Majitelé Aurisu Hybrid, koupili byste ho znovu? Co vadí?

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Krtek020
Člen Týmu

Re: Majitelé Aurisu Hybrid, koupili byste ho znovu? Co vadí?

Příspěvek od Krtek020 »

uray píše:
Krtek020 píše: ...Dal jsem LED 50W a už je alespoň trochu vidět.
Ahoj, zajímalo by mě jaké 50W světlo? a jaké tam je původní- díky
Dal jsem tam tohle
https://www.aliexpress.com/item/2x-Genu ... 0.0.UvCKsT

A původní je tam obič žárovka a ta je úplně na Renaulta, v noci v kameře nevidíš vůbec nic.
Toyota Auris Hybrid Touring Sports 2016
Krtek020
Člen Týmu

Příspěvek od Krtek020 »

maxwell píše:Na Aurisu je světlo na zpátečku také dostačující...svítí dobře a na kameře je viditelnost též v pořádku...

A zkoušeli jste pánové někdy couvat tam kde není veřejné osvětlení?? Já jo a s původní W16W byl vidět pendrek. Takže tam šla pořádně silná LEDka
Toyota Auris Hybrid Touring Sports 2016
Regu
Člen Týmu

Příspěvek od Regu »

dalascz píše:toz nevim :roll:

spotrebu mam fantastickou, dalnici jezdim stejne a mesto o pulku mene jak s predeslym MB E200 CDI

necekal jsem od Aurise nejake zazraky, ale spoustu veci vychytanou jako skopcak nema
medved mel podbehy z nejakeho slisovaneho filcu, od silnice jsem neslysel ani kaminek, ale to mi az tak nevadi
co me vytaci je tesneni kolem dveri, predtim jsem ho mel proste vsude, vnitrni na kastli, komplet kolem celych dveri, tzn. i dolni hrana, tudiz byly ciste i prahy, B sloupky no proste po otevreni dveri nebyla nikde zadna spina, ikdyz jsem jezdil po poli v bahne, tady je to tragedie, vyjedu s autem z mycky, otevru dvere a poblil bych se, budu to muset vyresit dolepenim tesneni na spodni a predni hranu dveri
na dalnici slysim porad odnekud lehce foukat vitr u dveri ridice, budu prelepovat po castech ruzna mista, bez identifikace problemu nema servis moznost resit opravu
okna po stazeni o par centimetru drnci jak ve skopku z 90-tych let za 5K, lehce ho chytnu a je ticho, zkusim poresit podlepenim tesneni na miste u B sloupku nejakou silnejsi lepenkou, do rozebirani dveri a hledani problemu v uchyceni skla se me nechce vubec, doufam, ze se tomu vyhnu nebo to udela servis
system roletky kufru mi prijde, jak kdyby ho vymyslel nejaky fetak, roletka se navic po vyndani neda nikam uklidit, treba pod dvojite dno
pri volani mi displej ukaze kontakt, kdyz ale prijde od kontaktu sms, napise neznamy - dal bych mu dobre mirenou :evil:
parkovaci asistent mi sice zaparkuje, ale necha asi 30cm od obrubniku mezeru, takovej hazarder, abych to takhle nechal a mel odrbanou pulku auta nejsem, takze nepouzivam
nemam navigaci, tudiz nechapu tu dementni ploutev na strese, kdyz se dnes davaji anteny na radio do zadniho nebo bocniho okna, takhle je to akorat lakadlo pro nejakou smazku, ze tam mam navigaci

mam z toho rozporuplne pocity, zatim me drzi v klidu atmo motor a spotreba :bigups:
Nezlob se a, ale porovnávat Aurise a MB E200 trošku nepoměr. Auris 509000 základ a MB základ 1 700 000kč základ jo a taky se nevyrovná Bentleyi kterým jsem měl možnost jezdit.
dalascz
Navigátor

Příspěvek od dalascz »

MB stal 1.1M ne 1.7M, nesrovnavam, pouze pisu, co mel nemec vychytany a co toyota ne
dale pisu, ze jsem necekal zazraky
takze nejdriv precist a pak psat
Auris Touring Sports Hybrid Trend + 2/2018
sofer
Člen Týmu

Příspěvek od sofer »

Krtek020 , presne tú istú žiarovku som kúpil aj ja a je to iné svetlo. To bolo prvé čo som po kúpe vymenil. Tú cúvačku toyota na aurise veľmi nezvládla. Ako ďalšie boli ledky do interiéru. V kufri to tiež bola bieda.
Toyota Auris TS 1.6 Valvematic 2017 Active Trend+
Honda Civic Aerodeck
Škoda Felicia
Škoda 100
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

dalascz píše:toz nevim :roll:

spotrebu mam fantastickou, dalnici jezdim stejne a mesto o pulku mene jak s predeslym MB E200 CDI

necekal jsem od Aurise nejake zazraky, ale spoustu veci vychytanou jako skopcak nema
medved mel podbehy z nejakeho slisovaneho filcu, od silnice jsem neslysel ani kaminek, ale to mi az tak nevadi
co me vytaci je tesneni kolem dveri, predtim jsem ho mel proste vsude, vnitrni na kastli, komplet kolem celych dveri, tzn. i dolni hrana, tudiz byly ciste i prahy, B sloupky no proste po otevreni dveri nebyla nikde zadna spina, ikdyz jsem jezdil po poli v bahne, tady je to tragedie, vyjedu s autem z mycky, otevru dvere a poblil bych se, budu to muset vyresit dolepenim tesneni na spodni a predni hranu dveri
na dalnici slysim porad odnekud lehce foukat vitr u dveri ridice, budu prelepovat po castech ruzna mista, bez identifikace problemu nema servis moznost resit opravu
okna po stazeni o par centimetru drnci jak ve skopku z 90-tych let za 5K, lehce ho chytnu a je ticho, zkusim poresit podlepenim tesneni na miste u B sloupku nejakou silnejsi lepenkou, do rozebirani dveri a hledani problemu v uchyceni skla se me nechce vubec, doufam, ze se tomu vyhnu nebo to udela servis
system roletky kufru mi prijde, jak kdyby ho vymyslel nejaky fetak, roletka se navic po vyndani neda nikam uklidit, treba pod dvojite dno
pri volani mi displej ukaze kontakt, kdyz ale prijde od kontaktu sms, napise neznamy - dal bych mu dobre mirenou :evil:
parkovaci asistent mi sice zaparkuje, ale necha asi 30cm od obrubniku mezeru, takovej hazarder, abych to takhle nechal a mel odrbanou pulku auta nejsem, takze nepouzivam
nemam navigaci, tudiz nechapu tu dementni ploutev na strese, kdyz se dnes davaji anteny na radio do zadniho nebo bocniho okna, takhle je to akorat lakadlo pro nejakou smazku, ze tam mam navigaci

mam z toho rozporuplne pocity, zatim me drzi v klidu atmo motor a spotreba :bigups:
Tak auris není dokonalé auto, ale ve své třídě a hlavně za tu cenu také ne špatné, podle toho co jsem měl možnost vidět spíše ten lepší průměr. Upřímně nic ve zlém, ale většinu těch věcí co Ti vadí a kritizuješ je, je možné vyzkoušet a vidět před koupí. Vybrat, koupit si nové auto a pak hned přijít z kritikou je vzláštní, hned si vzpomenu zde na kolegu s nickem Sajty, ten měl nejhorší nové auto na světě a skoro za to mohli Ti kdo mu jej chválili. Např. zadní ploutev na střeše - nevím zda je to pro navi nutné, ale navi je možné kdykoliv dokoupit a Toyota ráda používá univerzální řešení pro více výbav. Těsnění kolem dvěří mne přijde v dané třídě normální, já auto myji jen ručně včetně prahů a vnitřků dveří do myčky bych jej nedal tak tyto věci nemusím řešit :-).
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Ale je to tak ako vraví. Jednoducho porovnáva dve autá. Stále má "prechodovú" chorobu, ako každý nový užívateľ vozidla. Všíma si čo je na novom aute iné ako na predchádzajúcom.
Počkaj až zmerčí, že stiahnutím okien z nich nezotrie kvapky. :wink:
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
tyma
Řidič

Příspěvek od tyma »

mal si kupit corollu ta nedrnci antenu ma v zadnom okne a nesvisti od ziadneho okna ako auris od 120km/h... raz to hovorim medzi sucasnymi toyotami za cenu aku to ma je naj corolla ...
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

Krtek020 píše:
maxwell píše:Na Aurisu je světlo na zpátečku také dostačující...svítí dobře a na kameře je viditelnost též v pořádku...

A zkoušeli jste pánové někdy couvat tam kde není veřejné osvětlení?? Já jo a s původní W16W byl vidět pendrek. Takže tam šla pořádně silná LEDka
uf.... :roll:
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Regu
Člen Týmu

Příspěvek od Regu »

dalascz píše:MB stal 1.1M ne 1.7M, nesrovnavam, pouze pisu, co mel nemec vychytany a co toyota ne
dale pisu, ze jsem necekal zazraky
takze nejdriv precist a pak psat
Nebudu se hadat dle ceniku auris hybrid zaklad 509000kc mb hybrid e200 1729000kc
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

ano, ale srovnává to s předchozím MB E200 CDI a navíc nové auto to asi nebylo. V zásadě provedením se srovnávají dvě nesrovnatelná auta a nemá smysl to řešit.
dalascz
Navigátor

Příspěvek od dalascz »

presne tak, nema to smysl
uz jsem zde psal, ze za tu cenu uzitna hodnota a vybava je super
kdyby to melo jeste tech par malickosti dodelanych, jsem naprosto spokojen, fakt si nekoupim auto a nepujdu plakat na forum jak je strasny, v nazvu vlakna je dotaz CO VADÍ?, tak jsem proste napsal, co mi na tom aute vadi, nehledejte v tom hned nejake spiknuti, kde jinde se to zakladatel vlakna dozvi? a az si nekdo pujde koupit aurise, tak se mu bude treba nejaka informace hodit
medveda jsem kupoval noveho, zadna volitana vrana to nebyla a bylo to dvoukilo v nafte, proto oznaceni CDI
ze mi zustanou kapky na okne, kdyz ho stahnu dolu mi nevadi
nad corolou jsem premyslel, ale pani chtela kombik
Auris Touring Sports Hybrid Trend + 2/2018
tyma
Řidič

Příspěvek od tyma »

Ja s nim suhlasim ved kazdy ma svoj nazor ja som tiez isiel po auris a nepacil sa mi spracovanim a piskanim od okien
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

dalascz píše:presne tak, nema to smysl
uz jsem zde psal, ze za tu cenu uzitna hodnota a vybava je super
kdyby to melo jeste tech par malickosti dodelanych, jsem naprosto spokojen, fakt si nekoupim auto a nepujdu plakat na forum jak je strasny, v nazvu vlakna je dotaz CO VADÍ?, tak jsem proste napsal, co mi na tom aute vadi, nehledejte v tom hned nejake spiknuti, kde jinde se to zakladatel vlakna dozvi? a az si nekdo pujde koupit aurise, tak se mu bude treba nejaka informace hodit
medveda jsem kupoval noveho, zadna volitana vrana to nebyla a bylo to dvoukilo v nafte, proto oznaceni CDI
ze mi zustanou kapky na okne, kdyz ho stahnu dolu mi nevadi
nad corolou jsem premyslel, ale pani chtela kombik
V pohodě, nic se neděje, bohužel řada jiných si koupí auto a pak kritizuje věci co jsou jasné před koupí. Já jsem za ty peníze max spokojen, ano také něco najdu, ale v dané třídě je to naprosto standart a dokáži s tím žít. Poslední dobou však začínám zvažovat přechod na nového IV Priuse :-)
jdjd84
Člen Týmu

Příspěvek od jdjd84 »

Zdravim...planujem kupu noveho auta. Mal by to byt kombik, kedze sa bude pouzivat aj na rodinne vylety, dovolenky. Cca do 20000km rocne. Jednym z kandidatou je aj Toyota Auris TS. Otazka je, aky motor vybrat. Najradsej by som zvolil HDS, ale trochu sa obavam dynamiky. Nie som sofer pretekar, takze neocakvam od auta aby malo super zrychlenie. Taktiez na dialnici bude bohate postacovat 130 km/h. Bude sa chodit prevazne po SVK (hlavne BA <-> KE) a kedze nam chybaju dialnice, tak je nutne niekedy predbiehat nejaky ten kamion na okresnych cestach.

Chcem sa opytat ake mate skusenosti s HDS pri predbiehani. Ma auto dostatocnu dynamiku? Dokaze motor vyvinut zrychlenie, aby bol predbiehaci manever relativne bezpecny?
Odpovědět

Zpět na „Auris“