Co říkáte na tohoto Priuse z bazaru?

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
DavidDDD
Věčnej rejpal

Re: Co říkáte na tohoto Priuse z bazaru?

Příspěvek od DavidDDD »

joshkoo píše:Ahojte,

Po vyskúšaní novej RAV4 hybrid som sa rozhodol, že chcem. Tým pádom Priusik musí preč :( Kto by mal záujem kukk sem:
http://toyota-prius.autobazar.eu/18-i-v ... 35501.html
Vážne v dobrom stave, bez ďalšej investície...Nie je perfektný (ako to aj v inzeráte píšem) ale je to pomaly 6 ročné autičko...
Pýtajte sa kľudne keď tak, nemám čo skrývať...
Tak na to se taky těším (svezení s Rav4h.) benzínová je o.k. předpokládám že h. bude větší pecka :P
Prius - ta obrazovka je droga :-)
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
Pilsner12
Člen Týmu

Příspěvek od Pilsner12 »

Zdravím,
dnes ráno se na mobile.de objevil tento kus: http://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v%C ... 27043.html

- 01/2008
- 165 000 km
- soukromý prodejce
- VIN: JTDKB20UX03335590
- 160 000 CZK

Je to podle Vás zajímavá nabídka, event. na co si dát pozor?

Už jsem s majitelem mluvil, ve středu se jedu podívat, pokud bude vše ok, tak i koupit.

Zajímá mě názor zkušenějších - s hybridem jsem se jen párkrát svezl, dlouhodobě jsem neřídil, přesto si mě dostal :-)

Díky všem za odpověď!
Prius II, 2007
Obrázek
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Podstatná je vec výberu či táto generácia alebo novšia. V generácii II som sa neviezol ale mám pocit že 1.5 je celkom na hrane hlavne pre jazdu mimo mesta. Čiže otázka cena-výkon-štýl jazdy.... inak neviem poradiť.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Pilsner12
Člen Týmu

Příspěvek od Pilsner12 »

slabostka píše:Podstatná je vec výberu či táto generácia alebo novšia. V generácii II som sa neviezol ale mám pocit že 1.5 je celkom na hrane hlavne pre jazdu mimo mesta. Čiže otázka cena-výkon-štýl jazdy.... inak neviem poradiť.
Novější generace je nádherná, ale bohužel o 100tis dražší.. Souhlasim, že 1.5 je na hraně, ale chci ho kvůli pohodový jízdě, kvůli výkonu bych vybral jiný stroj :)
Mám na mysli na co si dat hlavně při koupi pozor.
Prius II, 2007
Obrázek
esprit
Řidič

Příspěvek od esprit »

PII je na okresky v pohodě, ale na dálnici je to slabé a tím pádem roste spotřeba. Osobně bych se pořádně podíval na přední masku a chladič (případná havárie). Dále jestli volant není příliš opotřebovaný nebo jestli na něm není nový potah. Motor by po nastartování měl běžet v klidu. Zkontroloval bych taky hladinu oleje. Starší motory papají. To není zásadní problém, ale pokud je dlouhodobě nízká hladina oleje (suchá měrka), tak to určitě nebude nejlepší. Pokud je hlavní baterie v pořádku, tak by po zahřátí motoru měla být možnost jet čistě na elektriku. Při lehké noze a rychlosti asi pod 45 km/h by to mělo ujet minimálně pár set metrů po rovině (nepředpokládám, že by byla baterie maximálně nabita). Jinak kontrola jako u každého jiného ojetého auta (řízení, brzdy, ložiska, rez, ...).
Pilsner12
Člen Týmu

Příspěvek od Pilsner12 »

esprit píše:PII je na okresky v pohodě, ale na dálnici je to slabé a tím pádem roste spotřeba. Osobně bych se pořádně podíval na přední masku a chladič (případná havárie). Dále jestli volant není příliš opotřebovaný nebo jestli na něm není nový potah. Motor by po nastartování měl běžet v klidu. Zkontroloval bych taky hladinu oleje. Starší motory papají. To není zásadní problém, ale pokud je dlouhodobě nízká hladina oleje (suchá měrka), tak to určitě nebude nejlepší. Pokud je hlavní baterie v pořádku, tak by po zahřátí motoru měla být možnost jet čistě na elektriku. Při lehké noze a rychlosti asi pod 45 km/h by to mělo ujet minimálně pár set metrů po rovině (nepředpokládám, že by byla baterie maximálně nabita). Jinak kontrola jako u každého jiného ojetého auta (řízení, brzdy, ložiska, rez, ...).
Díky za tipy - teď přes víkend mám poptáno půjčení II. gen, tak budu mít alespoň trochu klidu na vyzkoušení. Na testovací jízdě na to klid mít nebudu, tak ať mam s čím porovnávat.
Chci se hlavně naučit jízdu jenom na el. motor, s vypnutým spal. motorem.

Jinak v práci mě straší, ze cca 10 let staré baterie budou tak akorát zralý ne výměnu.. Co jsem tu pročítal, tak by měly být nadimenzovány na životnost auta. Kdyby přeci jenom odešly, našel jsem cenu za nové baterie cca 45tis, souhlasí?
Prius II, 2007
Obrázek
ježek2
Manager Týmu

Příspěvek od ježek2 »

...." naučit jízdu jenom na el. motor, s vypnutým spal. motorem. " ?
To asi půjde těžko...autíčko si dělá to co potřebuje...a záleží na mnoha okolnostech...teplota motoru,terén - a hlavně lehká noha ...stačí trošinku víc přitlačit na plyn...a už vrčí benziňák :lol: ...spíš bych řekl,že je lepší naučit se s tím "plachtit" - jak se to tu už probíralo...
Na kecy v práci bych se vykašlal - určitě do toho pindají kolegové,kteří v tom v životě neseděli,natož řídili...aspoň jednou -ne,to je málo - člověk potřebuje delší čas se s tím sžít...a potom : Toyota nabízí program pro starší vozy / do 10 let/ - návštěva autor.servisu - a za cenu 1000 -1500 kč se dá na rok udělat záruka na celý hybridní systém - měli by to zdarma opravit,nebo baterie /jako celek / vyměnit...
... A pak - je potřeba po přechodu na tohle autíčko si zvyknout na trošku nepříjemné "vytí" motůrku při jízdě např do kopce...
ježek2
Manager Týmu

Příspěvek od ježek2 »

.cena souhlasí - za celý "pakl"...v nouzi se dá zjistit,jestli odešel nějaký článek - a ten vyměnit...za daleko menší cenu...cca 1500 kč ?
milanos
Navigátor

Příspěvek od milanos »

Vždycky mě dostanou tyhle přízemní plky" brzy ti odejde baterka,to se nevyplatí,ap"
Taky jsem si to v práci vyslechl.Přitom dotyční o tom vědí absolutní prd,ale hrají si na chytrolíny.
Baterka je samozřejmě podstatná,ale celý systém obsahuje X důležitějších dílů,bez nichž by to nefungovalo.
A jak píše ježek2,lehká noha a plachtíš.Na elektriku klidně i 100km/h,když to není do kopce.Uvidíš sám. 8)
PRIUS II.G 2008
Pilsner12
Člen Týmu

Příspěvek od Pilsner12 »

milanos píše:Vždycky mě dostanou tyhle přízemní plky" brzy ti odejde baterka,to se nevyplatí,ap"
Taky jsem si to v práci vyslechl.Přitom dotyční o tom vědí absolutní prd,ale hrají si na chytrolíny.
Baterka je samozřejmě podstatná,ale celý systém obsahuje X důležitějších dílů,bez nichž by to nefungovalo.
A jak píše ježek2,lehká noha a plachtíš.Na elektriku klidně i 100km/h,když to není do kopce.Uvidíš sám. 8)
Pujčil jsem si II. gen na víkend a jsem přesvědčen!! CHCI HO!!

jen mám pár postřehů.
- 1,5 motor je skutečně na hraně, okreska ok, dálnice při jízdě kolem 120km/h často vytáčení do otáček
- při jízdě v noci se trochu odráží display rychloměru na přední sklo
- ve zpětném zrcátku je omezený výhled (nezvyk oproti yaris verso;) )

každopádně první odkaz (prius z Norimberga) je prodán. Blbec to prodal, ačkoliv jsem potvrdil, že ho chci a kdykoliv pro něj zajedu..

Teď je v hledáčku tento - čekám na odpověď.
http://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v%C ... 47224.html
nevěděl jsem, že už Prius II. gen má parkovacího asistenta!! máte s tím zkušenost?
Já zaparkovat zvládnu, je to pochopitelný/užitečný pro ženu?
Prius II, 2007
Obrázek
milanos
Navigátor

Příspěvek od milanos »

K postřehům.K pohodové jízdě motor 1,5 mně osobně stačí.Děti už jsou z domu,takže 99% jezdíme jen s manželkou a psíkem,případně v zadu 2 kola.
Ani ne tak zrcátko,spíše mi ve výhledu vadí levý sloupek.Lehce se za ním ztratí i chodec.
Displej má 3 úrovně jasu.Při denním svícení je ten nejvyšší akorát a pro noční jízdu mimo obec je možno stlumit tlačítkem vedle výstražných blinkrů.
O Inteligent parking assistant jsem četl nějakou polemiku.Není to nějak extra,ale chce se to s tím naučit a určitě to půjde.
Mám model 2.2008 ale verzi bez asistenta.Určitě bych to rád vyzkoušel,ale jistě se mnou bude většina souhlasit,že se dá velmi dobře a snad i rychleji zaparkovat i bez.
Ten Prius z inzerátu vypadá dobře,barva moc hezká,nájezd super.Cena možná trochu vyšší.Já se rozhodoval mezi II. a III.Gen.kdy novější byl 9.2009,200tis. km za 7tis.€,nebo můj 240tis km za 4tis.€
PRIUS II.G 2008
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Pokiaľ si ešte auto v Nemecku nekupoval... nikto ti ho držať nebude, nájdi si aspon niekoľko kúskov ktoré sú pokope alebo na nejakej štreke, môže sa stať že v inzerátoch nieje všetko pravda aby si nemeral cestu za len za jedným autom...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Pilsner12
Člen Týmu

Příspěvek od Pilsner12 »

slabostka píše:Pokiaľ si ešte auto v Nemecku nekupoval... nikto ti ho držať nebude, nájdi si aspon niekoľko kúskov ktoré sú pokope alebo na nejakej štreke, môže sa stať že v inzerátoch nieje všetko pravda aby si nemeral cestu za len za jedným autom...
čekam na reakci prodávajícího. Pokud řekne, že nabídka platí, zejtra pro něj vyrážim.. Není na co čekat.
Prius II, 2007
Obrázek
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

ja ti len radím aby si si pred cestou pozrel aj nejaké záložné autá... najhoršia kúpa je tá že " zajtra musím prísť na inom aute"...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
PetrPH
Řidič

Příspěvek od PetrPH »

Nevim, cim to je ale Priusy misto toho, aby zlevnovaly tak zdrazuji:D Uz jsem to tu psal nekolikrat - meho Priuse rok 2008 jsem koupil minule leto za 150tis (byt mam mensi vybavu). Tehdy jich za tu cenu bylo nekolik a mel jsem i zalozni. Takze stejny rocnik o rok pozdeji o tolik vice? (+ dovoz) Ale levneji ocividne moc koupit nejde.

Pridal bych jen jeden postreh (ktery nevim, jak je pravdivy) - lepsi je kus s vetsim najezdem, nez kus, ktery stal. Udajne kvuli bateriim, stani a male cestovani jim ma vadit. Ale jak rikam, nemam to podlozeno.
Prius II 2008
Odpovědět

Zpět na „Prius“