olej do Priuse
Re: olej do Priuse
Závěrečné foto
- Přílohy
-
- 7.jpg
- (46.95 KiB) Staženo 2944 x
-
- 8.jpg
- (24 KiB) Staženo 2944 x
-
- úroveň oleje.jpg
- (61.4 KiB) Staženo 2944 x
Toyota PRIUS II gen Ø kombi spotřeba 4.6l/100 km
Zdravím kolegu Seil z Kladna....:-)A moc děkuju za info a za fotky...
Já určitě o výměně kapaliny v převodovce uvažuju.Nevím kdy a jestli vůbec byla vyměněna a je mi jasné,že je to určitě potřeba.Někde jsem slyšel že je lepší zátku,nebo spíše těsnění vždy při výměně kapaliny vyměnit?
Jen pro info pro ostatní:Na výměnu jsem se ptal v Toyotě a cenová nabídka:3-3500 Kč!!
Já určitě o výměně kapaliny v převodovce uvažuju.Nevím kdy a jestli vůbec byla vyměněna a je mi jasné,že je to určitě potřeba.Někde jsem slyšel že je lepší zátku,nebo spíše těsnění vždy při výměně kapaliny vyměnit?
Jen pro info pro ostatní:Na výměnu jsem se ptal v Toyotě a cenová nabídka:3-3500 Kč!!
Dobrý den, s vámi souhlasím, vymenu zátku a těsnění nabízí autorizovaný servis…. podle moej zkušeností, zátku na 100 % není nutno měnit (jen stačí vyčistit), těsnění možné vyměnit pokud ho mate, mam staré těsnění (těsnění vyrobeno z plechu) a nic neteče .
Info pro ostatní : těsnění vypouštěcí zátka, OEM číslo - TOYOTA 90430-18008, pasuj na většinu vozů TOYOTA, nebo je možne těsnění sehnat podle velikosti , viz foto .
Info pro ostatní : těsnění vypouštěcí zátka, OEM číslo - TOYOTA 90430-18008, pasuj na většinu vozů TOYOTA, nebo je možne těsnění sehnat podle velikosti , viz foto .
- Přílohy
-
- velikost tesneni.jpg
- (30.39 KiB) Staženo 2896 x
-
- tesneni OEM.JPG
- (208.58 KiB) Staženo 2896 x
-
- Řidič
čaute chlapci,pri kolkých km.by som mal vymeniť olej v prevodovke?
teraz prius a čo potom?TESLA S!!! späť ani krok.
Děkuji Seil-ovi za všechny informace a rady...
Nakonec jsem nechal vyměnit olej v převodovce v Toyotě Jihlava....
Je tam skvělý přístup k zákazníkům,mám vždy bez problémů přístup na dílnu,abych mohl "kibicovat" - houby,abych viděl co se dělá...
.
Překvapilo mě,že při vypouštění byla vidět červená barva kapaliny - tedy,až ke konci,když proud trošku ustával - a mechanik ještě nastavil bílý papír -červená šmouha...a to po 152 tkm.
tedy snad - protože ve Francii v servisce psali jen o výměně nějaké cívky.
Na vypouštěcí zátce žádné špony,těsnění taky nebylo třeba měnit - bylo v perfektním stavu,žádné vymáčknutí,nebo jiné poškození...
napustili tam z litrovek tu Toyota kapalinu - něco přes 3,5 litru....
Cena, taky bych řekl, ušla - s prací 2,6t.
ještě jsem nechal prověřit ten problém,na který poukazuje rosierepraha :
Cannot change EV mode now...
Bohužel po napíchnutí na PC nebyl žádný záznam.nikde žádný problém - když jsem jel do servisu,po cestě jsem to 3x prověřoval,samozřejmě,že to šlapalo - v poledne pařák a utrum,..."canot..." a autíčko na mně posměšně ukazovalo prostředník....
Mechanici se trošku přikláněli k názoru,že by to mohlo dělat čídlo teploty - ono taky se s tím nikdy nesetkali...prý by bylo řešení,nechat to tam,aby s tím skoušeli jezdit s napíchnutým aparátem,třeba by na něco přišli - jenže s tím jezdím denně do práce,takže zatím nic...
Nakonec jsem nechal vyměnit olej v převodovce v Toyotě Jihlava....
Je tam skvělý přístup k zákazníkům,mám vždy bez problémů přístup na dílnu,abych mohl "kibicovat" - houby,abych viděl co se dělá...

Překvapilo mě,že při vypouštění byla vidět červená barva kapaliny - tedy,až ke konci,když proud trošku ustával - a mechanik ještě nastavil bílý papír -červená šmouha...a to po 152 tkm.
tedy snad - protože ve Francii v servisce psali jen o výměně nějaké cívky.
Na vypouštěcí zátce žádné špony,těsnění taky nebylo třeba měnit - bylo v perfektním stavu,žádné vymáčknutí,nebo jiné poškození...
napustili tam z litrovek tu Toyota kapalinu - něco přes 3,5 litru....
Cena, taky bych řekl, ušla - s prací 2,6t.
ještě jsem nechal prověřit ten problém,na který poukazuje rosierepraha :
Cannot change EV mode now...
Bohužel po napíchnutí na PC nebyl žádný záznam.nikde žádný problém - když jsem jel do servisu,po cestě jsem to 3x prověřoval,samozřejmě,že to šlapalo - v poledne pařák a utrum,..."canot..." a autíčko na mně posměšně ukazovalo prostředník....
Mechanici se trošku přikláněli k názoru,že by to mohlo dělat čídlo teploty - ono taky se s tím nikdy nesetkali...prý by bylo řešení,nechat to tam,aby s tím skoušeli jezdit s napíchnutým aparátem,třeba by na něco přišli - jenže s tím jezdím denně do práce,takže zatím nic...
Dobrý den, děkuji za info. Jsem zvědavý co po výměně oleje v prevodovke, něco se změnilo ? … spotřeba, reakci na sešlápnutí plynu –zrychlení. Litrovky jsou ORIGINAL servis mel plast nebo plech balení ?
- Přílohy
-
- baleni plech.jpg
- (121.14 KiB) Staženo 2791 x
-
- baleni plast.jpg
- (142.05 KiB) Staženo 2791 x
balení plastové - s dovolením mechanika jsem jednu "znárodnil"
Šarže 19/02/14....Toyota Motor Europe -Brussels-Belgium.
Zatím jsem nevypozoroval nějakou změnu - spíš ani nesledoval....několik desítek km.
Spíš se teď zaobírám sledováním problému "cannot"
Po dojezdu do garáže spotřeba 4,5.....U nás na Vysočině je to pro autíčko horší - všude okolo kopce ala Tour de France
..ale na druhou stranu vždy v kopcích trochu "nasírám" majitele koktávek a jiných smraďochů - konec obce většinou pod kopcem,dodržuji poctivě padesátku /+5/ než tam něco nakvedlají,jsem dávno nahoře...vítězoslavně mě předjíždějí na rovině,kde už šustím skoro bez plynu...
Někde se popisuje,že je to auto do města - neřekl bych...u nás spíše na okresky a klidné tempo,ideální kilometráž kolem 30 -40 km....pak jde spotřeba podle palubáku,i tankování o dost níže/3,8-4/...Do zaměstnání 20km...takže spotřeba fakt kolem těch 4,5.
Popojížděním po městě se baterky nestačí dobíjet,leckdy naběhnou červené čárky a pak si motůrek musí pomoci,chtěnechtě.
Překliknutím na "bleší cirkus"pak dostávám žloutenku,protože žluté pásky jsou vysoko....
Mimochodem,stejný nárůst jsem vypozoroval při loudání,skoro na volnoběh,na cestách např lesem,nebo "kocháním panoramat"
.
Takže pro tu 1,5 je ideál klidné tempo v ČR normě.

Šarže 19/02/14....Toyota Motor Europe -Brussels-Belgium.
Zatím jsem nevypozoroval nějakou změnu - spíš ani nesledoval....několik desítek km.
Spíš se teď zaobírám sledováním problému "cannot"
Po dojezdu do garáže spotřeba 4,5.....U nás na Vysočině je to pro autíčko horší - všude okolo kopce ala Tour de France

Někde se popisuje,že je to auto do města - neřekl bych...u nás spíše na okresky a klidné tempo,ideální kilometráž kolem 30 -40 km....pak jde spotřeba podle palubáku,i tankování o dost níže/3,8-4/...Do zaměstnání 20km...takže spotřeba fakt kolem těch 4,5.
Popojížděním po městě se baterky nestačí dobíjet,leckdy naběhnou červené čárky a pak si motůrek musí pomoci,chtěnechtě.
Překliknutím na "bleší cirkus"pak dostávám žloutenku,protože žluté pásky jsou vysoko....
Mimochodem,stejný nárůst jsem vypozoroval při loudání,skoro na volnoběh,na cestách např lesem,nebo "kocháním panoramat"

Takže pro tu 1,5 je ideál klidné tempo v ČR normě.
-
- Člen Týmu
Nejlepsi zkusenost mam s timto olejem Prius II.generace
http://www.123-olej.cz/TOYOTA-FUEL-ECONOMY-5W-30-1L
Zatím nejlepší zkušenost mam s timto olejem.Motor je mnohem klidnejsi,mene hlucny,temer nulova spotřeba oleje. Jezdim hodne a hodne myslim tim přes 40.000km rocne.
Zatím nejlepší zkušenost mam s timto olejem.Motor je mnohem klidnejsi,mene hlucny,temer nulova spotřeba oleje. Jezdim hodne a hodne myslim tim přes 40.000km rocne.
-
- Člen Týmu
Tak jsem včera vymenil olej v převodovce a dal na radu co psal kolega priusak vyse. Koupil jsem i ten primo popsany olej. Musim rici,ze ten hnus co jsem vypustil me hodne prekvapil . Probiral jsem to s kamaradem z Toyoty a vymena oleje by se mela delat a dela se u všech vozu s touto převodovkou respektive u všech typu. osobní zkušenost po vymene je vice nez pozitivni. Je to znat ! Je to méně hlucne,lepsi akcelerace,spotreba ac minimalne jde taktéž dolu.Podotknu,ze mam na aute 162000 km. Na vypoustecim sroubu byli sracky.Pod srouby jsou hlinikove tesnici krouzky.Staci otrit a není třeba davat nove. Olej jsem naleval přes 1m hadici a maly trychtyrek viz opet popis vyse . Takze mohu jen podekovat za popis a doporucit vsem .
Prius II. Určitě 5w30. Prý konstrukce motoru - vůle atd. neni vhodná pro 5w40.
... Přesto mi tam v Toyote Průhonice nalili 5w40, pokud jsem jim vysloveně neřekl.
Důležitý je i parametr ACEA A5 nebo starší označení A1 ! To znamená nižší viskozitu HTHS nižší než 3. Je to vysokoteplotni viskozita vhodná pro časté start-stop a rychle vytáčení hybridniho motoru.
Tohle ví bohuzel i málokdo v servisu... Ale když oni dají olej Toyota předepsaný pro Prius, tak o tom asi nemusejí přemýšlet.
Já po dlouhém "pruzkumu" dávám Castrol Magnatec 5w30 A5.
... Přesto mi tam v Toyote Průhonice nalili 5w40, pokud jsem jim vysloveně neřekl.
Důležitý je i parametr ACEA A5 nebo starší označení A1 ! To znamená nižší viskozitu HTHS nižší než 3. Je to vysokoteplotni viskozita vhodná pro časté start-stop a rychle vytáčení hybridniho motoru.
Tohle ví bohuzel i málokdo v servisu... Ale když oni dají olej Toyota předepsaný pro Prius, tak o tom asi nemusejí přemýšlet.
Já po dlouhém "pruzkumu" dávám Castrol Magnatec 5w30 A5.
Neeeeeee... Tsusho Průhonice nedává originál Toyota oleje. Probudte se a dívejte se aspoň na fakturu.
Dávají svůj branded Tsusho engine oil 5W-40. Který jen tak mimochodem je velice nedoporucen do HSD...
A ten do HSD nepatří. Ideální je 0W-20 a pro nouzové použití tam "může" 5W-30.
Dávají svůj branded Tsusho engine oil 5W-40. Který jen tak mimochodem je velice nedoporucen do HSD...
A ten do HSD nepatří. Ideální je 0W-20 a pro nouzové použití tam "může" 5W-30.
Back in Czech.
Ahoj všem.
Já jsem dnes taky měnil olej a nalil jsem tenhle 0W20-YACCO lube HY20-1200Kč/4L.Francouzky olej,ktery splňuje nejvyšší normy a je vyraběn opravdu ve Francii.
Při vypouštěni starého,mechanik říkal že starý olej"nevypadal uplně hrozně".Po nalití nového-4L,se zda motor tišší a kultivovanější.Myslím že na zimu se bude 0W20 hodit:-)Tak uvidim,jak se motor bude chovat dal.Stará náplň byla 5w30.
Já jsem dnes taky měnil olej a nalil jsem tenhle 0W20-YACCO lube HY20-1200Kč/4L.Francouzky olej,ktery splňuje nejvyšší normy a je vyraběn opravdu ve Francii.
Při vypouštěni starého,mechanik říkal že starý olej"nevypadal uplně hrozně".Po nalití nového-4L,se zda motor tišší a kultivovanější.Myslím že na zimu se bude 0W20 hodit:-)Tak uvidim,jak se motor bude chovat dal.Stará náplň byla 5w30.
a to je dobre?majklef píše: je vyraběn opravdu ve Francii.
lebo napr ja si myslim, ze skor naopak. Ale syry vedia robit.