Potrebuji par rad ohledne hudby / repra
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
Potrebuji par rad ohledne hudby / repra
Postupne setrim na nejakou "bidnou" muziku do origo Fuji Live Sound Systemu ale nevim si moc rady s vyberem repro
pozadavek je vhledem k cene kterou jsem odhodlan inestovat normalni , zatim pojedu jen na radio - Alpine CDE101 - posloucham prevazne starej dobrej rock , takze chci slusny basy a cisty vysky ( za vim stoji to dost )
Problem je ze ve predu jsou 20cm repra , ktery se tezko schani vcelku jako komponenty za slusnou cenu ( pro me max. 3000tis ) tak nevim jestli to nekoupit zvlast jako stredobasy a vysky ale do toho se mi moc nechce , jedine levne 20cm jsem nasel FLI 8 ale ty myslim nemaj vyhybky ktere chci ( kvuli budoucnosti ) , dalsi moznost je vyrobit redukci na 165mm - ptam se z ceho ?? mam tu asi 3-4 mm plast tak me napadlo to z toho vyriznout prilepit, privrtnout ale nevim jestli je to dobre reseni
dale resim jakou znacku , vzhledem k cene premyslim o Crunch GTR pro serii , nebo co jsem se docetl jsou dobre Kics (nebo jak se to pise ) , kdybych udelal tu redukci tak dam 165mm dopredu i dozadu , parametry pekne, cena pro me dobra , vykon je dostatecny zatim na radio , v budoucnu bych tam hodil 4,5 kanal alespon 75W ,
kdo ma k tomu co rict at se vyjadri ( a drazsi rozhodne kupovat nechci ) zkousel jsem procist autohifiklub.cz ale je tam taky bordel jako tady v prispevcich
pozadavek je vhledem k cene kterou jsem odhodlan inestovat normalni , zatim pojedu jen na radio - Alpine CDE101 - posloucham prevazne starej dobrej rock , takze chci slusny basy a cisty vysky ( za vim stoji to dost )
Problem je ze ve predu jsou 20cm repra , ktery se tezko schani vcelku jako komponenty za slusnou cenu ( pro me max. 3000tis ) tak nevim jestli to nekoupit zvlast jako stredobasy a vysky ale do toho se mi moc nechce , jedine levne 20cm jsem nasel FLI 8 ale ty myslim nemaj vyhybky ktere chci ( kvuli budoucnosti ) , dalsi moznost je vyrobit redukci na 165mm - ptam se z ceho ?? mam tu asi 3-4 mm plast tak me napadlo to z toho vyriznout prilepit, privrtnout ale nevim jestli je to dobre reseni
dale resim jakou znacku , vzhledem k cene premyslim o Crunch GTR pro serii , nebo co jsem se docetl jsou dobre Kics (nebo jak se to pise ) , kdybych udelal tu redukci tak dam 165mm dopredu i dozadu , parametry pekne, cena pro me dobra , vykon je dostatecny zatim na radio , v budoucnu bych tam hodil 4,5 kanal alespon 75W ,
kdo ma k tomu co rict at se vyjadri ( a drazsi rozhodne kupovat nechci ) zkousel jsem procist autohifiklub.cz ale je tam taky bordel jako tady v prispevcich
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
moc to zbytečně řešíš... já mam už asi 5 let ve předu ty 20: Magnat 3pásmový (OEM závodní verze Michael Schumacher
a fakt byly levný a hrajou fantasticky. Já poslouchám Jungle/DnB, Psytrance, Reggae... atd... takže Basy hooodně a vejšky hooodně a středy hoooodně... prostě si peru do uší všechny dostupný frekvence a Magnat můžu jen doporučit. (a ani po 7 letech nemam důvod dokupovávat zesík, nebo basák... basujou ukrutně- tedy naprosto dostatečně pro mý ušiska.
je to optimální... už takhle mi vibrujou nohy na pedálech, ale nevibrujou skla.... takže akorát- je to jak přetlaková komora. 
http://www.aliso.cz/ tady sem je sehnal... + i zadní 2pásma kenwood
takže tam prcni "203 Dark Power 200mm" Magnat za 2.000,-
a do zadu třeba Kenwood 1760S (1768S) za 1.500,- (ty mam a hrajou Supr, stejně jako Magnaty. Dobrá kombinace...

http://www.aliso.cz/ tady sem je sehnal... + i zadní 2pásma kenwood
takže tam prcni "203 Dark Power 200mm" Magnat za 2.000,-
a do zadu třeba Kenwood 1760S (1768S) za 1.500,- (ty mam a hrajou Supr, stejně jako Magnaty. Dobrá kombinace...
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++

- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
mam tu hodně pevnej plast 4mm ze kteryho se delaj takový ty kruhový velky nadrze, neni uplne pevne , zkusim vyriznout testovaci krouzek , prave ze je to tam vsechno natesno , vic jak 1cm mista tam nebude , to jeste zjistim ,
jinak vyhybky urcite a aspon pres 90dB
jinak vyhybky urcite a aspon pres 90dB
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
pavo> upozorňuju, že ty pidi repráčky- vejškáče v zrcátkách a v kufru jsou "na NIC" jejich výkon je téměř nulovej a nejsou skoro vůbec slyšet... jen "jemně pištěj" je to jen o prostorovějším efektu ale téměř nepostřehnutelným. když máš "palbu" od dveří a ze zadu... takže pozor!
z toho důvodu je ideální řešení 3 pásma do dveří a 2 pásma do zadu.
a žádnou redukci... blbost!
z toho důvodu je ideální řešení 3 pásma do dveří a 2 pásma do zadu.
a žádnou redukci... blbost!
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++

Jestli můžu se svojí trochou do mlýna, tak všeobecně nepořizuj repra od výrobce, který se primárně zabývá výrobou úplně něčeho jiného, jako např. Sony, Blaupunkt atd. V dané cenovce do 3000,- seženeš poměrně pestrou nabídku 165mm komp, zbývá si jenom vybrat. Pokud budeš hrát pouze na rádio a neuvažuješ do budoucna o zesilovači, tak já bych koukal po Helixech.
Doporučuju vletět na web některého prodejce a přímo s ním prodiskutovat své potřeby.
Redukci při její velikosti (spíše malosti) můžeš udělat relativně z čehokoli, pouze musíš zabránit rezonancím. Asi optimální by bylo dřevo, resp. pokud se vejde, tak redukce z MDF, která, jestli se nepletu, se vyrábí i v tloušťce 1 cm, ale zde je dobré mít kamaráda stolaře
aby's nemusel kvůli kousku kupovat celou desku.
A ještě - zásadně! nesouhlasím s Micronem, "že ty pidi repráčky- vejškáče v zrcátkách a v kufru jsou "na NIC" jejich výkon je téměř nulovej a nejsou skoro vůbec slyšet". Kdyby tomu tak bylo, tak by se jich asi tolik nevyrábělo a neosazovali by je i velikáni na poli výrobců aut! Jejich význam je ten, že výšky jsou poměrně úzce směrované, takže když ti budou hrát do kolen, tak se o jejich velkou část připravíš stejně jako micron, kterámu zjevně stačí "když máš "palbu" od dveří a ze zadu". Stejná krávovina je i výrok o redukci! Pokud tedy nebyla pronesena pouze ve smyslu, co tomu řekne Fuji Live Sound System kvůli menší ploše membrány 165-ky repráku v pozici 200-ky
Jo a pár současných fotek těch dveří by bodlo
či vlastně, Fuji Live Sound System je jak ve dveřích, tak i u zabní sedačky?
Doporučuju vletět na web některého prodejce a přímo s ním prodiskutovat své potřeby.
Redukci při její velikosti (spíše malosti) můžeš udělat relativně z čehokoli, pouze musíš zabránit rezonancím. Asi optimální by bylo dřevo, resp. pokud se vejde, tak redukce z MDF, která, jestli se nepletu, se vyrábí i v tloušťce 1 cm, ale zde je dobré mít kamaráda stolaře

A ještě - zásadně! nesouhlasím s Micronem, "že ty pidi repráčky- vejškáče v zrcátkách a v kufru jsou "na NIC" jejich výkon je téměř nulovej a nejsou skoro vůbec slyšet". Kdyby tomu tak bylo, tak by se jich asi tolik nevyrábělo a neosazovali by je i velikáni na poli výrobců aut! Jejich význam je ten, že výšky jsou poměrně úzce směrované, takže když ti budou hrát do kolen, tak se o jejich velkou část připravíš stejně jako micron, kterámu zjevně stačí "když máš "palbu" od dveří a ze zadu". Stejná krávovina je i výrok o redukci! Pokud tedy nebyla pronesena pouze ve smyslu, co tomu řekne Fuji Live Sound System kvůli menší ploše membrány 165-ky repráku v pozici 200-ky

Jo a pár současných fotek těch dveří by bodlo

Toyota Yaris Blue 2004 1.0 VVTi 48 kW 5D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 16V 84kW 3D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 16V 84kW 3D
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
foto dodam, dekuji za rady , jinak par desek MDF mam doma navic , jen vyrezat tak krasny krouzky , nemam pilu "sukalku" , nic nedriv koupim zadni , ty jsou bez problemu a pak vyresim predek , zitra se tomu podivam na zoubek a hodim photo
plne plnesuhlasim.... tie pidi viac zahraju, ako shitne koax...CharlieCh píše:Jestli můžu se svojí trochou do mlýna, tak všeobecně nepořizuj repra od výrobce, který se primárně zabývá výrobou úplně něčeho jiného, jako např. Sony, Blaupunkt atd. V dané cenovce do 3000,- seženeš poměrně pestrou nabídku 165mm komp, zbývá si jenom vybrat. Pokud budeš hrát pouze na rádio a neuvažuješ do budoucna o zesilovači, tak já bych koukal po Helixech.
Redukci při její velikosti (spíše malosti) můžeš udělat relativně z čehokoli, pouze musíš zabránit rezonancím. Asi optimální by bylo dřevo, resp. pokud se vejde, tak redukce z MDF, která, jestli se nepletu, se vyrábí i v tloušťce 1 cm, ale zde je dobré mít kamaráda stolařeaby's nemusel kvůli kousku kupovat celou desku.
Jo a pár současných fotek těch dveří by bodloči vlastně, Fuji Live Sound System je jak ve dveřích, tak i u zabní sedačky?
schvalne, microne, ake najdrahsie koax repraky poznas? bo kompa, kde je stredobas a vykac odobite poznam aj za cez 5tis eur v rozmere 16.5 cm...
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS 300

IS 300
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
bez komentáře....
ale přece si dám: takže ty prckoidní vejšky (já tomu řikám prostorový malý cinkrlátka) se sice do aut montujou... ale v autech jsou obyč repráky. Kdežto při Fuji Live soundu jsou naprosto k ničemu... v tom hutným všehofrekvenčním zvuku se ztratěj... když k nim dám ucho ani je neslyšim skoro... + Jestli si myslí někdo, že ty vejšky se !ztratěj! v oválu interieru, když ti lítaj ze dveří a ze zadních boxů... tak asi dost UPAD! ten zvuk je totální surround.
Navíc já to mam, a vim... kdyby sem napsal někdo, kdo to má taky... tak budu názor brát, ale takhle se bavíte o něčem, co jste neslyšeli na vlastní uši. Takže "trochu" out. Když si jen porovnáš hudební reálnej výkon, co ti lítá ze dveří a ze zadních boxů... Live s těma přicmrndlíkama, tak je to fakt k smíchu.
samozřejmě beru v potaz to, že sony radio jede skoro na maximální výkon...
+ kdo by moh potvrdit mojí "praxi" a nebo vyvrátit tak je Leňulka, ta má taky Fuji Live! sound (snad zprovozněnej) já tvrdim, že ty pidižvejkové jen lehce dokreslujou vejšky, a neni možný je považovat za "plnohodnotný" vejšky, který se linou - přímo sršej ze zadních boxů a ze dveří. Proto by byla velkáááá chyba počitat s nima tak, aby se postaraly o vejšky samy- na to nemaj "páru".
ale přece si dám: takže ty prckoidní vejšky (já tomu řikám prostorový malý cinkrlátka) se sice do aut montujou... ale v autech jsou obyč repráky. Kdežto při Fuji Live soundu jsou naprosto k ničemu... v tom hutným všehofrekvenčním zvuku se ztratěj... když k nim dám ucho ani je neslyšim skoro... + Jestli si myslí někdo, že ty vejšky se !ztratěj! v oválu interieru, když ti lítaj ze dveří a ze zadních boxů... tak asi dost UPAD! ten zvuk je totální surround.
Navíc já to mam, a vim... kdyby sem napsal někdo, kdo to má taky... tak budu názor brát, ale takhle se bavíte o něčem, co jste neslyšeli na vlastní uši. Takže "trochu" out. Když si jen porovnáš hudební reálnej výkon, co ti lítá ze dveří a ze zadních boxů... Live s těma přicmrndlíkama, tak je to fakt k smíchu.

+ kdo by moh potvrdit mojí "praxi" a nebo vyvrátit tak je Leňulka, ta má taky Fuji Live! sound (snad zprovozněnej) já tvrdim, že ty pidižvejkové jen lehce dokreslujou vejšky, a neni možný je považovat za "plnohodnotný" vejšky, který se linou - přímo sršej ze zadních boxů a ze dveří. Proto by byla velkáááá chyba počitat s nima tak, aby se postaraly o vejšky samy- na to nemaj "páru".

vminulosti som preinvestoval do hudby cez 100tis sk.. co nieje vela, ale ani malo... a muzika to bola brutalne nadherna, cista... nie jak v testovacom studiu,to je jasne, ale len tlmenie stalo cez 10tis... tak co to o muzike viem a viem tiez, ze sa tu najdu ludia, ktory otom vedia 100x viac. uz len to, ze livesound ma ozvucnicu z plastu je to shit.. plast nema taku dobru akustiku, rezonanciu, ako MDF doska...
a live sound som pocul hrat, mal ju na tts zrase sezu a poviem ti, onicom... ak sa ti to paci, este si dobru muziku v aute nepocul... nevravim hlasnu, ze ti ide vytlacit pluca, aj to sa da, ale vravim o kvalitnej hudbe! .-)
tolko Livesound..
ktym kompo repram, mozno livesound ma slabe vyskace, zhorene, ale ak si das dve 16.5-ky a dva vyskace, nastavis spravne frekvencie, ten vyskac sa neda vynechat zo sustavy! proste bez neho ta hudba nema smrnc... laicky popisane, niesom audiofil...
a live sound som pocul hrat, mal ju na tts zrase sezu a poviem ti, onicom... ak sa ti to paci, este si dobru muziku v aute nepocul... nevravim hlasnu, ze ti ide vytlacit pluca, aj to sa da, ale vravim o kvalitnej hudbe! .-)
tolko Livesound..
ktym kompo repram, mozno livesound ma slabe vyskace, zhorene, ale ak si das dve 16.5-ky a dva vyskace, nastavis spravne frekvencie, ten vyskac sa neda vynechat zo sustavy! proste bez neho ta hudba nema smrnc... laicky popisane, niesom audiofil...
IS 300

IS 300
no ved to, ten kondik to len sfiltruje, aj to tak nekvalitne.... kvalitne vyhybky, kvalitne vysky a stredobas a ma sto 
a dalsia vec, ak ztoho chces kvalitnejsiu hudbu, netrapit autoradio, ale aspon 4kanal zosik, niesu az tak drahe..

a dalsia vec, ak ztoho chces kvalitnejsiu hudbu, netrapit autoradio, ale aspon 4kanal zosik, niesu az tak drahe..
IS 300

IS 300