Pojištění na Yarise

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
Lucie81
Člen Týmu

Pojištění na Yarise

Příspěvek od Lucie81 »

Vážení fandové tohoto autíčka, moc bych Vás chtěla poprosit o radu. Jsem již téměř majitelkou Yarise z roku 2003, najeto cca 90.tis, pravidelně servisováno u Toyoty.

Teď zvažuju jaké povinné ručení, případně havarijko atd. Budu parkovat v Praze na sídlišti před panelákem, takže chudák bude vystaven všemu.

Zvažuju hlavně připojištění - krádež, vandalismus a čelní sklo, prosím poraďte má to cenu, nebo ne? Někdo mě zrazoval, že na havarijko mi ve finále pojšťovna nic moc nedá, že to je staré 6 let. No nevim, nechci to podcenit. Když už bych do toho šla, tak stejně z finančních možností nemůžu platit víc jak 5.tisíc spoluúčast (tak jak to pojišťovny nabízejí 5%, minim. však 5.000.- Kč).

Děkuju moc za všechny Vaše rady týkající se nejen pojištění na toto auto! :)
Mr. Yaris
Věčnej rejpal

Příspěvek od Mr. Yaris »

Já platím havarijko + pov. ručení u kooperativy. Záleží taky jakou ti dají cenu auta. Já platím ročně 10000,- se vším. Dali mi cenu 130000,- , mám plný bonus a spoluučast je 5tis.
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

obecně je to tak, že u starších aut se pojištěni moc nevyplatí. Pozná se to bohužel až když se něco stane. U auta, které má hodnotu třeba 100tis.kč, se každá větší oprava často limitně blíží tzv. totální škodě. Pojištovna nikdy nevyplatí za opravu vic než těch 100tis. Takže pokud by oprava stála třeba 80tis. tak se vrak auta nabídne k prodeji třeba za 30 a pojištovna zaplatí 70, a nesatčí to teda na pořádné opravení auta.

Platit 10tis za rok je hodně.

btw: já to řeším tak, že jsem sám sobě pojistitelem :D , každý rok si sám sobě dám 10tis. a když si to nabourám, tak jsem připravený to zatáhnout :D

a k té spoluučasti: ze zkušenosti vim, že většina tech odřenin na parkovišti, ulomených zrcatek apod. se právě většinou vejdou do tech 5tis. spoluučasti.. bohužel...!! :mad:
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

josuk píše:Takže pokud by oprava stála třeba 80tis. tak se vrak auta nabídne k prodeji třeba za 30 a pojištovna zaplatí 70, a nesatčí to teda na pořádné opravení auta.
ještě radši jinými slovy: pokud by auto puvodne za 100 po bouračce mělo hodnotu 30 (rozuměj dalo by se prodat), tak pojistovna nezaplati víc než tech 70!! Spíš ale ještě méne, protože podle nich nemělo hodnotu 100, ale třeba jenom 75!! takže doplatí 45 a za to se toho v autorizáku opravit moc nedá - to je tak na dva airbagy!!
Lucie81
Člen Týmu

díky za reakce

Příspěvek od Lucie81 »

Děkuju moc za odpovědi, ale ještě pořád jsem spíše přesvědčená do toho pojištění jít a mít "aspoň něco", kdyby se něco stalo. Hodila jsem si narychlo ještě údaje na serveru České pojišťovny a též mi to v tom vyšlo na 10.tisíc ročně. - povinné ručení, havarijko all risk, připojištění skel na 20 tisíc, spoluúčast 5 tisíc, navíc je v tom úrazovka řidiče a asistence při havárii.

Akorát - opět amatérismus - nevím jestli správně vyplňuju tu kolenku cena za nákup nového vozu v místě a kvalitě - takže byplňuju cenu za nového Yarise cca 250.000, stáří mého vozu 5-6 let a naskočila mi tam cena asi cca kolem 80.000,- za to auto, co ted kupuji a to za něj samo platim víc - takže to je ten případ, jak psal josuk výše.

Zatím moc díky za odpovědi a budu se těšit i na další reakce a tipy na pojištění!!
muco
Věčnej rejpal

Re: díky za reakce

Příspěvek od muco »

No, u nás v jednej nemenovanej poisťovni Uniqa :lol: ,
maju docela dobré ceny .Napíšem v korunách- Ja platím na rok hav.7.885 Sk. Mám v tom všetko( živel,vagabundi,prehryzenie kablov hlodavcami,krádež...+ pripoistenie sedačiek na trv.následky 5x po 500.tis... Spoluúčasť sa platí 1% z ceny(mám taký dojem,že všade maju min. 5000Sk),čiže u mňa 3400Sk. Bohužial,stala sa mi menšia nehoda min. rok ešte na forde a tým,že som na vine nebol,mi vrátili aj spoluúčasť a oprava bola urobená na kricí list.Samozrejme som na poisťovni bol aj s chlapíkom,ktorý do mňa ťukol.Mal som šťastie v nešťastí,že som nemusel naháňať vinníka po republike. Políciu sme sice zavolali,ale po 4 hod. čakania sme to vzdali,pretože s nervami som nie len ja ,ale aj on bol v koncoch,tak sme ich odvolali a vybavili vlastnou cestou-cez moju havarijku...Mal som len dvere premačknuté,takže ich vymenili a nastriekali...(dokopy aj s prácou 29.900 Sk(+spoluučasť).... :roll: :roll:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mil »

Aj ja sa pridavam k Mucovi a k nemenovanej poistovni. Presla som tam od alianzu, kde som mala ci uz povinnu ci havariju o dost vyssiu.
Teraz platim menej nez Muco (ale nemam pripoistene sedadla) a nemam spoluucast:-) Neviem ci je to standard,ci to vlastne poistovne ponukaju, alebo je to spec. bonus z kamaratstva:-)
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Zasa Allianz je a aj(skoro)vždy bola najdrahšia poisťovňa...Divím sa ludom,ktorí tam ešte sú. napr. kolegovi raz rozbil nakladák ,nárazník. Samozrejme zavolali policajtov a cez hav.poist.Allianz to dal opraviť v servise a to tak,že konkrétne v Allianzi mu povedali,do ktorého servisu má to dať opraviť,že s tým servisom maju part.zmluvu a automaticky teda nemusí nič platiť. No,stalo sa...po x dňoch si prišiel po auto a servisant mu povedal,že mu auto vydajú len po uhradení celej opravy (cca 15.tis.).Samozrejme,že uhradiť to nemienil,lebo ho poslal práve k nim opraviť allianz ,ktorý má nejakú zmluvu s dotyčným servisom. Potvrdil to sice servisant,ale vraj majú s poisťovňou "problémy" s uhrádzaním opráv v rámci hav.poistky.Takže ak chcel mať auto,musel zaplatiť. Faktúru dal preplatiť v Allianzi a oni mu povedali,že do 3 mesiacov (majú na to taký limit) mu pošlu peniaze na účet.
Dodržali slub,ale s tým rozdielom,že mu to poslali po 3 mesiacoch a aj to niekolko krát cez kamaráta to súril...Takže asi tak... :roll: :roll: :roll:

Nechcem týmto zhadzovať Allianz,ale je to len obyčajná skúsenosť ich niektorích klientov.Ja mám s nimi (po menšej nehode s fordom) tiež svoje skúsenosti a vtedy som si povedal:..ešteže som poistený inde 8)
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Odpovědět

Zpět na „Yaris“