Yaris HSD
kubad
Tempomat si môžeš kúpiť a nechať namontovať v ktoromkoľvek autorizovanom servise Toyota. Potrebuješ tam páčku, kabeláž a 2 skrutky. Ale ako tu čítam, tak nie každému Toyota servisu sa chce do toho púšťať
Tam, kde si kupoval auto ti to nenamontujú? Za tú cenu 161 EURO sa to predáva u nás na Slovensku
Tempomat si môžeš kúpiť a nechať namontovať v ktoromkoľvek autorizovanom servise Toyota. Potrebuješ tam páčku, kabeláž a 2 skrutky. Ale ako tu čítam, tak nie každému Toyota servisu sa chce do toho púšťať

Tam, kde si kupoval auto ti to nenamontujú? Za tú cenu 161 EURO sa to predáva u nás na Slovensku

60
prepnutie el. pohonu na benzin Nie je dane rychlostou ale prudovym odberom..aj auris hsd tak funguje..pri 70-90 km rychlosti das na 2-3 sekundy nohu z plynu,benzin sa vypne..zosliapnes a s lahkou nohou ides aj 90 na elektrinu..pokial ti to bateria dovoli..teda 1,5 km
. ale ten tempomat nie je odskuny do hsd.len do klasiky..nie? a tiez som viac krat cital ze s tempomatom jazdil za viac benzinu.ku tomu nezavislemu.to je asi dobra vec lebo v zime startuje motor pre kurenie.len neviem..pod kapotou nie je moc miesta , aj 12V baterka je vzadu pod sedackou.

nezavisle
samozrejme motor sa v zime nezpina len pre kurenie,ale aj pre to co pises..lenze nezavisle ohrieva aj motor,a aj ked ho povedzme nezohreje na 70 stupnov je ine po nastartovani zohriat motor z -10 na +70 a ine z povedzme +30 na +70..nevraviac o spotrebe pri starte motora z -10 a o hustote oleja pri takejto teplote...urcite to pomoze spotrebe aj opotrebeniu motora...celkovo sa mi to zda ako moc fajna vecicka.
trud
Ak parkuješ vonku, tak je to skvelá vec. Avšak keď som si dnes len tak zo zvedavosti zisťoval cenu, koľko stojí Webasto napr. pre Prius radšej ak mám možnosť by som volil garáž do prenájmu
Montáž do Priusa 3. generácie stojí cca. 1700 EURO
Čo sa týka štartovania, z Aurisa HSD mám takú skúsenosť, že aj v lete ak sú batérie nabité a ráno je vonku do 20 stupňov motor naskočí. Samozrejme môžem ho násilne prenúť do EV režimu, ale to mu len uškodí.
Ak parkuješ vonku, tak je to skvelá vec. Avšak keď som si dnes len tak zo zvedavosti zisťoval cenu, koľko stojí Webasto napr. pre Prius radšej ak mám možnosť by som volil garáž do prenájmu

Montáž do Priusa 3. generácie stojí cca. 1700 EURO

Čo sa týka štartovania, z Aurisa HSD mám takú skúsenosť, že aj v lete ak sú batérie nabité a ráno je vonku do 20 stupňov motor naskočí. Samozrejme môžem ho násilne prenúť do EV režimu, ale to mu len uškodí.
garaž
Garaž mam ale co ked stoji auto 8 hodin pred zamestnanim?..a ani sa mi nece auto davat kazdu chvilu do garaze..len na noc.Prius je vecia kara tam sa dava to vykonejsie webasto a to je cena s dialkovym..to nechcem staci mi casovac...dufam ze sa vojdem do 1200 :)Len dialkove stoji 300 eciek naviac.