Black diamond performance - brzdové kotouče,desky a spojky.

Odpovědět
myst
Člen Týmu

Příspěvek od myst »

Ahoj Libore,

dozvedela jsem se o tomhle topicu z honda-clubu od Robika.

Planuju menit brzdy a byla jsem skoro rozhodnuta pro EBC Turbo Groove + DS2500 prip. Yellow Stuffy

Zajimala by me cenova nabidka BD.

Mam Accorda 03-08 CL9 (Saloon). Zajimaji me ty Grooved kotouce. Ale maji dva druhy 6 a 12. Jsou mezi tim nejake rozdily? Co bys doporucil? Desky jsem ani nezkoumala, ale urcite tak, aby mi je ty kotouce nesezraly.

Vaha auta je neco kolem 1500kg.

Zajem je o kompletni set - kotouce + desky predek i zadek
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Dnes mi dorazila nabidka pro majitele 7g. 3x kompletni set black diamond na cele auto. Předek vrtane,drazkovane zadek drazky + fast track desky s litrem brzdovky za 12600 nebo 12000 s deskami fast road. Je jedno jestli se budou brat zvast nebo najednou.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Spojky sleva až 30%. Carina,corolla,celica,mr2 a další.
zvady2
Věčnej rejpal

Příspěvek od zvady2 »

libor12 píše:Spojky sleva až 30%. Carina,corolla,celica,mr2 a další.
Tak orientačne cena za spojku (bez pritlačáku) a ložisko na Carinu E 1.6?
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

prodavaji se pouze cele sety. Cena kitu s kombinací obložení lamely kevlar,minerál 60-40 5500,-
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

S brzdami blackdiamond mám zatím najeto cca 1300km, tak bych mohl poreferovat.
Začátky byly dost nejisté, až jsem si myslel, že to zůstalo zavzdušněné, protože nikdy jsem nepotřeboval prošlápnout pedál tak hluboko, jak jsem najednou po výměně musel, aby to nějak brzdilo. Po cca 200 km už se s tím dalo jezdit, ale pořád to nebylo, na co jsem byl zvyklý, brzdilo to dobře, ale musel jsem šlapat větší silou. Ptal jsem se kamaráda, který má tyto brzdy taky a uklidnil mě, že se opravdu musí zajet, že na tom byl podobně.

Po cca 500km jsme se s několika dalšíma celicama celkem pěkně projeli po Šumavě, pořád to nebylo úplně ono, tak jsem v některých místech jel raději opatrněji, ale některým se prý od brzd občas zakouřilo :) Krom této projížďky jsem krátce po výměně jednou popojížděl v koloně přes zacpanou Prahu tam a zpět, jinak převažovaly poklidné dálkové trasy, kde jsem moc brzdit nemusel -- s jiným stylem jízdy by se nejspíš zajely dřív.

Teď to už to brzdí opravdu pěkně, připadá mi, že když se trochu zahřejí, je to ještě o kousek lepší, ale není to tak, že by zahřát potřebovaly. Hezky se dávkují, není to žádná jedovatá divočina, ale když je potřeba, dovedou brzdit docela zostra. Zatím jsem nejel tak, že by brzdy dostaly zabrat po delší dobu, takže tendence k vadnutí jsem ani nemohl vypozorovat.
AndyGTP
Manager Týmu

Příspěvek od AndyGTP »

zaujimave.. mal som podobne dojmy. aj ja som si myslel na zaciatku, ze mam zavzdusnene brzdy. Na aute, kde mam BDP, moc nejazdim zatial, ale tiez som stale v zabehovej a testovacej faze, tak som velmi zvedavy, ked sa uz uplne zabehnu a ked si najdem cas na poriadnu inspekciu brzdnej sustavy, aby som vylucil, ze je niekde netesna, taha vzduch, resp. ze uz je zavzdusnena. V porovnani, u EBC som mal lepsi pocit hned po nahodeni.
JCE10L - EE111 - SXA11L - AE82L - AE86L - AE92L
2JZGE --- 4EFE --- 3SFE --- 4AGE --- 4AGE --- 4AGE
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

:lol:
Stan píše:Zkoušel jsem kdysi hammerite, ale dělaly se z něj jakoby šupiny a opadával už po půl roce. Možná byl už starej a možná taky blbě(nevhodný ředidlo) rozředěnej.
Už pár let dávám alkyton a ta barva mi přijde taková pružnější. Letos sem si s tím dal hezky práci, bubny rozebral, ocelovým kotouřem na vrtačce obrousil a natřel. Krása!! Měsíc po vytvrzení jízda přes Červenohorský sedlo. Neubránil sem se závodním ambicím a testování novejch předních brzd (black diamond) :-) Trošku sem to asi přehnal, ze všech kol smrad a dým. Ale za 5 minut vychládly a zas sou OK. Jenom bubny majou krásnej přechod od červenýho středu až po hezky černou :-D
kdo si kdy dal Červenohorské sedlo s normalním autem a brzdama tak za čtvrtou zatáčkou i bez sportovních ambic zjistí že tlačí na pedal a auto nezpomaluje :D
Stan
Carina crusader
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stan »

libor12 píše: kdo si kdy dal Červenohorské sedlo s normalním autem a brzdama tak za čtvrtou zatáčkou i bez sportovních ambic zjistí že tlačí na pedal a auto nezpomaluje :D
V minulosti sem to jel už mockrát, ale netuším, co tam bylo dřív za desky a kotouče. Nikdy problém nebyl, ptž sem dycky hodně brzdíval motorem a blbnul jen nahoru a dolů se snažil chladit.

Tenhle případ byl po cca 800km zajetí novejch brzd. A rovnou nahoru i dolů. No a míra sportovnosti byla limitována 3ma chlapama a 3ma horskýma kolama uvnitř auta. Jen mě trošku překvapilo, že to vadnutí nenastalo pozvolna, ale spíš hodně rychle. Prostě už teď vím, že když pojedu hodně naloženej a pocítím náznaky vadnutí, tak to chce už vytahovat rohlík ke svačině a hledat odpočivadlo, nebo podřadit na 2 :-)

Jinak počáteční pocit zavzdušnění u mě nebyl, já to měl opravdu zavzdušněný, ptž sem přitom rozebíral i zadní bubny hodně hejbal s pístkama na prasátkách. Odvzdušnit, zajet a pohoda. Hroznej rozdíl je, když umyju auto, jdu ho projet a ono hned brzdí. Dřív to s mokrýma brzdama chtělo tak 5 vteřin brzdit než to vyschlo. A i teď se mi furt zdá, že po mírným zahřátí to brzdí líp, než úplně za studena. První šlápnutí dobrý, ale druhý je lepší.
Celica 5G gti 11/89 2.0 115kw 3S-GE (věčný ladění)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

podzimní slevy 10-30% na vybrané typy spojek a brzd avensis,carina,corolla a jiné.
zvady2
Věčnej rejpal

Příspěvek od zvady2 »

8) Tak to je na zamyslenie...ale ked mne stále počuť len to ložisko :P
...čo teda teraz stojí set na Carinu E, 1.6 nech mám o čom uvažovať.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

rovných 5000,- cela sada
stenky
Věčnej rejpal

Příspěvek od stenky »

aj brzdove hadice su v zlave?
Obrázek
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

asi 30 typu. Chceš něco konkretního?
stenky
Věčnej rejpal

Příspěvek od stenky »

rozmyslam na ST182, ale este ani vyplata nebola tak neviem ci je rozumne ju rozmaznavat :D
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Náhradní díly a příslušenství - nabídka“