nic neni prece nemozne.

Obrázek

Nic dalsiho se v interieru nedelo, ted pribudou budiky a resim jak je umistit. No nic neni nemozny a kdyz uz tak uz takze ono to nejak dopadne.

No mame zasebou motorovej prostor a jeho soucasti, naraznik, zrcatka, interier, blbustky s kufrem a svetlama. Je cas se kouknout pod auto. Hnus hnus s hnus. Bez nejakyho kanalu jen s jednim zvedakem a sem tam nejakym spalkem.

Takze sup na spalky potvoro a vsechno dolu.

Obrázek

Zadna prdel. tlumice jsou ok, ale v akci kdyz uz tak uz budou novy.Kompletni renovace trmenu a celyhotoho na cem drzi kolo. Loziska meneny uz jsou takze to jsem si odpustil. Oprava abs cidla co prasklo predtim. Vymena stabilizacni tyce jak na prdeli tak predku a kosti samozdrejme. Novy oblozeni komplet brzd a renovace vseho co se dalo. Novy tlumice stavitelny XYZ, vycisteni podbehu a priprava na nastrik spodku. Ten planuju ted na jare ze dodelam, v garazi 20 cm nad zemi se to blbe dela. K tomu jeste komplet silentbloky PUR. Tim bude podvozek komplet hotovej.

No nic bez komentare.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Nachystano na odjezd pro motor a cekacka na odtah.

Obrázek

No a jedem pro motor.
Obrázek

Zpatky doma z motorem a pomalu pred zabehem.

Obrázek

Obrázek

Novy kola pro radost a v ramci zabehu hura na svatbu. Sem to tak pekne nalestil a ozdobil, bohuzel malej terorista to vzal utokem driv nez sme stacili unest nevestu. No i kdyz ted si tak rikam, jeste ze tak.

Obrázek

Obrázek

A to bylo vse, teda zatim, tento rok uz jsme opet v garazi a delam dalsi veci. Kdo se uci do skoly a nebo ma tolik zamestani jako ja vi, ze to proste nejde tak jednoduse jak by se chtelo a kazda volna hodina v garazi je svatek. Urcite jsem na neco zapomel, ale myslim, ze to neva a jako seznameni s Kubrtim faceliftem to staci. Ja jen doufam, ze do jara dodelam vsechno co mam v planu a vrhnu se na motor. Ano motor dostanem novej, ale to uz je jina kapitola :wink:

:arrow:

Protoze, sem proste jiz v poradi z druhym motorem nenasel spokojenost ani s provedenim ani proste z nicim, rozhodl jsem se si motor treti postavit sam. Jeidne tak tomu proste budu verit tak jak si predstavuju. Je me jasne ze ja motorovej idiot toho moc bez dohledu neudelam, ale nebojim se. Sme chlapy ne.

Zadnej velkej tuning zadny extra turbonic silenyho. Chci bezpecnej spolehlivej motor co neco vydrzi. Takze jsme s Liborem vytipovali slaba mista motoru a na ty se zamerili. Diskuze o 7AGE 7AcokoliE nakonec sli nekam, protoze kady ma svy omezeni a problemy tak jako vyhody. Rozhodli jsme se postavit seriovy motor s vychytanejma slabinama. Ja jsem chtel narozeninovy Nitro a to se bude pomalu instalit pristi tyden. Pro nekoho je nitro zbytecny, nekdo bez nej nemuze jed, ja jsem zvazil jeho cenu a naklady a beru ho asi jako novej batoh na notas. Proste neco scim si udelam radost za par kacek. Nekdo se vyblbne tim ze bouchne autem o lampu a ja proste tim ze udelam pusou zvuk jak stihacka a odpalim raketu a klidne muzu stat v garazi a sedet v aute se zavrenyma ocima :P

Takze jednoduse. KOmplet GO motoru + zpevneni a posileni s pripravou na 250 koni + rezerva a milion kroutaku s vychytanim tech much co 7A ma. Novej vejfuk od kouli az po zalud a vsechny ty srandicky az po vacky :D uprava hlavy a sacich a vejfukovejch potrubi a co ja vim co vsechno. Motor na maximalni vejkon co pujde vyladit bez plneni turbem nebo kompresorem s nitrem jako tresnicka, na tom projekt skonci. Jestli s ebude plnit v budoucnu nevim, ale 100 tisic rozpocet na kompresor nebo turbo se me moc nelibi. Jiste to dokaze spousta lidi za min, ale nechci nikoho urazit tak nejak chci tu jistotu a mit to jak ma bejt. Upravit k tomu vsehcno ostatni co je potreba a nespolehat se ze to udrzi seriovej chladic atd.

Takze opet obrazem co uz je na hromade.

Rozpis pro tento rok, samoze nekompletni.

Obrázek

Motor je na ceste do brusirny po cisteni a na hromadu pomalu prichazi dily co budou potreba.

Obrázek

Obrázek

Vic fotek motoru pred nemam ale doplnim urcite. :wink:

Tak dily co budou pouzity. Hodne je na zakazku, hnus no.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Vic se o motoru rozepisovat nebudu,je to trosku beh na dlouhou trat a kdyztak mu venuju uplne samostatne tema. Kdo vi z ceho motor vseho je a co je potreba udelat a dokaze si predstavit dimenzi do jake a jak se stavi vi ze jsme na zacatku :wink:

Noa to je tak o Kubrtim Faceliftu vse. Za posledni dva roky se narodil novej clen rodiny, kterej ma stejny prava jako vsichni ostatni. :D a vyzaduje si peci jak dvojcata, no jeste je toho hodne rozdelanyho, ale prace a relax je to paradni a muzu vsem doporucit.

Hasta Banana
"Jsem zly a zeru male deti"

Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Krásná práce, vše čisté a vynovené.Kubrte líbí se mi to.Vidět že to auto si děláš pro radost a jako koníček. Nádherně pojatej jak projekt tak i provedení.Zvědavej jsem na kompletizaci motoru.Děkuju že jsi ho takto zveřejnil , je příjemné si kouknout někdy na věci a potešit oko :-).Juraj
Nějaké ty auta doma jsou.
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Dik Juro navic od cloveka co vi ze to je dupacka se to ceni oto vic. Motor urcite, zadnej zazrak necekat, ale je to taky hracicka. Udelam mu pak tema az se to vic rozjede. :wink:

Pro ostatni: Zapomel jsem, ze to neni nici konkurent ani 202 celdy ani niceho jinyho, jen vlastni projekt jak udelat 7A podle sebe a nezustat snim nekde pod kopcem :D to jen aby jsme se vyhli tomu proc si nekoupim vybehanyho dvoulitra.

Vazli
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vazli »

obdivuju te je videt ze to auto mas opravdu rad :)
muj sen je pro zmenu Š110R koupit nakej srot a at vsechno do originalniho top stavu ale to az nekdy az budou na to prostory:)

mas muj respekt :thumbsup:
Toyota Celica TS (2003) Obrázek
Vše pro auto na jednom místě
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Hezké doplnění čekal jsme že někdo se optá proč 1,8ka :lol: tak jsi to rovnou vysvětlil.Jo přesně tak přesně vím o čem mluvíš, něco dělat pro sebe je důležitější jak něco vysvětlovat a vůbec ostatním.A hrozně mně potešilo že jsi to vzal úplně od podlahy. Mně se líbí ty potahy a pak si dovolím tě požádat o zkušenosti a rady.
Nějaké ty auta doma jsou.
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

No ja si to prave pak uvedomil ze jsem se kdysi ucastnil zdejsi diskuze proc 1,8 nez 2,0 tak jsem si vzpomel :D Jinak ja uz jsem takovej, ze poradne udelat zaklad a mit od toho klid a pak si treba hrat s tim motorem ale uz u toho neresit ze me vzadu neco huci. Radsi se branim hned :D Co se jeste tyce motoru nemel jsem to vubec v planu ale rozhodla ta posledni GO.
--
No potahy jsou paradni, je to nejakej vinyl material,sesity to je bytelne i kdyz jsem musel nektery kousky dokoncovat - zaposit, ale nic co by necemu vadilo. Samotna instalace chce trosku nervy zkouseni a i inovace. Ale neni to nic tezkeho je to v podstate stejny jako original a kdyz si clovek zapamatuje nebo nafoti jak to sundal je to brnkacka. Nemam na nich moc najezdeny. Mladej na tom sedel vzadu na sedacce a kdyz jsem ji sundal myslel jsem ze je to zniceny, promacklo se to ale pak samo vratilo zpet. u latkovejch jsem si toho nikdy nevsiml. Takze uvidime co ted najezdim pres rok ale rikal jsem si uz predtim ze jsou za takovou cenu ze kdyz prosoupu ridicovu urcite nebude problem si objednat treba jen podsedak ridice treba kazde 4 roky.

U me byla smula ze jsem nemohl nikoho najit kdo by to udelal a kdyz uz jo tak cena byla pres 10 tisic a cekacka a mozna jestli kdovi jestli. Ochota lidi roste z penezma, ale to zname asi vsichni. uvidime urcite dam vedet :wink: tak jsem to risknul s tim ze bud jsem vyhodil nejakych 6 tisic a nebo to klapne, nejspis to klaplo.

Vzadu to sedi vesmes na vsech 6gen. Predni po male uprave sedi podsedaky na vsechny verze, operka hlavy je taky ok. Problem je s operou zad na 200, 200 ma oproti 205 a 202 mensi takovy ty usi kolem ramen. Vsiml jsem si ze i nektery 202 maji sedacky jako 200. takze nez si nekdo objedna je potreba si overit akorat operu zad jestli ma poradny usi na ktery to je usity at je to pekne napasovany a neplanda to. I kdyz to si myslim, ze by se dalo vyplnit, ja to jen tak zkousel a narval tam stary tricko co jsem mel v garazi a vypadalo to pekne, takze molitan a hotovo. Zalezi na kazdym jak se chce bastlit. :D

Kdo nezna Vincenta tak nejen potahy najde here. http://www.kamikaze.com.hk/category.php?id_category=9

MichalS
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichalS »

Super, moc se mě to líbí, paráda.
Mám navíc dotaz - myslel jsem si, že každej kdo z toho bude vydělávat motor ho vydělá i s převodovkou a u tebe jste převodovku nechali. Nevíš jestli to takhle šlo vyhdělat vpohodě ? Vyzvídám tak do budoucna, kdybych se k tomu náhodou taky někde přimotal.
Po 5ti letech jsem obnovil web s Celicama - schemata, linky, navody, fotodokumentace - http://www.t18.wz.cz
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Prevodovka musi ven tak jako tak, to ze tady zustala je takovej malej zazrak, kterej i treba Idaho (kteryho jsem se natrapil po telefonu za cos mu dik) nechape a Libor taky ne, Ja uz vubec ne jsem jak rikam motorovej idiot.

Kazdopadne od fundovanejch uz vim ze musi ven. :wink: vic asi neporadim. Mozna to nekdo rozepise vic jak to je. :idea:

PerryCZ
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PerryCZ »

klobouk dolu kubrte :) taky bych chtel udelat neco podobneho... casem
Toyota Celica 2.0 GT
Toyota Celica 2.0 GT na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=33639
Toyota Corolla 1.3 16V na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=35106
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Dik za pochvalu :)

Brzdy jsou seriovy jak byly jen jsem dal novy komplet oblozeni od Textaru v kombinaci s TRW. Zatim lepsi brzdy nejsou potrteba. Nynejsi motor bude krmit nitro max 50koni up takze pohoda. A popripade v budoucnu s tretimm motorem nejspis budopu na rade i brzdy. Opet koupim nejaky jety co budou a repasnu. uvidim nejak jsme to zatim neresil.

Kola jsou Yakuza. Maji dva roymery uchyceni a jsou to 16"x7" pneu protoze ho nikdo nechtel jsou novy klebery 225x45 az je sjedu budou jiny.

micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

kubrt> hustý to je 8) moooc investic koukám očekáváš, neni lepší 2.0? :lol: :lol: Dělám si prdel 8) Zaujala mě ta kapota, to byla jako orezlá zespod? Sem ještě neviděl na 5g kapotách ani známku rzi ani ve spod a ani z vrchu... že by je na 6g nedělali tak perfektně? Na tý co mam sem nechal původní modrej lak ve spod... protože byl jako novej po 20 letech byla z vrakoviště z vozu ´91. Vnější stranu sem nechával přelakovávat kvůli barevný kompatibilitě 8J1-8G7
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Brzdy brzdi fest jak maji to brzdily vzdy ty jsou v pohode. A nejsou oblozeny zadnou mekotinou takze pohoda. Na aute neni nic vykonejsiho nez bylo a to nitro neni takovej skok. Takze se neni ceho bat.

Co se tyce kol mam uz diru nejakou zasebou, jak jsem delali geometrii a hrali si s tlumicema zkouseli jsme na vyvazovacce pohoda. Ja jsem taky nic nenasel a kupoval jsem je s tim ze klidne s dalsim pneu koupim novy jiny.

Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

micron píše:kubrt> hustý to je 8)
kapota byla obouchana a byl na ni zespod strasne tmelu kterej se teplem zacal praskat a tak, nebyla rezava jen hnusna. Takze jsem to ocistil a natrel znovu. Mam rozdelanej i ten koberec. Neml jsem zadnej tak delam podle sablony. Zvrchu byla kapota v pohode. Njspis dobre opravenej tukanec
:D

micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Kubrt> sem si řikal že by to bylo nějaký divný... kapoty celic jsou i po 21 letech jako by vyjely z linky, perfektos. Ale nechápu jak mohla bejt obouchaná ze spod? To bych chtěl pochopit jako :lol: :?: aha ťufka
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
aznoh24
Navigátor

Příspěvek od aznoh24 »

Opravdu krasa,moc krasne udelane!
Tesim se az ji nekdy uvidim.
Odpovědět

Zpět na „Celica“