síla a jemnost

vše ohledně modelové řady Supra
Mk3vole
Člen Týmu

síla a jemnost

Příspěvek od Mk3vole »

Zdravim vsechny co jsou aspon z poloviny stejny magori jako ja do rejže.Sem tu novej tak doufam ze me tu hned neceka BAN:)duvod meho prichodu mezi vas damy je ze sem se pres kamarada dostal k naprosto pohadkove Supre 3.gen...chtel jsem se zeptat jestli nekdo neschani nahradni dily,protoze mam odlisny styl uprav aut nez predchozi majitel.dal sem se chtel zeptat co vse me s timhle sikmoockem ceka za potize,a zda-li by se nasel nekdo kdo by me pomahal co se tyce uprav auta,a dal uzitecne rady.diky vsem a doufam ze nekdo teda odepisete :mad:
neumim řídit,ale když naprší tak na to šlápnu...
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Co nějaké foto? Jaký druh úprav máš na mysli? Motoru,karosérie?
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Mk3vole
Člen Týmu

Příspěvek od Mk3vole »

ahoj,mno co se tyce motoru tak puvodni je 7m-gte ktery bych chtel rozhodne vymnenit za 2jz-gte(takze 7m je naprodej),karoserii bych urcite chtel vystuzit ochranym ramem,pokud to pude tak co nejvice odlehcit takze seriove sedacky taky na prodej nebo vymenou za jakekoliv skorapky.co se tyce vzhledu ,decentni upraveni seriovych narazniku jenak zachovat v serii.co se tyče fotek tak urcite sem nak naboucham az se tu stim naucim operovat a az bude nafocena:)
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

No tady Tě určitě začnou přesvědčovat jak swap za 2jz provedli,ale nevidím v tom žádný zázrak,ovšem proč nestavet na tom co máš a navíc legálně. Když nacpes do 7m tolik kolik daš za 2jz ve slušném stavu tak udělá ještě hodně parády. A potenciál 500hp ani nevyužijes.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Jak libor řekl, finančne te vyjde lépe upravit 7M než překopávat na 2JZ, souhlasím i s tím že to není nic težkého tam 2JZ dát, stačí koupit pár dílu a propojit pár pinu a je to :)

druhou věcí je legalizace ( ale pokud chceš jezdit s rámem tak si asi s legalizací moc starostí nedeláš :) )

zajdi sem http://www.mkiv.cz/diskuze/ tam je více lidí co supře rozumí a méně tlachalů co si myslí že ví vše :)
Tam ti poradí více..
BaraS
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Re: síla a jemnost

Příspěvek od BaraS »

Mk3vole píše:Zdravim vsechny co jsou aspon z poloviny stejny magori jako ja do rejže.Sem tu novej tak doufam ze me tu hned neceka BAN:)duvod meho prichodu mezi vas damy je ze sem se pres kamarada dostal k naprosto pohadkove Supre 3.gen...chtel jsem se zeptat jestli nekdo neschani nahradni dily,protoze mam odlisny styl uprav aut nez predchozi majitel.dal sem se chtel zeptat co vse me s timhle sikmoockem ceka za potize,a zda-li by se nasel nekdo kdo by me pomahal co se tyce uprav auta,a dal uzitecne rady.diky vsem a doufam ze nekdo teda odepisete :mad:
mno já naháním všude lištu s blikačma a parkovačkama nad nárazník,mám ten starej bez toho nosu :D a pak pár detailů v plastech,jinak sem na tom jako ty taky sem se ted dostal k mk3 a doufam ze cecilie nebude žárlit :D
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Idaho píše: zajdi sem http://www.mkiv.cz/diskuze/ tam je více lidí co supře rozumí a méně tlachalů co si myslí že ví vše :)
Tam ti poradí více..
spíš tam najde pár rad kterým směrem určitě při úpravě motoru nejít. Bylo tam pár lidí co těm autům rozumněli,ale Ti už tam nechodí.
Keeek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Keeek »

Já teda myslím,že pokud člověk není dostatečně odborně zdatný,tak nemá moc smysl upravovat stávající motor(protože by se v tom nekonečně hrabal) a jestliže původní výkon není dostačující jsem pro swap 2jz.
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
Mk3vole
Člen Týmu

Příspěvek od Mk3vole »

mno je fakt ze i me pride 7m a 2jz pokud je prekopane na singleturbo tak nejak stejne,ale libi se mi vic 2jz a hlavne i zvuk 2jz...hlavne je to mladsi motor a dily se na to asi budou schanet lepe nebo mozna se pletu :oops: chtel bych aby auto melo aspon tech 400 kobyl zatim,ale to asi hned tak nebude.jenak za odkaz moc dekuju:)
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Ono je to otázka, 300-350pS ze 7M -pokud je v dobrém stavu - není drahá záležitost. na druhou stranu pořízení 2JZ už pomerne drahá záležitost je, nemluve o jeho dalších upravách a stavu v jakém 2JZGTE pro další uparvy seženeš.
Pokud má hranici 400PS tak si myslím že ekonomičtejší je skutečne jít cestou 7M byt za cenu pravidelné každoroční zimní "revize"...
Tot muj názor. každopádne pokud nekomu není líto zaplatit za těch 400pS 2-3xvíce byt za cenu "vyšší" spolehlivosti, potom pujde cestou 2JZ.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

libor12 píše:
Idaho píše: zajdi sem http://www.mkiv.cz/diskuze/ tam je více lidí co supře rozumí a méně tlachalů co si myslí že ví vše :)
Tam ti poradí více..
spíš tam najde pár rad kterým směrem určitě při úpravě motoru nejít. Bylo tam pár lidí co těm autům rozumněli,ale Ti už tam nechodí.
Mylsím že to čeho dosáhli lidé co tam jsou je smerodatné a zkušenosti mají - také si ty auta sami staveli, nekoupili je už upravené, případně si je nenechávali jinde dělat - takže minimálně poradí na co si dát pozor a kudy nejít protože oni tam narazili.. ale to už je jen o kvalitách fora a o tom nemá smyls polemizovat. Sem moc lidí co by měli MK3 případně s ní měli praktické zkušenosti nechodí..
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Idaho píše:
libor12 píše:
Tam ti poradí více..
Mylsím že to čeho dosáhli lidé co tam jsou je smerodatné a zkušenosti mají - také si ty auta sami staveli, nekoupili je už upravené, případně si je nenechávali jinde dělat - takže minimálně poradí na co si dát pozor a kudy nejít protože oni tam narazili.. ale to už je jen o kvalitách fora a o tom nemá smyls polemizovat. Sem moc lidí co by měli MK3 případně s ní měli praktické zkušenosti nechodí..
A co jsem mu asi předtím napsal??? A nechodí ani sem ani tam,snad jen Beaver.
Mk3vole
Člen Týmu

Příspěvek od Mk3vole »

asi si radsi priplatim za to 2jz:)treba se moje hranice vykonu posune o dalsich 200-400 koni...jo a jeste sem se chtel panove zeptat na soucastku jmenem BOV,je to knecemu dobre nebo jen zvuk?je pravda ze ma turbo po odfuku vetsi a rychlejsi nastup?
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

i na 2jz bude problem víc jak 600. Bov už ma supra v serii,jen ten odfuk není slyšet,jeho vývod je zpět do sání,aby ecu počítala s již jednou změřeným vzduchem. Jinak můžeš dát otevřený bov s odfukem do atmosféry a to je to "tssss" ktere asi chceš slyšet. :) Problem je že ecu už s tím vzduchem počíta a při akceleraci nebo přeřazení to bude "bohaté".
Mk3vole
Člen Týmu

Příspěvek od Mk3vole »

nejsem zase tatar uplnej vim co je co,byl sem ucenej automechanik a pozdejc lakyra,ale to je vedlejsi :D mno a vedel by nekdo o nakym 2jz na prodej?
Odpovědět

Zpět na „Supra“