D4d žere olej

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
Berunka
Člen Týmu

D4d žere olej

Příspěvek od Berunka »

Zdravím, mám problém se svým jarouškem, 1,4 diesel. Poslední dobou začal žrát olej, cca 0,5l/1000km. to by ještě nebylo tak hrozné, ale on má najeto teprve 30000km. V servisu se na mě tváří, že je pořád otravuju s blbostma a že norma je do 1l/1000km. No nemůžu si pomoct, ale můj přítel má stařičkou lantru s 300kkm a tolik oleje nepapá. Ještě je to doprovázeno celkem silným zápachem a kouřením při studeném (zmrzlém) startu, něco jako start liazky. Jenže jak to ukázat servisákům, když tam musím přijet a pak už jaksi studený start neudělám. Tuší někdo, co mu je? A nebo jak donutit servis, aby něco dělal? Protože mi za 3 měsíce končí záruka a co já potom s tím?
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Ak je norma skutocne 1 liter na 1000 km, tak servisak da od toho ruky prec - je v norme. Ale tu hodnotu by som si urcite overil. Napriklad v prazskej centrale. Skus tam napisat, urcite tii odpovedia.

Este je tu dalsia moznost - vyskusaj iny servis. Vsetko je o ludoch. Napis, odkial si a niekto ti mozno poradi dobry servis v blizsom okoli, kde sa tym zacnu zaoberat.
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Bohužel v dokumentaci skutečně bývá že spotřeba může být do litru na tisíc :(

Mrkni se schválně do manuálu, určitě to tam bude.
Jinak tě celkem chápu, mně by to neuvěřitelně štvalo :( (taky jsem si to zažil, jen to nebylo půl litru, ale tak 1-2 litry)
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mil »

ano, aj ja som citala, ze moze byt vysoka spotreba oleja..najma kym je motor novsi. Hned som samozrejme podlahla panike, ze ci mam cakat na garancku alebo dolievat olej skor :)
panika bola zbytocna, yaris tolko oleja ako pisali nepapal..nastastie. No ako je to pri tom diesle, neviem.
Kazdopadne ak chces aby mali v servise studeny motor a startovanie a la liaz, treba tam auto nechat na noc. Bezne sa to tak robi, ak je problem tazko dokazatelny ked je motor uz zahriaty.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Pri oploch-v príručke je tiež písané(benzin) spotreba oleja 0,7 L/1000km. A to kolega kupoval funglovku Astru. Takže asi to bude normálne :cry:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

muco píše:Pri oploch-v príručke je tiež písané(benzin) spotreba oleja 0,7 L/1000km. A to kolega kupoval funglovku Astru. Takže asi to bude normálne :cry:
normální to není :D , motory 1,6 od oplu tim byly vyhlášený, údajně nějaká výrobní vada ovality válců, nevhodný materiál či co, takže tu šílenou spotřebu oleje dal opel do příručky aby to lidi nemohli hromadně reklamovat.

ale u toyoty je to strašně moc!!! I když je fakt, že studený motor je vždycky v hrubě nestandardnim stavu. Jestli jezdíš pouze velmi krátké trasy tak by se to dalo vysvětlit... i když stejně bych snažil to ještě za každou cenu reklamovat
(mě za interval výměny nesežere vůbec nic, ale mám benzín 1,0, a najeto asi 85)
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No,tiež si myslím,že v dnešnej dobe to normálne nie je,aby to žralo tolko oleja.Nehovorím o tom,kolko peňazí musíš priebežne vrážať aj dolievaním oleja.
Ale-asi pred 2 rokmi si kupil kolega (tiež astru ale r.2001) v nemenovanom AAA bazare. Keď zistil,že dosť často musí dolievať,tak to išiel reklamovať.No,nepochodil,lebo mu v AAA povedali,že je v norme taká spotreba oleja.Nasr...sa a išiel do OPLA sa spýtať. Čo myslíte? čo mu povedali? -presne to isté,ako v AAA. Preto som sa pozrel do manualu nového opla,čo tam píšu...Takže aj v tom r. 2001 robili tie motory. :roll: :roll:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
tactical
Člen Týmu

Příspěvek od tactical »

Ahoj, aj ja mam yaris D4-D, mam ho od 6/2008, nazajzdenych cca. 24tisic km. Dnes som sa po navrate pozeral stav oleja pri horucom motore. stav oleja bol asi 3mm pod vrchnou ryskou. Pred garanckou 15tisic to bolo podobne. Olej sa straca uplne minimalne. Ziadny zapach pri starte ako popisujes som nezaznamenal. U dieselov je male stracanie oleja uplne normalna zalezitost.
rotkaf
Člen Týmu

Příspěvek od rotkaf »

Ahojte, ja mám síce 1,3 benzín ale tiež F focus 1,6tdci a ten nežerie olej vôbec. Známy má VW passat 2,0 tdi a medzi výmenou dolieva aj 3 litre oleja(okrem iných asi 30 závad). Na firme sa vozíme na MB sprinter 2,2 cdi a dolievame tak 2-3 krát po cca 1,5 litra a všade tvrdia že je to úplne normálne.
atom
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: D4d žere olej

Příspěvek od atom »

Ahoj myslím že to není uplně normální hlavně u Toyoty ,která je tím že nežere olej vyhlášená!já mám Yaris D4D 2003 st.model najeto 177000km a nikdy jsem nedolíval ani deci měním po 12000km syntet.olej 5W-40 naliju cca necelé 4litry a to samé vyliju.Jezdím 90% po městě což není pro diesel moc ideální občas delsí trasy 500-1000km.
jimmi73
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi73 »

Zdravím ťa. je normálne že dieselové motory u Toyoty "žerú" olej. Ak sa ti zdá spotreba oleja privysoká, nechaj auto u dilera cez noc, auto vychladne a potom si môže servis pozrieť ako sa správa pri studenom štarte. Chyba však môže byť aj v turbe, pokiaľ nebola jeho prevádzka podľa manuálu - treba nechať vychladnúť po dlhšej jazde. Takisto je možné uskutočniť kontrolné meranie spotreby oleja. V servise sa doleje olej po vrchnú risku, zapečatia sa otvory a po odjazdení určitého počtu kilometrov sa urobí doliatie po vrchnú risku, ..... . V autorizovanom servise o tom budú určite vedieť. Treba si však trvať na svojom a nenechať sa odbiť. Po merní príde vyjadrenie od servisu, či je spotreba v norme, alebo nie.
C-HR 1,8 HSD
Auris TS 1,6 CVT
ex. Corolla Verso 1,8
ex. Carina E 1,6
Yaris 1,0
Odpovědět

Zpět na „Yaris“