Dobry den,
uvazuji o koupi tohoto auta ve verzi biturbo a chtel jsem se Vas zeptat, na celkove informace, nez bych podnikl takovy krok, co toto auto celkove vyzaduje, s cim budu muset pocitat a kolik vlastne by me cca prislo do provozu na rok v porovnanim s jinym autem, stejneho obsahu motoru evropske verze, napr audi, bmw atd..
Ceklove informace, kdyz shrnu se tykaji:
1. Nahradni dily. Jak snadno se daji u nas sehnat a jaka je jejich cenova relace v porovnani s ostatnimi auty? ( Mel jsem pred casem Mitsubishi Eclipse r.95, americkou verzi, vypadaval 5 stupen a nemohl jsem vubec sehnat na to prevodovku- nikdo si s tim nevedel vubec rady. Dale me zhasl motor, problemy s elektronikou - tez si nevedel nikdo rady ). Zkratka chci mit jistotu, ze pokud se tomu cokoliv stane, ze mohu bez problemu sehnat dily a ne to, ze se to stane velmi obtizny problem jako u Mitsubishi, kde je bud treba dil nechat vyrobit na zakazku a nebo velmi slozite shanet dily az z Japonska za nehorazne penize.
2. Caste poruchy. Co odchazi u tohoto auta nejcasteji a na co si davat pozor? Je to spolehlive auto?
3. Provoz v CR. Myslim tim pravostranne rizeni, zda li se da jezdit u nas s timto autem, zda li se daji sehnat i verze s levostrannym rizenim popr. prestavba.
Nic o tomto autu nevim, proto bych uvital i nazory natvrdo, realne, nez abych se pustil do neceho a pak toho litoval.
Predem dekuji za Vase nazory!
S pozdravem
Pepa
Toyota Supra MK IV
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Náhradní díly spotřební většinou seženeš bez problémů z druhovýroby. Co se nedá sehnat z druhovýroby, to má Toyota (sice ta cena nic moc, ale sežene se).
Nejčastějc odchází to, co zprasil předchozí majitel, zpravidla ale nejrizikovější součást bývají turba a proto se vyplatí si ohlídat jejich stav při koupi. Pokud není auto ve špatném stavu, je spolehlivé jako každá jiná Toyota.
RHD auta se přihlásit jakýmsi způsobem dají, ale nedoporučoval bych to. Jednak je s tím víc problémů a jednak jída s RHD autem v pravostranném provozu je celkem opruz, protože nikdy nebudeš mít takovej přehled i když budeš furt kontrolovat zrcátka. Většinou klasická modelová situace je, když jedeš za náklaďákem po cestě a chceš ho předjet - smůla ale je, že přes nej nevidíš ani hovno... Na dálnici je to trochu lepší, protože nemáš auta v protisměru, ale stejně ten výhled doleva dozadu tak dobrej prostě není. Určitě nejlepší je LHD verze, přestavba RHD na LHD by vzhledem k nedostatku dílů k tomu potřebných mohla vyjít stejně drahi (nebo i víc) jak koupě LHD verze přímo.
Náklady na uvedení do provozu jsou jako co ? Pojištění, přihlášení ? Plus mínus není v tomhle žádnej vláštní rozdíl oproti jiné značce a pokud snad řešíš spotřebu, pak toto auto pro tebe určitě není.
Nejčastějc odchází to, co zprasil předchozí majitel, zpravidla ale nejrizikovější součást bývají turba a proto se vyplatí si ohlídat jejich stav při koupi. Pokud není auto ve špatném stavu, je spolehlivé jako každá jiná Toyota.
RHD auta se přihlásit jakýmsi způsobem dají, ale nedoporučoval bych to. Jednak je s tím víc problémů a jednak jída s RHD autem v pravostranném provozu je celkem opruz, protože nikdy nebudeš mít takovej přehled i když budeš furt kontrolovat zrcátka. Většinou klasická modelová situace je, když jedeš za náklaďákem po cestě a chceš ho předjet - smůla ale je, že přes nej nevidíš ani hovno... Na dálnici je to trochu lepší, protože nemáš auta v protisměru, ale stejně ten výhled doleva dozadu tak dobrej prostě není. Určitě nejlepší je LHD verze, přestavba RHD na LHD by vzhledem k nedostatku dílů k tomu potřebných mohla vyjít stejně drahi (nebo i víc) jak koupě LHD verze přímo.
Náklady na uvedení do provozu jsou jako co ? Pojištění, přihlášení ? Plus mínus není v tomhle žádnej vláštní rozdíl oproti jiné značce a pokud snad řešíš spotřebu, pak toto auto pro tebe určitě není.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
naklady na provoz v porovnání s BMW Audi - no v porovnání s 1.4 audi jsou obrovské a nesrovnatelné, pokud srovnáš s S6, S8, M3 atd tak víceméně stejné.
Rozhodne to není auto na denní ježdení, takže to chce mít v zásobe druhé autí na denní popojíždky.
Z vlastní zkusenosti nevím o žádne v čr a blízkém okolí která by při přehlídnutí pořizovací ceny nepotřebovala investici 50-150tis aby byla uvedena alespon do seriového stavu ( beru vozy dostupné k prodeji letos v kvetnu ) .
S RHD se dá bezproblému jezdit po nasich silnicích, je to jen o počátečním nezvyku. Clovek musí více přemýšlet a méne se chovat jako bezmozek, ale neveř tomu že videt z ní není atd.. pokud se na kamion nelepíš tak je málo useku kde by videl řidič LHD auta neco více než ty.
RHD sem provozoval po dálnici i okrskách pár mesícu ( LS 400 ) letos jsem najezdil cca 2,5tis km s RHD MK4 než sla pod nuž ( donor pro MK3 ). Oboje bylo v automatu ( manuální řazení vidím jako největší ( možná jediný ) nedostatek u RHD , proste si na tu obrácenou kulisu musíš zvyknout..
Rozhodne to není auto na denní ježdení, takže to chce mít v zásobe druhé autí na denní popojíždky.
Z vlastní zkusenosti nevím o žádne v čr a blízkém okolí která by při přehlídnutí pořizovací ceny nepotřebovala investici 50-150tis aby byla uvedena alespon do seriového stavu ( beru vozy dostupné k prodeji letos v kvetnu ) .
S RHD se dá bezproblému jezdit po nasich silnicích, je to jen o počátečním nezvyku. Clovek musí více přemýšlet a méne se chovat jako bezmozek, ale neveř tomu že videt z ní není atd.. pokud se na kamion nelepíš tak je málo useku kde by videl řidič LHD auta neco více než ty.
RHD sem provozoval po dálnici i okrskách pár mesícu ( LS 400 ) letos jsem najezdil cca 2,5tis km s RHD MK4 než sla pod nuž ( donor pro MK3 ). Oboje bylo v automatu ( manuální řazení vidím jako největší ( možná jediný ) nedostatek u RHD , proste si na tu obrácenou kulisu musíš zvyknout..
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Kdyz to tak ctu, napadaly mne naprosto stejne otazky, chteljsem Supru Mk IV jako auto na vikendy a kdyz jsem chtel kombinaci biturbo, LHD a manual, tak jsem zjistil, ze je to nemozne sehnat pod milion...coz je uz brutalni ulet...
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

Ale kdepak, dnesni cenova hranice za "setavu" co pises je nekde mezi 350 a 450tis ( mluvim ted o normalnich cenach ) a ne vzdy plati "vyssi cena = lepsi stav". Chce to dobre vybirat. Pred cca 10 ti mesici jsem resila dilema co poridit jako bratricka k Ctyrocku a jeden z kandidatu byla i MKIV ale nakonec jsem se rozhodla nebyt ctyrocku neverna a plne se venovat jen jemu. Urcite nekupuj v cr, vyhlidni si jich vice a objed evropu najdou s hezke kousky jiz kolem 10tis euro, jen to chce poradne prohlizet - mit sebou nejlepe nikoliv mechanika ale nekoho kdo rozumi primo MKIV.
Jsem ta blondýna za volantem...
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
np na to asi nadrejka naráží. U nás v dobrém stavu, bez uprav, neseženeš ani za nenormální cenuLuke_Luke píše:ukaz mi LHD manual s biturbem za normalni cenu v dobrem stavu
Je to scifi, ja ji hledal 3mesice, pravda je, ze do Nemecka pro ni se mi moc nechtelo...

navíc pro nekoho je normální cena neco jiného, dá se tady v čr koupit manuál s BT za cca 350-400tis, ale na rovinu v mnoha případech se vyplatí jet do ciziny a dovezt si byt o nejakých tech 50k dražší a navíc zatíženou dopravou, ale je tam vetší výber, a mnohdy jim byl poskytován mnohem elpší servis než u nás.
U nás budes v cenové relaci do 400tis vybírat ročne tak ze dvou a jeste to budou utahané a vylágrované skorovraky:D
Otázkou je také kdy ji hledáš, když jdeš shánet MK3/4 přes léto tak si zaplatíš o dost více ( v případe mk3 i o 100% ) než když ji kupujes přes zimu, je to rposte sezonní auto..