Problem s bluetooth SWC

nová modelová řada - nástupce Corolly
kenas
Člen Týmu

Problem s bluetooth SWC

Příspěvek od kenas »

Ahoj vsichni!

Ve stredu jsem si koupil Aurise a vsechno je ok, az na BT handsfree :( Pokazde kdyz vypnu motor tak mi handsfree zahlasi Setup menu a dal se uz nic nestane. Kdyz jsem dnes spraroval telefon s handsfree a vypnul motor, tak mi HF zahlasilo redailing a mobil zacal vytacet posledni volane cislo. Zadne povely nedavam, vubec nevim proc se to tak deje :( Muzete mi prosim poradit co s tim? Je to snad nejaka softwarova chyba?

Diky
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Hmm...ja zase mam problem, ze kdyz zacnu vytacet, tak nekdy se sekne telefon a ten clovek na druhe strane mne slysi a ja jeho vubec...
Nekdy to neudela vubec...
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
kenas
Člen Týmu

Příspěvek od kenas »

zitra s tim zajdu do servisu a uvidim co mne tam reknou
Joshuaboy
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joshuaboy »

Přátelé, až donedávna mi krásně šlapalo Bluetooth handsfree, krásně jsem spároval s jakýmkoliv telefonem. Nedávno jsem aktualizoval firmware na mobilu, nyní Android 2.3.6 (Samsung GT-i9000), a teď prostě nespáruji s autem ani náhodou. Mobil auto najde jako CAR MEDIA, na mobilu dám požadavek spárovat s autem, objeví se mi místo pro zadání kódu, tak tedy vložím do mobilu kód shodný s tím, který je nastaven v auťáku, a nic. Ani to nepracuje, aby spárovalo, prostě mobil zůstane zase na nabídce spárovat s... A tak to mohu opakovat donekonečna. Jiný mobil s autem spáruji bez problémů, stejně jako můj mobil spáruji bez problémů s jinými mobily. Jen ti dva, auto a mobil, si nerozumějí. Nemáte recept? Díky.
Toyota Auris 1.6 Valvematic, Super White 2, výbava Luna VSC+TRC, převzato 6. 10. 2011
Ivan.66
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.66 »

Tak u tebe by to mohlo byt tou novou romkou u tlf. Zkus to prehrat zpet na minulou verzi.
Rav4, 2,0VVti, 110 kW, LPG, automat r.v. 02,
Mitsubishi Colt 1,3, 70kW, Cleartec, r.v. 10
ex Corolla E 11, 1,4. 63kW- r.v. 98
ex Mitsubishi Colt, 1,3, r.v. 89
ex Corolla E12, 2,0 D4d,66kW.combi r.v.03
ex Corolla E9,1,8Dxl 49kW,r.v.90
Joshuaboy
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joshuaboy »

Ivane, já jsme v tomto amatér, neumím to přehrát zpět, a ani nechci, protože teď jsem s firmem spokojený, neseká se, jediné, co mne štve, že se nespáruje. To raději oželím nespárování. Jiný nápad není? Jo, a děkuju za názor.
Toyota Auris 1.6 Valvematic, Super White 2, výbava Luna VSC+TRC, převzato 6. 10. 2011
Hutte
Navigátor

Příspěvek od Hutte »

Aurise mám od půlky prosince a v podstatě jediný problém, který jsem řešil, je BT handfree. Mám Samsung Omnia 7 s Windows Phone 7.5 Mango. Co to dělá pro změnu u mě: Telefon s BT spáruju a funguje to až do večerního odstavení auta. Přijdu ráno k autu a telefon s BT HF se neznají! Pokud spárovaná zařízení smažu a spáruju znova, zase to funguje jen do večera... V servisu to řešili, ale nevyřešili, protože problém asi skutečně není v autě, ale v telefonu. Toyota vydala seznam kompatibilních telefonů a u každého je uvedeno i to, jaké funkce jsou podporovány. Ten můj tam není (ale např. řada jiných smartphonů s Windows Phone tam je). Obecně mi v servisu říkali, že s bluetooth konektivitou Samsungů jsou problémy hodně často... Takže závěr je ten, že BT HF v Aurisu nepoužívám a čekám, jestli to nějaký budoucí update SW v telefonu spraví.
Toyota Auris 1.6 Valvematic Luna 12/2011
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Mas k dispozici ten seznam zarizeni? :)

Ja mel SE jeste stary ne smartfone a ten sem tam blbnul pri hlasovem vytaceni, ted mam HTC Desire s Androidem 2.2.3 a slape jak hodinky :)
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Joshuaboy
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joshuaboy »

Hutte, také čekám na nový firmware, jenže ten nejposlednější nový je z minulého týdne, takže pochybuji, že v dohledné době něco vyjde. Ano, už jsem přesvědčen, že je to problém mobilu, ne auta. Jiné mobily to totiž spáruje.
Hutte
Navigátor

Příspěvek od Hutte »

Ten seznam telefonů kompatibilních s BT v Toyotě Auris (stav 12/2011) jsem umístil ke stažení tady: http://www.uloz.to/xxXoXAk/bt-auris-pdf. Tak se tam zkuste najít :wink:
Joshuaboy
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joshuaboy »

Tak už je jasno: mám firmware, který není kompatibilní. Já mám 2.3.6, kompatibilní je pouze 2.1. Přeci nebudu dělat downgrade u mobilu... Ale zajímavé je, že u druhého mobilu, což je Samsungu Wave, je uveden firmware Bada 1.0, to mi fungovalo, a pak jsem upgradoval na Bada 2.0, a fungovalo to taky. Tak nevím, nakolik je seznam aktuální.
Naposledy upravil(a) Joshuaboy dne čtv 23.02.2012, 21:10, celkem upraveno 1 x.
Ivan.66
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.66 »

A nejde udelat upgrade na Bt v aute? Jako treba u Parrotu.
Rav4, 2,0VVti, 110 kW, LPG, automat r.v. 02,
Mitsubishi Colt 1,3, 70kW, Cleartec, r.v. 10
ex Corolla E 11, 1,4. 63kW- r.v. 98
ex Mitsubishi Colt, 1,3, r.v. 89
ex Corolla E12, 2,0 D4d,66kW.combi r.v.03
ex Corolla E9,1,8Dxl 49kW,r.v.90
Joshuaboy
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joshuaboy »

Ivane, to je otázka autorizovaného servisu, to bychom se museli optat u Toyoty.
Hutte
Navigátor

Příspěvek od Hutte »

Ivan.66 píše:A nejde udelat upgrade na Bt v aute? Jako treba u Parrotu.
Podle informace z toho PDFka je to nějaký Panasonic a (aspoň jak jsem to pochopil) Toyota v něm žádné upgrady software neprovádí. A mimochodem právě Parrot mi byl v servisu taky doporučován, právě pro dobrou kompatibilitu a možnost updatů software. Jenže do toho se mi jít nechce, když už mám BT HF ve výbavě, zkusím si s tím ještě trochu pohrát... Je to specifika Windows Phone 7.5, ale teď se už objevily první neoficiální odemčená (full unlock) ROM pro Samsung zařízení a až najdu chvíli času, tak bych to chtěl vyzkoušet. Naděje umírá poslední :)
Joshuaboy
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joshuaboy »

Hutte, kdybys byl tak hodný a dal sem potom nějaký podrobný návod pro lidi jako jsem já (technické blbečky). Já to totiž vůbec nechápu, nastavovat a přenastavovat neumím, pojmy gingerbread a rootovat a tak dále, to vůbec nechápu, čučím na fóra a jsem mimo. Díky
Odpovědět

Zpět na „Auris“