parkovací senzor
parkovací senzor
Zdravím všetkých,
dával niekto z vás parkovacie senzory na zadný nárazník? Mám objednaný elektromagnetický bez potreby vrátania. Chcem si ho sám namontovať, ale potreboval by som radu od niekoho, kto ho už dával dole. Vie niekto, na ktorých miestach je uchytený? Nechcem pri tom maturovať, alebo niečo poškodiť. Samotná montáž sa už zdá jednoduchá. Prípadne foto by pomohlo. Vďaka za rady.
dával niekto z vás parkovacie senzory na zadný nárazník? Mám objednaný elektromagnetický bez potreby vrátania. Chcem si ho sám namontovať, ale potreboval by som radu od niekoho, kto ho už dával dole. Vie niekto, na ktorých miestach je uchytený? Nechcem pri tom maturovať, alebo niečo poškodiť. Samotná montáž sa už zdá jednoduchá. Prípadne foto by pomohlo. Vďaka za rady.
AURIS 1,33 TERRA COOL
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
mam ho, presne ten bez vrtani 
prilepil jsem ho na kus lina a vsunul a zakotvil do narazniku, nechtelo se mi to rozebirat totiz
)
A funguje to nadherne
http://www.youtube.com/watch?v=Qj1F8pn8IkM

prilepil jsem ho na kus lina a vsunul a zakotvil do narazniku, nechtelo se mi to rozebirat totiz

A funguje to nadherne

http://www.youtube.com/watch?v=Qj1F8pn8IkM
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Tam byl navod?
Je to uplne presne na narazniku prilepene oboustrannou lepici paskou
Neni to jednoduche to tam dat tak, aby se to nezroutilo, ale nemusis nic vrtat, ani oddelavat...
Vydrzelo to i zimu
No a zabira to pozde proto, ze dve ruce jsou docela mala plocha na to, aby to pipalo.
Kdyz je za mnou auto nebo zed, tak to zacina pipat cca 70cm, intenzivnejsi pipani je 20-35cm a cely ton je 5-10cm
Na tom videu, jak couvam je prvni zpomaleni prvni druh pipani, pribrzdeni podruhe druhy druh a ten cely ton ej presne, kdyz zastavim

Je to uplne presne na narazniku prilepene oboustrannou lepici paskou

Neni to jednoduche to tam dat tak, aby se to nezroutilo, ale nemusis nic vrtat, ani oddelavat...
Vydrzelo to i zimu

No a zabira to pozde proto, ze dve ruce jsou docela mala plocha na to, aby to pipalo.
Kdyz je za mnou auto nebo zed, tak to zacina pipat cca 70cm, intenzivnejsi pipani je 20-35cm a cely ton je 5-10cm

Na tom videu, jak couvam je prvni zpomaleni prvni druh pipani, pribrzdeni podruhe druhy druh a ten cely ton ej presne, kdyz zastavim

Už je to uděláno už je to hotovo
Včera som ho s kamošom namontoval, pričom som dával dole aj nárazník. Všetko to trvalo 2,5 hod. Ak niekto bude chcieť radu rád pomôžem. Mám aj nejaké foto.
Manželka môže začať cúvať
Manželka môže začať cúvať

AURIS 1,33 TERRA COOL
1. Na každej strane podblatníka máš po 1 skrutke (mne nešla odskrutkovať - pretáčala sa tak som ju musel trochu zapáčiť aby som ich dal von. Ta skrutka je maličká blízko pri zadnom nárazníku ak sa zohneš ku kolesu, hneď to uvidíš.
2. Potom musíš uvoľniť 2 skrutky, ktoré držia nárazník a tie uvidíš po otvorení kufra.
3. Zo spodu nárazníka je (asi 5 ) čiernych čudlíkov, ktoré musíš vytiahnuť
4. Ja som dával dole aj zástierky, ale neviem či to bolo nutné!!!
5. Dával som dole aj svetlá, ale pre samotnú demontáž nárazníka to nie je potrebné. Pri svetlách je nárazník uchytený iba v západkach. Stačí silnejšie potiahnuť.
Ak budeš dávať senzor, ktorý som dával aj ja, nie je potrebné žiadne uchytávanie, ten je totiž nalepený na fólii a po jej odlepení ho nalepíš na vyčistený a odmastený nárazník (drží jaj šľak). Koniec na ktorý budeš pripájať kábel k riadiacej jednotke cúvacieho senzora nezabudni dať na pravú stranu, pretože tam je umiestnené svetlo na spiatočku. Ten koniec je dobré prelepiť priloženou M3 obojstrannou lepiacou páskou, aby lepšie držal a aby sa kývaním neprelámal drôt.
Návod na samotnú montáž ti popisovať nebudem, budeš ju mať ako súčasť senzora pri nákupe.
Ak by si mal ešte nejaké otázky kľudne napíš, prípadne pridám aj foto. Myslím si však, že je to dosť zrozumiteľné.
Good luck
2. Potom musíš uvoľniť 2 skrutky, ktoré držia nárazník a tie uvidíš po otvorení kufra.
3. Zo spodu nárazníka je (asi 5 ) čiernych čudlíkov, ktoré musíš vytiahnuť
4. Ja som dával dole aj zástierky, ale neviem či to bolo nutné!!!
5. Dával som dole aj svetlá, ale pre samotnú demontáž nárazníka to nie je potrebné. Pri svetlách je nárazník uchytený iba v západkach. Stačí silnejšie potiahnuť.
Ak budeš dávať senzor, ktorý som dával aj ja, nie je potrebné žiadne uchytávanie, ten je totiž nalepený na fólii a po jej odlepení ho nalepíš na vyčistený a odmastený nárazník (drží jaj šľak). Koniec na ktorý budeš pripájať kábel k riadiacej jednotke cúvacieho senzora nezabudni dať na pravú stranu, pretože tam je umiestnené svetlo na spiatočku. Ten koniec je dobré prelepiť priloženou M3 obojstrannou lepiacou páskou, aby lepšie držal a aby sa kývaním neprelámal drôt.
Návod na samotnú montáž ti popisovať nebudem, budeš ju mať ako súčasť senzora pri nákupe.
Ak by si mal ešte nejaké otázky kľudne napíš, prípadne pridám aj foto. Myslím si však, že je to dosť zrozumiteľné.
Good luck
AURIS 1,33 TERRA COOL
Tak ja som to kupoval na tejto stránke, ale došlo mi to tak za 20 dní. Môžeš skúsiť aj inde.
http://www.shopcenter.sk/product.asp?pr ... =hodnoceni
http://www.shopcenter.sk/product.asp?pr ... =hodnoceni
AURIS 1,33 TERRA COOL
Právě čtu vaše trošku starší téma.
Jaká je zkušenost po letech?
Chtěl bych si na Corollu E12 dát taky nějaké čidlo, tak se ptám na zkušenosti.
Uváděné video už není k dispozici...
Myslíte, že je to lepší, než vrtat senzory do nárazníku?
Jaká je zkušenost po letech?
Chtěl bych si na Corollu E12 dát taky nějaké čidlo, tak se ptám na zkušenosti.
Uváděné video už není k dispozici...
Myslíte, že je to lepší, než vrtat senzory do nárazníku?
Toyota Corolla 1.6 HB, 2003; Sygic 17.6 + Waze 4.48; Xiaomi Mi 8 Lite; NTB Lenovo T410 - Win 7 + Firefox 65.0.2
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Zkusenost po par letech - lino mi prvni zimu zmrzlo a prestalo to fungovat, tak jsme dalsi rok dal antenu na plastovou listu a vsunul ji nad vyztuhu, ted to fungovalo i v -20°C.
Pokud chces parking senzor za 1000Kc, ktery si nainstalujes sam do narazniku bez vrtani, bez sundavani, urcite Ti ho doporucuju, ma ovsem nevyhodu, nefunguje na 1,2-1,5m jako ultrazvuky/infracidla, ale jen na nejakych cca 70cm a mene, takze je to na posledni fazi parkovani, coz je presne to, co ja potrebuji, jestli by to vyhovovalo i Tobe, tak mas vyreseno
Pokud chces parking senzor za 1000Kc, ktery si nainstalujes sam do narazniku bez vrtani, bez sundavani, urcite Ti ho doporucuju, ma ovsem nevyhodu, nefunguje na 1,2-1,5m jako ultrazvuky/infracidla, ale jen na nejakych cca 70cm a mene, takze je to na posledni fazi parkovani, coz je presne to, co ja potrebuji, jestli by to vyhovovalo i Tobe, tak mas vyreseno

Nad metr parkovat umím. Do města se hodí, aby to bylo na decimetry - tohle by mi stačilo. Vrtat nechci, i když sundávat nárazník bude asi taky trocha práce. Nevím, zda to stačí, dát jen tak nějak vsunutím kamsi... 

Toyota Corolla 1.6 HB, 2003; Sygic 17.6 + Waze 4.48; Xiaomi Mi 8 Lite; NTB Lenovo T410 - Win 7 + Firefox 65.0.2