Ake stierace\Stěrače?

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
jakubbukaj
Navigátor

Příspěvek od jakubbukaj »

Daj potom vediet, ako tie stierace funguju :) Inak ja som V decembri v ramci zimnej akcie kupil oba predne v toyote za 18€. Zatial musim zaklopat, stieraju ovela lepsie ako tie originalne. A vymysleli novu ficuru - nalepku na liste stieraca, ktora by vraj vplyvom pouzivania mala zmenit farbu, cim da najavo potrebu vymenit stierac. Tipujem, ze zmeni farbu najneskor do roka, aj keby auto bolo cely rok zaparkovane...
Toyota Yaris 009 1.33 Dual VVT-i, 5dv., biela
petsvk
Navigátor

Příspěvek od petsvk »

jakubbukaj píše:. A vymysleli novu ficuru - nalepku na liste stieraca, ktora by vraj vplyvom pouzivania mala zmenit farbu, cim da najavo potrebu vymenit stierac. Tipujem, ze zmeni farbu najneskor do roka, aj keby auto bolo cely rok zaparkovane...

Myslíš ten tmavomodrý reflexný štvorček nalepený na stieraći ? To je akože ten indikátor opotrebenia ? Ja som dal vlani na jeseň tiež v servise vymeniť pôvodné z r.2008 za OPTIFIT v akcii a zatiaľ plná spokojnosť .
Toyota Yaris II, 1.3 VVT-i, 2008
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

jakubbukaj píše:Daj potom vediet, ako tie stierace funguju :) Inak ja som V decembri v ramci zimnej akcie kupil oba predne v toyote za 18€. Zatial musim zaklopat, stieraju ovela lepsie ako tie originalne. A vymysleli novu ficuru - nalepku na liste stieraca, ktora by vraj vplyvom pouzivania mala zmenit farbu, cim da najavo potrebu vymenit stierac. Tipujem, ze zmeni farbu najneskor do roka, aj keby auto bolo cely rok zaparkovane...

Samozrejme že sa pochvalim-ak sa budem mať čím...Už mi to poslali...( dal som to len poslať II triedou,takže možno prídu až v stredu alebo štvrtok)...
Čo sa týka tej nálepky. Ja tie stierače mám už vyše roka(menil som ich začiatkom januara min. roka) a nepripadá mi,že by sa farba toho modreho štvorčeka menila. Ja som si doteraz myslel,že je to len nejaké "označenie" typu stieračov na yaris...
A len tak mimochodom- ako vidíš,mením ich aj cez to,že je to stále modré :evil:
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

muco píše:Originál už mám vyskúšané asi 4x(teda ak rátam aj min. yarisa) a nebol som s nimi spokojný nikdy... :?
No vidíš a já mám na obou autech Optifity (obyčejná raménka) od 09/2011, tj rok a půl a cca 22000km, a pořád stírají naprosto perfektně, až jsem sám překvapenej. A že stírám hooodně často ;) Tuhle zimu mám za sebou už 20L nemrznoucí směsi :oops:
jakubbukaj píše:. A vymysleli novu ficuru - nalepku na liste stieraca, ktora by vraj vplyvom pouzivania mala zmenit farbu, cim da najavo potrebu vymenit stierac. Tipujem, ze zmeni farbu najneskor do roka, aj keby auto bolo cely rok zaparkovane...
Aháááá.... a já si říkal na co to tam je. Nejdřív byl čtvereček bílý a teď je úplně sytě modrý. Modralo to postupně, ale až někdy minulý měsíc to zmodralo úplně. Rok a půl provozu.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No počkať páni... ten štvorček je modrý od nova (podotýkam pred vyše rokom) 8)
Sám pán vedúci mi tie stierače osádzal 8)

--- žeby som kupil už zlé stierače??? a z čoho zlé,ked boli nové nevybalené - to sa mi zasa nechce veriť :?
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

No pokud si dobře pamatuji, tak ten čtvereček byl čistě bílý a postupem času plně zmodral...
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Ja si pamätám na 99,9% , že boli modré. Ešte som sa divil ,na čo to tam vlastne je... jednoducho som si myslel,že to je nejaké označenie stieračov "original toyoty" a či sa to aj tak časom na slnku nezničí,ale nie... lebo také stierače so šrvorčekami som ešte nemal. A to som u nich kupoval už asi 3x a len tieto majú ten štvorček.
petsvk
Navigátor

Příspěvek od petsvk »

Ja sa tiež pripájam k tmavomodrej farbe , ja sa díval že je to tam akýsi hologram , značka originality alebo čo , vedel som že by tam mal byť indikátor opotrebenia , ale že by to malo byť toto , tak to ma ani nenapadlo . :shock:
Toyota Yaris II, 1.3 VVT-i, 2008
jakubbukaj
Navigátor

Příspěvek od jakubbukaj »

Moj stvorcek bol tiez najskor uplne biely. Kym mi z neho technik neodlepil bielu ochrannu nalepku :) Tellekemu ta nalepka asi odpadla casom sama.
Toyota Yaris 009 1.33 Dual VVT-i, 5dv., biela
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Tak mi došli-idem po ne na poštu (17€ + poštovné = dokopy 20,14€) :D
ta to som zvedavý... 8)
Predpokladám,že to stierať dnes budú pekne,ale som skôr zvedavý ako budú stierať v čaptanici a hlavne ked bude trocha suchšie-kedy sem-tam ofrká predo mnou auto čelné sklo a bude potrebne hned zotrieť poprípade trochu strieknuť na sklo vodu...Vtedy sa ukážu v plnej "kondícii" -čo dokážu .Samozrejme dám vedieť :wink:
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

LOL Tak je to možné, že tam byla jenom ochranná nálepka a ta po víc jak roce odpadla... Ostatně jsem ani netušil, že je tam nějaký indikátor opotřebení...
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Aby sme teda boli na čistom.-dúfam,že sa tu debatí o jednej a tej istej veci. teda o týchto štvorčekoch..

Obrázek
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Ano, přesně o těchto...
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Takže -
tierače ako také sú super- teda ako v kvalite stierania !Ale bohužial pravý stierač nedolieha tak silno,aby zotrel celú špinu. Urobil som asi chybu,že som kupil tie "celogumené"a ešte k tomu zrovna tá jedna má 40cm(aj ked sa tam vprace),no o to menej samozrejme dolieha. Keby som ale kupil normálne ramienkové-kovové (ako som stále kupoval),tak by to asi bolo to pravé orechové .Bola to moja blbosť (ešte som takéto typy nemal)...! A tie ostrekovače nie su tiež žiadny zázrak - nestrieka pravý zrovna na pravú stranu ako by to bolo aj potrebné kvôli stieračom ,ale viac na stred a aj to maximalne do 1/4 okna-oba ostrekovače .Takže ak by ste kupovali niekto Championy značku,tak jedine klasické a pokial možno rovnakého rozmeru ako boli originaly (35cm?).
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

JA som tiez hladal a teraz mam stierace VAleo Compact REvolution Flatblade R60 a R35. Velmi dobre stieraju.MAl som aj tie Optifit co toyota predava,ale toto je fakt lepsie. Dolezite je ze ked si pozriete stierace od vyrobcov Valeo ci Bosch pre konkretne auto a model tak podstata je v tom ze nielen su dlzkovo prisposobene na vase auto ale hlavne ta gumicka a cele to pritlacne telo je vyrobene v obluku presne podla zakryvenia vasho celneho skla a maju tak velmi dobru prilacnu silu a velku efektivnu plochu stierania!
Preto ked si kupil Muco 400 namiesto 350 tak to jednak ten rozmer nevyhovuje a tiez ta gumicka je vyrobena pre ine zakryvenie skla a javi sa mu to ze nedobre to stiera....
Tieto stierace Bosch alebo Valeo vam skutocne vydrzia aj 20 000km,ale su drahsie. Mna vysiel par na cca 26Eur.
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“