Nikdy bych nevěřil že se mi to může stát ale je to tak. V sobotu jsem Yaríska odstavil. Domů dojel úplně bez problémů. V úterý ráno jsem chtěl jet do práce ale při startování se mi jen celé auto zatřáslo a nenaskočilo. Po druhém pokusu o start to samé. Napotřetí jsem ho zastartoval déle ale když motor naskočil tak jsem ho musel rychle vypnout protože se ozývalo hlasité kovové klepání. Taky jsem cítil špatně spálený benzín. A aby toho nebylo málo tak jsem pod kobercem u řidiče objevil asi litr vody. Ono 3 dny pršelo. Nechápu jak se tam dostala. Kolem dveří i sloupku bylo sucho. Odtáhli jsme ho do servisu a tam se na to zítra mrknou. Podotýkám že jsem ho odtáhl do docela vyhlášeného servisu do Jiřic. Mám to tam blíž jak do Jihlavy a je tam na Jihlavu přátelská vazba. Před měsícem mi totiž jako na potvoru skončila záruka. Prý to vypadá že mi přeskočil zub na rozvodovém řetězu. Nemyslíte že je 76000km trochu brzo na takovou vážnou poruchu u Toyoty??? Koupil jsem si Toyotu právě proto abych jezdil a neopravoval ale asi jsem udělal pěknou chybu. Podotýkám že auto má pravidelný servis v Toyotě.
Naposledy upravil(a) Bobešek dne čtv 07.10.2010, 10:21, celkem upraveno 3 x.
Pokud máš servisní prohlídky v autorizovaném servisu existuje možnost tzv. goodvillu- oprava po záruční době, kde část platí zákazník, část servis a část Toyota. Podmínkou jsou servisní prohlídky 15000km "projeté" max o 1000 km. Já jsem v rámci goodwillu řešil na mé ex Corolle výměnu světel a platil jsem třetinu ceny opravy.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Pod kobercem u řidiče litr vody? A nemohla úřadovat v motorovým prostoru nějaká kun(d)a a něco přehryzat? Páč rozvodovej řetěz by měl vydržet tak 200tkm bez problémů... Každopádně držím palce a jsem zvědavej na výsledek... Myslím si, že je to nějaká diverze od majitelů vozů jiných značek, páč tohle se Yardovi samo nestalo
Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
inak s tou vodou som mal problem este ked som mal Leona a problem bol pod celnym sklom tam kde je ten odtokovy kanalik ktory odvadza vodu do stran tak tam bola dierka asi ako ked ihlou pichnech a po kazdom dazdi som mal pod rohozou vodu skus naliat na predne sklo vodu a pozeraj ci to nesteka okolo pedalov
voda se tam většinou dostává špatně nalepeným čelní sklem.
A třeba to nebude řetěz.. držim palce, třeba to souvisí s vodou někde v zapalování..
voda je prevít - u omegy mi takhle "zmoknul" zapalovací modul, v dusledku čehož to nepálilo na všechny válce a protože jsem myslel že to brzo "uschne" tak ještě vyhořel katalyzátor.. Ne ne, nemá se jezdit s vodou v autě nemá..