ts1990> ok... je to celý jen marketing... nenápadnej jak se zbavit moc kvalitních žárovek který si každej vymění pěkně sám za nic...vs za produkt--- kterej se vyhodí a koupí novej... logický

proto sem rád že např. na subaru XV jsou LED jen zrcátka a zadní brzda. jinak pěkně žárovičky... mimoto mě to bílý světlo ledek pěkně sere, nenávidim ho... sere se do očí, a rozhodně ničí oči... svítí jak kráva... zbytečně intenzivně a hnusně. něsnášim LED... bílý a modrý... orange nebo zelený nebo červený mi neva. bílý a modrý jsou pro oči zničující. a zakázal bych to. ničí to zrak. A Ať mi někdo dokáže že ne... nechám ho čumět do bílý lampy ledky ochcávky nebo superba 12 hodin... a sem zvědavej jestli mu to nepoškodí zrak... na rozdíl od žárovky 5/10w takovej test tu nebyl... oslepnul by... chudák tester. Ani na to stojící auto někde se nedá dívat dýl než 30sec... pak bolej oči... ptám se jak je možný že tohle je povolený???? očividně to poškozuje zrak lidí na chodníku... kdekoliv... to ale nikoho nezajímá...
O co bych neneradši přišel v životě je o zrak... ale moderní je dělat agresivní LED... divim se že na tom ještě někdo v USA nevysoudil pár míčů... ale stane se... snad. jinak to bude pořád agresivnější a ještě víc agresivní světlo...
proč to vůbec cpou do aut? Důvod k tomu neni... jen marketing že led je moderní... důvod k tomu neni... že by to šetřilo baterku? co je mi po tom? nepotřebuju... že by to šetřilo minimilimicrolitr paliva nasrat... proč to vůbec mít? na to nosit brejle? WTF! proč nosíš brejle? No vždycky sem viděl dobře... ale jak přišly ty ledky tak se to zhoršilo... ale to nebude tim... určitě ne... příklad... přece by nikdo nepovolil vyrábět něco co ničí zrak... a nebo že by jo... business... lidi viděj až moc dobře... je potřeba prodávat čočky a brejle... díky LED.
je to spiknutí... někdy když stojim na ulici a pokuřuju si doutníček a vidim to hnusný bílý světlo... mam 100 chutí mu ten reflektror rozkopat... jemu je to totiž úplně jedno... vůbec nechápe jak to bolí do očí... ale já brejle nechci... modlim se za to aby si tohle automobilky uvědomily, a auta na poziční světla svítily prostě normálně... nemoderně žárovkama.
Nebo by ty ledky měly mít nádech oranžový... prostě oranžový ledky /bmw je používá/valo... ty nebolej do očí. bílá je ale hnus.
rozdíl v tom je... v usa auta svítily pozičkama oranžovýma... vždycky mělo to sklo barvu oranžovou. Tady sem zkoušel žárovku normal do čirý pozičky bílo-žlutý... nebolelo to, ale když sem dal oranžovou žárovku jako sem dal do celicy... tak ta barva je prostě příjemná pro oči... je rozdíl mezi bílou, žlutou a oranžovou... i když se jedná o žárovky. u LED je ten rozdíl v tom že to ničí zrak. A lidi si to nechávaj líbit... v zájmu pokroku???? coooože čeho-že???? tý komedie:?????