Zadní brzdová trubka

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
Floki
Věčnej rejpal

Zadní brzdová trubka

Příspěvek od Floki »

Aby toho nebylo málo že mám problém se sjížděním gum, dneska jsem byl na testu brzd a tlumičů, výsledek byl skvělý, což o to, ale cestou domů se rozsvítila kontrolka brzd, tak jsem zastavil, otevřel kapotu, podíval se na brzdovou kapalinu a bylo pod minimem. Praskla mě vzadu brzdová trubka. Ta, která vede do zátěžáku brzd z brzdového válce. Na kolik vyjde nechat udělat novou?
Toyota Carina E 2.0 GLI
69..patrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 69..patrik »

v metráži to stojí kolem 80,- / metr. Jenže natvarovaný neseženeš, pokud nemáš nikoho kdo Ti udělá ty koncovky, tak je lepší koupit na jiný auto a rukou si to opatrně vytvarovat - jde to hezky :)
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

69..patrik píše:v metráži to stojí kolem 80,- / metr. Jenže natvarovaný neseženeš, pokud nemáš nikoho kdo Ti udělá ty koncovky, tak je lepší koupit na jiný auto a rukou si to opatrně vytvarovat - jde to hezky :)
A nevíš na jaký auto jsou podobné? Aby pasovali koncovky? Zítra zkusím zajet do servisu, ale nechce se mi objíždět servisy jen s ručkou, stačí že dnes cestou domů jsem ji uvařil :D
Toyota Carina E 2.0 GLI
69..patrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

já sem z donucení najezdil s ručkou a podřazováním asi 350 km, stejnej problém jak u Tebe :) Různý automobilky používají různý tvary, ale co bude stejný s Toyotou nevím, to bych kecal. Jen bacha abys nemusel sundávat regulátor dolů, já sem nebyl schopnej to na autě povolit....
69..patrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

a to se potom samozřejmě musely menit ají trubky zepředu...
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

69..patrik píše:a to se potom samozřejmě musely menit ají trubky zepředu...
Zátěžák raději sundávat nebudu, vzhledem k tomu jak vypadá by to nemusel zvládl. Dokud funguje nevrtat do něj.
Toyota Carina E 2.0 GLI
69..patrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Floki píše:...Dokud funguje nevrtat do něj...
s tím souhlasím, jen aby to šlo povolit ;)
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Tak dnes v žádném servise v okolí nemají čas. Ale řekli mě cenu do 1000kč. To mě přijde pěkně drahé nemyslíte?
Toyota Carina E 2.0 GLI
mimo
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mimo »

Už som sa zľakol že problémy z trubkami mám len ja ...

tu je môj príbeh z kopírovaný z SK fóra :

Kedže uplynulo 6 mesiacov od posledného príspevku , je na čase napísať čo je nové :shock: Auto nie ale kopa vecí v ňom :D
Začalo to celkom nevinne na jar ked sa mi jedno ráno rozsvietila divná červená kontrolka na palubovke - málo brzdovej kvapaliny , volám "môjmu" mechanikovi , zastavil som sa u neho v robote doliali sme brzdovku a myslel som si že je to OK ... veru nebolo :? asi za 3 týždne sa situácia opakovala a to už som bol upozornený že to asi niekde tečie ... aby toho nebolo málo začalo mi blbnúť servo , chvíľu išlo potom nič potom zase išlo , úžasne sa sa šoféruje ked neviete kedy vám "stvrdne" volant...
Auto išlo do garáže kde mi vymenil servo olej a skonštatoval že mám prehrdzavenú brzdovú trubku ( na úrovni ľavých zadných dverí ) . No nebola jedna ale hned obe , bol som s tým na Račianskej u pána ktorý vyrába brzdové trubky a aj ich osádza , vystrihol čo bolo zlé a namiesto toho mi dal nové , bolo toho cca 1 meter z každej , zaplatil som 60€ a spokojný som chcel ísť domov ... ALE nevedel mi odvzdušniť brzdy lebo jeden odvzdušňovák tam nebol a druhý nešiel povoliť ... auto mi brzdilo tak na 20% , ešte že to istila ručná :lol:
Potom prišla moja prvá objednávka u NIPPONCARS : predné tlmiče ( ako sme vymenili servo olej tak sa to rapídne zlepšilo ale aj tak tam niečo furt škrípalo , povôdne sme si mysleli že je to v uložení tlmiča ale to nakoniec stačilo vyčistiť ) brzdové valčeky a poslednú časť brzdových trubiek ...
Do mesiaca som objednával aj zadné tlmiče , gumičky stabilizátora ...
Ked už som mal všetko vymenené tak som sa tešil na zraz ... auto po výmene tlmičov sedelo na ceste ako prikované ...
Keď prišiel deň D resp. večer pred týmto dňom ked sme ( pardon ste ) stavali trať tak som ju išiel odskúšať , prešiel som ju asi 4x , zostal som stáť a ... pod zadnými dverami mláka , ono to neslzilo ale kvapkalo ... skoro ma jeblo ... pri prvom stlačený brzdy som kvapalinu vytlačil a brzdy mi boli na nič :evil: :evil: . Keby som nemal v sobotu na zraze nejaké povinnosti tak by som tam ani nešiel ... kúpil som si brzdovú kvapalinu a lieval a lieval som ju skoro po každom brzdený ...za víkend som jej minul asi liter ... v nasledujúcom týždni som išiel reklamovať trubky čo mi menil pán na Račianskej ( bol som v tom že nevydržal spoj toho čo mi robil ) , o to bolo moje prekvapenie väčšie ked mi oznámil že to prasklo niekde inde :x :x ... nad nádržou :evil:
Nakoniec som našiel servis kde mi demontovali nádrž a v Toyote som objednal komplet obe brzdové trubky čo idú z predu do zadu ... takže teraz sa už druhý deň vytešujem že zase jazdím na svojom aute ... som zvedavý čo zase vymyslí ... v priebehu pár mesiacov som do nej dal viac ako 1000€ tak dúfam že si to bude vážiť :!:

a čo tam nie je uvedené je cena za originál brzdové trubky , ktoré som musel v konečnom dôsledku vymeniť , 2 kusy stáli 120€
byť teraz v tejto situácii tak rovno vymením komplet celé "potrubie" , lebo ked vymeníš len určitú časť môžeš skončiť ako ja ...
Toyota RAV 4 2,0 VVT-i (112 kW) Obrázek
Toyota Yaris 1.0 VVT-i (48 kW) Obrázek
ex:
Toyota Carina E 1.8 SW Obrázek
Corolla E10 1.4 XLi combi
Corolla E9 1.6 GTi
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Nad tím jsem právě uvažoval, vyměnit jen to co je špatné, protože jinak je celé vedení bez rzy. Chtěl jem udělat obě trubky, ale vzhledem k ceně co jsem se dozvěděl, budu muset udělat jen tu jednu. Nejhorší je že jsou rezavé jen u toho zátěžáku :(
Toyota Carina E 2.0 GLI
Pepa
Manager Týmu

Brzdy

Příspěvek od Pepa »

Jelikož mi vloni na staré Corollce začala prolínat brzdová trubička , koupil jsem v metráži trubky (je několik průměrů),plus koncovky se závitem a od známýho jsem si vypůjčil sadu na tvarování brzdových trubek a vytváření koncovek .No byla to fuška všechny trubky správně naohýbat a vyměnit , ale vše funguje a kapalina se neztrácí :D .
ToyotaCarina E 2,0 GLi
Toyota Corolla 2E 1,3 GL
Toyota Corolla Verso D4D 2,2
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

ja jsem trubku koupil v toyote ( je tlustsi a hur se tvaruje nez ty univerzaly ale ma uchyty a je tam jistota tech koncovek ) horsi bylo ji tam dostat - byla to ta nejdelsi a prace ve dvou na zvedaku pul dne - ty cene v servisu se nedivim - kdyby to slo tak blbe jako u me
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Před chvílí jsem dal auto do servisu. Budou měnit tu co vede od předu do zátěžáku a ještě jednu od zátěžáku ke kolu. cena 1500-2000, nemám toho vůbec radost :( Mám radost jen z toho, že jsem do toho servisu do jel bez brzd, protože ručku jsem včera cestou domů uvařil a skoro nebrzdí :(
Toyota Carina E 2.0 GLI
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Ty nemáš dvouokruhové brzdy, že Ti to nebrzdilo......?
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Jimmi píše:Ty nemáš dvouokruhové brzdy, že Ti to nebrzdilo......?
Ona je bohužel v háji i ta druhá :(
Toyota Carina E 2.0 GLI
Odpovědět

Zpět na „Carina“