Zkušenosti

vše ohledně modelové řady Verso
Odpovědět
miv
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miv »

díky tomko za typ
barnodaj + Verso Active WG-2.0 D-4D 93kW
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

aspon mame svetlu buducnost o aute :D
Obrázek
David T
Člen Týmu

Příspěvek od David T »

Ahoj
Dlouho jsem si lámah hlavu jak namontovat na Verso anténu a vysílačku,
abych nikde nic nevrtal. Zde je výsledek. Anténa je naladěná na 145 MHz
a přijímač umí vše os 100KHz do 440 MHz.
Toyota Avensis 2.0 TD
Toyota VERSO 1.8 CVT
David T
Člen Týmu

Příspěvek od David T »

nedaří se mi přiložit foto
Toyota Avensis 2.0 TD
Toyota VERSO 1.8 CVT
David T
Člen Týmu

Příspěvek od David T »

Toyota Avensis 2.0 TD
Toyota VERSO 1.8 CVT
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

neviem , nevyznam sa v tom, ale antena musi byt na streche? musi byt vidiet? ak nie moze sa dat do "kolesoveho priestoru", v stlpiku? v podvozku?
Obrázek
Martin_HnN
Manager Týmu

Příspěvek od Martin_HnN »

Ja pouzivam (teda v aute jen jednou) PPR bez ext. anteny. Bylo te mezi dvema autama, ale protoze ve druhem voze nesedel nikdo kdo by to umel ovladat, tak nas obcas pry neslyseli, nebo to bylo strasne spatne slyset ... tak nevim co delali ... Nejaky TOPCOm, nebo co rada 9100. Auta jela hned za sebou.

Nevim jak projdes treba na technicke nebo u hlidky s tou antenou .. podle obrazku to vypada, ze to zasahuje do prostoru a neni to nicim kryte ... zkusil bych "ostre" hrany necim chranit / nejakou gumou, nebo vulkanizacni paskou..

A pokud je to napevno - jako ze to je, tak by to mělo mit homologaci.
Jinak reseni je to celkem zajimave - ne ze ne.
Polaci tady - resp. vsude kolem, jezdi celkem dost s vysilackami a kdyz nemaji antenu napevno, tak jezdi s magnetem, ale predpokladam, ze to te urcite take napadlo a nevyhovuje Ti to.
Corolla Verso 2007 / 2,2 D-4D 100 kW
David T
Člen Týmu

Příspěvek od David T »

Samotná anténa má homologaci, držák ne, měl jsem to podobně i na starém autě a na technické to nikoho nezajímalo.
Magnetku mám, ale musel bych ji při každém zajíždění do garáže sundavat a
určitě by to nechalo známky na laku.
Ostré hrany to nemá, vše je kulaté a rozleštěné. nezasahuje to mimo půdory sauta.

PMR je na +-430MHz. Na to už je třeba externí anténa. Já požívám kmitočet kolem 145 MHz, napřímo tak 30 km podle terénu a přes převaděč je to většinou ok do 100km od převaděče, jenomže na tento kmitočet musíš mít licenci a zkoušky. Nebo když natáhnu na parkovišti 20m drátu tak se vcelku bez problémů dovolám 1000-2000 Km, podle podmínek šíření, samozřejmě na krátkých (7 MHz) vlnách telegrafem.

D.
Toyota Avensis 2.0 TD
Toyota VERSO 1.8 CVT
Gawein
Člen Týmu

Příspěvek od Gawein »

Zdravím, přemýšlím o koupi funglovky Verso 1.8, ale po přečtení výsledku z autobuildu mám docela strach. Po zkušenostech s mazdou, která po 8 letech je zhnilá, jak stará 120 se toho bojím... Máte nějaké zkušenosti? Díky Tonda
David T
Člen Týmu

Příspěvek od David T »

Mám zkušenosti. 1,8 Velvmatic CVT, koupil jsem to nové, mám tam najeto cca 90 tis.
Závady: žárovka v pravém předním světlometu, žárovka v levém a pravém zadním světle, vyměněná plynová vzpěra na zadních dveřích.
Opravdu strašně se to S.... :?:
Lak, podvozek, motor, převodovka to všechno je v naprostém pořádku,
ale ty žárovky, to nepřekousnu.

Nepovažuju to za kvalitní auto, když po necelých 100 tis mi prasknou 3 žárovky, v žádném případě to auto nedoporučuju, je velice poruchové.
:D :D :D :idea:

To je lepší koupit si Octavii, tam žárovky nepraskaj, ale po 5 letech shnije na s..., nebo zdechne motor.
Toyota Avensis 2.0 TD
Toyota VERSO 1.8 CVT
Gawein
Člen Týmu

Příspěvek od Gawein »

David T píše:Mám zkušenosti. 1,8 Velvmatic CVT, koupil jsem to nové, mám tam najeto cca 90 tis.
Závady: žárovka v pravém předním světlometu, žárovka v levém a pravém zadním světle, vyměněná plynová vzpěra na zadních dveřích.
Opravdu strašně se to S.... :?:
Lak, podvozek, motor, převodovka to všechno je v naprostém pořádku,
ale ty žárovky, to nepřekousnu.

Nepovažuju to za kvalitní auto, když po necelých 100 tis mi prasknou 3 žárovky, v žádném případě to auto nedoporučuju, je velice poruchové.
:D :D :D :idea:

To je lepší koupit si Octavii, tam žárovky nepraskaj, ale po 5 letech shnije na s..., nebo zdechne motor.
asi jsi nepochopil muj dotaz, zajima me rez. Ostatni technika muze byt ze zlata, ale kdyz u auta za pul milionu je za 2 roky 27 vyskytu mist ze rzi, tak chci mit jistotu ze to toyota vyresila, tak jak slibila.V mazde se krom totalni koroze nic jineho nesere, ale rez to vse zabiji...
David T
Člen Týmu

Příspěvek od David T »

Tím co jsem napsal jsem chtěl říci, že je všechno v naprostém pořádku, auto je ometené od kamínků a nikde žádná rez. I podvozek je bez známek koroze, naprosto čistý.
Vím, že Auto Bild našel někde v dutinách rez (špatně ošetřené voskem) a nějaké další drobnosti, ale to je už nějaký pátek. Myslím si, že si na to dali japončící pozor a už se to nestane.

Ono je to taky o tom, jak se k autu člověk chová. Pokud někdo jezdí po zasolených dálnicích a pak třeba parkuje v podzemní garáži, tak výrobce může dělat co chce a stejně někde něco vykvete.
Toyota Avensis 2.0 TD
Toyota VERSO 1.8 CVT
Gawein
Člen Týmu

Příspěvek od Gawein »

David T píše:Tím co jsem napsal jsem chtěl říci, že je všechno v naprostém pořádku, auto je ometené od kamínků a nikde žádná rez. I podvozek je bez známek koroze, naprosto čistý.
Vím, že Auto Bild našel někde v dutinách rez (špatně ošetřené voskem) a nějaké další drobnosti, ale to je už nějaký pátek. Myslím si, že si na to dali japončící pozor a už se to nestane.

Ono je to taky o tom, jak se k autu člověk chová. Pokud někdo jezdí po zasolených dálnicích a pak třeba parkuje v podzemní garáži, tak výrobce může dělat co chce a stejně někde něco vykvete.
Je to tak, pro mě je koroze noční můrou... Milovanou 6ku mi sežral za živa :( a už bych to něchtěl absolvovat.

Díky za nazor
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

kdesi v predch.stranach tu bol odkaz na test versa po 100t km. skus najst a uvidis ze je to v vyborne auto. nekomu ho nenanucujem, len moj nazor
Obrázek
Viper54
Manager Týmu

Příspěvek od Viper54 »

Já jsem právě prodal Corollu Verso r.v.2004,naj.117000km a absolutně bez koroze.Jediná závada byla unavené plynové vzpěry 5-tých dveří.
Carina II (r.v.1989)
RAV 4 (1996)
SUZUKI LS 650 Savage (chopper) -2001
Corolla 1,4 HB (1999)
SUZUKI Grand Vitara 1,6 (2005)
Corolla Verso Sol 2,0 D4D (2004)
AYGO 1.0 2010
Verso 1,6 Active (2013)
MR2 SW20 (1991)

Rejži a nic jinýho!
Odpovědět

Zpět na „Verso“