hodí se yaris pro starší rodiče?

vše ohledně modelové řady Yaris
pavel-richter
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

hodí se yaris pro starší rodiče?

Příspěvek od pavel-richter »

Zdravím všechny yarisáky,
protože jsem měl druhdy výborné zkušenosti s carinou 95 (která ještě v rodině pořád bezproblémově jezdí), tak jsem rodičům, kteří na jaře nahradí favorita, doporučoval jako nástupce, který jim vydrží, právě yariska.

Protože ale financí není moc a chtějí nové auto, tak to bude s největší pravděpodobností 1.0. Jednoduše bych se chtěl zeptat, jestli se dá tento motor překousnout (a vůbec by mně zajímalo, jestli se autíčko hodí na to co potřebují).

Takže na co to potřebují?

Jsou to už lehce starší paní a pán, takže jak to vypadá s nastupováním a výškou sedaček pro starší, máte někdo zkušenosti?

Protože jsou to klasický zahrádkáři, tak občas ze zahrady vozí nějakou tu bedýnku, jablek, meruněk, kedlubny, brambory + menší sekačku na trávu a kdoví co ještě je napadne. Co myslíte, vejde se?

Ohledně motoru: většinou budou jen tak popojíždět po Brně, ale občas jezdí k nám Brno-Budějovice a taky Brno - Ostrava dálnice; co myslíte, dá se to ve dvou + plnej kufr?

Samozřejmě: musí si to sami prolézt a projet, ale kdybyste měli nějaké postřehy z praxe (takový ty věci, co člověk zjistí, až s tím autem opravdu nějakou dobu jezdí a co se nedá okouknout v autoprodejně), byl bych rád za rady:)

Díky,
Pavel
ex-toyota carina owner
Desp.
Člen Týmu

Re: hodí se yaris pro starší rodiče?

Příspěvek od Desp. »

zdravim budouci kolegy - osobne bych yarise doporucoval. Sam jsem si ho koupil a pouzivam ho s partnerkou presne k ucelum, ktere popisujete - cesty po Brne a cesty na ostravsko a jsem maximalne spokojen. Ve meste ma yaris malou spotrebu, jezdi svizne, na krizovatkach ve zrychelni casto nema konkurenci a dobre se s nim parkuje - cehoz si v Brne cenim nejvic. Pri ceste na ostravsko pak vubec nejde znat, ze ma jen litrovy motor. Ten se totiz Toyote opravdu hodne povedl. Ma dost sily na to, aby Brno - Ostrava zvladl do hodiny a pul, stejne jako kterekoliv jine auto, to kdyz spechate. Osobne ale s ohledem na spotrebu a bezpecnost jezdim obvykle umirnene na dalnici tech 120 max 130.

Velikost kufru - pro dva naprosto dostacujici. Mondeo ci oktavka to samozrejme neni, ale posunovaci zadni lavice dokaze hodne a kdyz to sklopite, prostor je vic nez dostatecny...

Moji prarodice, kdyz moji jarunu uvideli, meli do mesice take jednu. Koupili si ale 3D. Podle mne - sice se do nej lip nastupuje, ty dvere jsou vetsi, ale zase se hur davaji veci na zadni sedadla.

Kdyz k tomu vsemu pripoctu levne havarijko a nizke provozni naklady, pak si myslim, ze yaris je skvela volba. Asi jen bacha na stav toho, co budete kupovat, pokud chcete ojete. Rekl bych, ze yaris se zpravidla dobrovolne neprodava :-)

DeSp.
--
Desperado v.r.
Ivo
Člen Týmu

Hodí se Yaris pro starší rodiče?

Příspěvek od Ivo »

Zdravím všechny Yarisáky, koupil jsem si začátkem roku 2006 Yaris Blue 1,0.l. Ve výbavě byla i klima. S vozem jsem velice spokojen. Jezdím převážně krátké jízdy po Praze a garážuji před domem. Mám najeto cca 43tis.km bez jakýchkoliv problémů! Yarísek slouží k přepravě na chalupu a stále něco převážíme tam i zpět. Díky variabilnímu zavazadlovému prostoru jsem neměl nikdy potíže s přepravou byť větších zavazadel při obsazení dvěma osobami. Povedený motor se 48kW je víc než dostačující pro svižné ježdění po městě i dálnici. Nepatřím k loudavým řidičům, a zvykl jsem si i na trochu vyšší hluk motoru cca od 120km/h na dálnici, ten se ale se vzrůstající rychlostí snižuje. Spotřeba při rozumném byť ne pomalém ježdění s občas zapnutou klimatizací 6,1l (dle počítače na posledních 10tis.km) Pochopitelně při delší jízdě po dálnici v rychlosti nad 120km/ je kolem 7,5l. To je ale stále o 1,5 až 2l pod spotřebou mého předchozího vozidla Fabia 1,2 50kW, které bylo podstatně línější , ale mělo trochu větší kufr. Yarise doporučuji, ale pouze nového!
Mates.
Manager Týmu

Příspěvek od Mates. »

Tak Yarda 1,0 je pro účely, které popisuješ ideál. To auto vydrží neskutečný věci...přál bych ti vidět, jak vypadá Yarda 1,0 3 roky starý s nalítanými 200.000 km po Brně...kromě cvakajících homokineťáků (páč s tím jezdí ve firmě pokaždé někdo jiný a otáčení na kolejích pod plným plynem udělá svoje) nepoznáš, že má tolik najeto.
Docela v pohodě se do toho poskládám i já (2 metry a 130 kg :) ) a to nemá výškově stavitelný sedadlo řidiče, jak ten co se nabízí teď.
Motor 1,0 fakt na Brno dostačující a na okreskách to taky nebude žádný loudal...fakt se jim povedl. 1,33 bych nebral... Zase takovej rozdíl to není, snad jen na dálnici a žere tak o litr víc.
Akorát ten kufr...já nevím...aby se tam ta sekačka vešla délkově :D Jinak díky posuvu zadních sedadel bych neviděl problém...
Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

Řekl bych, že rodičům nemůžeš vybral lépe než toho Yarise. Motor je na 1l pružnej, skoro nic nežere a jede neuvěřitelně. Málokdy se stane, že na světlech na křižovatce je někdo rychlejší. Já vzhledem k tomu, že vozím jen sebe a max. přítelkyni, tak mám zadní sedadla permanentně sklopená a převezl jsem zatím všecko, co jsem potřeboval. Asi bych bral třídvéřák, lépe vypadá a nastupování i vystupování je pohodlnější. Moc se ale nehodí na dlouhé cesty (>250km), ale to od něj ani člověk nemůže očekávat vzhledem k ceně a kategorii.
Btw. vypadá to, že bude ten můj pracant do měsíce na prodej...příkaz shora zněl vyměnit Yarise za Peugeota 307 SW :shock:...loučit se mi ale vůbec nechce, abych pravdu řekl.
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP :(
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen :)
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
pavel-richter
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel-richter »

Tak taková reakce mi udělala moc radost. Všem moc díky, tohle byly přesně ty informace, co jsem potřeboval našim předat:)

Dneska mně trochu vyděsili, protože mi oznámili, že se jim moc líbil Opel Agila (!), ale to je doufám jenom chvilková mánie - argumenty, že takový mini-mpv jsou opravdu na nic a jezdí jako rozkolíbaná kachna na ně moc neplatí.

A to nic proti mpvčkám nemám, protože po carině jsem přešel na c-maxe a nelituju - kdyby někdo chtěl vědět proč ne toyota, tak jsem chtěl koupit max rok, dva starý a corolla verso byla před dvěma roky o 100T dražší:( a to byl silný argument.

Takže ještě jednou díky moc - nemáte náhodou představu, jaký jsou náklady na provozování ještě v záruce (garančky) a po záruce?
ex-toyota carina owner
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

btw mám takovou zkušenost, že je lepší když si každý vybere sám..

(radši bych aby si rodiče nadávali sami, že koupili agilu, než abych to donekonečna poslouchal já, že měli bývali koupit radši tu agilu :D )
Mates.
Manager Týmu

Příspěvek od Mates. »

No tak bacha...nová Agila je moc pěkný vozítko a cena bude někde okolo toho Yardy. Akorát jsem v ní ještě nejel, takže nemůžu porovnávat.
Hele...sám mám Yarise Verso a jako rozkolíbaná kachna se to nechová... Sice mám někdy pocit, že mě sfoukne vítr či protijedoucí tirák :D , ale v točkách to drží a ještě jsem to nepřevrátil 8)

josuk:dík za pozdrav :wink:
Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
manja
Člen Týmu

Příspěvek od manja »

Pro Pavel-Rihter
Ahoj. Já jezdím taky Yarisem na chatu a často po poli, nebo polní cestě a musím říct, že se jezdí dobře. Je dost vysokej, takže, když se jede pomalu, je to v pohodě. Vozím taky dva starší lidi, ze sousedství a přesto, že je paní už hodně špatně pohyblívá, vždy se na sedadlo vedle řidiče posadí. Je totiž fajn, že se nemusí příliš při dosedání ohýbat. Prostor na převážení objemnějších nákladů ni moc, ale pokud budou jezdit opravdu jen ve dvou, tak se dají zadní sedadla vadělat a mají z Yarisa malou dodávečku. Jen je pak vhodné obsah nákladu přikrýt třeba nějakou plachtou, protože je tím pádem všechno vidět.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Pár vetami..:
-Kufor je velmi šikovne riešený-vie byť malý a aj velký..môžeš posunuť sedačky dopredšie,dáš von spodné plato,vyberieš tie 2 črepníky pod ním na bokoch a máš z toho nejakých cca 370 litrov .Nestačí?? 8)
Ćo sa týka spotreby- niet o čom viac rozprávať a hlavne-má úžasný "rejd"... V tejto kategori nemá konkurenta ! Chlapi napr. u nás v robote samozrejme vyskušali "jazdu" po mojej kupe a pri otáčaní nejak nevyratali rýchlosť-proste si zmysleli na parkovisku,že sa otočia a čumeli jak pér...ako sa to mohlo tak rýchlo otočiť...
Parkovanie??---Tam,kde sa iným autom nedostaneš,tak s yarisom na 80 % nemáš problém zaparkovať ...to mám vyskušané xxxx krát.
Proste - ano choď do teho ! 8)

Alebo- jednoducho navštív predajňu TOYOTA s rodičmi a na svoje a možno ich otázky si myslím velmi rýchlo sami najdete odpoveď .Som presvedčený,že budeš mať sám radosť z toho,že si si vybral práve yaris pre rodičov :wink: (ak sa pre neho rozhodneš)

A ešte tu je cennik prehliadok-v ČR
http://www.toyota.cz/Images/Yaris_1%2C0 ... 774972.pdf

a ešte trochu širšie o servise,záruke a tak..

http://www.toyota.cz/own/parts/index.aspx
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
vlado5805
Člen Týmu

Příspěvek od vlado5805 »

K tomu batožinovému priestoru-potreboval som kúpiť pletivo na plot 150cm vysoké.Sklopil som zadné sedačky,prednú spolujazdca sklopil čo naviac do zadu-a to sme čumeli,ono to tam v pohode vošlo.A na chatu vozievam dve kosačky pri sklopených zadných sedačkách-musia byť na ležato.Tá variabilita zadných sedačiek je fakt vykúmaná,praktická,jednou rukou to spravíš.Jaris má vyší posed,nesedí sa v ňom ako v "lavóri",takže sa do neho lepšie nastupuje aj vystupuje.A po tech. stránke neni čo riešiť,o tom písali kolegovia predo mnou.
Skoty13
Navigátor

Příspěvek od Skoty13 »

Já v tom převezla dvoumetrovou postel z prodejny nábytku :D Sklopili jsme zadní sedadla, na ploché dno vyskládali čela v krabicích, dvoumetrový bočnice dali mezi přední sedačky (vycházelo to akorát k ručce) a už jsme frčeli... Ten chlapík co mi postel ze skladu vydával, nevěřil vlastním očím, rozmlouval mi to, že se to nevejde. Haha :P
Benzín mi voní :-)
Toyota Auris 1.2 turbo
Yaris 1.33 VVTi
Yaris 1.0
Toyota Corolla 1.4
Toyota Corolla 1.6
Skoty13
Navigátor

Příspěvek od Skoty13 »

Jo a k těm rodičům - s mým Yarískem jezdí táta, má ke dvěma metrům a už se taky hůř pohybuje, ale jak jsou ty sedačky vysoko, tak do toho "neupadne" jako do předešlé corolly. Mamce převážím věci na zahradu (bedny s bramborama, kytky..) a sekačku taky. S yarískem pendluju denně ve městě i mimo, jezdím i trasy severní čechy - jižní morava a v pohodě. Na delší trase to dokáže jet za 4,8 l/100 km. Žere to málo, jede to pěkně (mám taky litra), prostorově vevnitř vyřešený parádně, klame to tělem ostatní řidiče :) No prostě druhý takový vozítko není :D
Benzín mi voní :-)
Toyota Auris 1.2 turbo
Yaris 1.33 VVTi
Yaris 1.0
Toyota Corolla 1.4
Toyota Corolla 1.6
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Už ho moc nechválte,lebo tomu iní-čo ešte yarisa nevlastnia-neuveria(aj keď je to všetko pravda :lol: :lol: :lol: )

Dôležité z toho všetkého je vyskúšať si to na vlastnej koži-treba si objednat skušobnú jazdu dať si PREDVIEST VŠETKY "+" prípadne "-" a sami zistia ,že je to naozaj malý - VELKY yaris ( ako je to doslovne v reklame a nie je to reklamný ťah ),zistiť čo to má-vrátane variability vnutrajška!!!!!!!!!!! -a možno sa stane to,že sa niekomu nemusí zapáčiť-môžu mať iný vkus a hotovo :?
Ale pavel-richter je už aj tak rozhodnutý ho kupiť :wink: :wink: -že? 8)
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
rama
Člen Týmu

Příspěvek od rama »

muco píše:Už ho moc nechválte,lebo tomu iní-čo ešte yarisa nevlastnia-neuveria(aj keď je to všetko pravda :lol: :lol: :lol: )

Dôležité z toho všetkého je vyskúšať si to na vlastnej koži-treba si objednat skušobnú jazdu dať si PREDVIEST VŠETKY "+" prípadne "-" a sami zistia ,že je to naozaj malý - VELKY yaris ( ako je to doslovne v reklame a nie je to reklamný ťah ),zistiť čo to má-vrátane variability vnutrajška!!!!!!!!!!! -a možno sa stane to,že sa niekomu nemusí zapáčiť-môžu mať iný vkus a hotovo :?
Ale pavel-richter je už aj tak rozhodnutý ho kupiť :wink: :wink: -že? 8)
....a nech si hlavne skontroluje filter klimatizacie pri preberani vozidla :D
YARIS 2008 - 1.0-bublifuk
Odpovědět

Zpět na „Yaris“