Přěčtě te si dlouhodobý test na 100 000KM AUTO TIP č 17/2009

nová modelová řada - nástupce Corolly
Rostislav
Člen Týmu

Přěčtě te si dlouhodobý test na 100 000KM AUTO TIP č 17/2009

Příspěvek od Rostislav »

Myslím že po zakoupení bude nejeden z nás překvapení mile ale i poměrně nemile...
Např za dvě zimy najeli více než 102 000 kilometrů, testovali to trochu odbornější lidé = spolehlivé auto test převodovky spojky motoru (velmi dobré, ale po 100 000 km motor ztratil 3 KW z výkonu tomu se nedivím za dvě zimy necelé tolik km.. :? ), sedadla po 100 000 dobrý... těď petarda měněné nejen brzdové kotouče přední po 65 000 Km ale i třmeny brzdové a po více jak 90 000 Km i zadní třmeny...no to snad né...tak doufam že toyota je ještě to co bývala i před deseti roky...(je pravda že to nešetřili ale to je trochu moc).Druhá pecka Nezávislé technické centrum rozebralo do šroubku auto =pochvala ani jeden soj nebyl přes závit!(good), ale u benzínu se nedává spodní motorový kryt...u díslu jo, výsledek tolik rzi za zhruba dva roky že by se nejeden divil u toyoty, špatný pozink , ve 28 000 uletěl tepelný štít..ok to beru to se stáva skoro všude ale už ve 28 000?, táhla řazení otřesné tak zrezivělé že už cítili menší odpor při řazení...Třetí pecka xenony dlouhá životnost?... prd testovaný vůz 2007 od roku 2008 asi jara došlo k úpravám u xenonů tepelného štítu ale zbyrek ? našlo se i zahnědlá místa v dutinách na silikonosných spojích no..no...nevím...(18 korozi po 100 000 km...) dobrá správa od sejftliftu 2009 došlo k dobrým změnám ale asi si seženu spodní plastový kryt motoru...a prostřiknu si táhla wédečkem raději a různe trochu zrezivělé části v motorovém prostoru..(Ono sice ta rez byla i dost malá ale třeba to budeš chtí prodat po třech rokach koupit novější verzi teď to ukážeš ze spod a to nebude vypadat na třiroky staré auto...to že výfuk to neřeší ten stejně reziví víc ze vnitř než z venčí ale přece..
Na druhou stranu dopadl auris velmi dobře co se týče jízdních vlastností..no 100 lidí 100 názoru DOPORUČUJI KOUPIT A ZHODNOTIT SÁM KAŽDÝ (MÁ TO VADY NA KRÁSE) TEST DĚLALI PROFÍCI CO SE S NIČÍM NE*EROU...
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

jop cetl jsem ten casak...je to rpesne ta verze kterou mam ja.
Vse dopadlo dobre, az na 18 ruznych korozi, xenony nemam, takze neresim, uchyceni vyfuku, je od roku 08 jine, takze ok...
Ale ten Auris musel dostavat brutalni kotel zahul, kdyz vydelis 102tis km a 99xx spotrebovanych litru paliva...tak Ti vyjde 10l/100km...s tim museli jezdit jak hovada...ja jezdim fakt hodne svizne a mam 7,7 dlouhodoby prumer dle tankovani(ne palubni PC), takze to auto dostavalo peknou sadu na nemeckych dalnicich...tomu bych mozna priradil i ty kotouce v 65tis km ;)
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Luke_Luke píše:jop cetl jsem ten casak...je to rpesne ta verze kterou mam ja.
Vse dopadlo dobre, az na 18 ruznych korozi, xenony nemam, takze neresim, uchyceni vyfuku, je od roku 08 jine, takze ok...
Ale ten Auris musel dostavat brutalni kotel zahul, kdyz vydelis 102tis km a 99xx spotrebovanych litru paliva...tak Ti vyjde 10l/100km...s tim museli jezdit jak hovada...ja jezdim fakt hodne svizne a mam 7,7 dlouhodoby prumer dle tankovani(ne palubni PC), takze to auto dostavalo peknou sadu na nemeckych dalnicich...tomu bych mozna priradil i ty kotouce v 65tis km ;)
kotouče ani ne, to je bežná - spotřební - vec, spíš ty brzdiče - přehřátí a tepelné namáhání...
johny2000
Manager Týmu

Příspěvek od johny2000 »

Jsem se díval na ten test, tak ta rez je tam opravdu na těch dílech. Jinak mi to nepřijde tak hrozné. Když si vezmu, co mají jiní okolo za problémy s auty. Ale je dobré o tom vědět a nechat ten díl případně po pár letech vyměnit.
Obrázek

Verso 1.8 Active
EX: auris 1,6 Dual VVTI Man
holecekm1
Člen Týmu

Příspěvek od holecekm1 »

Co asi může člověk čekat, když to dělaj Turci. Bohužel Japonec už není Japonec.
Auris 1,4 D-4D Sol
Rostislav
Člen Týmu

Příspěvek od Rostislav »

Schánim dobrý sprej na ty části které mají slabou proti korozní ochranu v tom motorovém prostoru a i na ty táhla mezi řadičkou apod., abych to mohl trochu nastřikat a mít pokoj aspoň na deset měsíců.
Jinak dobrá zpráva doneslo se mi že nějaký borec po 25 000 km najetých šel přezkoušet motor, protože se mu nezdál výkon( a domníval se že auto ztratilo výkon v KW) a zjistili mu na brzdách nárust výkonu o 2,7 KW vic než má v techničáku = odpověď technika u technilogie VVT-i je větší pravděpodobnost nárustu výkonu když je motor dobřde zajetý než u běžných benzínových motorů...a neměl by ztratit výkon ani po 150000 km takže ti to museli pořádně osolit to auto na tom testu...(ale stim nárustem výkonu to nevím jistě mám to zdruhé ruky, prý to hodně chváli ty 1.6 motory..)
johny2000
Manager Týmu

Příspěvek od johny2000 »

no nevím, jeslti jsme schopni poznat 2,7 kw. Ono dost záleží i na benzínu, co se tam nataknuje. Včera jsem byl v toyote pro sveho auriska po 15 tis. Ukazoval jsem jim ten článek a koukali na to jako puci. Prý ty xenony jsou známá věc, ale ten rez je překvapil. Prý nic takového ještě neviděli. Ten tepelný štít potvrdili, že se to stávalo, ale teď je to už uděláno jinak. Ale nad tím rezem fakticky kroutili hlavou. Tak je možné, že pánové tomu autu dali za ty dva roky zabrat tak, jako normální řidič za 10 let.
Obrázek

Verso 1.8 Active
Rostislav
Člen Týmu

Příspěvek od Rostislav »

Jinak aurisy se dělaji tam kde avensisi vedle vývojového centra pro nové nástupce coroly v Angliji jen motory se vozí s polska a turecka... a ty auta jsou pry dobře předimenzovaná takže by měly něco vydržet...(Přece nástupce coroly by si nedovolili moc velká pochybení vždyť i tá cena sama o sobe není zas moc příznivá, ta kvalita tam musí prostě být v tom autě...až na par maličkosti jsem naprosto spokojený...
:D
holecekm1
Člen Týmu

Příspěvek od holecekm1 »

Rostislav píše:Jinak aurisy se dělaji tam kde avensisi vedle vývojového centra pro nové nástupce coroly v Angliji jen motory se vozí s polska a turecka... a ty auta jsou pry dobře předimenzovaná takže by měly něco vydržet...(Přece nástupce coroly by si nedovolili moc velká pochybení vždyť i tá cena sama o sobe není zas moc příznivá, ta kvalita tam musí prostě být v tom autě...až na par maličkosti jsem naprosto spokojený...
:D
Montují se v Anglii a Turecku, bohužel ty co se dováží sem jsou z Turecka. Ta kvalita se prokáže za pár let, zatím žijí pouze z výborné pověsti Coroly. Já osobně mám anglána a trpí všemi neduhy jako ty turci. Oni to v tý Anglii stejně montují arabášové :D Cena ještě není zárukou kvality - viz takový Peugeot
Auris 1,4 D-4D Sol
johny2000
Manager Týmu

Příspěvek od johny2000 »

Toyota si zase pohlídá kvalitu výroby. Auris sice nedosáhne kvality coroly, ale nekvalitní auto to rozhodně není.
Obrázek

Verso 1.8 Active
Srandista
Manager Týmu

Příspěvek od Srandista »

Ludia, omylom mam doma tieto casaky dva, takze ak by niekto z Brna alebo Bratislavy jeden chcel, mile rad mu ho darujem...
holecekm1
Člen Týmu

Příspěvek od holecekm1 »

johny2000 píše:Toyota si zase pohlídá kvalitu výroby. Auris sice nedosáhne kvality coroly, ale nekvalitní auto to rozhodně není.
No jenom ty pískající brzdové destičky, špatně ostřikující ostřikovače a stírající stěrače, pazvuky z palubky moc o hlídání kvality nesvědčí. Vím, že jsou to de facto jen drobnosti, ale k zákazníkům by se tohle dostávat nemělo. A teď ta koroze, to už o nějaké kontrole kvality či kvalitě výroby nesvědčí vůbec. Uvidím a nechám se překvapit, doufám, že ne nemile :D
Auris 1,4 D-4D Sol
ferdak
Člen Týmu

Příspěvek od ferdak »

Praskla nadrzka expanzni nadrzky chladici kapaliny, pazvuky v miste uchyceni pasu a ve dverich, vule v zadnim operadle ve zprimene poloze, obcasne rany od prevodovky pri razeni na 2. rychlostni stupen, snadno poskrabatelne plasty.
To jsou me dalsi zkusenosti k vyse uvedenym.

Dle nedavnych slov mistra Toyody, se Toyota po bezhlavem honeni se za zisky a ovladnuti trhu, zpet navraci k budovani kvality a ja jen doufam, ze to na pripadnym nasledovniku/faceliftu Aurise bude znat. Nebo v mnoha lidech ztrati presvedceni o svych kvalitach.
Auris 1.6, r.v. 2008
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

Rostislav píše:Schánim dobrý sprej na ty části které mají slabou proti korozní ochranu v tom motorovém prostoru a i na ty táhla mezi řadičkou apod., abych to mohl trochu nastřikat a mít pokoj aspoň na deset měsíců.
Jestli můžu doporučit, tak tohle je perfektní záležitost:
http://stop-koroze.cz/d19-0/fluid-film/

Měl jsem to před pár lety na Fordu Sierra, po 3 zimách se i na takhle starým autě neobjevila ani ďubička.
Ten Fluid Film se dá sehnat ve spreji a drží to na autě jako přibitý, laku to nevadí. Trochu mi to pokroutilo nějaké gumové části, tak pozor na to. Kdyby někdo z vás byl z okolí Liberecka, tak můžu doporučit člověka který stříká spodky a dutiny.
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Je to běžně k sehnání? Kolik ten zázrak stojí?
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Odpovědět

Zpět na „Auris“