Baterie & Yaris
Ja som sa minule pytal v jednej Toyote ze kolko stoja tie ich OPTIFIT baterie do Yarisa a ze 100 eur..tak to sa teda neoplati..
Inak minule som zasol ako to ma HONDA.HONDA roztaca motory 1.8 benzin 45 Ah bateriou,a motory 1.2 90 koní roztáča 28 Ah !! bateria..tak to je nieco,sanka dolu,,ked nase 1.0 motori roztaca 50 Ah bateria..no mala chybicka krasy
Inak minule som zasol ako to ma HONDA.HONDA roztaca motory 1.8 benzin 45 Ah bateriou,a motory 1.2 90 koní roztáča 28 Ah !! bateria..tak to je nieco,sanka dolu,,ked nase 1.0 motori roztaca 50 Ah bateria..no mala chybicka krasy
V autě máme autobaterii Delphi Freedom a podařilo se mi ji dokonale vybít během dopoledne nevypnutím světel. Bohužel to je moje chyba, protože jsem ji po zakoupení vozidla neproměřil a nedobil, takže nyní se dobíjí a snad bude v pohodě. Jen pro zajímavost mi známý říkal, že napětí kolem 10 V už je málo a mě se ji podařilo "vyšlehat" na 6,5 V. Takže se snad vzpamatuje a bude sloužit dál 

T Yaris 2004 1.0 48 KW Blue Edition
Ano,mne sa pokazil alternator a isiel som len na baterii povodnej Delphi-5rocna, a presiel som cca 120km. Tiez mi povedali ze nova bateria v Toyote stoji cca 100Eur. Kupil som si inde bezudrzbovu BOSCH(modru) 52Ah za 70 Eur.Zatial neviem posudit jej kvality.yardo píše:Ja som sa minule pytal v jednej Toyote ze kolko stoja tie ich OPTIFIT baterie do Yarisa a ze 100 eur..tak to sa teda neoplati..
Nikdy som povodnu bateriu nedobijal externe,nikdy nebol v zime problem startovat aj pri -20°C niekolko krat po sebe na kratke trasy v meste.A keby sa mi nepokazil alternator (680Eur v Totoyte) tak doteraz bateria este zije...
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Tak včera přijelo auto před barák za hodinu sednu do auta otočím klíčkem a místo startu cvakalo relé a blikal display a kontrolky. Přeměřil jsem baterii a měla 12,2V Dal jsem jí nabít nastartoval jsem OK ale pak už jsem zase neodjel z místa kde jsem auto zaparkoval. Mám procesorovou nabíječku která vyhodnotila test baterie jako v pořádku, ale ta baterie v aute neumí udržet napětí. Koupil jsem novou Vartu Blue Dynamic 52AH a zatim v pohode.
Toyota Yaris 1.0 2007 TS Face
Tak zatial ti to môže ísť-lebo je bateria nová.Ale neviem,či by si nemal ísť na diagnostiku,lebo ked píšeš,že si potom nabití nastartoval a neodišiel z miesta,tak to mi je divné a okrem toho,ako aj píšeš,že hodinu pred tým ti auto išlo a po hodine státia ani nepretočilo,tak to je zvláštne...(ale to si len myslím...)
to aby si náhodou tú novú neodfačil
to aby si náhodou tú novú neodfačil

Pokým si mal pôvodnú batériu - od roku 2007, tak už sa mohla pokaziť. Ak nemáš na tej nabíjačke záťažový test, ale len zmerá napätie, tak ti môže vyhodnotiť aj zlú batériu ako dobrú. Z mojich skúseností akumulátory odchádzajú dva krát do roka - keď začnú tuhé mrazy a naopak vysoké teploty. Čiže podľa mňa si urobil dobre, keď si si kúpil novú.
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Chalpi mam dotaz, jak je ten novy Yaris hybrid, kde on ma ulozene baterie, dival jsem se, ze ma stejne velky kufr, jako normalni Yaris benzin, takze oproti Aurisu hybrid muselo dojit ke zmene ulozeni baterek...dik za info 

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

2 Colli
A co tak zkusit někoho kdo dělá repase altíků. Dát za nový 16 litrů je opravdu palba. Zkus se ještě optat uživatele Idaho zda by ho nebyl schopen sehnat, nebo doporučí kvalitní náhradu. Já fakt začnu uvažovat o dokoupení prodloužené záruky 5let/160 kkm.
A co tak zkusit někoho kdo dělá repase altíků. Dát za nový 16 litrů je opravdu palba. Zkus se ještě optat uživatele Idaho zda by ho nebyl schopen sehnat, nebo doporučí kvalitní náhradu. Já fakt začnu uvažovat o dokoupení prodloužené záruky 5let/160 kkm.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
-
- Člen Týmu
- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Určitě altík, ale zkus sehnat šikovného elektrotechnika s měřáčkem a ten ti to řekne hned. Nebo navštívit lepší servis, kde toto umí taky.
Pozor elektrotechnik a elektrikář je rozdíl. Ten druhý je většinou jenom lopata co umí akorát zapojit zásuvku a vypínač
Kontrolka svítí i když jedeš a motor má vyšší otáčky?
Pozor elektrotechnik a elektrikář je rozdíl. Ten druhý je většinou jenom lopata co umí akorát zapojit zásuvku a vypínač

Kontrolka svítí i když jedeš a motor má vyšší otáčky?
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
-
- Člen Týmu