Kupuju Toyotu Carinu Combi (otázka na tělo nebo na motor)

vše ohledně modelové řady Carina
dejvoska
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Kupuju Toyotu Carinu Combi (otázka na tělo nebo na motor)

Příspěvek od dejvoska »

Zdravím nadšence značky Toyota!

Právě prodávám Hondu CRX, která nám byla rodinným členem celkem dlouhou dobu. Protože ale čekáme třetího potomka (konečně snad syn :-), musíme měnit za větší.

Měl jsem několik tipů, ale nyní jsem rozhodnut pro Carinu ve verzi Combi ročník 96 nebo 97. Potřebuju velké auto (velké krabice s vybavením v kufru) a taky, aby se tam vlezly tři sedačky (resp. dvě sedačky a podsedák).

A nyní dotaz:
Jaký motor?
- po Hondě CRX jsem dost zhýralý, budu rád, když to pojede...
- spotřeba je ale taky důležitá...
- tedy otázky poměru výkonu a nákladů (objem válců je mi jedno)

Na kolik myslíte, že taková mašinka přijde? Kolik stála Vás? Jenom abych byl v obraze...

Ještě se mi moc líbil Toyota Picnic, ale 150 tisíc už je na mne moc...

Díky za odpovědi... dave
Naposledy upravil(a) dejvoska dne ned 05.02.2006, 13:58, celkem upraveno 1 x.
Toyota Avensis
Honda CRX
dejvoska
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvoska »

Tak manželka nahodila další otázku, která by Carinu mohla vyřadit z mých plánů.

Protože budeme potřebovat tři sedačky pro dítě, lze vypnout airbag na místě spolujezdce? Tříbodový pás asi vzadu u prostřed není, co?

dave
Toyota Avensis
Honda CRX
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Ten pás tam je jen malej.já jsem na něm měl namontovanou sedačku,záleží na jeji konstrukci.S tím airbag na místě spolujezdce ti neporadím jelikož ho tam nemám.Vlastním combi 2,0i s LPG asi 4 roky a zatí, ho mehodlám vyměnit.MYslím si ,že ty 3 sedačky se ti tam vejdou,jekikož málo aut má tolik místa v zadu.Pokud by tí to bylo málo musel by jsi přemýšlet o jiné třídě auta.J
Bred72
Člen Týmu

Příspěvek od Bred72 »

Pokud chceš aby to trochu jelo tak rozhodně jdi do 2.0 motoru.Já mám 1.6 16V GLI Combi z roku 94.Nemůžu říct že to nejede,pokud člověk drží otáčky kolem 3000 tak to jede to zase ano,ale pravda je taková,že při předjíždění by to chtělo 2.0 motor a ne 1.6.Je to moje první auto a tak mi vždycky připadá při předjíždění,že tomu svému plechovému "miláčkovi" dávám na prdel,musíc ho točit k 4000 a více.Ale je to motor ("pila") který má rád když se točí :-))A kolem těch 4000 je známo u Carin E,že to chytá "druhý dech" a pak to má akceleraci jako "s raketou u zadku" :lol: Ježdění ve dvou není problém,pokud ale budeš mít naloženo 5 osob tak už to je pořádně znát a pak jedině doporučuji motor 2.0 benzín.Rozhodně nedoporučuji naftáka.To je problematickej motor.K ceně-mě stála loni v únoru 90tis.To byla dobrá cena na tu dobu.Já jsem chtěl mermomoci 1.6 kvůli pojistce,2.0 bylo v nabídce rozhodně povíc než 1.6.A byl dost velký problém 1.6 a ještě k tomu v dobrém stavu nějakou vůbec najít.Po 3/4 roce už jsem to vzdával a říkal si,že i přes všechny varování půjdu do Peugeot 406.Potřeboval jsem auto kde se vejdu se svou výškou za volant a nebudu mít problém s pravou nohou s místem "volant-šajtrpáka" Toyota u mě vyhrávala kvůli spolehlivosti na celé čáře :lol: Takže loni byly v bazarech 2.0 k vidění v cenách kolem 80-90tis (ročníky 93-94).-1.6 kvůli obsahu byly o něco dražší.Ty chcěš ročník 96-97 to bylo tenkrát tak kolem 130-140.Co se týče spotřeby.Dá se s tím udělat u mé 1.6 mimo město 6,5l.Ttěd v těch krutých mrazech co byly po městě do 10l,ale to byly vyloženě jen popojíždky přes pár ulic,kdy se to ani nestačilo zahřát.U 2.0 motoru už tam není tak moc velký rozdíl ve spotřebě.A ještě jedna věc,kro toho že jsem vyměnil všechny náplně,filtry,svíčky a nechal udělat rozvody a zkontroloval brzdy,se mi na tom nepokazilo vůbec nic. :shock:
Měnily se jen přední silentblocky stabilizátoru řízeni a to byla položka něco kolem 250-300kč za kus.Koupeno original v Toyotě,repliky neexistují.Tot vše.
WTE-greenfa
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WTE-greenfa »

to vypadá jako srovnávání 1,6ky s 2litrem ve kterém ale majitel nikdy nejel. taky se dělaly 1,8 - jukni někde na výkonové parametry (nejenom kw) a s povinným ručením za stejno bych vzal 1,8ku. tu jsme meli a rozdíl oproti 1,6 tam je dostatečný - tu mám ted.:)
celica 97 super black&white edition
Bred72
Člen Týmu

Příspěvek od Bred72 »

pro WTE-greenfa
to nebylo srovnání 1.6 a 2l.Ptal se mimo jiné jaký motor,já popsal svoje postřehy s 1.6.A že bych přístě šel do 2.0.Ostatní je na něm a jiných co mu tady napíší :wink:Ono trochu jinak se chová sedan nebo liftback oproti combi :lol: Jestli jsem správně postřehl ty máš 1.8 liftback.Takže si 1.6 ani 2.0 combi taky nikdy nezkusil? :lol: 1.8 na sedan nebo liftback bohatě stačí,to s tebou plně souhlasím.Ale combi je trochu těžší krabice :lol:
Bred72
Člen Týmu

Příspěvek od Bred72 »

Carina E combi:
1.6 GLI má 79kW-107koníků
1.8i je na tom úplně stejně 79kW-107koníků
1.6i 73kW-99k

2.0i 93kW-126k
2.0 GLI 98kW-133k

1.8i v combi by si teda nepomohl k lepšímu
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

já mám 2,0gli a jiný obsah bych snad ani nechtěl.Sotřeba BA byla super .Nyní jsen najel asi 35tkm na LPG a lituji,že jsem to nedal dřív.J
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

bred72: aj uz chces byt presny potom sa robili 1,6 este aj 115 a 110 koni.. neviem ako je to u vahy s carinou nechce sa mi googlit ale az taky velky rozdiel v tom prazdnom aute co do vahy nie je.

ine je ot potom ked nalozis kufor do plna jabkami v case sklizne...

@ nepomozes si jednaosmickou.. objem nenahradis nicim to co ty nahanas na 1,6 na otackach ma 1,8 posadene trochu nizsie, takze netreba tolko tocit ;-)
Pepa
Manager Týmu

Carina

Příspěvek od Pepa »

Mám 2,0 Gli sedan .Sotřeba je v celku příznivá-nad 7,5 jsem se ještě nedostal , o spolehlivosti snad mluvit nemusím ,to povinné ručení ,při výběru správné pojišťovny se taky dá a u spolujezdce se airbag vypnout nedá(aspoň jsem na to zatim nepřišel.)
dejvoska
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvoska »

Bred72 píše:Pokud chceš aby to trochu jelo tak rozhodně jdi do 2.0 motoru.Já mám 1.6 16V GLI Combi z roku 94.Nemůžu říct že to nejede,pokud člověk drží otáčky kolem 3000 tak to jede to zase ano,ale pravda je taková,že při předjíždění by to chtělo 2.0 motor a ne 1.6.Je to moje první auto a tak mi vždycky připadá při předjíždění,že tomu svému plechovému "miláčkovi" dávám na prdel,musíc ho točit k 4000 a více.Ale je to motor ("pila") který má rád když se točí :-))A kolem těch 4000 je známo u Carin E,že to chytá "druhý dech" a pak to má akceleraci jako "s raketou u zadku" :lol: Ježdění ve dvou není problém,pokud ale budeš mít naloženo 5 osob tak už to je pořádně znát a pak jedině doporučuji motor 2.0 benzín.Rozhodně nedoporučuji naftáka.To je problematickej motor.K ceně-mě stála loni v únoru 90tis.To byla dobrá cena na tu dobu.Já jsem chtěl mermomoci 1.6 kvůli pojistce,2.0 bylo v nabídce rozhodně povíc než 1.6.A byl dost velký problém 1.6 a ještě k tomu v dobrém stavu nějakou vůbec najít.Po 3/4 roce už jsem to vzdával a říkal si,že i přes všechny varování půjdu do Peugeot 406.Potřeboval jsem auto kde se vejdu se svou výškou za volant a nebudu mít problém s pravou nohou s místem "volant-šajtrpáka" Toyota u mě vyhrávala kvůli spolehlivosti na celé čáře :lol: Takže loni byly v bazarech 2.0 k vidění v cenách kolem 80-90tis (ročníky 93-94).-1.6 kvůli obsahu byly o něco dražší.Ty chcěš ročník 96-97 to bylo tenkrát tak kolem 130-140.Co se týče spotřeby.Dá se s tím udělat u mé 1.6 mimo město 6,5l.Ttěd v těch krutých mrazech co byly po městě do 10l,ale to byly vyloženě jen popojíždky přes pár ulic,kdy se to ani nestačilo zahřát.U 2.0 motoru už tam není tak moc velký rozdíl ve spotřebě.A ještě jedna věc,kro toho že jsem vyměnil všechny náplně,filtry,svíčky a nechal udělat rozvody a zkontroloval brzdy,se mi na tom nepokazilo vůbec nic. :shock:
Měnily se jen přední silentblocky stabilizátoru řízeni a to byla položka něco kolem 250-300kč za kus.Koupeno original v Toyotě,repliky neexistují.Tot vše.
Opravdu díky za vyčerpávající odpověď
Toyota Avensis
Honda CRX
dejvoska
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvoska »

Už jsem dočetl až nakonec, tak díky všem!!!

Ještě jsem měl myšku, že bych koupil Previu, ale při pohledu na spotřebu kolem 10l mě přešla chuť. Asi bych ji využil, někdy se z chalupy chtějí svézt tchán s tchýní, ale společně s pojistkou se mi do toho nechce.

Z diskuse mi tedy vychází nejlépe hledat Carinu Combi v benzínu 2 litr; snad bych ji mohl najít něco málo nad 100 000,-. Je to dle vás rozumná úvaha?
Toyota Avensis
Honda CRX
dejvoska
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvoska »

Toyota Carina Combi 2.0GLi 16V z roku 1996, najeto 189 000km
Byla by k mání za 99.000,-.

Co si o tom myslíte? Známý říká, že by ji šlo sehnat za 65 000. Podle toho, co jsem našel, se mi to zdálo celkem slušné.

Díky za názor...
Toyota Avensis
Honda CRX
Bred72
Člen Týmu

Příspěvek od Bred72 »

Dobrá nabídka to rozhodně je.Těch 189000 km je pořád v pohodě.Toyoty vydrží i 500000 km do první generálky motoru.Za 96 rok je to dobrá cena.Za 65000 to sehnat tady,to asi myslel jako dovoz někde z venku.Ale takový ročník za 65T jsem u nás nikde neviděl.Ani loni ani letos.

http://www.hyperauto.cz/nabidka/0400246.html

na tomhle odkazu je jedna za 90000.Ale je to rok 95 a je tam v nabídce už od lonského února.Akorát si už nepamatuju jaká tam byla původně cena,ale rozhodně to loni nabízelí za mnohem vyšší cenu.

Nechci kecat,GLI má tu nejvyšší výbavu co se dělala a "i" model má o těch pár koníků méně a možná je o něco chudší ve výbavě.
dejvoska
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvoska »

Zkusím přemluvit jednoho známého z Toyoty, aby tam se mnou zajel. Říká sice, že to už je hodně stará kára, ale já dám dohromady tak 120 000 a za tu Avensis v kombíku nekoupím.
Toyota Avensis
Honda CRX
Odpovědět

Zpět na „Carina“