Sterace

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
puky
Člen Týmu

Příspěvek od puky »

Ja sa tiez skor priklanam k nazoru kupit stierac, ktory mi naozaj bude strierat. Nemenil som este, neviem posudit, preto som rad za kazdu radu.
Gumicky som uz vylucil, lebo vidim ze je problem ich vobec niekde zohnat a asi ta kvalita nebude nic moc.

pre Lukyho
Bezramienkove tu viaceri neodporucaju, zeby to bolo aj v znacke. Myslim ze sa tu bavili len o aerotwine.
Toyota Auris 1,6 Valvematic Terra Cool (2010)
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Aha aha, no mi se osvedcili pouze bezraminkove...ale musi mit silne prohnuti, protoze kdyz jsem mel nejake rovnejsi, tak od 100kmh nahoru to podfouknul vitr...
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
adamz
Člen Týmu

Ostřikovače

Příspěvek od adamz »

Ahoj, máte někdo zkušenost, kde vymění bez problémů ostřikovače v Praze - v Tsusho Modřany mi to na Corolle odmítly vzít na záruku - mám tam teď střední a na dálnici jsou nepoužitelné... :?
Toyota Corolla E15 2010, 1.33 Dual VVT-i 6 M/T Terra Cool
PePe132
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PePe132 »

Zdravím, tak nastala doba a potřebuju vyměnit stěrače příp. gumičky. Dneska jsem byl v autodoplňcích a ochotná obsluha mě nechala vyzkoušet vyměněný gumičky na autě. Bohužel origo stěrače jsou tak pitomý, že žádný gumičky přesně nesedí do těch drážek a mají tak vakl, což při stírání vydává klepání a stírá to špatně. V Toyotě chtějí za gumičky(!) 990,-Kč. V autodoplňcích by mi uměl origo stěrače sehnat i s lištama za 1040,-Kč. Mě by zajímalo, jestli neznáte nějaký gumičky, který do origo stěračů přesně pasují, případně jestli nevíte kde sehnat origo stěrače za rozumnou cenu. Dík
Toyota Auris 1.6 Valvematic, 6M/T, white, Terra Cool + tempomat
johny2000
Manager Týmu

Re: Ostřikovače

Příspěvek od johny2000 »

adamz píše:Ahoj, máte někdo zkušenost, kde vymění bez problémů ostřikovače v Praze - v Tsusho Modřany mi to na Corolle odmítly vzít na záruku - mám tam teď střední a na dálnici jsou nepoužitelné... :?
Mě to vyměnili na záruku u Lowmana.
Obrázek

Verso 1.8 Active
EX: auris 1,6 Dual VVTI Man
puky
Člen Týmu

Příspěvek od puky »

U mna po necelych 2,5 roka od kupy tiez bola potrebna vymena. Po uvazovani a vyberani som sa nedavno rozhodol nakoniec pre bosch...
http://www.olejmarket.sk/sada-stieracov ... p-381.html

Pricom v Toyote originaly z prvovyroby vychadzali po zlave (akcia do konca maja) 61,5 € a optifit 28,2 €. Cenovo teda vysli drahsie ako Bosch. Uvidim ako budu sluzit a kolko vydrzia. Uvazoval som aj nad gumickami ale aj po precitani nejakych nazorov som od toho upustil. Bolo by dobre zistit kto pre toyotu vyraba tieto stierace. Napriklad koberceky (rohoze) myslim robi Gumarny Zubri. I ked su to len doplnky...
Toyota Auris 1,6 Valvematic Terra Cool (2010)
sisko
Člen Týmu

stierace

Příspěvek od sisko »

v decembri som kupoval DENSO
zatial max. spokojnost za kazdych poveternostnych podmienok.

http://www.e-cat.sk/search/search-by-nu ... ow_1710669

http://www.e-cat.sk/search/search-by-nu ... odeType=10

:bigups:
Auris 1.6 91 kW 2009
Auris TS 1.6 97 kW 2018
RKe
Člen Týmu

Příspěvek od RKe »

PePe132 píše:... V Toyotě chtějí za gumičky(!) 990,-Kč. ...
Koupil jsem originální gumičky v Toyotě s 15% slevou za 762 Kč. Při hledání lepší ceny se možná budou hodit katalogová čísla – velká: 85214-02220 – malá: 85214-02230.
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

Denso přední nejlépe zde:

http://www.prodejdilu.cz/cs/osobni/toyo ... icka-10233

Zadní jsem u nich kupoval Champion:

http://www.prodejdilu.cz/cs/nahradni-di ... ce-1343746

Fakt super ceny, výdejní místo pro pražáky je na Zahradním městě naproti Hobbycaru v CZ Tuning.

Mimochodem - pro majitele 2.0 D4-D motorů bez DPF filtru - kupuju u www.cztuning.cz olej 5W30 oroginál Ford Formula F (plná syntetika) - dělá to pro Ford společnost BP a je to specifikace ACEA A1/B1, tedy přesně ta, co do motorů 2.0 D4-D patří. Koukněte na ceny a srovnejte s cenama jiných olejů. Je to bomba :-) Pro šťouraly - pokud projdete mazací plány například Castrolu, Mogulu, VAT a podobně, tak zjistíte, že to Aurise s tímhle motorom všichni dávají oleje specifikace Ford :-)
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Zajimave...ten zadni zrovna shanim...skoda, ze postovne zdvojnasobi jeho cenu :-/

Mimochodem, zkuseli jste nekdo dat spolujezdcuv sterac dozadu?
Ja to meril, origo ma sice 30cm, spolujezdcuv 40cm, coz se muze zdat velky rozdil, ale podle meho mereni, by to melo presne pasovat a melo by to lepe stirat to zadni okno...bez mezer, proste na celou vysku.

Akorat jsem jeste nevyresil adapter, v zadu ma ten origo sterac vetsi prumer te osicky, nez predni sterace s ruznycmi adaptery...
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
PePe132
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PePe132 »

cuba66: Díky za tip. Super cena, objednávám.
Toyota Auris 1.6 Valvematic, 6M/T, white, Terra Cool + tempomat
ultra
Manager Týmu

re

Příspěvek od ultra »

Mozete niekto napisat radu ako demontovat zadny stierac ??? Skusal som to nejako vycvaknut s toho ramienka ale bojim sa ze tam nieco odlomim.

Zadny stierac som vyriesil tak ze som s neho vytiahol gumicku (uz sa trhala) a dal som tam gumicku s Felicie (skratil som dlzku)

V predu som na 650 dal BOSH na 400 som kupil tiez BOSH (kupene v METRE v akcii 1+1) ale az pri montazi som zistil ze som kupil model ktory sa nedal zacvaknut na Auris a ziaden adapter k tomu nebol -tak som gumicku z Bosh vytiahol a nasunul (s Bozou pomocou - som ho casto spominal) som ju na povodny origo stierac - stiera to bezproblemov.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
cuba66
Manager Týmu

Re: re

Příspěvek od cuba66 »

ultra píše:Mozete niekto napisat radu ako demontovat zadny stierac ??? Skusal som to nejako vycvaknut s toho ramienka ale bojim sa ze tam nieco odlomim.
Koukni se na tenhle obrázek ze servisního manuálu, je tam naznačený směr, ve kterém se stěrač vycvakává. Já to dělám tak, že pravou rukou uchopím raménko stěrače, lištu stěrače vyklopím až nadoraz podle obrázku a pak zatlačím prsty pravé ruky až proti liště, až se vycvakne. Pomůže tam taky nastříkat nějaký kluzný prostředek, stačí Jar, ten nevadí i kdyby se dostal na gumičku.
http://www.autocats.ws/manuals/toyota/a ... 1000x.html
ultra
Manager Týmu

re

Příspěvek od ultra »

Vdaka za navod. Ked je stierac demontovany uz nieje problem vymenit gumicku.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
Odpovědět

Zpět na „Auris“