Yaris a sekvencni/automaticka prevodovka rok 2004

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
newman
Člen Týmu

Yaris a sekvencni/automaticka prevodovka rok 2004

Příspěvek od newman »

Zdravim vsechny,

konecne jsem se pridal mezi partu vlastniku "Jarousu", konkretne 2005 TOYOTA YARIS (SCP10R-CHGGKW) SOL FRP RHD 1SZFE MTM 5FS 5D, se sekvencni/automatickou prevodovkou a musim rict, ze jsem vzdy byl a jsem velmi spokojeny.

Zjistil jsem, ze v CR jezdi jen cca 130 automobilu stejneho typu, takze by me zajimalo, zda je nekdo v klubu, abych se dozvedel nejake tipy nebo postrehy k provozu tohohle maleho dabla (napriklad tipy na servis v Praze, jizdni vlastnosti v zime etc).

No a ted jedna pikantnost - i prestoze ridim i manual a praci se spojkou zvladam, musim rict, ze praci automatu ocenite nejen ve meste. Pred tydnem jsem musel absolvovat vyjezd polni cestou v hluboke blative koleji cca 1 km dlouha s postupnym stoupanim, a pote co jsem se ocitl nahore jsem konstatoval, ze nemam male auto, ale slusny zmenseny crossover.

Takze Yaris forever, do mesta i na vylet.
perito
Navigátor

Příspěvek od perito »

Hezká příhoda :wink: Myslím, že už i ta výbava SOL je vzácná... Tuším, že ve vláknu o spotřebě byl jeden majitel s automatem...
fanta
Člen Týmu

Příspěvek od fanta »

Dobrý den,
jsem tu nová, a to tak, že jsem si po 25 letech absolutního neježdění oprášila řidičák a rozhodla se pořídit nějaké menší ojeté autíčko s automatem. Původně vybrané auto nevyhovovalo, a tak mi bylo nabídnuto další, a to Yaris 1.0 (48 kW), r.v. 2004 s MMT převodovkou.
Přiznám se, do té doby jsem ani netušila, že takovéhle auto existuje :). O robotizované sekvenční převodovce ani nemluvě. Můj poradce byl okamžitě pro, prý se tahle autíčka moc povedla, jsou to držáci, spolehliví, malá spotřeba a velikost pro mě a psa víc než dostačující.
Musím říct, jak jsem si sedla za volant, bylo rozhodnuto. Jediné auto, za kterého jsem krásně viděla ven a v kterém jsem se cítila hned napoprvé víc než dobře 8).
A snad jsem měla i štěstí, protože při dnešní celkové prohlídce v Toyotě mi bylo řečeno, že je auto v dobrém stavu, robotická převodovka není opotřebená, brzdy v pořádku, i celkový stav a vzhled. Překalibrovali mi převodovku, aby dobře řadila, a teď se s tím jede krásně lehce a dokonce jsem se bez problémů chvíli sunula v koloně, aniž by to poskakovalo. Jediná větší investice bude výměna baterie.
Pročítám si postupně celé fórum a sbírám poznatky, protože jsem absolutní začátečnice a v mém okolí neznám nikoho, kdo by měl auto s robotizovanou převodovkou. Co jsem zde zjistila a dělám, že na světlech a při delším stání vyřazuji z "E" na "N" kvůli spojce. To je taky jediné řazení, kterého jsem schopna. Alespoň prozatím. :)
Odpovědět

Zpět na „Yaris“