verso??

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

To je auto ktore mna uz dlhsie zaujma a ked sa zacne predavat na slovensku, tak by som ho rad videl nazivo. Uz skoro rok sa predava na zapad od nas a nechapem preco to odkladaju v nasom regione.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
pavel626
Navigátor

Příspěvek od pavel626 »

chlapi nevíte někdo o pěkném Versu?? mělo by to být tak do 90000 kč. dík
YARIS 1999 1.0, Yaris Verso 2000 1.3 Yaris 2001 1.0
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Jo kamaráde, to bude problém. Není to tak dlouho co jsem zkoumal jen tak ze zvědavosti inzeráty a zaprvé je jich nedostatek a za druhé jsou to většinou docela hnusný pelešiny :-(
Pořád si ale hraju s myšlenkou, že prodám to svoje a půjdu do multivana....jenže se mi ho nějak nechce zbavovat, páč jezdí za málo benzínu, spolehlivě a všechno se do něj vejde :)

Chceš snad rozšířit "chov" Yarisů? :-D
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
pavel626
Navigátor

Příspěvek od pavel626 »

ahoj Rozšiřovat chov nechci ale kamarád by ho rád měl takže pro něj.
Jinak k tvému dilema jestli Mulťáka či nechat Verso Mám oboje a mohu posuzovat Ono každé má svoje. Záleží na co auto potřebuješ a co od něj očekáváš. Já mám v lásce obě i když je na tom o něco víc Multivan. Určitě záleží na kusu jako v každé značce Co se využití týče je na tom určitě líp Multivan Nevím kolik ti je jak na tom jsi jestli máš rodinu, firmu atd Já jsem po něm vždy toužil je to bomba jelikož rád cestuju a zároven mám rád pohodlí takže když s manželkou jedu někam dál nebo někam na dva tři dny rozestelu postel máme do něj péřové peřiny a nemusím mít starost kde budu spát atd Když potřebuji vyndám všechny sedačky a mám dodávku a nebo se se mnou sveze 6 lidí ne nějakou akci Odvezu s mím zdejší kapelu na zábavu i s aparatůrou a slouží mi jako taxi pro naší vesnici a okolí to pátky a soboty. Mám 97-ku a tak už se sem tam něco vymění a opraví ale je to auto ve velmi dobré kondici a se spotřebou 7.5 litru. má natočeno 246t km tachometrových ,byl jsem si pro něj sám ve Sttutgartu a tak nevím ale asi něco umotáno měl. Ale oleje neveme nic a maká moc dobře.
Naproti tomu Versík je takový malý čírtko je určitě víc pohyblivý a co se provozu týče míň nákladný, nepotřebuje rozvody a svou jednoduchostí mi plně vyhovuje zadími bombastickými sedačkami se z ně rázem stane prostorný vozítko to používám do práce jsem zedník -živnostník a tak cajk a kolikrát lidi je to fajn autí.
Toliko moje shrnutí jestli máš rodinu a občas někam vyrazíte tak bych volil Multáka ale jen pro tebe samotného Versíka Budu rád když písneš abychom toto téma víc rozebrali ono totiž člověk v tomto není nikdy chytrej měj se
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Valná hromada rozhodla, že Yaris zatím zůstane doma a po novém roce se koupí Mulťák rv od 2000 nejlépe Generation. Rodinka se pravděpodobně rozroste a tak bude nouze o místo a příležitost na výlety ;) Navíc je to moje srdcovka.
Jinak k tomu pěknému Versu. Nedávno jsem na nějakém inzerentním serveru narazil na pěknej kousek. Mělo to prakticky plnou výbavu, krom střešního okna, ale komplet historii a původ ČR. S cenou asi 100000,-, což by se dalo snad ukecat o nějakou tu kačku dolu....nějak to ale nemůžu najít. Ale myslím že to byl nějakej "menší" inzerentní server. Barva byla stejná jako mám já, tedy zlatá metla.
pavel626
Navigátor

Příspěvek od pavel626 »

Teleke (samo i ostatní) jak to máš s okamžitou spotřebou když sjíždíš delší kopec a vykvaltuješ?? Mě by to docela zajímalo protože když jezdím z práce tak sjíždím kopec 3km dlouhej a ze začátku mi skáče spotřeba 0.5-0.6 a v půli je to 0.7 -0.8 a na konci 1.2 litru na 100km . Nedovedu si to vysvětlit proč tomu tak je snad že by se motor tak rychle ochladil a sepnul sytič ale to se mi nezdá a hlavně v těch hicech co ted byli.......
salome
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od salome »

Nevyřazuj, nech tam rychlost a bez plynu budeš na nule. Tahle spotřeba na volnoběh co máš je normální. Mě teď ukazuje divně průměrná spotřeba, skáče to sem tam, snad to nezačalo s tím motorem z vrakoviště ještě žrát. To bude zas nějakej snímač že tam neni nebo je jinde nebo je zas. od oleje nebo tak. To je fuk. Stačí kalkulačka. Ale zkus to rychllost bez plynu to je jako dřív neutrál.
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Spotřeba se počítá z průtoku paliva a rychlosti. Pokud tedy pojedeš z kopce 80km/h na volnoběh (800ot), spotřebuješ plácnu 20ml benzínu na 3km) budeš mít spotřebu třeba 0,6l/100km. Jenže ty v tom kopci pravděpodobně zpomaluješ třeba na 50km/h. Čili na stejný počet otáček jedeš pomaleji a tím pádem spotřebuješ více paliva na onen 3km úsek (35ml na 3km).
Pokud ale jedeš pořád stejnou rychlostí a spotřeba narůstá, je něco špatně...to by se dít nemělo.

Jinak se řiď tím co píše Salome, z kopce nevyřazuj. Při zařazeném kvaltu bez plynu jedeš za 0,0000000000 :-)

Čísla berte pouze orientačně a spíše pro ilustraci.
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

je to tak, z kopce při zařazené rychlosti se u aut se vstřikováním zastaví spotřeba benzínu úplně. Na druhou stranu, ale na neutrál se dosáhne z kopce větší rychlost, kterou je možné v protikopci využít. Já byl vždycky takovej ekořidič ;), jako student z donucení, tak o tom možná něco vím. Takže neutrál a vypnout motor a z Bošovského kopce se dojede až do Lubence (trasa KV-Praha) úplně zadarmo ... ;) Ušetří se tím benzín odhadem asi za 1-2 koruny, takže dneska už můžu odpovědně napsat, že za to nebezpečí, které obnáší jízda na neutrál nebo dokonce s vypnutým motorem, se to rozhodně nevyplatí! ;)
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Vždyť z toho kopce se musí brzdit i se zařazenou rychlostí :-D Když nahoře v 90 vyhodím kvalt, tak dole pojedu 140 :lol:
Stačilo když jsem musel onehdá v Lubenci stát pomalu v pangejtu jelikož kolem nás projížděl nadměrný náklad (asi 100 náprv a dva tahače) a ten smrad z vyhřátých brzd byl sakra slušnej.
Nedokážu si představit, že bych vyhodil kvalt a ještě vypnul motor...nejsi ty sebevrah? :D
pavel626
Navigátor

Příspěvek od pavel626 »

já vím že s vyřazenou rychlostí jedu za víc ale Verso je docela vysoký a tím větší odpor vzduchu a když jedu dolu s kvaltem jedu za nulu ale musím někde kde se kopec zmírní přidat plyn jelikož to kastle zbrzdí ale na vykvaltováno jedu dolů jak na saních a proto jsem si všiml toho kolísání spotřeby. Na vypnutej motor?? nejsem sebevrah nefunguje žádný posilovač !!!!
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Já kvalt nechávám víceméně kvůli bezpečnosti. Těch pár ušetřených kapek benzínu stejně spálím při prvním předjíždění ;) Kolísání spotřeby podle ukazatele je skutečně pouze změnou rychlosti - platí to co jsem psal.
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

telleke píše:..nejsi ty sebevrah? :D
..bylo nam 19 a dobre to tenkrat dopadlo :-) brzdit se nesmelo to je jasny ;-)
pavel626
Navigátor

Příspěvek od pavel626 »

Teleke a ostatní majitelé Yaríska Verso jaké dáváte do motůrku svíčky??Tedy 1.3 obsah a tuším 63KW dík
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

NGK BKR5EYA11 cca 100,-Kč za kus
Odpovědět

Zpět na „Yaris“