čidla a "pomocníci" nebo model socka?

Tlachání o všem - bez zaměření!
Odpovědět
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Idaho píše: ... být dobrým řidičem je v mých očích i to že respektuje řidiče ostatní a ví co je nehorozit/neomezit...
Snad není co dodat 8)
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

Když jsme ještě u těch čidel, tak mi jeden známý kdysi říkal jak jel se svým Mercedesem E55 kombi do kopce v zimě a jak se mu prosmekávali kola, tak mu elektronika omezovala výkon, aby se mu ty kola neprokluzovaly. Dopadlo to tak, že nakonec zůstal stát v půlce kopce a musel se vrátit domů pro jiné auto nějaká ta "socka" bez čidel a s tím ten kopec v pohodě vyjel.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

wow, tak to, co napsal Idaho, docela zrusilo nektere zde popsane jakoze fakta od Jakuba.

Myfune: idealni by bylo, kdyby se daly tyhle serepeticky vypnout...a byl by klid :)
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jakub Krčma »

Luke: Viz update pro Idaho výše...
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Luke_Luke píše: ...idealni by bylo, kdyby se daly tyhle serepeticky vypnout...a byl by klid...
Otázka ještě zní, co by se stalo, kdyby se to v kritické situaci vypnulo samo. Jako třeba porucha čidla a tak. Člověk čeká, že to zase bude "řídit za něj", a ono nic.

Mě kdysi stačilo, když mi v ostré odbočce doprava chcípnul motor při přeřazení na dvojku (vadný zapalovací kabel). Okamžitě přestalo fungovat servo a já málem vjel do protisměru.

Pokud jedu nějakým autem s levnějším ABS nebo něčím podobným (typicky Fábie), tak mě jeho zásah vždycky dost vyděsí. Ale co by se dělo, kdyby se to zaplo a pak hned odstavilo, to nevím.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Jakub Krčma píše: ...rychlost, ne extrémní (např. 200 přes obec, tzn. 4x delší brzdná dráha než těch cca 40 metrů z kila u LS 400, včetně reakce (protože ta 1998 brzdila pod 33 metrů - tested) - noha připravená nad brzdou, díky automatu), ale regulovaná (což platí i u onoho kila při "stíhání busu" - běžně tam i při občasném spěchu jezdím do 65 reál, ovšem opět s nohou připravenou nad brzdou (u automatu, jinak nad spojkou) a očima na stopkách, takže brzdná dráha přinejhorším PLNĚ ekvivalent člověka, který sice jede 50 km/h, ale není extra ve střehu, protože je přesvědčen, že jede bezpečnou rychlostí...

Hroznej blábol.
Dál jsem to nečetl, promiň 8)
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Ty bys chtel ukecat vsecko, abys vypadal jako hrdina, ze? :)
Prestoze jsem v situaci, kterou popisujes nikdy nebyl, ani nevim, jak to presne bylo, videim to tak, ze borec v druhem aute nebyl zadny fetak, ale proste ti dal za vyucenou. Tys ho ohrozil a omezil a on nemusel delat nic, ale proste pridal, aby Ti to osladil a Tys proste jen pocital s tim, ze predvidas jeho chovani a muzes na jeho ukor riskovat. A nesnaz se to otocit a delat ze sebe toho spravnaka.
Sebe v zadnem pripade neobhajuju(nejsem nekdo, kdo by mohl poucovat), jezdim nekdy stejne a kdyz slo o zdravi, tak jsem jel ve meste i hur a jsem si toho vedom, ale Tve vymluvy uz jsou na mne moc. Obhajovat 100kmh v obci tim, ze mam Lexuse a nohu nad brzdou, je docela pritazene za vlasy, jako bys byl superman nebo co. Mels mit koule a rict, jel jsem jako prase, vim to, delal jsem machry a nikdo by ani nepipl ;-)
Obrázek
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

Luke: No, to právě musíš znát konkrétní situaci. SAMOZŘEJMĚ nejde ani výjimečně (jednou za x let - tohle bylo 2010 nebo 2011) 100 jet v obci rozumně všude, ale VÝHRADNĚ na takovém místě, kde prostě vidíš těch potřebných 100 metrů (40 za Tebe a 60 za protisměr) před sebe (v tom autě s danou reakcí a maximální připraveností - v běžném autě při běžné reakci a neutrální připravenosti např. 120 metrů = 60+60) a kolem neni potenciální průšvih. A i tak se to musí dynamicky upravovat (ubrat před místy, kde tam něco může vjet či vběhnout). Navíc jsem ji vezl do Příbrami na bus k lékaři do Prahy, kde musela bejt v danej čas (možná už právě jela pozdějc, než bylo plánováno). Takže žádný machrování (asi joke?) a podobný peachoviny sem netahej. Snadno prokazatelným faktem zůstává, že, co se celkový brzdný dráhy týče, mejch 100 v tom autě je při soustředění a dostatečný zkušenosti s nouzovym brzděnim snadno 70-80 průměrného člověka v průměrném autě bez mimořádného očekávání nutnosti brzdit (viz výše).

A ten jouda u té nehody (cca březen 2009) byl regulérní prase. NEBYL JSI TAM, já ano, tak si nech svoje předpoklady. Jak jsem ho ohrozil a omezil? Překážel jsem mu snad? Nebo dokonce kvůli mně musel zpomalit apod.? Mohl jet úplně v pohodičce dál, jako jel do té chvíle, ale prostě se rozhodl pro úplnou pikovinu/sebevraždu. Byla to z mé perspektivy úplně standardní situace, nic neobvyklého, akorát prostě celkově ve vyšší rychlosti. Psycho drama z toho od A do Z udělal on tím, že nechápal, co se musí nevyhnutelně stát, když se náhle začne cpát někam, kde je místo jen pro jedno auto, které už tam po řádné signalizaci a s dostatečným odstupem najíždí. On riskoval na můj úkor.

Jimmi: Co se Ti nelíbí za údaj? Když se podíváš na parametry (běžná reakce vs reakce při krajním soustředění, noha připravená nad pedálem vs přesouvání nohy na pedál, razantní plné sešlápnutí vs běžné mírně méně razantní a neúplné sešlápnutí), tak uvidíš, že dokonce i se STEJNÝM autem můžeš při správném přístupu zastavit o MNOHO metrů dřív než průměrný řidič v běžném stavu soustředění na jízdu.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Neuvazovals o politicke kariere? S temi kecy a nesmysly obhajit totalni pochybeni tak, abys vypadal jako nevinatko, mas idealni predpoklady.

Abys vedel o cem mluvim - situace jina, tve vysvetleni naprosto identicke, alibisticke.
http://www.loupak.cz/video/srandicky/17 ... ru-politik
Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

To nema cenu... Jakube Jakube Jakube.... Ty jsi nenapravitelny..... PRy v obci videt sto metru.. :-) A co jen treba nahodne upadnuvsi dite do vozovky padesat metru pred tebou, v protismeru popelaria ted si zkus brzdit.. Navic v obci jde prave vice o vyhled do stran nez dopredu a dozadu... Bleeee... Jakuban je Neknubak.. :-)))
Back in Czech.
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

Štěpáne - projel jsem 300 km/h průvodem dětí a žen. Spokojenost? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ty kluku ušatá, že si s těmi fabulacemi nedáš pokoj. Já jezdim opatrně a Vy se mi snažíte podsouvat nějaký hrozitánský pochybení. Jezdit každej den povolených 50 vedle řady zaparkovanejch aut je reálně MNOHEM nebezpečnější, než jet jednou za x let úsek 17 kilometrů značnou, ale NE nezvladatelnou rychlostí (s adekvátně zvýšenou obezřetností a připraveností BRZDIT).
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

:-) Jiste ze ti podsouvam vse nejhorsi... Ale ty jsi proste nenapravitelny.. :-)
Back in Czech.
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

To je nějakej francouzskej film, ne? :wink:
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Ne, to je jako francouzsky auto.. :-D
Back in Czech.
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

Jimmi: Piloti dopravních letadel nacvičují různé krizové situace a způsoby jejich zvládnutí. Možná se toho časem dočkáme i u aut. Kdysi jsem slyšel o asistentovi co hlídá mrtvý úhel za autem, že když je člověk předjížděný, tak nemůže pak volantem doleva přes čáru, tak jsem si říkal co je to za debilitu. Nikdy bych ve svém autě nic takového nechtěl bez možnosti to vypnout. To už pomalu vyjde na stejno když vedle vás sedí ženská a kecá vám do řízení. Taky bych jí asi brzo vypnul :-)

Ale abych nezatracoval veškerou techniku, tak třeba přístroj co umí detekovat námrazu na silnici a upozorní na to řidiče bez jakéhokoliv zasahování do řízení bych bral.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Odpovědět

Zpět na „Pavlačová plenárka“