Majitelé Aurisu Hybrid, koupili byste ho znovu? Co vadí?
Re: Majitelé Aurisu Hybrid, koupili byste ho znovu? Co vadí?
Odjišťuji si následně dveře znovuzmáčknutím tlačítka, když potřebuji. Ale vyzkouším odpoledne a dám vědět, jestli se otevřou dveře bez deaktivace funkce.
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 13:46, celkem upraveno 1 x.
Věř nebo ne, ale policejní statistiky takové případy zahrnují. Není jich moc, ale bohužel se to jednou za čas objeví. V poslední době spíše převládá propíchnutá pneumatika nebo obdobný fígl, který Te donutí po krátké vzdálenosti zastavit a řešit problém. A opět nastupují zlodějíčkové, kteří využijí tvé zaneprázdněnosti při výměně pneu a opět odcházejí s Tvojí kabelou....
Toto presne sa stalo kamarátovi keď sa vracal z Hornbachu v KE. Zlodej mu takto štípol buzitašku s dokladmi, peňaženkou, mobilom a ako bonus aj s kľúčami od auta.hanes73 píše:Věř nebo ne, ale policejní statistiky takové případy zahrnují. Není jich moc, ale bohužel se to jednou za čas objeví. V poslední době spíše převládá propíchnutá pneumatika nebo obdobný fígl, který Te donutí po krátké vzdálenosti zastavit a řešit problém. A opět nastupují zlodějíčkové, kteří využijí tvé zaneprázdněnosti při výměně pneu a opět odcházejí s Tvojí kabelou....
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 13:46, celkem upraveno 1 x.
U mého r.v. 2014, když zamkneš tlačítkem dveře, tak s výjimkou řidičových dveří žádné jiné zevnitř neotevřeš. Xkrát jsem se divil, proč mé děti, když dojedeme do cíle, "nechtějí" z auta vystoupit...eMeM píše:Ad tlacitko zamykania dveri: umoznuje zvnutra otvorit dvere? Viem ze znamy sa na to stazoval, ze ked je tlacidlo zatlacene, tak dvere proste neotvoris...
BTW - mně už se zamknuté dveře proti potenciálnímu zloději hodily. Nebylo to na křižovatce, ale odstavené auto na takovém plácku u silnice, mávající řidič, tak jsem zastavil, jestli nepotřebuje pomoci a hned se mi chtěl cpát do auta. Díky zamknutým dveřím jsem jen dupnul na plyn a zmizel.
Toyota Auris TS 1.4 D-4D r.2014
Toyota Corolla Wagon 1.6 r.1998 (ex)
Toyota Corolla Wagon 1.6 r.1998 (ex)
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 13:47, celkem upraveno 1 x.
Prosím, buď tak hodný, přestaň živit toto téma netéma, uváděli jsme jenom případy, kdy uzamykání všech dveří, buď to automatikou, které nefunguje, nebo manuálně, není špatné.Corolla2014 píše:Takže jsme přešli z krádeže na křižovatce k propíchlé pneu. Nechtěl jsem bla, bla, bla ...
To do tohoto tématu ale nepatří. Tudíž doporučuji založit vlastní. Třeba, jak mě někdo někde, kdekoliv okradl
Sám jsi napsal, že to sem nepatří. Jseš určitě chytrý a tak věřím, že to dáš...

-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 13:47, celkem upraveno 1 x.
Mne absolútne nevadí to, že v toyote nemám automatické zamykanie dvier pri rozjazde. Ale viem pochopiť, keď to niekomu chýba - hlavne ak bol na to zvyknutý z predchádzajúceho auta. A je fajn že sa o tom tuto bavíme, veď na toto je to vlákno. Predpokladám že je založené pre akýsi súhrn zlých vlastností či nedorobkov tohoto auta, ktoré si človek možno všimne až pri dlhšom užívaní. Ktoré sa dajú ťažko zaregistrovať pri predvádzacej kilometrovej jazde potenciálneho záujemcu. Kto si pri predvádzačke prosím vás všimne, že stiahnutím okien z nich nezotrieš vodu či sneh? Mal som predtým x áut u ktorých sa proste zotreli a nikdy by ma nenapadlo, že u toyoty to takto nieje. Zas ale som nikdy nemal v aute trojblik na smerovke a teraz som pri presadnutí do iného auta bez neho stratený. Ako niekto, kto je možno zvyknutý na to automatické zamykanie počas jazdy. Nemám nič ani proti historkám možno trošku od veci, sú takou beletristickou vložkou medzi faktami, ktoré pomôžu udržať pozornosť a zafixovať podstatu do pamäte.
Potvrzují sdělení Amuleta, jak píše, po aktivaci uzamknutí všech dveří tlačítkem nejdou zevnitř otevřít oboje zadní dveře, ale otevřeš dveře u řidiče a v mém případě otevřu i dveře spolujezdce.amulet píše:U mého r.v. 2014, když zamkneš tlačítkem dveře, tak s výjimkou řidičových dveří žádné jiné zevnitř neotevřeš. Xkrát jsem se divil, proč mé děti, když dojedeme do cíle, "nechtějí" z auta vystoupit...eMeM píše:Ad tlacitko zamykania dveri: umoznuje zvnutra otvorit dvere? Viem ze znamy sa na to stazoval, ze ked je tlacidlo zatlacene, tak dvere proste neotvoris...
BTW - mně už se zamknuté dveře proti potenciálnímu zloději hodily. Nebylo to na křižovatce, ale odstavené auto na takovém plácku u silnice, mávající řidič, tak jsem zastavil, jestli nepotřebuje pomoci a hned se mi chtěl cpát do auta. Díky zamknutým dveřím jsem jen dupnul na plyn a zmizel.
U mňa zatiaľ trochu sklamanie. Parkovací asistent (IPA) funguje síce super, ale v 50% prípadov musím parkovanie dokončiť sám. Fáza hľadania funguje vždy spoľahlivo, nájde miesto, zaradím spiatočku, pomaly pridávam plyn, auto začne parkovací manéver a asi 50% pokusov o zaparkovanie týmto končí. Auto zapípa a vyhodí hlášku "Parkovací asistent zrušený" alebo tak nejako a dokončiť to musím sám. Volantu sa nedotýkam, ani nič nestláčam. Ani mi nevyhodí dôvod, prečo to zrušil.eMeM píše: Jedno pozitívum som zabudol: parkovací asistent - rýchly, presný - využívam ho napriek tomu že parkovanie za sebou (v rade) mi ide ľavou zadnou.
Ďalšia vec - parkovacie senzory. Zadné mi pípajú veľmi ticho, určite tichšie ako predné. Hudbu vôbec nepočúvam hlasno, ale niekedy mám problém počuť zadné senzory a hudbu musím stíšiť takmer na minimum. V nastaveniach sa dá iba nastaviť hlasitosť všetkých senzorov, mám to od výroby na 5, čo je najhlasnejšie, ale aj tak je to veľmi tiché.
Máte podobnú skúsenosť?
Toyota Auris Hybrid Hatchback Active Trend+ 2017
Renault Clio (2007-2017)
Škoda Felicia (1997-dodnes)
Renault Clio (2007-2017)
Škoda Felicia (1997-dodnes)
S tím parkovacím asistentem mám úplně stejné trable ... dokonce bych řekl, že sám zaparkuje jen tak 3x z 10 pokusů:( Prvních pár měsíců přitom fungoval vždy, nevím, co se stalo. Dokonce jsem to nechával při roční prohlídce i v Toyotě zkontrolovat a podle nich je vše včetně senzorů v naprostém pořádků. Není no. 

Mne sa to tiež s IPA postupne zhoršovalo až mi nakoniec vždy zahlásil IPA zrušený a dokonca infotainment začal robiť aj iné blbosti typu reštarty a zamŕzanie či dokonca mi zostal visieť záber cúvacej kamery až do reštartu vozidla. Tak som s tým šiel do servisu kde preinštalovali soft a odvtedy to šlape. IPA ide na 100%, nemrzne atď.
Takže odporúčam ísť do servisu a nenechať sa odbiť že to skontrolovali ale pýtať si reinštal. Je to na 20 minút pre týpka v okuliaroch a obleku s notebookom.
Takže odporúčam ísť do servisu a nenechať sa odbiť že to skontrolovali ale pýtať si reinštal. Je to na 20 minút pre týpka v okuliaroch a obleku s notebookom.
Auto mám 1/2 roku, najeto skoro 6000 km.
IPA využívám denně a naprostá spokojenost! Z 10 pokusů, 10x zaparkováno
Hlasitost parkovacích senzorů ideální.
Ne-zamykaní dveří při jízdě mi nevadí.
Vadí mi halogenové světlomety, ale to se tu dost probírá už v jiném vlákně.
Kdysi jsem měl Avensise z roku 2003 a ten měl elektricky vyhřívané přední okno - mnohem lepší, než foukat teplý vzduch ....
Já mám mobil Sony Xperia a po spárování (bluetooth) a nabíjení vše OK. Ale přítelkyně má Samsung A5 a ják zapne bluetooth, tak se Toyota Touch panel každých 5 minut restartuje, což mě ze začátku dost strašilo za jízdy. Teď už jsem si zvyknul
A nabíjení mobilů z usb portů je strašně pomaléééééé.
Jinak mě momentálně nic nenapadá v tuto chvíli a rozhodně koupi hybridního Aurisu nelituji a šel bych do něho znovu! Nebo do hybridní RAVky

IPA využívám denně a naprostá spokojenost! Z 10 pokusů, 10x zaparkováno

Hlasitost parkovacích senzorů ideální.
Ne-zamykaní dveří při jízdě mi nevadí.
Vadí mi halogenové světlomety, ale to se tu dost probírá už v jiném vlákně.
Kdysi jsem měl Avensise z roku 2003 a ten měl elektricky vyhřívané přední okno - mnohem lepší, než foukat teplý vzduch ....
Já mám mobil Sony Xperia a po spárování (bluetooth) a nabíjení vše OK. Ale přítelkyně má Samsung A5 a ják zapne bluetooth, tak se Toyota Touch panel každých 5 minut restartuje, což mě ze začátku dost strašilo za jízdy. Teď už jsem si zvyknul

Jinak mě momentálně nic nenapadá v tuto chvíli a rozhodně koupi hybridního Aurisu nelituji a šel bych do něho znovu! Nebo do hybridní RAVky

TOYOTA Auris TS Hybrid 2017