Zdravim vsechny,
konecne jsem se pridal mezi partu vlastniku "Jarousu", konkretne 2005 TOYOTA YARIS (SCP10R-CHGGKW) SOL FRP RHD 1SZFE MTM 5FS 5D, se sekvencni/automatickou prevodovkou a musim rict, ze jsem vzdy byl a jsem velmi spokojeny.
Zjistil jsem, ze v CR jezdi jen cca 130 automobilu stejneho typu, takze by me zajimalo, zda je nekdo v klubu, abych se dozvedel nejake tipy nebo postrehy k provozu tohohle maleho dabla (napriklad tipy na servis v Praze, jizdni vlastnosti v zime etc).
No a ted jedna pikantnost - i prestoze ridim i manual a praci se spojkou zvladam, musim rict, ze praci automatu ocenite nejen ve meste. Pred tydnem jsem musel absolvovat vyjezd polni cestou v hluboke blative koleji cca 1 km dlouha s postupnym stoupanim, a pote co jsem se ocitl nahore jsem konstatoval, ze nemam male auto, ale slusny zmenseny crossover.
Takze Yaris forever, do mesta i na vylet.
Yaris a sekvencni/automaticka prevodovka rok 2004
Dobrý den,
jsem tu nová, a to tak, že jsem si po 25 letech absolutního neježdění oprášila řidičák a rozhodla se pořídit nějaké menší ojeté autíčko s automatem. Původně vybrané auto nevyhovovalo, a tak mi bylo nabídnuto další, a to Yaris 1.0 (48 kW), r.v. 2004 s MMT převodovkou.
Přiznám se, do té doby jsem ani netušila, že takovéhle auto existuje
. O robotizované sekvenční převodovce ani nemluvě. Můj poradce byl okamžitě pro, prý se tahle autíčka moc povedla, jsou to držáci, spolehliví, malá spotřeba a velikost pro mě a psa víc než dostačující.
Musím říct, jak jsem si sedla za volant, bylo rozhodnuto. Jediné auto, za kterého jsem krásně viděla ven a v kterém jsem se cítila hned napoprvé víc než dobře
.
A snad jsem měla i štěstí, protože při dnešní celkové prohlídce v Toyotě mi bylo řečeno, že je auto v dobrém stavu, robotická převodovka není opotřebená, brzdy v pořádku, i celkový stav a vzhled. Překalibrovali mi převodovku, aby dobře řadila, a teď se s tím jede krásně lehce a dokonce jsem se bez problémů chvíli sunula v koloně, aniž by to poskakovalo. Jediná větší investice bude výměna baterie.
Pročítám si postupně celé fórum a sbírám poznatky, protože jsem absolutní začátečnice a v mém okolí neznám nikoho, kdo by měl auto s robotizovanou převodovkou. Co jsem zde zjistila a dělám, že na světlech a při delším stání vyřazuji z "E" na "N" kvůli spojce. To je taky jediné řazení, kterého jsem schopna. Alespoň prozatím.
jsem tu nová, a to tak, že jsem si po 25 letech absolutního neježdění oprášila řidičák a rozhodla se pořídit nějaké menší ojeté autíčko s automatem. Původně vybrané auto nevyhovovalo, a tak mi bylo nabídnuto další, a to Yaris 1.0 (48 kW), r.v. 2004 s MMT převodovkou.
Přiznám se, do té doby jsem ani netušila, že takovéhle auto existuje

Musím říct, jak jsem si sedla za volant, bylo rozhodnuto. Jediné auto, za kterého jsem krásně viděla ven a v kterém jsem se cítila hned napoprvé víc než dobře

A snad jsem měla i štěstí, protože při dnešní celkové prohlídce v Toyotě mi bylo řečeno, že je auto v dobrém stavu, robotická převodovka není opotřebená, brzdy v pořádku, i celkový stav a vzhled. Překalibrovali mi převodovku, aby dobře řadila, a teď se s tím jede krásně lehce a dokonce jsem se bez problémů chvíli sunula v koloně, aniž by to poskakovalo. Jediná větší investice bude výměna baterie.
Pročítám si postupně celé fórum a sbírám poznatky, protože jsem absolutní začátečnice a v mém okolí neznám nikoho, kdo by měl auto s robotizovanou převodovkou. Co jsem zde zjistila a dělám, že na světlech a při delším stání vyřazuji z "E" na "N" kvůli spojce. To je taky jediné řazení, kterého jsem schopna. Alespoň prozatím.