Zadní brzdová trubka
Zadní brzdová trubka
Aby toho nebylo málo že mám problém se sjížděním gum, dneska jsem byl na testu brzd a tlumičů, výsledek byl skvělý, což o to, ale cestou domů se rozsvítila kontrolka brzd, tak jsem zastavil, otevřel kapotu, podíval se na brzdovou kapalinu a bylo pod minimem. Praskla mě vzadu brzdová trubka. Ta, která vede do zátěžáku brzd z brzdového válce. Na kolik vyjde nechat udělat novou?
Toyota Carina E 2.0 GLI
- 69..patrik
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
A nevíš na jaký auto jsou podobné? Aby pasovali koncovky? Zítra zkusím zajet do servisu, ale nechce se mi objíždět servisy jen s ručkou, stačí že dnes cestou domů jsem ji uvařil69..patrik píše:v metráži to stojí kolem 80,- / metr. Jenže natvarovaný neseženeš, pokud nemáš nikoho kdo Ti udělá ty koncovky, tak je lepší koupit na jiný auto a rukou si to opatrně vytvarovat - jde to hezky

Toyota Carina E 2.0 GLI
- 69..patrik
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
- 69..patrik
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
- 69..patrik
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
- mimo
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Už som sa zľakol že problémy z trubkami mám len ja ...
tu je môj príbeh z kopírovaný z SK fóra :
Kedže uplynulo 6 mesiacov od posledného príspevku , je na čase napísať čo je nové
Auto nie ale kopa vecí v ňom 
Začalo to celkom nevinne na jar ked sa mi jedno ráno rozsvietila divná červená kontrolka na palubovke - málo brzdovej kvapaliny , volám "môjmu" mechanikovi , zastavil som sa u neho v robote doliali sme brzdovku a myslel som si že je to OK ... veru nebolo
asi za 3 týždne sa situácia opakovala a to už som bol upozornený že to asi niekde tečie ... aby toho nebolo málo začalo mi blbnúť servo , chvíľu išlo potom nič potom zase išlo , úžasne sa sa šoféruje ked neviete kedy vám "stvrdne" volant...
Auto išlo do garáže kde mi vymenil servo olej a skonštatoval že mám prehrdzavenú brzdovú trubku ( na úrovni ľavých zadných dverí ) . No nebola jedna ale hned obe , bol som s tým na Račianskej u pána ktorý vyrába brzdové trubky a aj ich osádza , vystrihol čo bolo zlé a namiesto toho mi dal nové , bolo toho cca 1 meter z každej , zaplatil som 60€ a spokojný som chcel ísť domov ... ALE nevedel mi odvzdušniť brzdy lebo jeden odvzdušňovák tam nebol a druhý nešiel povoliť ... auto mi brzdilo tak na 20% , ešte že to istila ručná
Potom prišla moja prvá objednávka u NIPPONCARS : predné tlmiče ( ako sme vymenili servo olej tak sa to rapídne zlepšilo ale aj tak tam niečo furt škrípalo , povôdne sme si mysleli že je to v uložení tlmiča ale to nakoniec stačilo vyčistiť ) brzdové valčeky a poslednú časť brzdových trubiek ...
Do mesiaca som objednával aj zadné tlmiče , gumičky stabilizátora ...
Ked už som mal všetko vymenené tak som sa tešil na zraz ... auto po výmene tlmičov sedelo na ceste ako prikované ...
Keď prišiel deň D resp. večer pred týmto dňom ked sme ( pardon ste ) stavali trať tak som ju išiel odskúšať , prešiel som ju asi 4x , zostal som stáť a ... pod zadnými dverami mláka , ono to neslzilo ale kvapkalo ... skoro ma jeblo ... pri prvom stlačený brzdy som kvapalinu vytlačil a brzdy mi boli na nič
. Keby som nemal v sobotu na zraze nejaké povinnosti tak by som tam ani nešiel ... kúpil som si brzdovú kvapalinu a lieval a lieval som ju skoro po každom brzdený ...za víkend som jej minul asi liter ... v nasledujúcom týždni som išiel reklamovať trubky čo mi menil pán na Račianskej ( bol som v tom že nevydržal spoj toho čo mi robil ) , o to bolo moje prekvapenie väčšie ked mi oznámil že to prasklo niekde inde
... nad nádržou 
Nakoniec som našiel servis kde mi demontovali nádrž a v Toyote som objednal komplet obe brzdové trubky čo idú z predu do zadu ... takže teraz sa už druhý deň vytešujem že zase jazdím na svojom aute ... som zvedavý čo zase vymyslí ... v priebehu pár mesiacov som do nej dal viac ako 1000€ tak dúfam že si to bude vážiť
a čo tam nie je uvedené je cena za originál brzdové trubky , ktoré som musel v konečnom dôsledku vymeniť , 2 kusy stáli 120€
byť teraz v tejto situácii tak rovno vymením komplet celé "potrubie" , lebo ked vymeníš len určitú časť môžeš skončiť ako ja ...
tu je môj príbeh z kopírovaný z SK fóra :
Kedže uplynulo 6 mesiacov od posledného príspevku , je na čase napísať čo je nové

Začalo to celkom nevinne na jar ked sa mi jedno ráno rozsvietila divná červená kontrolka na palubovke - málo brzdovej kvapaliny , volám "môjmu" mechanikovi , zastavil som sa u neho v robote doliali sme brzdovku a myslel som si že je to OK ... veru nebolo

Auto išlo do garáže kde mi vymenil servo olej a skonštatoval že mám prehrdzavenú brzdovú trubku ( na úrovni ľavých zadných dverí ) . No nebola jedna ale hned obe , bol som s tým na Račianskej u pána ktorý vyrába brzdové trubky a aj ich osádza , vystrihol čo bolo zlé a namiesto toho mi dal nové , bolo toho cca 1 meter z každej , zaplatil som 60€ a spokojný som chcel ísť domov ... ALE nevedel mi odvzdušniť brzdy lebo jeden odvzdušňovák tam nebol a druhý nešiel povoliť ... auto mi brzdilo tak na 20% , ešte že to istila ručná

Potom prišla moja prvá objednávka u NIPPONCARS : predné tlmiče ( ako sme vymenili servo olej tak sa to rapídne zlepšilo ale aj tak tam niečo furt škrípalo , povôdne sme si mysleli že je to v uložení tlmiča ale to nakoniec stačilo vyčistiť ) brzdové valčeky a poslednú časť brzdových trubiek ...
Do mesiaca som objednával aj zadné tlmiče , gumičky stabilizátora ...
Ked už som mal všetko vymenené tak som sa tešil na zraz ... auto po výmene tlmičov sedelo na ceste ako prikované ...
Keď prišiel deň D resp. večer pred týmto dňom ked sme ( pardon ste ) stavali trať tak som ju išiel odskúšať , prešiel som ju asi 4x , zostal som stáť a ... pod zadnými dverami mláka , ono to neslzilo ale kvapkalo ... skoro ma jeblo ... pri prvom stlačený brzdy som kvapalinu vytlačil a brzdy mi boli na nič

Nakoniec som našiel servis kde mi demontovali nádrž a v Toyote som objednal komplet obe brzdové trubky čo idú z predu do zadu ... takže teraz sa už druhý deň vytešujem že zase jazdím na svojom aute ... som zvedavý čo zase vymyslí ... v priebehu pár mesiacov som do nej dal viac ako 1000€ tak dúfam že si to bude vážiť

a čo tam nie je uvedené je cena za originál brzdové trubky , ktoré som musel v konečnom dôsledku vymeniť , 2 kusy stáli 120€
byť teraz v tejto situácii tak rovno vymením komplet celé "potrubie" , lebo ked vymeníš len určitú časť môžeš skončiť ako ja ...
Brzdy
Jelikož mi vloni na staré Corollce začala prolínat brzdová trubička , koupil jsem v metráži trubky (je několik průměrů),plus koncovky se závitem a od známýho jsem si vypůjčil sadu na tvarování brzdových trubek a vytváření koncovek .No byla to fuška všechny trubky správně naohýbat a vyměnit , ale vše funguje a kapalina se neztrácí
.

ToyotaCarina E 2,0 GLi
Toyota Corolla 2E 1,3 GL
Toyota Corolla Verso D4D 2,2
Toyota Corolla 2E 1,3 GL
Toyota Corolla Verso D4D 2,2
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
ja jsem trubku koupil v toyote ( je tlustsi a hur se tvaruje nez ty univerzaly ale ma uchyty a je tam jistota tech koncovek ) horsi bylo ji tam dostat - byla to ta nejdelsi a prace ve dvou na zvedaku pul dne - ty cene v servisu se nedivim - kdyby to slo tak blbe jako u me
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Před chvílí jsem dal auto do servisu. Budou měnit tu co vede od předu do zátěžáku a ještě jednu od zátěžáku ke kolu. cena 1500-2000, nemám toho vůbec radost
Mám radost jen z toho, že jsem do toho servisu do jel bez brzd, protože ručku jsem včera cestou domů uvařil a skoro nebrzdí 

Toyota Carina E 2.0 GLI