čidla a "pomocníci" nebo model socka?
Jakube Krčmo alias Sašo, tedy Rimmre.
Nediv se až jednoho dne zjistíš, že na tvoje příspěvky nikdo nereaguje.
Nediv se až jednoho dne zjistíš, že na tvoje příspěvky nikdo nereaguje.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
-
- Věčnej rejpal
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Udelam trosku flame - EU chce prosadit, aby byla vozidla na dalnicich omezena na max. povolenou rychlost elektronicky. Tzn realne asi pres gps, kdyz zjisti, ze jsi na dalnici, palubni system vozu nastavi limiter na 130kmh a cau pipi...doufam, ze to neprojde, nebo ze ve svem budoucim voze budu moct vypnout nebo prestrihnout patricne kabliky a nezavrou mne za to do EU kriminalu 

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

-
- Věčnej rejpal
Můžeš si dobrovolně zajít na školu smyku, nevím jak moc to vylepší moje reakce v případných krizových situacích, ale docela mě to baviloMyfune píše:Jimmi: Piloti dopravních letadel nacvičují různé krizové situace a způsoby jejich zvládnutí. Možná se toho časem dočkáme i u aut.

Zrovna na té škole smyku o něčem podobném školitel mluvil, že takhle kdosi přijel s nějakým Lexusem, že prý to auto nemůže dostat smyk. To auto poznalo námrazu. Tady ovšem končí shoda s tím, cos psal -- totiž zasáhlo to do řízení tím způsobem, že na kluzké ploše se auto nerozjelo víc než na 30km/h, takže smyk nedostalo. Ale i tenhle systém může být zrádný, když vlítneš ve 130km/h ze suché silnice na namrzlý most, tak už nic moc nenaděláš, ani žádná elektronika tohle za řidiče dopředu nevymyslí...Myfune píše: Ale abych nezatracoval veškerou techniku, tak třeba přístroj co umí detekovat námrazu na silnici a upozorní na to řidiče bez jakéhokoliv zasahování do řízení bych bral.
-
- Věčnej rejpal
Presne tak, zaklad celej skoly smyku bolo ukazat a vysvetlit, ze v takychto podmienkach je jedina moznost ist pomaly do zakruty a "rychlo" von. Ale ani za boha nevletiet na smyklavu cestu vo vysokej rychlosti. To znamena automaticky pruser.Myfune píše: Zrovna na té škole smyku o něčem podobném školitel mluvil, že takhle kdosi přijel s nějakým Lexusem, že prý to auto nemůže dostat smyk. To auto poznalo námrazu. Tady ovšem končí shoda s tím, cos psal -- totiž zasáhlo to do řízení tím způsobem, že na kluzké ploše se auto nerozjelo víc než na 30km/h, takže smyk nedostalo. Ale i tenhle systém může být zrádný, když vlítneš ve 130km/h ze suché silnice na namrzlý most, tak už nic moc nenaděláš, ani žádná elektronika tohle za řidiče dopředu nevymyslí...
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
JJ kurzy to je dobrá věc. Člověk si uvědomí nebo naučí věci co ho v běžném provozu nenapadnou.
K tomu omezovači. pokud by to schválili, o čemž pochybuju, protože by tím degradovali jen ty nadupané káry, tak by starší auta získala na mnohem větší atraktivitě. A dovedu si představit, že by to mělo vliv na prodeje nových aut.
K tomu omezovači. pokud by to schválili, o čemž pochybuju, protože by tím degradovali jen ty nadupané káry, tak by starší auta získala na mnohem větší atraktivitě. A dovedu si představit, že by to mělo vliv na prodeje nových aut.
Nevím, jak piloti, ale já to činím dnes a denně. Vždycky se najde magor, který se mě pokusí zabít, aniž bych ho nějak provokoval. A ještě je přesvědčený, že on je ten král silnic (s nohou nad brzdou) a já mu jen překážím. Většina těchto lidí si třeba ani nedokáže představit, že jeho auto pokračuje i tam, kam oni už nevidí. Tedy za předními sedačkami jsou ještě nějaké dva, tři metry auta....Myfune píše:Jimmi: Piloti dopravních letadel nacvičují různé krizové situace a způsoby jejich zvládnutí. ...

-
- Věčnej rejpal
Jimmi: Vtipný.
"Jeden člověk"
zde v roce 2006 psal, že (s laděnou Suprou nebo něčím takovým) dal Věšín - Příbram za 5:37 (průměr cedule konec obce Věšín - cedule začátek obce Příbram přes 160 km/h reál/přes 170 km/h rychloměr - což je vyšší než historicky nejlepší časy naprosto drtivé většiny rychlostních zkoušek WRC a např. je to srovnatelný průměr s historicky nejrychlejší pole position v Monaku (Formule 1)). Limitní legální průměr (přesné dodržení maximálky ve všech úsecích) je u té jeho trasy dle součtu jednotlivých úseků (50, 70 a 90) kolem 73 km/h (ovšem to je s instantní změnou rychlosti mezi úseky - takže tato průměrná rychlost je v reálu legálně nedosažitelná). Takže musel jet a) na 90 průměr nad 200 (rovinky průměr silně nad 200, což znamená přes 250 na konci rovinek), b) na 70 průměr přes 150 a c) na 50 v Rožmitále (0,3 km), Vranovicích (1,2 km) i Bohutíně (2,5 km) průměr nad 110 reál. Jestli jel kdekoli pomaleji než výše uvedené rychlosti, musel zase jinde jet ještě rychleji... A byla to jízda čistě pro zábavu... Já jen, abychom tu jeho jednostrannou kritiku mé NESROVNATELNĚ pomalejší jízdy s určitým konkrétním účelem uvedli do nějakého OBJEKTIVNĚJŠÍHO kontextu.
BTW: Ta jeho jízda si (ze závodní perspektivy) zaslouží VELKÝ obdiv. Akorát prostě není zrovna bezpečná...

Mimochodem, v rámci těch 12 let od získání řidičáku jsem měl všechny (mnou nezaviněné) škrábance, ťukance a rány v období 2,5 let od podzimu 2006 do jara 2009. Vysvětlení je ale zcela racionální - předtím jsem 5 let jezdil rychle a ani ťuk, což podle mě znamená, že jakmile člověk jede "jako člověk", okolí ho hůř vidí a slyší. Nebezpečnost nízké rychlosti se týká i zvířat - všech 7 savců za 12 let jsem přejel při zcela legální jízdě rychlostí 50 km/h (VŽDY to bylo v noci v obci a nedalo se s tím nic dělat). Kdybych jel lehce akčněji, aby byl slyšet motor, mohla si mě ta ubohá stvoření nesplést se Sluncem...
"Jeden člověk"

Mimochodem, v rámci těch 12 let od získání řidičáku jsem měl všechny (mnou nezaviněné) škrábance, ťukance a rány v období 2,5 let od podzimu 2006 do jara 2009. Vysvětlení je ale zcela racionální - předtím jsem 5 let jezdil rychle a ani ťuk, což podle mě znamená, že jakmile člověk jede "jako člověk", okolí ho hůř vidí a slyší. Nebezpečnost nízké rychlosti se týká i zvířat - všech 7 savců za 12 let jsem přejel při zcela legální jízdě rychlostí 50 km/h (VŽDY to bylo v noci v obci a nedalo se s tím nic dělat). Kdybych jel lehce akčněji, aby byl slyšet motor, mohla si mě ta ubohá stvoření nesplést se Sluncem...

- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Ty mas ridicak 12let?
To ja skoro taky a tolik jako Webberovi mi neni ani zdaleka. By mne zajimalo, co delal clovek s mimoradnymi schopnostmi pro rizeni a teorii jizdy do 25ti nez si udelal ridicak
))
Osobne mam ridicak na auto od 17(vydany samozrejme v 18 ), ale zavodni licenci jsem mel uz od 6 na nemotorove a od 8 na motorove kary a nedovolil bych si o sobe tvrdit, ze jsem borec nad borce
To ja skoro taky a tolik jako Webberovi mi neni ani zdaleka. By mne zajimalo, co delal clovek s mimoradnymi schopnostmi pro rizeni a teorii jizdy do 25ti nez si udelal ridicak

Osobne mam ridicak na auto od 17(vydany samozrejme v 18 ), ale zavodni licenci jsem mel uz od 6 na nemotorove a od 8 na motorove kary a nedovolil bych si o sobe tvrdit, ze jsem borec nad borce

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS

Kubo v tom to prostě je. Nemůžeš soudit jen podle sebe. Svět mimo tebe funguje i jinak. Já měl kontakt s jedním zajícem mimo město v cca 70-ti km/h a jednou mi stála před autem srnka v silnici a musel jsem zpomalit a vypnout dálková světla, protože tam ztuhla a jen na mě čuměla i když jsem troubil. Byla klika, že mi to udělala v dostatečném předstihu, abych mohl zbrzdit ze 100 na 50, takže nakonec odskočila když jsem byl od ní cca 20 m. Obě události v noci. A jednou jsem potkal na silnici psa co běžel naproti mě ve dne a i když jsem se mu s autem vyhnul, tak mi skočil z boku do dveří. Asi měl vzteklinu nebo co. Takže ono nelze nic paušalizovat. Hlavně když děláž jakože závěr z nějakých rádoby statistických údajů(zkušeností), tak nezamomeň, že minimální vzorek pro nějaký alespoň trochu relevantní závěr je 1000 měření. Ve tvém případě bych dodal zkušenosti jiných řidičů než jen ty tvoje.
-
- Věčnej rejpal
K řidičáku jsem byl donucen ženskou. Vzhledem k tomu, že jsem předpokládal, že bych měl tendenci jezdit příliš rychle, jsem zásadně řidičák nechtěl, z preventivních důvodů. Ale teď vím, že mé obavy byly zcela zbytečné, protože např. moje současné běžné ježdění je SRANDA proti tomu, co jsem třeba zažil v autobuse (xxx - Praha). Před řidičákem jsem jen 13 let jezdil virtuál (cca 3 Gm/500+ WR).
A NEMÁM mimořádné schopnosti (myšleno vrozené = talent) pro řízení ani teorii (např. brácha pro řízení ano - ten taky řidičák dělal v 17, navíc má dopravní školu a pracuje prakticky vždy v oboru). Jen mě to prostě baví, tak nějak celkově, ale nade vším ostatním je F1, proti tomu je vše +/- sranda.
A borec nad borce? No, to já právě netvrdím. Pro mě je to "dobrý" ve spojení "dobrý řidič" jen někde v horní půlce, ne na horním konci rozsahu. Nad dobrým řidičem je např. velmi dobrý řidič, výborný řidič... až (nedosažitelný) dokonalý řidič. Nejvyšší dosažitelnou metou v tomto ohledu by byl člověk, který by celý svůj život organizoval tak, aby jeho jízda byla super. Takže by dodržoval precizní životosprávu, vynikající údržbu auta, před každou jízdou by na autě leccos zkontroloval, za jízdy by nikdy nedělal nic jiného (např. pití, jídlo, kouření, mobil - ani s handsfree atd.), vždy by měl obrovskou časovou rezervu na potenciální zdržení atd. Mě osobně by něco takového otravovalo, ale jsou jistě typy lidí, pro které je to proveditelné bez nějaké hrozné psychické oběti.
Myfune: Ale já sem taky potkal spoustu zvířat jinde a jindy, musel jsem i zastavit atd. Jen tím prostě říkám, že nízká (či obecně předpisová) rychlost není žádnou zárukou bezpečnosti (ve specifických případech spíš naopak). Že sem měl kliku a do žádného zvířete nenajel mimo obec ve vyšší rychlosti, to je úplná náhoda. Stejně je náhoda, že jsem nikdy neboural, když jsem měl pasažéry (což mám velmi často). Já z toho rozhodně nedělám statistiku (že by z toho vyplývalo, že můžete se zvířaty bourat jen v obci v noci při 50 či dokonce "vozte pasažéry, nebudete bourat"
). Statistiku např. dělám z toho muži vs ženy, protože tam mám dostatek údajů.
A NEMÁM mimořádné schopnosti (myšleno vrozené = talent) pro řízení ani teorii (např. brácha pro řízení ano - ten taky řidičák dělal v 17, navíc má dopravní školu a pracuje prakticky vždy v oboru). Jen mě to prostě baví, tak nějak celkově, ale nade vším ostatním je F1, proti tomu je vše +/- sranda.
A borec nad borce? No, to já právě netvrdím. Pro mě je to "dobrý" ve spojení "dobrý řidič" jen někde v horní půlce, ne na horním konci rozsahu. Nad dobrým řidičem je např. velmi dobrý řidič, výborný řidič... až (nedosažitelný) dokonalý řidič. Nejvyšší dosažitelnou metou v tomto ohledu by byl člověk, který by celý svůj život organizoval tak, aby jeho jízda byla super. Takže by dodržoval precizní životosprávu, vynikající údržbu auta, před každou jízdou by na autě leccos zkontroloval, za jízdy by nikdy nedělal nic jiného (např. pití, jídlo, kouření, mobil - ani s handsfree atd.), vždy by měl obrovskou časovou rezervu na potenciální zdržení atd. Mě osobně by něco takového otravovalo, ale jsou jistě typy lidí, pro které je to proveditelné bez nějaké hrozné psychické oběti.
Myfune: Ale já sem taky potkal spoustu zvířat jinde a jindy, musel jsem i zastavit atd. Jen tím prostě říkám, že nízká (či obecně předpisová) rychlost není žádnou zárukou bezpečnosti (ve specifických případech spíš naopak). Že sem měl kliku a do žádného zvířete nenajel mimo obec ve vyšší rychlosti, to je úplná náhoda. Stejně je náhoda, že jsem nikdy neboural, když jsem měl pasažéry (což mám velmi často). Já z toho rozhodně nedělám statistiku (že by z toho vyplývalo, že můžete se zvířaty bourat jen v obci v noci při 50 či dokonce "vozte pasažéry, nebudete bourat"