SPOTREBA
-
- Navigátor
-
- Navigátor
tady : http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=1953 si můžete spočítat odchylku obvodu kola při přezutí na jiný rozměr. Odchylku rychlosti na tachometru vzhledem k výměně kol nejlíp spočítá navigace GPS (poradil kamarád). Jinak já jezdím v létě s Yarisem 1.0 na 16´´ Dezent V dark 195/55 a není problém, jen člověk musí trochu počítat se setrvačností při brzdění. A musí se nechat zapsat do techničáku.
Benzín mi voní 
Toyota Auris 1.2 turbo
Yaris 1.33 VVTi
Yaris 1.0
Toyota Corolla 1.4
Toyota Corolla 1.6

Toyota Auris 1.2 turbo
Yaris 1.33 VVTi
Yaris 1.0
Toyota Corolla 1.4
Toyota Corolla 1.6
Ja jsem to resila tak, ze jsem zavolala na Toyotu Czech, odtud jsem si za 600,- Kc vyzadala potvrzeni o povolenem rozmeru kol, od leasingovky mi poslali velky TP s povolenim zapisu vetsiho rozmeru kol a s tim jsem sla na dopravak, kde mi to za 50 Kc zapsali. Nez aby byl nejaky problem kdyz te staveji policajti nebo nedej boze pri nehode. Oskenovany velky TP vozim s sebou, kdyby mel nejaky policajt chytrou naladu. 

Benzín mi voní 
Toyota Auris 1.2 turbo
Yaris 1.33 VVTi
Yaris 1.0
Toyota Corolla 1.4
Toyota Corolla 1.6

Toyota Auris 1.2 turbo
Yaris 1.33 VVTi
Yaris 1.0
Toyota Corolla 1.4
Toyota Corolla 1.6
čaute,chcel by som sa spýtať,ake mate susenosti s takouto situáciou:
Máte 2 paličky zo spodu na kontrolke paliva.Asi 2x za deň niečo po tichu piplo,ale nevenoval som tomu velkú pozornosť.Keď som to počul asi 3 krát,tak mi to už nedalo a začal som"pátrať"čo by to mohlo pípať(tak rýchlo za sebou:pi-pi-pi no dosť slabo).Jediné čo mi z toho vychádzalo keďže žiadna kontrolka pri tom ani len neblikla- mohla byť dochadzanie paliva.Ale ako hovorím-mal som ešte 2 paličky ,ale dojazd 25km...Tak som bol celý pomýlený.Ak je teda rezerva cca 7 litrov,tak by som mal mať potom aspoň 100km ešte času.Nie? Lenže ak je to tak,čo mi potom bude ukazovať ten dojazd po prejdení tých "jeho" 25km ? Źe by:dojazd mínus 70km???Zavolal som pre istotu na tu bezpl.linku,že či to je naozaj pípanie benzinu.Vraj pravdepodobne ano,ale pre istotu mam natankovať.OK,ale tie info (i keď mi je jasné,že až tak presne neukazuje-ale taký extrém,že dojazd podla pal.poč.je 25km a teoreticky by som mal mať cca 7 litrov...???nechápem...
Máte 2 paličky zo spodu na kontrolke paliva.Asi 2x za deň niečo po tichu piplo,ale nevenoval som tomu velkú pozornosť.Keď som to počul asi 3 krát,tak mi to už nedalo a začal som"pátrať"čo by to mohlo pípať(tak rýchlo za sebou:pi-pi-pi no dosť slabo).Jediné čo mi z toho vychádzalo keďže žiadna kontrolka pri tom ani len neblikla- mohla byť dochadzanie paliva.Ale ako hovorím-mal som ešte 2 paličky ,ale dojazd 25km...Tak som bol celý pomýlený.Ak je teda rezerva cca 7 litrov,tak by som mal mať potom aspoň 100km ešte času.Nie? Lenže ak je to tak,čo mi potom bude ukazovať ten dojazd po prejdení tých "jeho" 25km ? Źe by:dojazd mínus 70km???Zavolal som pre istotu na tu bezpl.linku,že či to je naozaj pípanie benzinu.Vraj pravdepodobne ano,ale pre istotu mam natankovať.OK,ale tie info (i keď mi je jasné,že až tak presne neukazuje-ale taký extrém,že dojazd podla pal.poč.je 25km a teoreticky by som mal mať cca 7 litrov...???nechápem...
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
mnozstvo dojazdu zalezi aj aku mas priemerku-teda aj podla toho sa vypocitava dojazd. to ze si mal dve palicky a dojazd sa mi zda priliz velky extrem. po spravnosti by si mal mat jednu palicku a ta by mala pri zmensujucom sa mnozstve palica -by mala byt intenzita blikania palicky intenzivnejsia. pipanie som si nikdy nevsimol
Veď to ma rozhodilo...2 paličky,priemer spotr.-mesto 6,4 dojazd 25 km.
A teraz mám priemer 5,8 ,dojazd 37 km a opäť 2 paličky...
Čo sa týka toho pípania,je naozaj veeelmi slabo počuť (ako keby niekomu zapipali digitalky pod svetrom...To je tak slabo počuť,že tomu fakt nevenuješ pozornosť...(ak to pípanie bolo spôsobené tým)
Ale ako som minule natankoval-(čo mi odporučili)prestalo pípať. Teraz keď mam 37 km dojazd,ešte stále som nezaregistroval to pípnutie.
Som z toho mimo.Natankovať zasa nie je problém,len by som chcel vedieť,,podla čoho sa mám teda riadiť.

Ale zasa keď to zoberiem z pohladu-menej zručného vodiča,tak ma vlastne ani nemusí zaujímať,aky je dojazd,lebo nie je mojou povinnosťou prepínať pal.počitač a sledovať,ake dava info.Myslím si teda,že pokial ťa neupozorní nejakým blikaním na displayi -Veď ešte mam 2 paličky,čiže by som ešte ani z ďaleka nemal fungovať na rezervu-no,nie?!

Inak mi napadlo aj to,či náhodou nepípa sem-tam radio...Nechcem si ale namýšlať,pretože od natankovania spred týždňa som to nepočul.
A teraz mám priemer 5,8 ,dojazd 37 km a opäť 2 paličky...
Čo sa týka toho pípania,je naozaj veeelmi slabo počuť (ako keby niekomu zapipali digitalky pod svetrom...To je tak slabo počuť,že tomu fakt nevenuješ pozornosť...(ak to pípanie bolo spôsobené tým)
Ale ako som minule natankoval-(čo mi odporučili)prestalo pípať. Teraz keď mam 37 km dojazd,ešte stále som nezaregistroval to pípnutie.
Som z toho mimo.Natankovať zasa nie je problém,len by som chcel vedieť,,podla čoho sa mám teda riadiť.

Ale zasa keď to zoberiem z pohladu-menej zručného vodiča,tak ma vlastne ani nemusí zaujímať,aky je dojazd,lebo nie je mojou povinnosťou prepínať pal.počitač a sledovať,ake dava info.Myslím si teda,že pokial ťa neupozorní nejakým blikaním na displayi -Veď ešte mam 2 paličky,čiže by som ešte ani z ďaleka nemal fungovať na rezervu-no,nie?!

Inak mi napadlo aj to,či náhodou nepípa sem-tam radio...Nechcem si ale namýšlať,pretože od natankovania spred týždňa som to nepočul.
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Skus sa este pozriet pod auto, ci tam nie su nejake sulce s hodinkami
Aj ked mi blikala rezerva, zatial som nespozoroval, ze by auto vydavalo nejaky zvuk. Neviem, ci v palubke je nejaky pipac. Jediny zdroj zvuku (pipania) je radio, aspon tak som si to myslel.
Inak v manuali sa pise, ze je dobre mat vzdy aspon 1/4 nadrze. Jednak kvoli necistotam, ale zrejme aj kvoli znacnym odchylkam medzi realnym stavom nadrze a ukazovatelom na displeji.

Aj ked mi blikala rezerva, zatial som nespozoroval, ze by auto vydavalo nejaky zvuk. Neviem, ci v palubke je nejaky pipac. Jediny zdroj zvuku (pipania) je radio, aspon tak som si to myslel.
Inak v manuali sa pise, ze je dobre mat vzdy aspon 1/4 nadrze. Jednak kvoli necistotam, ale zrejme aj kvoli znacnym odchylkam medzi realnym stavom nadrze a ukazovatelom na displeji.
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška