Spokojenost

vše ohledně modelové řady Carina
mesipa
Člen Týmu

Spokojenost

Příspěvek od mesipa »

Chlapci a chlapy...čím déle mám Carinu tím jsem víc spokojenej... parádní auto
Jirka Lefner
Navigátor

Re: Spokojenost

Příspěvek od Jirka Lefner »

mesipa píše:Chlapci a chlapy...čím déle mám Carinu tím jsem víc spokojenej... parádní auto
Musím s Tebou souhlasit. Mám carinu combi 1.8 79kw. Před Carinou jsem měl Corollu 2D4D a kvuli nekvalitní naftě jsem ji musel prodat . Svezl jsem se v Carině a ta mě dostala
GammaRay
Věčnej rejpal

Spokojenost s Carinou

Příspěvek od GammaRay »

Jsem rád, že si rozumíme :wink:
Carina E T19 2,0 liftback 1997
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

TAk tohle heslo u mne platí už od 96' roku :lol: :wink: jsou to prostě držáky
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
GammaRay
Věčnej rejpal

Dvě slova

Příspěvek od GammaRay »

ArnieGT píše:TAk tohle heslo u mne platí už od 96' roku :lol: :wink: jsou to prostě držáky
Tak to je tedy už pěkná řádka let!
Inu, dalo by se to všechno zde říci dvěmi slovy:

VÍM PROČ
:wink:
Carina E T19 2,0 liftback 1997
Jirka Lefner
Navigátor

Děcka.je to zkrátka ještě kvalitní kovářská práce. Mám na ni najeto 209tis a tlaky ve válcích po 13atm. Není to pecka?
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

no, ja sice netusim ake mam tlaky...ja mam na nej najradsej taku tu samozrejmost funkcnosti. Ako z toho filmu "stirace stiraji, blinkr bliká". Pre toto ju mam rad :wink:
(akurat keby sa este plechy po buracke sami vracali do povodneho tvaru potom by to bola dokonala kara :D )
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
Jirka Lefner
Navigátor

Novy motor po 14 a některe typy po 13atm
mipr
Řidič
Kontaktovat uživatele:

resume po 5 rokoch a presedeni v Carine 120tis km

Příspěvek od mipr »

5 rokov som mal Carinu E 2.0 japonsku verziu:

plusy:

+perfektne sedacky, excelentne predne a kralovske zadne /naozaj perfektne na dlhe trasy hlavne GL verzia japonska ! corolla ma srackove shity/
+naozaj perfektny motor !!!
+na 2L - 98kw az neuveritelne mala spotreba
+ vyborne lahke radenie rychlosti a dlhe prevody - naherne sa jazdia dlhe trasy dialnice, autostrady, nizke otacky pri vysokej cestovnej rychlosti-parada, corolla moze len zavidiet...
+ fantasticka zivotnost motorov, nie je problem 700tis km..
+ obrovsky kufor a obrovske ulozne miesta v interiery /okrem skrinky pred spolujazdcom, ta je v corolle E11 ovela objemnejsia/

minusy:

- pri el.oknach nema zatvaranie vodicovho okna na jeden impulz /iba otvaranie/ - na corolle E11 rv.1998 to uz je = teda v Corolle vodicove okno ma 4 rozne rezimy, to v Toyote zlepsili.

- tvrda spojka, fakt tvrda, ale ked som auto jazdil kazdy den, tak mi to velmi nevadilo, da sa zvyknut, posiluje to svaly.

- technologicky slabsie predne svetlomety, objektivne fakt slabe, proste pri porovnani s corollou a inymi autami poznat slabsiu svietivost /daval som aj nove svetlomety..aj tak slabsie ako corolla/.

- tvrdy podvozok, nema rad priecne nerovnosti, daval som nove ramena, tlmice, cepy atd.. stale tvrdy a menej komfortny - corolla E11 ovela,ovela lepsie /corolla E10 tiez slabe/

- maly rozchod zadnych kolies je citit v zatackach nic moc, Avesis ovela lepsie, kupodivu aj Corolla E11 znatelne lepsie, ovela lepsie naladenie podvozku aj pri mensom razvore naprav.. prekvapive ale tak je to /tvrdia to viaceri ktori mali Carinu/.
Moji kamarati maju tiez carina E v kombiku, este horsie, je to pretacave, v zime opatrne.. viem zadana naprave je klasicka dobra viacprvkova ale auto je objektivne dost nevyvazene, poznat pretacavost.
= motoru nestiha podvozok.

- antikorozna ochrana /na svoju dobu dobra/ , ale na Carinach zacinaju zadne lemy a hlavne vnutorne spodky dveri...

- na 2.0 16v by sa hodili zadne koutce, kedze su tam bubny ked to preziete pri brdeni z velmi vysokych rychlost lahko sa skrutia predne kotuce /daval som 2x nove/, kedze zadne bubny su slabe na hmotnost auta a vykonny motor /ktory ide ako drak/

resume:
Carina E - Auto na ktore sa nezabuda - limuzina ktora prirastie k srdcu a v dobe vzniku r.1992 predbehla svoju dobu !
cerstvy majitel E12 r.v.2006 1.6 3ZZ-FE (81kw/6000, 150nm/3800ot.)
5 rokov: Corolla E11 1332cm 4E-FE 63kw,120Nm. 3dv. Luna - plna vybava (made in Japan).
EX - 5 r. Carina E 2.0i 3S-FE 98 KW,183 Nm / model 93 made in Japan
mesipa
Člen Týmu

Re: resume po 5 rokoch a presedeni v Carine 120tis km

Příspěvek od mesipa »

mipr píše:5 rokov som mal Carinu E 2.0 japonsku verziu:

plusy:

+perfektne sedacky, excelentne predne a kralovske zadne /naozaj perfektne na dlhe trasy hlavne GL verzia japonska ! corolla ma srackove shity/
+naozaj perfektny motor !!!
+na 2L - 98kw az neuveritelne mala spotreba
+ vyborne lahke radenie rychlosti a dlhe prevody - naherne sa jazdia dlhe trasy dialnice, autostrady, nizke otacky pri vysokej cestovnej rychlosti-parada, corolla moze len zavidiet...
+ fantasticka zivotnost motorov, nie je problem 700tis km..
+ obrovsky kufor a obrovske ulozne miesta v interiery /okrem skrinky pred spolujazdcom, ta je v corolle E11 ovela objemnejsia/

minusy:

- pri el.oknach nema zatvaranie vodicovho okna na jeden impulz /iba otvaranie/ - na corolle E11 rv.1998 to uz je = teda v Corolle vodicove okno ma 4 rozne rezimy, to v Toyote zlepsili.

- tvrda spojka, fakt tvrda, ale ked som auto jazdil kazdy den, tak mi to velmi nevadilo, da sa zvyknut, posiluje to svaly.

- technologicky slabsie predne svetlomety, objektivne fakt slabe, proste pri porovnani s corollou a inymi autami poznat slabsiu svietivost /daval som aj nove svetlomety..aj tak slabsie ako corolla/.

- tvrdy podvozok, nema rad priecne nerovnosti, daval som nove ramena, tlmice, cepy atd.. stale tvrdy a menej komfortny - corolla E11 ovela,ovela lepsie /corolla E10 tiez slabe/

- maly rozchod zadnych kolies je citit v zatackach nic moc, Avesis ovela lepsie, kupodivu aj Corolla E11 znatelne lepsie, ovela lepsie naladenie podvozku aj pri mensom razvore naprav.. prekvapive ale tak je to /tvrdia to viaceri ktori mali Carinu/.
Moji kamarati maju tiez carina E v kombiku, este horsie, je to pretacave, v zime opatrne.. viem zadana naprave je klasicka dobra viacprvkova ale auto je objektivne dost nevyvazene, poznat pretacavost.
= motoru nestiha podvozok.

- antikorozna ochrana /na svoju dobu dobra/ , ale na Carinach zacinaju zadne lemy a hlavne vnutorne spodky dveri...

- na 2.0 16v by sa hodili zadne koutce, kedze su tam bubny ked to preziete pri brdeni z velmi vysokych rychlost lahko sa skrutia predne kotuce /daval som 2x nove/, kedze zadne bubny su slabe na hmotnost auta a vykonny motor /ktory ide ako drak/

resume:
Carina E - Auto na ktore sa nezabuda - limuzina ktora prirastie k srdcu a v dobe vzniku r.1992 predbehla svoju dobu !

Vyčerpávající info... fakt pěkná recenze vozu.
Jirka Lefner
Navigátor

Já jsem nechal vyměnit tlumiče a Carina sedí jako přibitá i v zatáčkách takže nemám problém
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Ta tvrdá spojka se mi nezdá. Carina používá několik motorů shodných s Corollou a třeba právě ta moje má spojku, která jde až nadprůměrně zlehka. Že by ausgerechnet u dvoulitru tomu bylo jinak, se mi nezdá. Jestli jsem se kdy setkal s tvrdou spojkou, byla to vždy porucha spojky.

Také ten podvozek by měl být na Carinu dostatečný, i když je konstrukčně shodný s trochu menší a nižší Corollou. Nicméně v porovnání třeba s první generací Octavie je to zázrak. Takže také tipuji spíše nějakou závadu buď na tlumičích, geometrii nebo uložení náprav.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
mipr
Řidič
Kontaktovat uživatele:

??

Příspěvek od mipr »

"Ta tvrdá spojka se mi nezdá. Carina používá několik motorů shodných s Corollou a třeba právě ta moje má spojku, která jde až nadprůměrně zlehka. Že by ausgerechnet u dvoulitru tomu bylo jinak, se mi nezdá. Jestli jsem se kdy setkal s tvrdou spojkou, byla to vždy porucha spojky.

Také ten podvozek by měl být na Carinu dostatečný, i když je konstrukčně shodný s trochu menší a nižší Corollou. Nicméně v porovnání třeba s první generací Octavie je to zázrak. Takže také tipuji spíše nějakou závadu buď na tlumičích, geometrii nebo uložení náprav."

spojka:

je tvrda na kazdej Carine E /jazdil som na viacerych autach sedan aj kombi vsetky boli 2.0i 3S-FE/ - ziadna chyba spojka !
-Neuvazdam ziadne subjektivne dojmy ale fakty.
Na corollach ma spojka podstatne lahsi chod. /konstrukcne tam aj tam je hydraulicka/

Podvozok:

Nie je tak vyvazeny ako na Corolle /aj ked ma zhodnu konstrukciu zavesov/
- daval som nove predne ramena a ako malokto na tomto fore aj zadne priecne ramena /da ja kupit len original -maju spec.konstrukciu klbov a cena cca 5000korun za kus/, nechaj si detske blaboly z geometriou a podobne, o cepoch a 4x tyckach stabilizatora a silentblokoch sa ani nemusime bavit.. to je samozrejmost, okrem toho som daval aj nove axialne tycky riadenia (pochybujem ze vies co to je a este viac pochybujem ze si to niekedy menil) atd. atd..

Octavia ma predpotopnu klukovu zadnu napravu, naco ju sem pleties,
ja poukazujem na rozdiely medzi toyotami.. = forum je o Toyotach

Neznasam taketo stupidne neodborne prispevky !
5 rokov: Corolla E11 1332cm 4E-FE 63kw,120Nm. 3dv. Luna - plna vybava (made in Japan).
mipr
Řidič
Kontaktovat uživatele:

ok

Příspěvek od mipr »

suma sumarum Carina E je vyborne auto a hlavne ma svoje osobne caro - to vedia ich majitelia.. pretoze som to auto mal velmi rad, investoval som do neho postupne 200 tis. korun /!!!/ vratane GO karoserie /perletovy metalicky lak/ a komplet nove brzdy a podvozok /uplne komplet podvozok vsetko origo Toyota/ + uplne nove homokineticke klby + nove tesnenie pod hlavu motora, chladice /voda+klima/, aj take blbiny ako nova hadica sania vzduchu original 2000korun , atd.. mam to vsetko v Exceli co som tam dal nove a spolu cca 200.000 korun..
aj novy vyfuk, okrem zadneho tlmica ktory ma Carina E /japan verzia/ original nerezovy !!! parada ! to corolla nepozna!

Mal som Carinu velmi rad, a poriadne som ju rozmaznaval a ked vidim po ceste nejaku ist vzdy sa za nou obzriem ako za starou laskou :-)
Nikdy ma na ceste nenechala, nikdy sa nestalo ze rano nenastartovala /neprehanam/--

Cau Carinaci !!!
Jirka Lefner
Navigátor

Přesně tak. Carina v zatačkách sedí jako přibitá ale jen v případě pokud jsu v pořádku tlumiče . Jinak super a pohodlné
Odpovědět

Zpět na „Carina“