Yaris denní svícení

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
Peto
Řidič

Příspěvek od Peto »

to mio - Už som ich dnes namontoval, ale až teraz som si prečítal tvoj príspevok, tak som postup nefotil. Fotky mám v galérii. Kábliky som mal tiež dlhé tak akorát. Keďže som pri montáži odmontoval nárazník, tak som kábliky pripevnil sťahovacími páskami o ten spodný plast dostatočne ďaleko od chladiča a ešte som ich vložil do tenkej ohybnej trubky. Kostru som pripojil pod ľavé predné svetlo, napájanie pod prístrojovkou na svorku 15 a impulz od parkovačiek k ľavému svetlu na zelený káblik.
Toyota Yaris 1,3 Terra Cool 2008
Toyota RAV4 2,0 Valvematic Lux 2013

Obrázek
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Peto píše:to mio - Už som ich dnes namontoval, ale až teraz som si prečítal tvoj príspevok, tak som postup nefotil. , napájanie pod prístrojovkou na svorku 15 a impulz od parkovačiek k ľavému svetlu na zelený káblik.
Dik za opis, no nevies si dobre predstavit kde je ta svorka 15 pod pristrojovkou...ako si dal dole naraznik? ako si do naraznika pripevnil svetla?
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Peto
Řidič

Příspěvek od Peto »

Nárazník dáš dole tak, že dole vyskrutkuješ spolu 10 skrutiek na klúč 10, zvrchu sú také čierne príchytky (5x) ktoré vytiahneš jemným zatlačením stredu dovnútra a potom celé vytiahneš von. Také isté čierne príchytky sú aj po jednej v blatníku pod svetlom na každej strane. Keď dáš von všetkých 7 príchytiek a odskrutkuješ 10 skrutiek, tak nárazník drží len na 3 jazýčkoch na každej strane. Jemným trhnutím dáš všetko dole. Ešte ostane dole držať na dvoch plastových maticiach, ktoré stlačením zboku pretlačíš cez tie plasty a celý narazník je vonku. Na svetla som z plechu vyrobil držiak, ktorý pasuje do originál otvorov v nárazníku a zaistil samoreznými skrutkami. Keďže mi vznikla medzera medzi svetlom a krytkou, som ju zatiaľ prekryl čiernou koženkou a prilepil silikonovým tmelom. Kostru som upevnil pod ľavým svetlom, impulz z parkovačiek z ľavého zeleného káblika a napájanie som pretiahol cez priechodku vedľa spojkového pedála do kabíny. Môžeš mať trochu iný systém denných svetiel, že stačí napojiť len akumulátor a elektronika v krabičke sama rozozná, kedy je naštartované podľa zvýšeného napätia a rozsvieti svetlá. Ja takú elektroniku nemám, preto som musel zapájať na +12V zo spínačky na svorku 15. Treba to vyskúšať priložením napájacích káblikov na baterku pri vypnutom motore (biely alebo červený na +, čierny na -, žltý (oranžový) nepripájať). Keď ti len bliknú, tak máš s elektronikou - po naštartovaní by sa mali rozsvietiť. Keď ti zostanú svietiť, treba ich pripojiť na zapaľovanie. Nárazník namontuješ v opačnom poradí, tie čierne príchytky pripevníš tak, že stred povytiahneš asi 4-5mm hore a po zatlačení celej príchytky na miesto ju zaistíš zatlačením stredu na pôvodné miesto. Snáď sa z toho aspoň trochu vyznáš :roll:

Obrázek
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Peto píše:Nárazník dáš dole tak, že dole vyskrutkuješ spolu 10 skrutiek na klúč 10, .... Snáď sa z toho aspoň trochu vyznáš :roll:
Super,dik,trosku som to pochopil s tym zapojenim,lebo ja mam aj tu krabicku co automaticky zapina svetla....tiez mam tu medzeru trosku medzi krytom a svetlom.len mam ten problem ze mi nechcu zhasnut ked to mam na tom zelenom kabliku, po vypnuti motora.Musim skusit dat namiesto LED parkovacky obycajnu ziarovku ci to pomoze...
dakujem este raz za navod..
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Peto
Řidič

Příspěvek od Peto »

Keď máš tu krabičku s elektronikou, tak si vyskúšaj či je chyba v tej krabičke alebo v spoji na tie parkovačky - pripoj na baterku červený a čierny - svetla sa musia rozsvietiť, nechaj zapojené a ešte pripoj na + pól oranžový - musia zhasnúť. Keď ti to funguje takto, skús nejakou žiarovkou skontrolovať, či máš dobre nacvaknutú tú spojku na zelenom kábliku - ukostrená žiarovka musí svietiť pri rozsvietení parkovačiek.

Obrázek
Naposledy upravil(a) Peto dne sob 26.06.2010, 14:39, celkem upraveno 1 x.

Obrázek
Peto
Řidič

Příspěvek od Peto »

Zle som čítal - tebe svietia ešte chvílu po vypnutí motora? A zhasnú pri naštartovanom a rozsvietených parkovačkách? Potom to je dobre, mali by zhasnúť samé asi do 30 s po vypnutí motora a zhasnutí svetiel až klesne napätie v akumulátore.

Obrázek
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

ma tie LED svetla niekto namontovane ? mozete to odfotit ako to vyzera ?
Peto
Řidič

Příspěvek od Peto »

Fotku mám vo svojej galérii. Vyfotil som to ešte v lete, kvalita nič moc. Na tej fotke sa zdá, že svietia slabo, ale keď sedíš v aute je to vidieť dobre (je to fotené postojačky blízko auta).

http://www.toyotaklub.cz/forum/album_pi ... ic_id=4124

Obrázek
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

mozes mi poslat link kde si tieto kupil ?
a ty si vyhodil hmlovky alebo si vobec nemal ?
Peto
Řidič

Příspěvek od Peto »

Ja som hmlovky vôbec nemal. Najprv som rozmýšľal, či si domontujem hmlovky alebo denné svetlá. Ale viacej využijem tie denné. Len som dokúpil iné krytky a trochu upravil uchytenie, lebo originál hmlovky majú iný tvar. Svetlá som kupoval tu http://www.autoomega.sk/index.php?id_se ... aradenie=1 .

Obrázek
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

no ja mam origo hmlovky a teraz neviem ci ich vyhodit a dat tieto alebo dat pasiky dole do ten mriezky
chcel by som vidiet ako to vyzera dolu v tej mriezke nema to niekto namontovane ?
Palos
Manager Týmu

Příspěvek od Palos »

Peto píše:Len som dokúpil iné krytky a trochu upravil uchytenie, lebo originál hmlovky majú iný tvar.
to Peto: Zajimalo by me kolik te staly ty krytky, to jsou origo? dik za info
EX:Toyota Corolla E 11 1.3 Compact 63 KW/120 Nm
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

Palos
Manager Týmu

Příspěvek od Palos »

dikes, no vidis ze me to hned nenapadlo.
EX:Toyota Corolla E 11 1.3 Compact 63 KW/120 Nm
Peto
Řidič

Příspěvek od Peto »

Krytky nemám origo ale z Auto Kelly. Vyšli tuším okolo 8 €/ks. V predchádzajúcich príspevkoch som napísal aj objednávacie číslo - je to model 2005-2008, po facelifte sú iné.

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Yaris“