Mám po GO nebo přestavbě motora Toyota - kde, kdo , jak ?

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Pavel Liška
Věčnej rejpal

mám po go nebo přestavbě motora toyota,kde kdo,jak?

Příspěvek od Pavel Liška »

Honzo jak Ti to lítá a co tlaky?
zejdy
Manager Týmu

Re: mám po go nebo přestavbě motora toyota,kde kdo,jak?

Příspěvek od zejdy »

Pavel Liška píše:Honzo jak Ti to lítá a co tlaky?
No já jsem spokojenej, zdá se mi, že šel výkon dost nahoru a vypadá to, že spotřeba dost dolů :D
Nemám ještě moc najeto, tak jsem tlaky neměřil, počítám tak 1500 km, pak je změřím.
Potřeboval bych vyměnit převodovku, při běžném městkém provozu mi stačí 1,3,6 :shock: , auto tahá fakt výborně. Párkrát jsem jí provětral i na lift a všechno je OK.
Hlavně aby to vydrželo.......
Nechal jsem opravit ty promáčklé pravé dveře, ještě zbývá nastříkat přední nárazník, který je celý posekaný od kamínků a je holka jak nová :D
pito
Člen Týmu

GO Motora 7g. 1ZZFE

Příspěvek od pito »

Zdravim je to tu niejake pokazene...snad napisane Zobrazi.Chcem sa podakovať Zejdymu-Honzovi
pito
Člen Týmu

7g. Motor 1zzFE

Příspěvek od pito »

8) skuška vyšla... NO k teme:Mam Celicu asi 5rokou ked ju kupoval mala najazdene cca 87tis.Km asi jak vetšinou u 7g. začala papať Olej no som rad že som sa na tychto strankach dočital bo inak by bola už davno Zadreta! po vela čitaniach a debatach či s Idaho,Liborom,Krosmenom a Kennym,Zejdym,Pavlem a neustalom žrani Oleja rozhodol na GO.Motor mal najazdenych 188840KM čo knemu napisať išiel Super 8) namal som snim žiadne problemi tahal dobre až do Obmezdovača,kolisanie otačok žiadne bol som snim vlastne Spokojny až nato ked som šiel na dlhu trasu tak som musel mať vždy prisebe 1 litrik Oleja :oops: ,Motor mi Honza cely rozobral do šrobiku jak sa hovori :lol: na a bol neskutočne zasrany keby sem viem davať fotky asi by ste nepochopili :roll: ,menili sa Kružky,gufera tesnenia,regulator oleja atd.Ventili sa prebrusili boli ok tak sme ich nemenili.. Hlava bola dobra VAŽNE ! valce vnej bez problemu behali neboli ani doškriabane či inak znehodnotene ! čiže Vložkovanie nebolo Nutne a tak sme sa zhodli Neriešiť tu Velmi často spominanu OVALITU VALCOU je tu nato dosť Odkazou :idea: ked vyzdvihol auto u Zejdyho cestou domou cca 500Km som dufal že sa nič nestane a motorovo veru šla perfektne..teraz mam najazdene cca 2000 KM.čiže rozhodol napisať :P Motor ide stale fantasicky žiadne problemi pri štartovani,volnobehu,jazde po meste či cestach,na dialnici sa chova super a nemam žiednu obavu pri vytačani motora či po dlhej ceste jak Doteraz :mad: ubytok Oleja po tychto Km tak 3dc čo si myslim že je asi normalne..Motor si ešte sadal i ho par krat povytačal :wink: i touto cestou sa chcem podakovať Zejdymu za super preciznu pracičku aj každodene Informovanie Oprav cca 1.Mesiac .Motor ma nabehane 186860 Km a ked sa dostanem nad 200tis.tak určite dam ešte Info.čo a ako s Motorom.tymto chcem podakovať i vyšie uvedenym chalanom :) Honzo tebe velke DIKY a tešim sa na dalšie stretnutie samozrejme aj s Lenkou :P Držte sa :wink:
Pavel Liška
Věčnej rejpal

mám po go nebo přestavbě motora toyota,kde kdo,jak?

Příspěvek od Pavel Liška »

Pito přeju Ti hodně km bez problémů a cestou od zejdyho ses nohl stavit.
zejdy
Manager Týmu

Příspěvek od zejdy »

S dovolením sem dám několik fotek pro ilustraci, jak motor vypadal po otevření a po vyčištění:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

A protože byla vůle v řazení:
Obrázek
Kenne
Manager Týmu

Příspěvek od Kenne »

ty brdo, to takhle vypada kazdy celica motor (to je 1zz?) kolem 200 000 ?!
kdyz menim olej po 7k kdy prechazi z karamelove barvy uz do cerny, tak da se tomu predejit, nebo je to konstrukci? :shock:

celkem me to videsilo, nechtel bych videt endoskopem ty mazaci kanalky :lol:
Celica ZZT230, 2000, black
pito
Člen Týmu

Příspěvek od pito »

Pavle bol som ešte zahrať Snooker v Prahe 8) no a bolo dosť hodin pršalo atd. :roll: a ved si ani dlho Nepisal čo a jak sa vam Vodi :evil:
pito
Člen Týmu

Příspěvek od pito »

Kenne no a to zajdy nedal teda všetky foto...to by si ešte len pozeral :oops: Honzo kludne možeš dať viac foto nech maju chalani PRECTAVU :? ja ked vypuštal Olej cca 8. - 14 tis.tak to nebol pekny pohlad do kybla :shock: teraz je krasny čisty- vonavučky :P
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

ono ta černota je vetšinou ve všech. Lidi používají rádoby "kvalitní" ( = drahé) oleje ( castrol, Fuchs ) a ono mnohdy o polovinu levnější prospívá autu více.

U 5W40 používáme PC , Motul a posední dobou se snažíme u sportovních aut přejít na JPN ENEOS protože to je uplne jíné kafe..
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Eneos... LoL.. Slušný dobrodruh co to dá do motoru.... To radši Sunoko....
Back in Czech.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Acza - sice dáváme zatím krátce ( cca rok ) ale nemužem si stežovat.

To bude asi stejná hláška jako "Motul? to sem dával naposledy za komančů do žigula..." :D
Kenne
Manager Týmu

Příspěvek od Kenne »

mno dneska to kazdej drti 15-20 tisic a pak meni, ale timto se prece neda ridit, je tolik promennych, ktere tuhle hranici mnohonasobne zkracuji, ze se drzim te barvy oleje, kdyz otru merku do bileho kapesniku, tak proste pro muj provoz a styl jizdy to vydrzi 6-8 tisic, pak uz to je cerne a priznavam se davam castrol edge, 5 litru za 800 stovek a ziju v domneni, ze to blato v motoru nemam :D
Celica ZZT230, 2000, black
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Njn. Nelze pausalizovat.. ;-) on i Mogul je slušný olej... Můj motor nerad Delphi.. Trochu lepší s Valvoline... Ted zrovna Castrol Magnatec a příště Watt.. ;-) Ale je to fakt jedno.. ;-) v oleji to není...
Back in Czech.
cipajs
Navigátor

Příspěvek od cipajs »

Téma "Olej" jsem taky řešil už nejednou. Ono je to takové trochu co hlava, to názor. Osobně se držím už delší dobu Mobilu Super 3000 X1 5W-40. Vyzkoušel jsem i Motul 8100 X-CESS 5W-40.
Rozdíl pořizovací ceny je mezi nimi přibližně 800,- na 5l což není zrovna málo..
Podobně jako Kenny si spíš dávám bacha aby olej vypadal jako olej a né jako ropa. Životnost se pak taky pohybuje kolem 6-7tis. Ten Motul pro mě tak nějak zastupuje placebo efekt jakési meducíny:D
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Celica“