Sportovní vzduchový filtr
Sportovní vzduchový filtr
Zdravím, přemýšlím o namontování vzduchového filtru do 1.6 VVT-I Dual, i trubicí na lepší sání, jestli s tím máte nějaké zkušenosti dejte vědět prosím. v tomhle jsem spíše amatér.Slyšel jsem že se kupují ke vzduchovým filtrům i takové malé lopatková asi turbínka která se nakroutí na začátek toho filtru a to kvůli tomu že při nasáváni vzduch tam vzníká slabý tlak a ta lopatková jakoby turbínká nezpomalí ale zrychlí roztočení a nasátí a zabrání v některé částí údajnému zeslábnůtí tlaku vzduchu. Prý to dokáže bez problému přidat motoru minimálně 4 Kw a zvýši kroutíci moment i o 10 Nm a dokonce to na spotřebě poznáš maximálně o 1 desetinku spotřeby bez ztráty životnosti motoru ( ale to nevím co je na tom pravdy jestli jo tak by mě zajimálo jak to tám vhodně dát ) 

- Tequilla
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Na nejakou turbinku se naprosto vys*r a vzduchovej filtr tam dej jen takovej, co bude dobre odstineny, aby nenasaval teply zvuch od motoru. Jinak to nema ani smysl.
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP 
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova

Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen

http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
To odstineni musis udelat poradne, jak Ti radi kolega...
Ale povim Ti zkusenost z praxe...pokud zlepsis sani, musis zlepsit i vyfuk...jinak poznas na vykonu velke kulove...takze pokud namontujes do Aurisu vyfuk primo na vykon 124 koni a objem 1,6, pak poradnym sanim, neco poznas...jinak nikoliv...a priznejme si, ze 4kw tezko, prida to tak 3kone a to na motoru se 126kobylama nepoznas...jen na zvuku to poznas...
Vim o cem mluvim, laboroval jsem s timhle na druhem aute...
Ale povim Ti zkusenost z praxe...pokud zlepsis sani, musis zlepsit i vyfuk...jinak poznas na vykonu velke kulove...takze pokud namontujes do Aurisu vyfuk primo na vykon 124 koni a objem 1,6, pak poradnym sanim, neco poznas...jinak nikoliv...a priznejme si, ze 4kw tezko, prida to tak 3kone a to na motoru se 126kobylama nepoznas...jen na zvuku to poznas...
Vim o cem mluvim, laboroval jsem s timhle na druhem aute...
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

- Marty
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Jen tak pro pobavení, zkuste si někdy otevřít kapotu s nastartovaným motorem a otevřít klapku a přitom si dát ruku na vstup vzduchu do sání - mně např. končí trubka sání u baterky.
Chtěl bych vidět, jestli některá za těch slavných turbínek a turbonátorů co se prodává na aukru vůbec dokáže dodat takovej proud vzduchu, spíš bych to viděl na to, že naopak vzuchu klade odpor a působí vlastně jako restriktor.
Takže turbonátor fakt né
Když konus, tak pořádně odstínit a přivést mu čerstvej vzduch z venku, a nebo úplně jednoduše a imho lépe, vyměnit vložku v airboxu za propustnější...
Chtěl bych vidět, jestli některá za těch slavných turbínek a turbonátorů co se prodává na aukru vůbec dokáže dodat takovej proud vzduchu, spíš bych to viděl na to, že naopak vzuchu klade odpor a působí vlastně jako restriktor.
Takže turbonátor fakt né

Když konus, tak pořádně odstínit a přivést mu čerstvej vzduch z venku, a nebo úplně jednoduše a imho lépe, vyměnit vložku v airboxu za propustnější...
Re: Sportovní vzduchový filtr pro Aurise od K&N
,Stenlynew píše:
Uploaded with ImageShack.us
U nas to prijde kolem 5tis..,filtr 1700,jinak kolem 200 euro
zhodou okolnosti som prave vcera urobil resers na KN filter.
Vysledok: nebrat
Na zaciatok ako to funguje: bavlneny filter ma vacsie filtracne diery a preto prepusti viac vzduchu (to je overene testom). Cistiaca funkcia je zachovana vdaka oleju, ktory sa na nasavanu spinu nabali a tym nie je prepusteny cez filter. (www.ehow.com/about_6498213_function-car-air-filter.html)
Podarilo sa mi najst test filtrov

"In the chart above it’s important to note the different test durations for each filter. The AC Delco filter test ran for 60 minutes before exceeding the restriction limit while the AMSOIL and K&N tests each ran for 20 and 24 minutes respectively before reaching max restriction. In 60 minutes the AC Filter accumulated 574gms of dirt and passed only 0.4gms. After only 24 minutes the K&N had accumulated 221gms of dirt but passed 7.0gms. Compared to the AC air filter, the K&N “plugged up” nearly 3 times faster, passed 18 times more dirt and captured 37% less dirt."
Dalsi test potvrdzuje predchodzi - papierovy filter filtruje najlepsie
www.bobistheoilguy.com/airfilter/airtest3.htm
Vyjadrenie KN k tomuto testu: K&N stating their filters filter within 99% of the OEM filters, cim sam priznava ze filtruje horsie.
Vysledok: nebrat
Na zaciatok ako to funguje: bavlneny filter ma vacsie filtracne diery a preto prepusti viac vzduchu (to je overene testom). Cistiaca funkcia je zachovana vdaka oleju, ktory sa na nasavanu spinu nabali a tym nie je prepusteny cez filter. (www.ehow.com/about_6498213_function-car-air-filter.html)
Podarilo sa mi najst test filtrov

"In the chart above it’s important to note the different test durations for each filter. The AC Delco filter test ran for 60 minutes before exceeding the restriction limit while the AMSOIL and K&N tests each ran for 20 and 24 minutes respectively before reaching max restriction. In 60 minutes the AC Filter accumulated 574gms of dirt and passed only 0.4gms. After only 24 minutes the K&N had accumulated 221gms of dirt but passed 7.0gms. Compared to the AC air filter, the K&N “plugged up” nearly 3 times faster, passed 18 times more dirt and captured 37% less dirt."
Dalsi test potvrdzuje predchodzi - papierovy filter filtruje najlepsie
www.bobistheoilguy.com/airfilter/airtest3.htm
Vyjadrenie KN k tomuto testu: K&N stating their filters filter within 99% of the OEM filters, cim sam priznava ze filtruje horsie.
Já používám papírové filtry genuine Toyota, ovšem měním po 30 000 km. Doporučený interval 60000 km/4 roky se mě zdá neúměrně dlouhý a taky jsem viděl jak zaprasený je filtr po 60 000 km.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"