Tlumiče

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
Petr1
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Tlumiče

Příspěvek od Petr1 »

Známej, co se mi šťoural v Carině 2.0 (96r) povídal, že mi začínají týct tlumiče. Chvíli to prý ještě vydrží, ale výhledově že bych měl nějaký pořídit. No a prý stojí 1 tlumič 5500,- což je hrozný. Víte někdo, kde seženu levnější? Nebo dá se to vyřešit jinak - třeba vyměnit nějaký těsnění v tlumiči, nebo tak něco? Dík za rady Petr
drgi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Tlumiče

Příspěvek od drgi »

Petr1 píše:Známej, co se mi šťoural v Carině 2.0 (96r) povídal, že mi začínají týct tlumiče. Chvíli to prý ještě vydrží, ale výhledově že bych měl nějaký pořídit. No a prý stojí 1 tlumič 5500,- což je hrozný. Víte někdo, kde seženu levnější? Nebo dá se to vyřešit jinak - třeba vyměnit nějaký těsnění v tlumiči, nebo tak něco? Dík za rady Petr
Ktory dobrak Ti ponukol taku cenu? na http://www.mjauto.cz ponukaju Kayaba ExcelG predny za 2.150,00 a zadny za 2.200,00 s dph. pripadne si zisti cenu u Matejceka http://www.automatejcek.cz.
Tiez som nieco cital o repasovani tlmicov, ale najzdravsie je kupit nove a mas na 150 000km pokoj :-)

drgi
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
ombre
Věčnej rejpal

2 Petr1

Příspěvek od ombre »

Drgi má pravdu. Na mjauto mají tlumiče na toyotu nejlevnější. Já jsem je na moje auto sehnal za 7 500,- na celé auto (Kayaba exel G). A je to sakra znát. Člověk má pocit, že jede v novém autě.
Obrázek
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Ombre, to jsi měnil jen samotné tlumiče? Nemusí se hned měnit brzdové hadičky (jsou na tlumičích uchycené), případně uložení tlumičů, prachovky......? Já jen, že mě to u Corolly čeká tak do roka, dvou taky, tak pomalu zjišťuju....
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
drgi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drgi »

Jimmi píše:Ombre, to jsi měnil jen samotné tlumiče? Nemusí se hned měnit brzdové hadičky (jsou na tlumičích uchycené), případně uložení tlumičů, prachovky......? Já jen, že mě to u Corolly čeká tak do roka, dvou taky, tak pomalu zjišťuju....
mne menili iba zadne tlmice, ulozenie bolo v poriadku. manzeta(prachovka) tam uz nebola, takze +750 za dve manzety. hadicky som nemenil, urobili to tak, ze rozrezali to uchytenie na starom aj novom tlmici a hadicku tam bez rozoberania dali. ak by som ja dal rozobrat hadicku, je mozne ze by sa uz nedala poskladat naspat :-)

drgi
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
ombre
Věčnej rejpal

2 jimmy

Příspěvek od ombre »

Žel opět souhlasím s Drgim:-).
Přední tumiče mají úchyty pro brzdové hadičky přerušené, takže se úchyt pouze otevře kleštěma, vymění a pak se zase zavře a zajistí.
Zadní přerušeny nejsou a mění celý tlumič, nejen vložka jako vpředu, takže se úchyt u nového tlumiče nařízne pilkou na železo, otevře kleštěma... a tradá. Jde to snadno. CO může být opruz, je vymontovaní táhla stabilizační tyče ze zadního tlumiče. zvenku je matka a zevnitř vede kulový čep se šroubem, který má zpředu do sebe vyražen imbus šestihran - moc nevydrží a u čepu šroub chytit nejde. Nebo jde, ale musí se na to zbrousit hodně tvrdé sikovky, aby nebyly tak široké. Tvrdé proto, že ten ultratvrdý čep je jinak okamžitě ohladí a můžete je zahodit.

Uložení a prachovky jsou OK.
Obrázek
jozino
Člen Týmu

aka znacka tlmicov

Příspěvek od jozino »

Ma carinu e combi a velmi tvrdy podvozok. Mam deti a chcel by som co najpohodlnejsie perovanie. Poradte nejale makke tlmice.
aevn
Řidič

Re: 2 jimmy

Příspěvek od aevn »

ombre píše:CO může být opruz, je vymontovaní táhla stabilizační tyče ze zadního tlumiče. zvenku je matka a zevnitř vede kulový čep se šroubem, který má zpředu do sebe vyražen imbus šestihran - moc nevydrží a u čepu šroub chytit nejde. Nebo jde, ale musí se na to zbrousit hodně tvrdé sikovky, aby nebyly tak široké. Tvrdé proto, že ten ultratvrdý čep je jinak okamžitě ohladí a můžete je zahodit.

Uložení a prachovky jsou OK.
závit šroubu stabilizační kosti nejdřív pořádně očistím drátěným kotoučkem ve vrtačce a nastříknu nějakým mazačem(používám ploberger LOS120), vyčistím šestihran a jde to potom o hodně líp.
Jako manžety se dají použít manžety řízení ze Zetoru.
Odpovědět

Zpět na „Carina“